poised
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Η (παραλίγο μη-) αναχώρηση και η άφιξη
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ - Από το χαλαρά στο όλα μέσα
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ (II)
- Δεύτερη μέρα στο Πουκέτ. Τουριστίλα με james bond island, κλπ
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta (II)
- Koh Phi Phi σε μια μέρα. Δηλαδή ούτε καν.
- Krabi και Raylay: Ημέρα υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας και υπερβολικά αφύσικης ηλιθιότητας
- Krabi και Raylay (II)
- Krabi και Raylay (III)
- Koh Samui όσο να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.
- Koh Samui (II)
- Koh Samui (III)
- Koh Pha Ngan: Στη σπίντα (έτσι από συνήθεια) και το ατύχημα
- Koh Pha Ngan (II)
- Koh Pha Ngan (III)
- Koh Tao: Ω είναι ωραία στον παράδεισο
- Koh Tao (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο(III)
- Koh Tao (IV)
- Προς Μπανκόκ: Όταν κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει
- Μπανγκόκ (II)
- Εμβόλιμες Σκέψεις: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου
- Μπανγκόκ: Παλάτια και φτωχογειτονιές
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙV)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (V)
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ (ΙΙ)
- Χούα Χιν: Κατά λάθος όμως έτσι;
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία (ΙΙ)
- Chiang Mai: Αφού το λέτε έτσι θα είναι
- Chiang Mai: Τώρα κάτι γίνεται
- Chiang Mai - Τώρα κάτι γίνεται (ΙΙ)
- Chiang Mai: Το αληθινόν
- Chiang Rai: Φύση (και κάτι "κακές" σκέψεις)
- Chiang Rai (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (III)
- Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (ή και όχι)
- Μπανγκόκ και πάλι: H μεγαλούπολη (και βαθιά εκπνοή απελπισίας)
- Μπανγκόκ κ πάλι (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙV)
- Μέρα αποφάσεων: Να πα να -μπιπ- όλα, συνεχίζω
- Poi Pet: Καλώς ήλθε το δολάριο, καμπόντιαν εντίσιον
- Poi Pet (II)
- Siem Reap
- Άνγκορ Βατ: Η πρώτη επαφή
- Άνκορ Βατ (ΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙV)
- Άνγκορ Βατ: Ουά ντόλα σεεε
- Άνκορ Βατ (V)
- Άνκορ Βατ (VI)
- Άνκορ Βατ (VII)
- Άνκορ Βάτ (VIII)
- Siem Riep: Όχι άλλους ναούς, φτάνει!
- Siem Reap by night
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ (II)
- Μπάταμπανγκ
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες (II)
- Φεύγοντας από Μπάταμπανγκ: Συμφωνία εθνικής οδού αρ. 5 σε θανατηφόρο μείζονα
- Φεύγοντας απο Μπαταμπάνγκ (ΙΙ)
- Στο δρόμο για Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν: Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος
- Νύχτα στην Πνομ Πεν
- Job Interview
- Πνομ Πεν (ΙΙ)
- Πνομ Πεν: Σιχαμάρα για το ανθρώπινο γένος
- Πνομ Πεν (ΙΙΙ)
- Σιχανουκβιλ: Πόλη όνομα και πράμα (και η τρελή)
- Σιχανούκβιλ
- Σιχανούκβιλ (ΙΙ)
- Σιχανκουκβιλ: Φτωχονεοπλουτισμός (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ: 100 αποχρώσεις της βροχής (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ (συνέχεια)
- Σιχανούκβιλ: Δώσ' της άλλη μια ευκαιρία;
- Επιστροφή στην Πνομ Πεν
- Ho Chi Minh City: Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος
- Σχέδια για Βιετνάμ
- Χο Τσι Μινχ
- Τούνελ Κου Τσι: Και η κουτσή Μαρία
- Τούνελ (συνέχεια)
- Ho Chi Minh City: Μια θάλασσα παπάκια
- Theme Park κ επιστροφή στην πόλη
- Ho Chi Minh City: Στενοχώρια για το ανθρώπινο είδος και πάλι
- Τελευταίο βράδυ στη Σαϊγκόν
- Ho Chi Minh City και Μούι Νε: Παλάτι της Ανεξαρτησίας και αμμόλοφοι
- Μούι Νε
- Μούι νε: Πάλι αμμόλοφοι και μία από τις χειρότερες μεταφορές της ζωής μου
- Μούι Νε (ΙΙ)
- Διαδρομή προς Νταλάτ
- Ντα Λατ: Φταίω που αρέσω;
- Νταλάτ (ΙΙ)
- Ντα Λατ: Φύση, βροχή και μας πιάσανε τον κώλο
- Νια Τσάνγκ (Nha Trang): Ξανά στις παραλίες
- Νια Τσανγκ: Στα καφέ
- Ντα Νανγκ: Κλάμπινγκ μέχρι το πρωί (ε, καλά, όχι και ακριβώς)
- Ντα Νανγκ συνέχεια
- Ντα Νανγκ και Χόι Αν: Κάπως προ υπερτουρισμού
- Χόι Αν
- Κούι Νιον (Quy Nhon): Έι πειρατή!
- Κούι Νιον
- Πέρασμα Χάι Βαν και Σον Τσα (Hai Van/Son tra): Φύση, ηρεμία και θέες λίγο έξω από τη Ντα Νανγκ
- Χουέ (Hue): Χωρίς βροχή την βροχερή περίοδο, το λες και ότι πιάσαμε τζόκερ
- Χουε
- Hue σε Dong Hoi - Κρίντζι
- Quang Binh - Απίστευτες βόλτες και σπηλιές
- Quang Binh
- Quang Binh (ΙΙ)
- Ninh Binh - Όταν οι απατεωνιές σε φτάνουν στα όριά σου
- Ninh Binh
- Ninh Binh σε Sa Pa - Αφού ζήσαμε να το θυμόμαστε
- Σα Πα - Υπό βροχή, ομίχλη και κρύο
- Σα Πα
- Σα Πα: Πήραμε τα βουνά
- Ανόι: Πίσω στη ζέστη, βαβούρα και "πολιτισμό"
- Λεωφορείο
- Ανόι
- Ανόι: Βόλτες στη πόλη
- Ανόι (συνέχεια)
- Ανόι (συνέχεια ΙΙ)
- Ανόι: Μουσείο εθνολογίας
- Χα Λονγκ
- Χα Λονγκ: Όπως στα καρποστάλ
- Χα Λονγκ ΙΙ
- Χα Λονγκ ΙΙΙ
- Ανόι: Και τώρα τι;
- Ανόι: Τελευταίες ώρες
- Τέλος Ταξιδιού
- Επίλογος
Ντα Νανγκ: Κλάμπινγκ μέχρι το πρωί (ε, καλά, όχι και ακριβώς)
Το ταξίδι από τη Νια Τσανγκ προς τη Ντα Νανγκ υποτίθεται διαρκεί 12 ώρες. Ήταν να ξεκινήσουμε στις 7, όμως στις 7 απλά ήταν το ραντεβού με το βανάκι που μας πήγε στον κεντρικό σταθμό από τον οποίο φύγαμε τουλάχιστον 8. Άρα θα έπρεπε να φτάσουμε 8 το πρωί, σωστά; Ναι σιγά. Στις 4.30 τα ξημερώματα μας άφησαν στο σταθμό λεωφορείων που ήταν 10χλμ μακριά από το κέντρο της πόλης, στο πουθενά.
Κατεβήκαμε από το λεωφορείο και εμένα και ενός άλλου δυτικού μας την πέσανε αμέσως ταξιτζήδες. Εγώ ήξερα ότι στο εισιτήριο περιλαμβανόταν και η μεταφορά στο ξενοδοχείο, ο άλλος μάλλον δεν το ήξερε. Δε πρόλαβα να τον ενημερώσω, τον καπάρωσαν οι ταρίφηδες που σπρώχνονταν μεταξύ τους ποιος θα τονγδύσει εεε μεταφέρει.
Εγώ πάντως δεν ενέδωσα, δεν είχα όρεξη για τσακωμούς πρωί πρωί, ήμουν και λίγο στραβωμένος που φτάσαμε νωρίτερα γιατί και δεν κοιμήθηκα όσο περίμενα και γιατί θα έπρεπε να περιμένω παραπάνω ώρες μέχρι να έρθει η ώρα να μας αφήσουν να μπούμε στο δωμάτιο που είχαμε κλείσει. Τουλάχιστον να το είχαν πει ότι θα φτάναμε τόσο νωρίς.
Είπα στην βιετναμέζα να ρωτήσει που είναι το βανάκι μιας που δεν φαινόταν τίποτα εκεί τριγύρω. Μετά από πολλές ερωτήσεις όπου πήγα και μαζί να το παίξω και λίγο άγριος, μας είπαν ότι θα έρθει αργότερα. Αυτό υποθέτω για να αναγκάσουν όποιον δεν αντέχει να πάρει ταξί. Δεν ήμασταν εμείς, ήταν και κάτι άλλοι βιετναμέζοι αλλά όχι πολλοί. Όσο πέρναγε η ώρα όλο και περισσότεροι ενέδιδαν.
Δε θυμάμαι πόσο περιμέναμε, πάντως είδαμε το ξημέρωμα, άρα καμία ωρίτσα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας κύριος και μου λέει "τάσι". "Τι" του λέω; "Τάσι" λέει αυτός πάλι. Ε και τι θες να σου κάνω ρε φίλε, για βουλκανιζατέρ με πέρασες; Να πας αλλού να βρεις που σου έπεσε το τάσι. Του είπα "Sorry I don't understand" να τον ξεφορτωθώ και κάπως μπερδεμένος έφυγε. Μου λέει η βιετναμέζα γιατί του είπες έτσι; Ε τι να του πω, ξέρω γω τι ήθελε; Τι εννοείς, μου λέει, ταξί σου έλεγε αν θες. Ε καλά, ούτε που το κατάλαβα με τη προφορά του και τη νύστα μου.
Το βανάκι μας πήρε και κάνοντας ένα τεράστιο κύκλο για να αφήσει και άλλους (είναι μεγάλη πόλη, η τρίτη μεγαλύτερη, κάπου 2εκ κόσμος) μας παράτησε πάνω σε μία διασταύρωση περίπου 20-25' από το ξενοδοχείο σε φάση "εγώ μέχρι εδώ πάω, αν σας αρέσει". Τι να κάνεις τώρα, να τον αρπάξεις από το γιακά; Κατεβήκαμε και είπαμε να το πάμε σιγά σιγά με τα πόδια γιατί έτσι και αλλιώς ήταν πολύ νωρίς, κάπου στις 6. Βέβαια η πόλη ξυπνάει στις 5-5.30 που είναι το αντίστοιχο της 7-7:30 στην ελλάδα.
Στο δρόμο έριξα την ιδέα να πιούμε ένα καφέ, να ξυπνήσουμε και να το καθυστερήσουμε και λίγο. Είδαμε ένα, το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο από το σπίτι κάποιας οικογένειας, ρώτησε η βιετναμέζα αν ήταν ανοιχτό, φυσικά μας είπε και κάτσαμε. Νομίζω μας έφερε και κάτι να φάμε για πρωινό μετά αλλά δε θυμάμαι τι.
Όπως καθόμασταν εκεί στο κυριολεκτικά σαλόνι του σπιτιού, κατέβηκε ένα κοριτσάκι από την εσωτερική σκάλα με τη σχολική του στολή, πήρε ένα κολατσιό από τη μαμά του, την καφετζού και πήγε για το σχολείο.
Κοιτάζοντας τριγύρω είδα ότι στην άλλη άκρη του σαλονιού είχε ραπτομηχανή και ραπτικά. Έβαλα τη βιετναμέζα να την ρωτήσει αν μπορεί να μου γαζώσει πάλι το μικρό backpack που μετά την παρέμβαση της Ταιλανδέζας συναδέλφου είχε αρχίσει να ξηλώνεται σε διαφορετικό σημείο. Να έβγαζα το ταξίδι αυτό και μετά βλέπαμε.
Φυσικά ναι είπε, βέβαια για να μη τη πάθουμε όπως στην Ντα Λατ επέμεινα να μας πει πόσο θα έκανε. Δε θυμάμαι πόσο ήταν, ίσως 2 ευρώ, οπότε συμφώνησα. Υποθέτω αν ζητάγαμε να μας πλύνει και να σιδερώσει πάλι ναι θα έλεγε. Τι να κάνουν οι άνθρωποι, όπως μπορούν για να βγάλουν τα προς το ζην.
Ήπιαμε το καφέ και πήγαμε στη παραλία να περάσει λίγο ακόμα η ώρα. Ήταν 8 το πρωί αλλά η καταχνιά από την υγρασία και τα σύννεφα το έκανε να φαίνεται σαν να μην είχε ξημερώσει.
Το ξέρατε ότι έχει πιγκουίνους στη Ντα Ναγκ;
Κάποιος σκέφτηκε να κρύψει τους κάδους σκουπιδιών σε "πιγκουίνους", το οποίο μου φαίνεται εκπαιδευτικά αστείο. Μαθαίνεις τα παιδιά να ταΐζουν τους πιγκουίνους σκουπίδια;
Εμένα με τράβαγε πολύ να ρίξω μία βουτιά, αλλά είχε αντικειμενικές δυσκολίες. Θα έπρεπε να βρω να αλλάξω, να αφήσω τα πράγματα πάνω στην άμμο, να ξαναλλάζω μετά μένοντας με τα αλάτια, το άφησα.
Μην έχοντας πολλά να κάνουμε, είπαμε να πάμε για ένα ακόμα καφέ, αλλού φυσικά. Την ώρα που περνάγαμε το κεντρικό δρόμο πίσω από τη παραλία, ο δρόμος εκεί έκανε μία μικρή στροφή S, είδα ένα φορτηγάκι της αστυνομίας μετά των αστυνομικών δίπλα σε ένα σπασμένο μηχανάκι και κάτι αίματα κάτω. Το συνέδεσα με τις σειρήνες ασθενοφόρου που είχα ακούσει νωρίτερα, καταλάβαμε...
Πήγαμε σε ένα καφέ εκεί κοντά, είχαμε τα πράγματα οπότε δε θέλαμε να τα κουβαλάμε πολύ. Είχε μόνο ανεμιστήρες το οποίο στην αρχή ήταν καλά αλλά κάποια στιγμή αργότερα άρχισε να ζεσταίνει αρκετά και ίδρωνα ακατάπαυστα. Είπα να εκμεταλλευτώ το χρόνο διαβάζοντας λίγο για την εργασία, όμως μετά από λίγο με χτύπησε η αϋπνία και δεν την πάλευα.
Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να κάτσουμε εκεί όσο περισσότερο γινόταν και κάποια στιγμή ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο και ότι γίνει. Το πολύ πολύ να περιμέναμε στη ρεσεψιόν, αν είχε καναπέ θα τον έπαιρνα και λιγάκι, καλύτερα θα ήταν από την καρέκλα στο καφέ.
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο από μακριά βλέπω πινακίδα απ' έξω που είχε τιμές με την ώρα. Όπα λέω της βιετναμέζας, τι έκλεισες, sexotel; Κοιτάξαμε την κράτηση από το κινητό και δεν υπήρχε καμία υπόνοια ότι έκανε και αυτή τη δουλειά, αλλά να που την έκανε. Εμάς πάντως δεν μας ενόχλησε, είτε δεν γινόταν τίποτα στον όροφό μας είτε ήταν πολύ περιορισμένο, αν εξαιρέσεις κάτι ζευγαράκια που φαίνονταν να ντρέπονται στο μπες βγες δε θα το είχαμε καταλάβει αν δεν είχαμε δει την πινακίδα.
Περιμέναμε ελάχιστα για το δωμάτιο, μας το ετοίμασαν, μπήκαμε, ανάψαμε το ερκοντίσιον, κάναμε μπάνιο και λιώσαμε στον ύπνο.
Το ταξίδι από τη Νια Τσανγκ προς τη Ντα Νανγκ υποτίθεται διαρκεί 12 ώρες. Ήταν να ξεκινήσουμε στις 7, όμως στις 7 απλά ήταν το ραντεβού με το βανάκι που μας πήγε στον κεντρικό σταθμό από τον οποίο φύγαμε τουλάχιστον 8. Άρα θα έπρεπε να φτάσουμε 8 το πρωί, σωστά; Ναι σιγά. Στις 4.30 τα ξημερώματα μας άφησαν στο σταθμό λεωφορείων που ήταν 10χλμ μακριά από το κέντρο της πόλης, στο πουθενά.
Κατεβήκαμε από το λεωφορείο και εμένα και ενός άλλου δυτικού μας την πέσανε αμέσως ταξιτζήδες. Εγώ ήξερα ότι στο εισιτήριο περιλαμβανόταν και η μεταφορά στο ξενοδοχείο, ο άλλος μάλλον δεν το ήξερε. Δε πρόλαβα να τον ενημερώσω, τον καπάρωσαν οι ταρίφηδες που σπρώχνονταν μεταξύ τους ποιος θα τον
Εγώ πάντως δεν ενέδωσα, δεν είχα όρεξη για τσακωμούς πρωί πρωί, ήμουν και λίγο στραβωμένος που φτάσαμε νωρίτερα γιατί και δεν κοιμήθηκα όσο περίμενα και γιατί θα έπρεπε να περιμένω παραπάνω ώρες μέχρι να έρθει η ώρα να μας αφήσουν να μπούμε στο δωμάτιο που είχαμε κλείσει. Τουλάχιστον να το είχαν πει ότι θα φτάναμε τόσο νωρίς.
Είπα στην βιετναμέζα να ρωτήσει που είναι το βανάκι μιας που δεν φαινόταν τίποτα εκεί τριγύρω. Μετά από πολλές ερωτήσεις όπου πήγα και μαζί να το παίξω και λίγο άγριος, μας είπαν ότι θα έρθει αργότερα. Αυτό υποθέτω για να αναγκάσουν όποιον δεν αντέχει να πάρει ταξί. Δεν ήμασταν εμείς, ήταν και κάτι άλλοι βιετναμέζοι αλλά όχι πολλοί. Όσο πέρναγε η ώρα όλο και περισσότεροι ενέδιδαν.
Δε θυμάμαι πόσο περιμέναμε, πάντως είδαμε το ξημέρωμα, άρα καμία ωρίτσα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας κύριος και μου λέει "τάσι". "Τι" του λέω; "Τάσι" λέει αυτός πάλι. Ε και τι θες να σου κάνω ρε φίλε, για βουλκανιζατέρ με πέρασες; Να πας αλλού να βρεις που σου έπεσε το τάσι. Του είπα "Sorry I don't understand" να τον ξεφορτωθώ και κάπως μπερδεμένος έφυγε. Μου λέει η βιετναμέζα γιατί του είπες έτσι; Ε τι να του πω, ξέρω γω τι ήθελε; Τι εννοείς, μου λέει, ταξί σου έλεγε αν θες. Ε καλά, ούτε που το κατάλαβα με τη προφορά του και τη νύστα μου.
Το βανάκι μας πήρε και κάνοντας ένα τεράστιο κύκλο για να αφήσει και άλλους (είναι μεγάλη πόλη, η τρίτη μεγαλύτερη, κάπου 2εκ κόσμος) μας παράτησε πάνω σε μία διασταύρωση περίπου 20-25' από το ξενοδοχείο σε φάση "εγώ μέχρι εδώ πάω, αν σας αρέσει". Τι να κάνεις τώρα, να τον αρπάξεις από το γιακά; Κατεβήκαμε και είπαμε να το πάμε σιγά σιγά με τα πόδια γιατί έτσι και αλλιώς ήταν πολύ νωρίς, κάπου στις 6. Βέβαια η πόλη ξυπνάει στις 5-5.30 που είναι το αντίστοιχο της 7-7:30 στην ελλάδα.
Στο δρόμο έριξα την ιδέα να πιούμε ένα καφέ, να ξυπνήσουμε και να το καθυστερήσουμε και λίγο. Είδαμε ένα, το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο από το σπίτι κάποιας οικογένειας, ρώτησε η βιετναμέζα αν ήταν ανοιχτό, φυσικά μας είπε και κάτσαμε. Νομίζω μας έφερε και κάτι να φάμε για πρωινό μετά αλλά δε θυμάμαι τι.
Όπως καθόμασταν εκεί στο κυριολεκτικά σαλόνι του σπιτιού, κατέβηκε ένα κοριτσάκι από την εσωτερική σκάλα με τη σχολική του στολή, πήρε ένα κολατσιό από τη μαμά του, την καφετζού και πήγε για το σχολείο.
Κοιτάζοντας τριγύρω είδα ότι στην άλλη άκρη του σαλονιού είχε ραπτομηχανή και ραπτικά. Έβαλα τη βιετναμέζα να την ρωτήσει αν μπορεί να μου γαζώσει πάλι το μικρό backpack που μετά την παρέμβαση της Ταιλανδέζας συναδέλφου είχε αρχίσει να ξηλώνεται σε διαφορετικό σημείο. Να έβγαζα το ταξίδι αυτό και μετά βλέπαμε.
Φυσικά ναι είπε, βέβαια για να μη τη πάθουμε όπως στην Ντα Λατ επέμεινα να μας πει πόσο θα έκανε. Δε θυμάμαι πόσο ήταν, ίσως 2 ευρώ, οπότε συμφώνησα. Υποθέτω αν ζητάγαμε να μας πλύνει και να σιδερώσει πάλι ναι θα έλεγε. Τι να κάνουν οι άνθρωποι, όπως μπορούν για να βγάλουν τα προς το ζην.
Ήπιαμε το καφέ και πήγαμε στη παραλία να περάσει λίγο ακόμα η ώρα. Ήταν 8 το πρωί αλλά η καταχνιά από την υγρασία και τα σύννεφα το έκανε να φαίνεται σαν να μην είχε ξημερώσει.
Το ξέρατε ότι έχει πιγκουίνους στη Ντα Ναγκ;
Κάποιος σκέφτηκε να κρύψει τους κάδους σκουπιδιών σε "πιγκουίνους", το οποίο μου φαίνεται εκπαιδευτικά αστείο. Μαθαίνεις τα παιδιά να ταΐζουν τους πιγκουίνους σκουπίδια;
Εμένα με τράβαγε πολύ να ρίξω μία βουτιά, αλλά είχε αντικειμενικές δυσκολίες. Θα έπρεπε να βρω να αλλάξω, να αφήσω τα πράγματα πάνω στην άμμο, να ξαναλλάζω μετά μένοντας με τα αλάτια, το άφησα.
Μην έχοντας πολλά να κάνουμε, είπαμε να πάμε για ένα ακόμα καφέ, αλλού φυσικά. Την ώρα που περνάγαμε το κεντρικό δρόμο πίσω από τη παραλία, ο δρόμος εκεί έκανε μία μικρή στροφή S, είδα ένα φορτηγάκι της αστυνομίας μετά των αστυνομικών δίπλα σε ένα σπασμένο μηχανάκι και κάτι αίματα κάτω. Το συνέδεσα με τις σειρήνες ασθενοφόρου που είχα ακούσει νωρίτερα, καταλάβαμε...
Πήγαμε σε ένα καφέ εκεί κοντά, είχαμε τα πράγματα οπότε δε θέλαμε να τα κουβαλάμε πολύ. Είχε μόνο ανεμιστήρες το οποίο στην αρχή ήταν καλά αλλά κάποια στιγμή αργότερα άρχισε να ζεσταίνει αρκετά και ίδρωνα ακατάπαυστα. Είπα να εκμεταλλευτώ το χρόνο διαβάζοντας λίγο για την εργασία, όμως μετά από λίγο με χτύπησε η αϋπνία και δεν την πάλευα.
Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να κάτσουμε εκεί όσο περισσότερο γινόταν και κάποια στιγμή ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο και ότι γίνει. Το πολύ πολύ να περιμέναμε στη ρεσεψιόν, αν είχε καναπέ θα τον έπαιρνα και λιγάκι, καλύτερα θα ήταν από την καρέκλα στο καφέ.
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο από μακριά βλέπω πινακίδα απ' έξω που είχε τιμές με την ώρα. Όπα λέω της βιετναμέζας, τι έκλεισες, sexotel; Κοιτάξαμε την κράτηση από το κινητό και δεν υπήρχε καμία υπόνοια ότι έκανε και αυτή τη δουλειά, αλλά να που την έκανε. Εμάς πάντως δεν μας ενόχλησε, είτε δεν γινόταν τίποτα στον όροφό μας είτε ήταν πολύ περιορισμένο, αν εξαιρέσεις κάτι ζευγαράκια που φαίνονταν να ντρέπονται στο μπες βγες δε θα το είχαμε καταλάβει αν δεν είχαμε δει την πινακίδα.
Περιμέναμε ελάχιστα για το δωμάτιο, μας το ετοίμασαν, μπήκαμε, ανάψαμε το ερκοντίσιον, κάναμε μπάνιο και λιώσαμε στον ύπνο.
Last edited by a moderator: