poised
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Η (παραλίγο μη-) αναχώρηση και η άφιξη
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ - Από το χαλαρά στο όλα μέσα
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ (II)
- Δεύτερη μέρα στο Πουκέτ. Τουριστίλα με james bond island, κλπ
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta (II)
- Koh Phi Phi σε μια μέρα. Δηλαδή ούτε καν.
- Krabi και Raylay: Ημέρα υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας και υπερβολικά αφύσικης ηλιθιότητας
- Krabi και Raylay (II)
- Krabi και Raylay (III)
- Koh Samui όσο να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.
- Koh Samui (II)
- Koh Samui (III)
- Koh Pha Ngan: Στη σπίντα (έτσι από συνήθεια) και το ατύχημα
- Koh Pha Ngan (II)
- Koh Pha Ngan (III)
- Koh Tao: Ω είναι ωραία στον παράδεισο
- Koh Tao (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο(III)
- Koh Tao (IV)
- Προς Μπανκόκ: Όταν κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει
- Μπανγκόκ (II)
- Εμβόλιμες Σκέψεις: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου
- Μπανγκόκ: Παλάτια και φτωχογειτονιές
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙV)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (V)
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ (ΙΙ)
- Χούα Χιν: Κατά λάθος όμως έτσι;
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία (ΙΙ)
- Chiang Mai: Αφού το λέτε έτσι θα είναι
- Chiang Mai: Τώρα κάτι γίνεται
- Chiang Mai - Τώρα κάτι γίνεται (ΙΙ)
- Chiang Mai: Το αληθινόν
- Chiang Rai: Φύση (και κάτι "κακές" σκέψεις)
- Chiang Rai (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (III)
- Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (ή και όχι)
- Μπανγκόκ και πάλι: H μεγαλούπολη (και βαθιά εκπνοή απελπισίας)
- Μπανγκόκ κ πάλι (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙV)
- Μέρα αποφάσεων: Να πα να -μπιπ- όλα, συνεχίζω
- Poi Pet: Καλώς ήλθε το δολάριο, καμπόντιαν εντίσιον
- Poi Pet (II)
- Siem Reap
- Άνγκορ Βατ: Η πρώτη επαφή
- Άνκορ Βατ (ΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙV)
- Άνγκορ Βατ: Ουά ντόλα σεεε
- Άνκορ Βατ (V)
- Άνκορ Βατ (VI)
- Άνκορ Βατ (VII)
- Άνκορ Βάτ (VIII)
- Siem Riep: Όχι άλλους ναούς, φτάνει!
- Siem Reap by night
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ (II)
- Μπάταμπανγκ
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες (II)
- Φεύγοντας από Μπάταμπανγκ: Συμφωνία εθνικής οδού αρ. 5 σε θανατηφόρο μείζονα
- Φεύγοντας απο Μπαταμπάνγκ (ΙΙ)
- Στο δρόμο για Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν: Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος
- Νύχτα στην Πνομ Πεν
- Job Interview
- Πνομ Πεν (ΙΙ)
- Πνομ Πεν: Σιχαμάρα για το ανθρώπινο γένος
- Πνομ Πεν (ΙΙΙ)
- Σιχανουκβιλ: Πόλη όνομα και πράμα (και η τρελή)
- Σιχανούκβιλ
- Σιχανούκβιλ (ΙΙ)
- Σιχανκουκβιλ: Φτωχονεοπλουτισμός (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ: 100 αποχρώσεις της βροχής (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ (συνέχεια)
- Σιχανούκβιλ: Δώσ' της άλλη μια ευκαιρία;
- Επιστροφή στην Πνομ Πεν
- Ho Chi Minh City: Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος
- Σχέδια για Βιετνάμ
- Χο Τσι Μινχ
- Τούνελ Κου Τσι: Και η κουτσή Μαρία
- Τούνελ (συνέχεια)
- Ho Chi Minh City: Μια θάλασσα παπάκια
- Theme Park κ επιστροφή στην πόλη
- Ho Chi Minh City: Στενοχώρια για το ανθρώπινο είδος και πάλι
- Τελευταίο βράδυ στη Σαϊγκόν
- Ho Chi Minh City και Μούι Νε: Παλάτι της Ανεξαρτησίας και αμμόλοφοι
- Μούι Νε
- Μούι νε: Πάλι αμμόλοφοι και μία από τις χειρότερες μεταφορές της ζωής μου
- Μούι Νε (ΙΙ)
- Διαδρομή προς Νταλάτ
- Ντα Λατ: Φταίω που αρέσω;
- Νταλάτ (ΙΙ)
- Ντα Λατ: Φύση, βροχή και μας πιάσανε τον κώλο
- Νια Τσάνγκ (Nha Trang): Ξανά στις παραλίες
- Νια Τσανγκ: Στα καφέ
- Ντα Νανγκ: Κλάμπινγκ μέχρι το πρωί (ε, καλά, όχι και ακριβώς)
- Ντα Νανγκ συνέχεια
- Ντα Νανγκ και Χόι Αν: Κάπως προ υπερτουρισμού
- Χόι Αν
- Κούι Νιον (Quy Nhon): Έι πειρατή!
- Κούι Νιον
- Πέρασμα Χάι Βαν και Σον Τσα (Hai Van/Son tra): Φύση, ηρεμία και θέες λίγο έξω από τη Ντα Νανγκ
- Χουέ (Hue): Χωρίς βροχή την βροχερή περίοδο, το λες και ότι πιάσαμε τζόκερ
- Χουε
- Hue σε Dong Hoi - Κρίντζι
- Quang Binh - Απίστευτες βόλτες και σπηλιές
- Quang Binh
- Quang Binh (ΙΙ)
- Ninh Binh - Όταν οι απατεωνιές σε φτάνουν στα όριά σου
- Ninh Binh
- Ninh Binh σε Sa Pa - Αφού ζήσαμε να το θυμόμαστε
- Σα Πα - Υπό βροχή, ομίχλη και κρύο
- Σα Πα
- Σα Πα: Πήραμε τα βουνά
- Ανόι: Πίσω στη ζέστη, βαβούρα και "πολιτισμό"
- Λεωφορείο
- Ανόι
- Ανόι: Βόλτες στη πόλη
- Ανόι (συνέχεια)
- Ανόι (συνέχεια ΙΙ)
- Ανόι: Μουσείο εθνολογίας
- Χα Λονγκ
- Χα Λονγκ: Όπως στα καρποστάλ
- Χα Λονγκ ΙΙ
- Χα Λονγκ ΙΙΙ
- Ανόι: Και τώρα τι;
- Ανόι: Τελευταίες ώρες
- Τέλος Ταξιδιού
- Επίλογος
Σιχανούκβιλ: Δώσ' της άλλη μια ευκαιρία;
Όλο το βράδυ έριχνε το θεό του, αναρωτιόμουν αν θα έβρισκα το μηχανάκι απ' έξω το πρωί ή θα το είχε πάρει κανένα ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Το πρωί πάντως η βροχή είχε μειωθεί και υπήρχαν και μικρά διαστήματα όπου σταματούσε. Μπήκα να δω πως θα πήγαινε το πράγμα για τις επόμενες μέρες και είδα αυτό
Εμείς βρισκόμασταν ακριβώς πάνω από το Ho της λέξης Ho Chi Minh. Μας είχε περάσει από την άκρη η καταιγίδα που τώρα ήταν στον κόλπο της Ταϊλάνδης και ερχόταν ένα κακό και ένα χειρότερο. Δηλαδή αν είχαμε δει τρεις μέρες βροχής, η μία από τις οποίες ήταν απίστευτη από αυτό που μας πέρασε ξυστά, τι θα γινόταν στο επόμενο που σύμφωνα με τη πρόβλεψη θα πέρναγε σουβλάκι πάνω από τη περιοχή;
Είχα κλείσει μόλις μια μέρα στο μέρος που μέναμε γιατί πίστευα ότι ο καιρός θα ήταν καλύτερος και θα φεύγαμε για το κο ρόνγκ έστω και για ένα βράδυ, ήθελα να το δω, έστω και ρισκάροντας τα ζουζούνια. Η κυρία που μας είχε ανοίξει το διαμέρισμα είχε είπε ότι μπορούσαμε να φύγουμε όποτε θέλαμε μέσα στη μέρα χωρίς άγχος και αν θέλαμε να μείνουμε παραπάνω μέρες απλά να της έστελνα μήνυμα να το ξέρει και θα τα βρίσκαμε μετά. Άκου να δεις πράγματα, έπρεπε να της κάνει εντατικά η ρωσίδα για το πως φέρονται στους πελάτες.
Αν εξαιρέσεις αυτή, στη Σιχανούκβιλ είχα αρχίσει να φορτώνω σοβαρά με την ακρίβεια, τις κακές υποδομές, την συμπεριφορά που με έκανε να νιώθω ότι δεν έβλεπαν το πρόσωπό σου αλλά δολάρια, ενώ δεν έβρισκα και τίποτα αξιόλογο να με κρατήσει. Στην ότρες ήταν απλά όλα χειρότερα.
Σε μία από τις παύσεις τις βροχής, που όσο πέρναγε η ώρα μεγάλωναν σε διάρκεια, το πήραμε για πόλη να κάνουμε και κάτι. Πηγαίνοντας είπα να κάνω στάση στη πρεσβεία του βιετνάμ. Η βιετναμέζα γκρίνιαξε "τι σταματάμε, σου είπαν σε 2-3 εργάσιμες, ούτε μία δεν έχει περάσει, τι περιμένεις", εγώ πάλι της έλεγα "σιγά τη δουλειά που έχουν, μπορεί και να την έχουν ήδη φτιάξει και να κάθεται ή τουλάχιστον να μου πουν πότε θα είναι έτοιμη να ξέρουμε τι κάνουμε".
Πήγα στον υπάλληλο και έριξα μία άδεια τύπου "έκανα την αίτηση την προηγούμενη βδομάδα και μου είχατε πει να έρθω να ρωτήσω αυτή τη βδομάδα πότε θα είναι έτοιμη". Πήγε ο υπάλληλος μέσα στο γραφειάκι. Αργούσε, έφερνε χαρτιά από εδώ, τα πήγαινε από εκεί, αγχώθηκα ότι μπορεί να είχαν χάσει το διαβατήριο. Η βιετναμέζα απ' έξω ήταν σε στραβωμένη φάση, είχε ταλαιπωρηθεί με τα στομαχικά της, ήθελε τουαλέτα, δεν ήθελε να πάει εκεί, λίγο και σαν μικρό παιδί το λες. Βέβαια δεν έχω και περίοδο εγώ να ξέρω πως είναι ούτε έκανα εμετούς τη προηγούμενη.
Μετά από αρκετή αναμονή μου έφερε ο τύπος το διαβατήριο έτοιμο με το αυτοκόλλητο της βίζας και ένα χαρτί να υπογράψω ότι το παρέλαβα. Ώπα της! "Πάρ' τα" είπα της βιετναμέζας σε ότι πιο κοντινό μπορούσα να μεταφράσω στα αγγλικά, κουνώντας επιδεικτικά το διαβατήριο με τη βίζα μπροστά της. Εισέπραξα ένα δολοφονικό βλέμμα. Το ξέρω, μου αρέσει να ζω επικίνδυνα.
Εντελώς αναπάντεχο γεγονός το οποίο μας απελευθέρωσε από ένα βραχνά. Δε χρειαζόταν πια να μείνουμε εκεί να περιμένουμε. Πήγαμε για φαγητό, καταλήγοντας σε ένα μέρος, εστιατόριο δε το έλεγες κιόλας, ήταν όσο καλτ όσο πάει. Το διάλεξε η βιετναμέζα οπότε υπέθεσα ότι ήξερε τι έκανε.
Αυτό ήταν το "σαλόνι" του σπιτιού, στο πεζοδρόμιο του οποίου είχαμε κάτσει να φάμε, έχει τόση πληροφορία που έβγαλα σχεδόν όλο το γεύμα να κοιτάζω.
Έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση για το τι θα κάνουμε μετά. Όμως ακόμα ένιωθα ότι ίσως δεν είχα δώσει την ευκαιρία που χρειαζόταν στη πόλη. Μιας που είχαμε το μηχανάκι είπα να πάμε πρώτα από κάποια σημεία στο χάρτη. Εδώ ήταν ένας λόφος που είχε θέα όλη τη περιοχή.
Κάναμε μία μεγάλη βόλτα, αντίστοιχη αυτής που είχαμε κάνει με τα ποδήλατα τη πρώτη μέρα αλλά χωρίς να πάμε από το συντομότερο δρόμο όπως τότε. Πέρασα απ' οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει κάτι αξιόλογο χωρίς να βρω τίποτα. Είπα να πάμε στη γέφυρα και το νησί που δεν είχαμε δει τότε, τουλάχιστον να μου φύγει το απωθημένο.
Πλησιάζοντας κατάλαβα γιατί δεν την είχαμε βρει τότε στα σκοτάδια. Την είχαν κλειδαμπαρώσει! Στο σημείο που ήταν ο δρόμος έκανε στροφή προς τη γέφυρα είχαν βάλει ψηλές λαμαρίνες όπως στα εργοτάξια και ήταν αδύνατο όχι μόνο να περάσεις αλλά και να δεις από πίσω. Αργότερα διάβασα στο ίντερνετ ότι έχουν πουλήσει το νησί με τη γέφυρα σε μία εταιρία που υποτίθεται θα το αξιοποιούσε αλλά ακόμα μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες και με κάθε επιφύλαξη, τώρα ανοίγει για το κοινό κάθε Κυριακή, πιθανώς και αργίες, τότε ήταν εντελώς κλειστή.
Φώτο από wikipedia
Σταματήσαμε πάλι στην παραλία που είχαμε πάει βράδυ την πρώτη μέρα με τα ποδήλατα. Πήραμε ένα ζαχαροκάλαμο να παλέψουμε τη ζέστη γιατί με το που μειώθηκε λίγο η νεφοκάλυψη αμέσως αυξήθηκε η θερμοκρασία.
Κάναμε μία βόλτα κάτω από τη σκιά των δέντρων και συζητάγαμε το τι θα κάναμε. Σίγουρα δεν ήθελα να πηγαίναμε εκείνη τη μέρα στο νησί και την επόμενη να μας έπιανε η βροχή και να ξεμέναμε εκεί. Το οδικώς προς τα ανατολικά για το παραλιακό πέρασμα προς Βιετνάμ είχε τον κίνδυνο ότι μπορεί να πετυχαίναμε την βροχή στο δρόμο και να ταλαιπωριόμασταν, άσε που δεν είχαμε καν ιδέα τι συνδυασμούς μέσων χρειαζόμασταν, δύσκολα τα πράγματα.
Στο βάθος κέντρο είναι το κο ρονγκ. Τόσο κοντά. Μάλλον δε θα το βλέπαμε.
Mετά τα σκαλιά φαίνεται ένα ρυάκι από ακάθαρτα που βγαίνει στη θάλασσα και εκεί κάνουν μπάνιο παιδιά με αυτοσχέδια σωσίβια από σαμπρέλες φορτηγών, ενώ λίγο πιο δίπλα ανάμεσα σε άλλα ρυάκια είναι ένα μπίτς μπαρ.
"Ένα τι;" μου λέει η βιετναμέζα.
"Μπιτς μπαρ."
"Τι είναι αυτό; τι εννοείς;"
"Τι τι εννοώ: Παραλία, μπαρ, το μπαρ στην παραλία"
"Αααα εννοείς beach bar, ενώ λες bitch".
Κοίτα ρε μαλάκα που μας διορθώνει τη προφορά η βιετναμέζα! Γιου μπιτς!
Όλο το βράδυ έριχνε το θεό του, αναρωτιόμουν αν θα έβρισκα το μηχανάκι απ' έξω το πρωί ή θα το είχε πάρει κανένα ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Το πρωί πάντως η βροχή είχε μειωθεί και υπήρχαν και μικρά διαστήματα όπου σταματούσε. Μπήκα να δω πως θα πήγαινε το πράγμα για τις επόμενες μέρες και είδα αυτό
Εμείς βρισκόμασταν ακριβώς πάνω από το Ho της λέξης Ho Chi Minh. Μας είχε περάσει από την άκρη η καταιγίδα που τώρα ήταν στον κόλπο της Ταϊλάνδης και ερχόταν ένα κακό και ένα χειρότερο. Δηλαδή αν είχαμε δει τρεις μέρες βροχής, η μία από τις οποίες ήταν απίστευτη από αυτό που μας πέρασε ξυστά, τι θα γινόταν στο επόμενο που σύμφωνα με τη πρόβλεψη θα πέρναγε σουβλάκι πάνω από τη περιοχή;
Είχα κλείσει μόλις μια μέρα στο μέρος που μέναμε γιατί πίστευα ότι ο καιρός θα ήταν καλύτερος και θα φεύγαμε για το κο ρόνγκ έστω και για ένα βράδυ, ήθελα να το δω, έστω και ρισκάροντας τα ζουζούνια. Η κυρία που μας είχε ανοίξει το διαμέρισμα είχε είπε ότι μπορούσαμε να φύγουμε όποτε θέλαμε μέσα στη μέρα χωρίς άγχος και αν θέλαμε να μείνουμε παραπάνω μέρες απλά να της έστελνα μήνυμα να το ξέρει και θα τα βρίσκαμε μετά. Άκου να δεις πράγματα, έπρεπε να της κάνει εντατικά η ρωσίδα για το πως φέρονται στους πελάτες.
Αν εξαιρέσεις αυτή, στη Σιχανούκβιλ είχα αρχίσει να φορτώνω σοβαρά με την ακρίβεια, τις κακές υποδομές, την συμπεριφορά που με έκανε να νιώθω ότι δεν έβλεπαν το πρόσωπό σου αλλά δολάρια, ενώ δεν έβρισκα και τίποτα αξιόλογο να με κρατήσει. Στην ότρες ήταν απλά όλα χειρότερα.
Σε μία από τις παύσεις τις βροχής, που όσο πέρναγε η ώρα μεγάλωναν σε διάρκεια, το πήραμε για πόλη να κάνουμε και κάτι. Πηγαίνοντας είπα να κάνω στάση στη πρεσβεία του βιετνάμ. Η βιετναμέζα γκρίνιαξε "τι σταματάμε, σου είπαν σε 2-3 εργάσιμες, ούτε μία δεν έχει περάσει, τι περιμένεις", εγώ πάλι της έλεγα "σιγά τη δουλειά που έχουν, μπορεί και να την έχουν ήδη φτιάξει και να κάθεται ή τουλάχιστον να μου πουν πότε θα είναι έτοιμη να ξέρουμε τι κάνουμε".
Πήγα στον υπάλληλο και έριξα μία άδεια τύπου "έκανα την αίτηση την προηγούμενη βδομάδα και μου είχατε πει να έρθω να ρωτήσω αυτή τη βδομάδα πότε θα είναι έτοιμη". Πήγε ο υπάλληλος μέσα στο γραφειάκι. Αργούσε, έφερνε χαρτιά από εδώ, τα πήγαινε από εκεί, αγχώθηκα ότι μπορεί να είχαν χάσει το διαβατήριο. Η βιετναμέζα απ' έξω ήταν σε στραβωμένη φάση, είχε ταλαιπωρηθεί με τα στομαχικά της, ήθελε τουαλέτα, δεν ήθελε να πάει εκεί, λίγο και σαν μικρό παιδί το λες. Βέβαια δεν έχω και περίοδο εγώ να ξέρω πως είναι ούτε έκανα εμετούς τη προηγούμενη.
Μετά από αρκετή αναμονή μου έφερε ο τύπος το διαβατήριο έτοιμο με το αυτοκόλλητο της βίζας και ένα χαρτί να υπογράψω ότι το παρέλαβα. Ώπα της! "Πάρ' τα" είπα της βιετναμέζας σε ότι πιο κοντινό μπορούσα να μεταφράσω στα αγγλικά, κουνώντας επιδεικτικά το διαβατήριο με τη βίζα μπροστά της. Εισέπραξα ένα δολοφονικό βλέμμα. Το ξέρω, μου αρέσει να ζω επικίνδυνα.
Εντελώς αναπάντεχο γεγονός το οποίο μας απελευθέρωσε από ένα βραχνά. Δε χρειαζόταν πια να μείνουμε εκεί να περιμένουμε. Πήγαμε για φαγητό, καταλήγοντας σε ένα μέρος, εστιατόριο δε το έλεγες κιόλας, ήταν όσο καλτ όσο πάει. Το διάλεξε η βιετναμέζα οπότε υπέθεσα ότι ήξερε τι έκανε.
Αυτό ήταν το "σαλόνι" του σπιτιού, στο πεζοδρόμιο του οποίου είχαμε κάτσει να φάμε, έχει τόση πληροφορία που έβγαλα σχεδόν όλο το γεύμα να κοιτάζω.
Έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση για το τι θα κάνουμε μετά. Όμως ακόμα ένιωθα ότι ίσως δεν είχα δώσει την ευκαιρία που χρειαζόταν στη πόλη. Μιας που είχαμε το μηχανάκι είπα να πάμε πρώτα από κάποια σημεία στο χάρτη. Εδώ ήταν ένας λόφος που είχε θέα όλη τη περιοχή.
Κάναμε μία μεγάλη βόλτα, αντίστοιχη αυτής που είχαμε κάνει με τα ποδήλατα τη πρώτη μέρα αλλά χωρίς να πάμε από το συντομότερο δρόμο όπως τότε. Πέρασα απ' οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει κάτι αξιόλογο χωρίς να βρω τίποτα. Είπα να πάμε στη γέφυρα και το νησί που δεν είχαμε δει τότε, τουλάχιστον να μου φύγει το απωθημένο.
Πλησιάζοντας κατάλαβα γιατί δεν την είχαμε βρει τότε στα σκοτάδια. Την είχαν κλειδαμπαρώσει! Στο σημείο που ήταν ο δρόμος έκανε στροφή προς τη γέφυρα είχαν βάλει ψηλές λαμαρίνες όπως στα εργοτάξια και ήταν αδύνατο όχι μόνο να περάσεις αλλά και να δεις από πίσω. Αργότερα διάβασα στο ίντερνετ ότι έχουν πουλήσει το νησί με τη γέφυρα σε μία εταιρία που υποτίθεται θα το αξιοποιούσε αλλά ακόμα μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες και με κάθε επιφύλαξη, τώρα ανοίγει για το κοινό κάθε Κυριακή, πιθανώς και αργίες, τότε ήταν εντελώς κλειστή.
Φώτο από wikipedia
Σταματήσαμε πάλι στην παραλία που είχαμε πάει βράδυ την πρώτη μέρα με τα ποδήλατα. Πήραμε ένα ζαχαροκάλαμο να παλέψουμε τη ζέστη γιατί με το που μειώθηκε λίγο η νεφοκάλυψη αμέσως αυξήθηκε η θερμοκρασία.
Κάναμε μία βόλτα κάτω από τη σκιά των δέντρων και συζητάγαμε το τι θα κάναμε. Σίγουρα δεν ήθελα να πηγαίναμε εκείνη τη μέρα στο νησί και την επόμενη να μας έπιανε η βροχή και να ξεμέναμε εκεί. Το οδικώς προς τα ανατολικά για το παραλιακό πέρασμα προς Βιετνάμ είχε τον κίνδυνο ότι μπορεί να πετυχαίναμε την βροχή στο δρόμο και να ταλαιπωριόμασταν, άσε που δεν είχαμε καν ιδέα τι συνδυασμούς μέσων χρειαζόμασταν, δύσκολα τα πράγματα.
Στο βάθος κέντρο είναι το κο ρονγκ. Τόσο κοντά. Μάλλον δε θα το βλέπαμε.
Mετά τα σκαλιά φαίνεται ένα ρυάκι από ακάθαρτα που βγαίνει στη θάλασσα και εκεί κάνουν μπάνιο παιδιά με αυτοσχέδια σωσίβια από σαμπρέλες φορτηγών, ενώ λίγο πιο δίπλα ανάμεσα σε άλλα ρυάκια είναι ένα μπίτς μπαρ.
"Ένα τι;" μου λέει η βιετναμέζα.
"Μπιτς μπαρ."
"Τι είναι αυτό; τι εννοείς;"
"Τι τι εννοώ: Παραλία, μπαρ, το μπαρ στην παραλία"
"Αααα εννοείς beach bar, ενώ λες bitch".
Κοίτα ρε μαλάκα που μας διορθώνει τη προφορά η βιετναμέζα! Γιου μπιτς!
Last edited by a moderator: