poised
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Η (παραλίγο μη-) αναχώρηση και η άφιξη
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ - Από το χαλαρά στο όλα μέσα
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ (II)
- Δεύτερη μέρα στο Πουκέτ. Τουριστίλα με james bond island, κλπ
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta (II)
- Koh Phi Phi σε μια μέρα. Δηλαδή ούτε καν.
- Krabi και Raylay: Ημέρα υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας και υπερβολικά αφύσικης ηλιθιότητας
- Krabi και Raylay (II)
- Krabi και Raylay (III)
- Koh Samui όσο να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.
- Koh Samui (II)
- Koh Samui (III)
- Koh Pha Ngan: Στη σπίντα (έτσι από συνήθεια) και το ατύχημα
- Koh Pha Ngan (II)
- Koh Pha Ngan (III)
- Koh Tao: Ω είναι ωραία στον παράδεισο
- Koh Tao (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο(III)
- Koh Tao (IV)
- Προς Μπανκόκ: Όταν κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει
- Μπανγκόκ (II)
- Εμβόλιμες Σκέψεις: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου
- Μπανγκόκ: Παλάτια και φτωχογειτονιές
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙV)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (V)
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ (ΙΙ)
- Χούα Χιν: Κατά λάθος όμως έτσι;
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία (ΙΙ)
- Chiang Mai: Αφού το λέτε έτσι θα είναι
- Chiang Mai: Τώρα κάτι γίνεται
- Chiang Mai - Τώρα κάτι γίνεται (ΙΙ)
- Chiang Mai: Το αληθινόν
- Chiang Rai: Φύση (και κάτι "κακές" σκέψεις)
- Chiang Rai (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (III)
- Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (ή και όχι)
- Μπανγκόκ και πάλι: H μεγαλούπολη (και βαθιά εκπνοή απελπισίας)
- Μπανγκόκ κ πάλι (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙV)
- Μέρα αποφάσεων: Να πα να -μπιπ- όλα, συνεχίζω
- Poi Pet: Καλώς ήλθε το δολάριο, καμπόντιαν εντίσιον
- Poi Pet (II)
- Siem Reap
- Άνγκορ Βατ: Η πρώτη επαφή
- Άνκορ Βατ (ΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙV)
- Άνγκορ Βατ: Ουά ντόλα σεεε
- Άνκορ Βατ (V)
- Άνκορ Βατ (VI)
- Άνκορ Βατ (VII)
- Άνκορ Βάτ (VIII)
- Siem Riep: Όχι άλλους ναούς, φτάνει!
- Siem Reap by night
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ (II)
- Μπάταμπανγκ
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες (II)
- Φεύγοντας από Μπάταμπανγκ: Συμφωνία εθνικής οδού αρ. 5 σε θανατηφόρο μείζονα
- Φεύγοντας απο Μπαταμπάνγκ (ΙΙ)
- Στο δρόμο για Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν: Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος
- Νύχτα στην Πνομ Πεν
- Job Interview
- Πνομ Πεν (ΙΙ)
- Πνομ Πεν: Σιχαμάρα για το ανθρώπινο γένος
- Πνομ Πεν (ΙΙΙ)
- Σιχανουκβιλ: Πόλη όνομα και πράμα (και η τρελή)
- Σιχανούκβιλ
- Σιχανούκβιλ (ΙΙ)
- Σιχανκουκβιλ: Φτωχονεοπλουτισμός (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ: 100 αποχρώσεις της βροχής (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ (συνέχεια)
- Σιχανούκβιλ: Δώσ' της άλλη μια ευκαιρία;
- Επιστροφή στην Πνομ Πεν
- Ho Chi Minh City: Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος
- Σχέδια για Βιετνάμ
- Χο Τσι Μινχ
- Τούνελ Κου Τσι: Και η κουτσή Μαρία
- Τούνελ (συνέχεια)
- Ho Chi Minh City: Μια θάλασσα παπάκια
- Theme Park κ επιστροφή στην πόλη
- Ho Chi Minh City: Στενοχώρια για το ανθρώπινο είδος και πάλι
- Τελευταίο βράδυ στη Σαϊγκόν
- Ho Chi Minh City και Μούι Νε: Παλάτι της Ανεξαρτησίας και αμμόλοφοι
- Μούι Νε
- Μούι νε: Πάλι αμμόλοφοι και μία από τις χειρότερες μεταφορές της ζωής μου
- Μούι Νε (ΙΙ)
- Διαδρομή προς Νταλάτ
- Ντα Λατ: Φταίω που αρέσω;
- Νταλάτ (ΙΙ)
- Ντα Λατ: Φύση, βροχή και μας πιάσανε τον κώλο
- Νια Τσάνγκ (Nha Trang): Ξανά στις παραλίες
- Νια Τσανγκ: Στα καφέ
- Ντα Νανγκ: Κλάμπινγκ μέχρι το πρωί (ε, καλά, όχι και ακριβώς)
- Ντα Νανγκ συνέχεια
- Ντα Νανγκ και Χόι Αν: Κάπως προ υπερτουρισμού
- Χόι Αν
- Κούι Νιον (Quy Nhon): Έι πειρατή!
- Κούι Νιον
- Πέρασμα Χάι Βαν και Σον Τσα (Hai Van/Son tra): Φύση, ηρεμία και θέες λίγο έξω από τη Ντα Νανγκ
- Χουέ (Hue): Χωρίς βροχή την βροχερή περίοδο, το λες και ότι πιάσαμε τζόκερ
- Χουε
- Hue σε Dong Hoi - Κρίντζι
- Quang Binh - Απίστευτες βόλτες και σπηλιές
- Quang Binh
- Quang Binh (ΙΙ)
- Ninh Binh - Όταν οι απατεωνιές σε φτάνουν στα όριά σου
- Ninh Binh
- Ninh Binh σε Sa Pa - Αφού ζήσαμε να το θυμόμαστε
- Σα Πα - Υπό βροχή, ομίχλη και κρύο
- Σα Πα
- Σα Πα: Πήραμε τα βουνά
- Ανόι: Πίσω στη ζέστη, βαβούρα και "πολιτισμό"
- Λεωφορείο
- Ανόι
- Ανόι: Βόλτες στη πόλη
- Ανόι (συνέχεια)
- Ανόι (συνέχεια ΙΙ)
- Ανόι: Μουσείο εθνολογίας
- Χα Λονγκ
- Χα Λονγκ: Όπως στα καρποστάλ
- Χα Λονγκ ΙΙ
- Χα Λονγκ ΙΙΙ
- Ανόι: Και τώρα τι;
- Ανόι: Τελευταίες ώρες
- Τέλος Ταξιδιού
- Επίλογος
H σπηλιά που πηγαίναμε είχε μόλις ανακαλυφθεί το 2010. Επισκέψιμο είναι μόλις το πρώτο... χιλιόμετρο από τα... 34. Ξαναδιαβάστε το αυτό, 34χλμ σπηλιά. Αν το κάνουμε σε ευθεία είναι η απόσταση από Ομόνοια σε Ωρωπό, Εύοσμο σε Κιλκίς, Τρίπολη σε Άργος ή περίπου η Ικαρία από άκρη σε άκρη (το ξέρω το παράκανα στις συγκρίσεις αλλά το βρήκα ενδιαφέρον να ψάχνω παραδείγματα στον χάρτη και την πληρώνετε εσείς τώρα).
Μετά την αρχική (αρκετή) ανηφόρα για την είσοδο, είχε απότομο κατέβασμα με πολλές σκάλες. Δε κάνανε και αυτοί ένα τούνελ στο κάτω επίπεδο να μην περπατάμε;
Σκεφτείτε τώρα ένα χιλιόμετρο τέτοια
Δυστυχώς οι φωτογραφίες δε μπορούν να αποτυπώσουν την αίσθηση του μεγέθους της. Ή να το πω αλλιώς, έχω δει αρκετές σπηλιές και δε περίμενα να εντυπωσιαστώ αλλά ήταν πραγματικά διαφορετικό και εντυπωσιακό. Επίσης ίσως λόγω μεγάλης υγρασίας τόσο η φωτογραφική όσο και τα κινητά μας δε μπορούσαν να βγάλουν καθαρές φωτογραφίες, οι περισσότερες είναι λίγο ή περισσότερο θολές ή εκτός εστίασης.
Φτάσαμε μέχρι το τέρμα της διαδρομής και από εκεί το πήραμε πάλι όλο προς τα πίσω.
Τουλάχιστον μετά την έξοδο είχε κατηφόρα, πέτυχα και αυτό το μανιταράκι (ήταν πολύ μικρό) που μου θύμισε φαντασματάκι από το πάκμαν.
Για την επιστροφή είδα στο GPS ότι υπήρχε μία εναλλακτική, μακρύτερη διαδρομή από τα βουνά, μαρκαρισμένη σαν τοπικός και όχι επαρχιακός δρόμος. Υπήρχε δηλαδή ο κίνδυνος να βρεις χωματόδρομο ή συνθήκες που θα σε κάνουν να βλαστημήσεις ή να γυρίσεις πίσω. Ο Γερμανός προτιμούσε να επιστρέψει από τον δρόμο που είχαμε ήδη πάρει γιατί ήξερε ότι ήταν βατός και δεν ήθελε να ρισκάρει. Εγώ ήθελα να το δοκιμάσω και να πω και την αλήθεια δε με χάλασε καθόλου να μην τον έχω στο νου μου. Αποχαιρετιστήκαμε, συγκρατήθηκα πολύ να μην του πω μία κακία τύπου "κοίτα μη πατήσεις άλλο αδερφάκι από το κουτάβι" και ξεκινήσαμε.
Αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή. Ο δρόμος καλός και ήμασταν μόνοι μας πάνω στα βουνά, νομίζω μόνο μία φορά συναντηθήκαμε με άνθρωπο. Σε κάποια σημεία έκλεινα τη μηχανή και δεν ακουγόταν τίποτα πέρα από τους ήχους του αέρα και της τροπικής φύσης.
Επιστρέψαμε στο μαγαζί και ο γερμανός δεν είχε φτάσει ακόμα παρόλο που είχε πάει από την καλή και πιο σύντομη διαδρομή. Μπορεί να τον έφαγε η σκυλομάνα στο δρόμο, "μαμά μαμά, αυτός είναι, περνάει πάλι", "έλα δω ρε καριόλη, το παιδί μου πάτησες;". Ευτυχώς είχαμε νοικιάσει ανεξάρτητα, οπότε αφήσαμε το δικό μας μηχανάκι χωρίς να μας νοιάζει, πήγαμε στο λεωφορείο και επιστρέψαμε στην πόλη
Θα μπορούσαμε να μείνουμε στην περιοχή και για άλλες βόλτες και σπηλιές, ατέλειωτες είναι, αλλά ερχόταν κακός καιρός τις επόμενες μέρες, οι πλημμύρες δεν θα καθάριζαν αν δεν σταμάταγε η βροχή για βδομάδα τουλάχιστον, ενώ θεώρησα ότι αυτό που είχαμε κάνει ήταν αρκετό.
Κλείσαμε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ουσιαστικά στο σπίτι κάποιου που έχει χωρίσει τον χώρο δημιουργώντας ένα ή δύο έξτρα δωμάτια για να βγάζει εισόδημα. Με ρώτησε η βιετναμέζα αν είχα πρόβλημα να πάω σε κάτι τέτοιο, φυσικά δεν είχα κανένα, ίσα ίσα που το έβρισκα ενδιαφέρον και ειδικά αφού θα είχαμε δικό μας μπάνιο τι άλλο να θέλαμε για 1-2 μέρες που θα καθόμασταν εκεί.
Με το που έκλεισε το δωμάτιο σχεδόν αμέσως μετά χτύπησε το κινητό της από άγνωστο νούμερο και αποφάσισε να μη το σηκώσει. Γενικά παίζει πολύ spam κλήση στο Βιετνάμ και είναι λογικό, όμως αναρωτήθηκα μήπως ήταν από το μέρος που κλείσαμε. Αν ήταν θα ξαναπάρει μου είπε. Δε ξαναπήρε. Βγάλαμε και εισιτήριο με το βραδινό sleeper λεωφορείο που θα έφτανε 7 το πρωί, οπότε αν κοιμόμασταν καλά θα ήμασταν φρέσκοι για τη νέα μέρα. Καθόλου άσχημο.
ο επόμενο κείμενο ανήκει στην προηγούμενη ημέρα, αλλά τώρα το συνειδητοποίησα πότε είχε συμβεί, θα το βάλω και εκεί.
Κατά το μεσημεράκι, ίσως όταν ήμασταν ακόμα στο τρένο, έλαβα ένα μήνυμα από εκείνη τη δουλειά που είχα κάνει την συνέντευξη και στείλει την εργασία, ήθελαν μία ακόμα κλήση. Θεωρώντας σίγουρο ότι είχα αποτύχει υπέθεσα ότι ήθελαν να με ευχαριστήσουν, να το συζητήσουμε για να το κλείσουμε "φιλικά", μου είχε ξανασυμβεί. Μου πρότειναν κατά τις 10 το βράδυ, που ήταν πολύ αργά για εμένα σε εκείνη τη φάση του ταξιδιού και δεν είχα όρεξη να τσαντιστώ απο τίποτα που θα άκουγα και να χαλάσω τον ύπνο μου. Προσπάθησα να το αποφύγω για την επόμενη αλλά με πίεσαν να το κάνουμε τότε έστω και για 15', υπέθεσα θέλανε να κλείσουν την εκκρεμότητα. Ε άντε να τελειώνουμε είπα και δέχθηκα.
Όντως στις 10 ήμουν ήδη ξαπλωμένος, γλαρωμένος και προσπαθούσα να μην με πάρει ο ύπνος. Χτύπησε το τηλέφωνο, είπαμε τις γνωστές αβρότητες για κάνα λεπτό και μετά ξαφνικά μου λέει "επειδή δεν έχουμε πολύ χρόνο, θέλω να μου πεις τι μισθό έχεις στο νου σου γιατί πρέπει να μιλήσω με τον οικονομικό διευθυντή να πάρω άδεια πριν κάνω επίσημη πρόταση".
Ξαφνιάστηκα, μα εγώ δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με αυτό που έστειλα. Μου απάντησε ότι το feedback που πήρε ήταν ότι ξεκάθαρα δεν έχω εμπειρία σε αυτό που ζητήσανε (κάτι μας είπατε) αλλά ότι φαινόταν πως είμαι πολύ έμπειρος σε αυτό που κάνω και θα μπορούσα να κάνω εύκολα την μετάβαση. Πες πόσα τώρα.
Με έπιασε τόσο απροετοίμαστο η ερώτηση που δεν ήξερα τι να πω και έκανα ένα μεγάλο λάθος, ζήτησα πολύ λιγότερα απ' όσο έπρεπε. Στα λίγα δευτερόλεπτα που είχα να το σκεφτώ το πήγα με τη λογική του "τι έχω να χάσω", ας τους το κάνω εύκολο ώστε από το πουθενά να πάω σε κάτι και αν δεν μου αρέσει φεύγω. Ε τελικά μου άρεσε και αργότερα βλαστήμησα να φέρω τον μισθό εκεί που έπρεπε γιατί μετά την πρόσληψη αυτό που βλέπανε ήταν "ποσοστό αύξησης" και όχι πόσο χαμηλά ήμουν.
Μετά την αρχική (αρκετή) ανηφόρα για την είσοδο, είχε απότομο κατέβασμα με πολλές σκάλες. Δε κάνανε και αυτοί ένα τούνελ στο κάτω επίπεδο να μην περπατάμε;
Σκεφτείτε τώρα ένα χιλιόμετρο τέτοια
Δυστυχώς οι φωτογραφίες δε μπορούν να αποτυπώσουν την αίσθηση του μεγέθους της. Ή να το πω αλλιώς, έχω δει αρκετές σπηλιές και δε περίμενα να εντυπωσιαστώ αλλά ήταν πραγματικά διαφορετικό και εντυπωσιακό. Επίσης ίσως λόγω μεγάλης υγρασίας τόσο η φωτογραφική όσο και τα κινητά μας δε μπορούσαν να βγάλουν καθαρές φωτογραφίες, οι περισσότερες είναι λίγο ή περισσότερο θολές ή εκτός εστίασης.
Φτάσαμε μέχρι το τέρμα της διαδρομής και από εκεί το πήραμε πάλι όλο προς τα πίσω.
Τουλάχιστον μετά την έξοδο είχε κατηφόρα, πέτυχα και αυτό το μανιταράκι (ήταν πολύ μικρό) που μου θύμισε φαντασματάκι από το πάκμαν.
Για την επιστροφή είδα στο GPS ότι υπήρχε μία εναλλακτική, μακρύτερη διαδρομή από τα βουνά, μαρκαρισμένη σαν τοπικός και όχι επαρχιακός δρόμος. Υπήρχε δηλαδή ο κίνδυνος να βρεις χωματόδρομο ή συνθήκες που θα σε κάνουν να βλαστημήσεις ή να γυρίσεις πίσω. Ο Γερμανός προτιμούσε να επιστρέψει από τον δρόμο που είχαμε ήδη πάρει γιατί ήξερε ότι ήταν βατός και δεν ήθελε να ρισκάρει. Εγώ ήθελα να το δοκιμάσω και να πω και την αλήθεια δε με χάλασε καθόλου να μην τον έχω στο νου μου. Αποχαιρετιστήκαμε, συγκρατήθηκα πολύ να μην του πω μία κακία τύπου "κοίτα μη πατήσεις άλλο αδερφάκι από το κουτάβι" και ξεκινήσαμε.
Αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή. Ο δρόμος καλός και ήμασταν μόνοι μας πάνω στα βουνά, νομίζω μόνο μία φορά συναντηθήκαμε με άνθρωπο. Σε κάποια σημεία έκλεινα τη μηχανή και δεν ακουγόταν τίποτα πέρα από τους ήχους του αέρα και της τροπικής φύσης.
Επιστρέψαμε στο μαγαζί και ο γερμανός δεν είχε φτάσει ακόμα παρόλο που είχε πάει από την καλή και πιο σύντομη διαδρομή. Μπορεί να τον έφαγε η σκυλομάνα στο δρόμο, "μαμά μαμά, αυτός είναι, περνάει πάλι", "έλα δω ρε καριόλη, το παιδί μου πάτησες;". Ευτυχώς είχαμε νοικιάσει ανεξάρτητα, οπότε αφήσαμε το δικό μας μηχανάκι χωρίς να μας νοιάζει, πήγαμε στο λεωφορείο και επιστρέψαμε στην πόλη
Θα μπορούσαμε να μείνουμε στην περιοχή και για άλλες βόλτες και σπηλιές, ατέλειωτες είναι, αλλά ερχόταν κακός καιρός τις επόμενες μέρες, οι πλημμύρες δεν θα καθάριζαν αν δεν σταμάταγε η βροχή για βδομάδα τουλάχιστον, ενώ θεώρησα ότι αυτό που είχαμε κάνει ήταν αρκετό.
Κλείσαμε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ουσιαστικά στο σπίτι κάποιου που έχει χωρίσει τον χώρο δημιουργώντας ένα ή δύο έξτρα δωμάτια για να βγάζει εισόδημα. Με ρώτησε η βιετναμέζα αν είχα πρόβλημα να πάω σε κάτι τέτοιο, φυσικά δεν είχα κανένα, ίσα ίσα που το έβρισκα ενδιαφέρον και ειδικά αφού θα είχαμε δικό μας μπάνιο τι άλλο να θέλαμε για 1-2 μέρες που θα καθόμασταν εκεί.
Με το που έκλεισε το δωμάτιο σχεδόν αμέσως μετά χτύπησε το κινητό της από άγνωστο νούμερο και αποφάσισε να μη το σηκώσει. Γενικά παίζει πολύ spam κλήση στο Βιετνάμ και είναι λογικό, όμως αναρωτήθηκα μήπως ήταν από το μέρος που κλείσαμε. Αν ήταν θα ξαναπάρει μου είπε. Δε ξαναπήρε. Βγάλαμε και εισιτήριο με το βραδινό sleeper λεωφορείο που θα έφτανε 7 το πρωί, οπότε αν κοιμόμασταν καλά θα ήμασταν φρέσκοι για τη νέα μέρα. Καθόλου άσχημο.
ο επόμενο κείμενο ανήκει στην προηγούμενη ημέρα, αλλά τώρα το συνειδητοποίησα πότε είχε συμβεί, θα το βάλω και εκεί.
Κατά το μεσημεράκι, ίσως όταν ήμασταν ακόμα στο τρένο, έλαβα ένα μήνυμα από εκείνη τη δουλειά που είχα κάνει την συνέντευξη και στείλει την εργασία, ήθελαν μία ακόμα κλήση. Θεωρώντας σίγουρο ότι είχα αποτύχει υπέθεσα ότι ήθελαν να με ευχαριστήσουν, να το συζητήσουμε για να το κλείσουμε "φιλικά", μου είχε ξανασυμβεί. Μου πρότειναν κατά τις 10 το βράδυ, που ήταν πολύ αργά για εμένα σε εκείνη τη φάση του ταξιδιού και δεν είχα όρεξη να τσαντιστώ απο τίποτα που θα άκουγα και να χαλάσω τον ύπνο μου. Προσπάθησα να το αποφύγω για την επόμενη αλλά με πίεσαν να το κάνουμε τότε έστω και για 15', υπέθεσα θέλανε να κλείσουν την εκκρεμότητα. Ε άντε να τελειώνουμε είπα και δέχθηκα.
Όντως στις 10 ήμουν ήδη ξαπλωμένος, γλαρωμένος και προσπαθούσα να μην με πάρει ο ύπνος. Χτύπησε το τηλέφωνο, είπαμε τις γνωστές αβρότητες για κάνα λεπτό και μετά ξαφνικά μου λέει "επειδή δεν έχουμε πολύ χρόνο, θέλω να μου πεις τι μισθό έχεις στο νου σου γιατί πρέπει να μιλήσω με τον οικονομικό διευθυντή να πάρω άδεια πριν κάνω επίσημη πρόταση".
Ξαφνιάστηκα, μα εγώ δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με αυτό που έστειλα. Μου απάντησε ότι το feedback που πήρε ήταν ότι ξεκάθαρα δεν έχω εμπειρία σε αυτό που ζητήσανε (κάτι μας είπατε) αλλά ότι φαινόταν πως είμαι πολύ έμπειρος σε αυτό που κάνω και θα μπορούσα να κάνω εύκολα την μετάβαση. Πες πόσα τώρα.
Με έπιασε τόσο απροετοίμαστο η ερώτηση που δεν ήξερα τι να πω και έκανα ένα μεγάλο λάθος, ζήτησα πολύ λιγότερα απ' όσο έπρεπε. Στα λίγα δευτερόλεπτα που είχα να το σκεφτώ το πήγα με τη λογική του "τι έχω να χάσω", ας τους το κάνω εύκολο ώστε από το πουθενά να πάω σε κάτι και αν δεν μου αρέσει φεύγω. Ε τελικά μου άρεσε και αργότερα βλαστήμησα να φέρω τον μισθό εκεί που έπρεπε γιατί μετά την πρόσληψη αυτό που βλέπανε ήταν "ποσοστό αύξησης" και όχι πόσο χαμηλά ήμουν.
Last edited by a moderator: