poised
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Η (παραλίγο μη-) αναχώρηση και η άφιξη
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ - Από το χαλαρά στο όλα μέσα
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ (II)
- Δεύτερη μέρα στο Πουκέτ. Τουριστίλα με james bond island, κλπ
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta (II)
- Koh Phi Phi σε μια μέρα. Δηλαδή ούτε καν.
- Krabi και Raylay: Ημέρα υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας και υπερβολικά αφύσικης ηλιθιότητας
- Krabi και Raylay (II)
- Krabi και Raylay (III)
- Koh Samui όσο να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.
- Koh Samui (II)
- Koh Samui (III)
- Koh Pha Ngan: Στη σπίντα (έτσι από συνήθεια) και το ατύχημα
- Koh Pha Ngan (II)
- Koh Pha Ngan (III)
- Koh Tao: Ω είναι ωραία στον παράδεισο
- Koh Tao (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο(III)
- Koh Tao (IV)
- Προς Μπανκόκ: Όταν κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει
- Μπανγκόκ (II)
- Εμβόλιμες Σκέψεις: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου
- Μπανγκόκ: Παλάτια και φτωχογειτονιές
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙV)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (V)
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ (ΙΙ)
- Χούα Χιν: Κατά λάθος όμως έτσι;
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία (ΙΙ)
- Chiang Mai: Αφού το λέτε έτσι θα είναι
- Chiang Mai: Τώρα κάτι γίνεται
- Chiang Mai - Τώρα κάτι γίνεται (ΙΙ)
- Chiang Mai: Το αληθινόν
- Chiang Rai: Φύση (και κάτι "κακές" σκέψεις)
- Chiang Rai (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (III)
- Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (ή και όχι)
- Μπανγκόκ και πάλι: H μεγαλούπολη (και βαθιά εκπνοή απελπισίας)
- Μπανγκόκ κ πάλι (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙV)
- Μέρα αποφάσεων: Να πα να -μπιπ- όλα, συνεχίζω
- Poi Pet: Καλώς ήλθε το δολάριο, καμπόντιαν εντίσιον
- Poi Pet (II)
- Siem Reap
- Άνγκορ Βατ: Η πρώτη επαφή
- Άνκορ Βατ (ΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙV)
- Άνγκορ Βατ: Ουά ντόλα σεεε
- Άνκορ Βατ (V)
- Άνκορ Βατ (VI)
- Άνκορ Βατ (VII)
- Άνκορ Βάτ (VIII)
- Siem Riep: Όχι άλλους ναούς, φτάνει!
- Siem Reap by night
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ (II)
- Μπάταμπανγκ
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες (II)
- Φεύγοντας από Μπάταμπανγκ: Συμφωνία εθνικής οδού αρ. 5 σε θανατηφόρο μείζονα
- Φεύγοντας απο Μπαταμπάνγκ (ΙΙ)
- Στο δρόμο για Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν: Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος
- Νύχτα στην Πνομ Πεν
- Job Interview
- Πνομ Πεν (ΙΙ)
- Πνομ Πεν: Σιχαμάρα για το ανθρώπινο γένος
- Πνομ Πεν (ΙΙΙ)
- Σιχανουκβιλ: Πόλη όνομα και πράμα (και η τρελή)
- Σιχανούκβιλ
- Σιχανούκβιλ (ΙΙ)
- Σιχανκουκβιλ: Φτωχονεοπλουτισμός (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ: 100 αποχρώσεις της βροχής (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ (συνέχεια)
- Σιχανούκβιλ: Δώσ' της άλλη μια ευκαιρία;
- Επιστροφή στην Πνομ Πεν
- Ho Chi Minh City: Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος
- Σχέδια για Βιετνάμ
- Χο Τσι Μινχ
- Τούνελ Κου Τσι: Και η κουτσή Μαρία
- Τούνελ (συνέχεια)
- Ho Chi Minh City: Μια θάλασσα παπάκια
- Theme Park κ επιστροφή στην πόλη
- Ho Chi Minh City: Στενοχώρια για το ανθρώπινο είδος και πάλι
- Τελευταίο βράδυ στη Σαϊγκόν
- Ho Chi Minh City και Μούι Νε: Παλάτι της Ανεξαρτησίας και αμμόλοφοι
- Μούι Νε
- Μούι νε: Πάλι αμμόλοφοι και μία από τις χειρότερες μεταφορές της ζωής μου
- Μούι Νε (ΙΙ)
- Διαδρομή προς Νταλάτ
- Ντα Λατ: Φταίω που αρέσω;
- Νταλάτ (ΙΙ)
- Ντα Λατ: Φύση, βροχή και μας πιάσανε τον κώλο
- Νια Τσάνγκ (Nha Trang): Ξανά στις παραλίες
- Νια Τσανγκ: Στα καφέ
- Ντα Νανγκ: Κλάμπινγκ μέχρι το πρωί (ε, καλά, όχι και ακριβώς)
- Ντα Νανγκ συνέχεια
- Ντα Νανγκ και Χόι Αν: Κάπως προ υπερτουρισμού
- Χόι Αν
- Κούι Νιον (Quy Nhon): Έι πειρατή!
- Κούι Νιον
- Πέρασμα Χάι Βαν και Σον Τσα (Hai Van/Son tra): Φύση, ηρεμία και θέες λίγο έξω από τη Ντα Νανγκ
- Χουέ (Hue): Χωρίς βροχή την βροχερή περίοδο, το λες και ότι πιάσαμε τζόκερ
- Χουε
- Hue σε Dong Hoi - Κρίντζι
- Quang Binh - Απίστευτες βόλτες και σπηλιές
- Quang Binh
- Quang Binh (ΙΙ)
- Ninh Binh - Όταν οι απατεωνιές σε φτάνουν στα όριά σου
- Ninh Binh
- Ninh Binh σε Sa Pa - Αφού ζήσαμε να το θυμόμαστε
- Σα Πα - Υπό βροχή, ομίχλη και κρύο
- Σα Πα
- Σα Πα: Πήραμε τα βουνά
- Ανόι: Πίσω στη ζέστη, βαβούρα και "πολιτισμό"
- Λεωφορείο
- Ανόι
- Ανόι: Βόλτες στη πόλη
- Ανόι (συνέχεια)
- Ανόι (συνέχεια ΙΙ)
- Ανόι: Μουσείο εθνολογίας
- Χα Λονγκ
- Χα Λονγκ: Όπως στα καρποστάλ
- Χα Λονγκ ΙΙ
- Χα Λονγκ ΙΙΙ
- Ανόι: Και τώρα τι;
- Ανόι: Τελευταίες ώρες
- Τέλος Ταξιδιού
- Επίλογος
Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (ή και όχι)
Αν λοιπόν είχατε κρατηθεί κάποια στιγμή στην πορεία της ιστορίας που είχα παραπέμψει σε έτερη ιστορία λέγοντάς σας να μην διαβάστε το τέλος, ήρθε τώρα επιτέλους η ώρα να το κάνετε.
Με την επιστροφή από το εκδρομικό εκείνη τη μέρα πήγα χαρούμενος αλλά εξουθενωμένος στο ίδιο χοστέλ που είχα μείνει και την τελευταία φορά, κάπου 5 λεπτά από τον σταθμό των τρένων. Μπήκα στην ρεσεψιόν όπου από μακριά είδα την ίδια ηλικιωμένη κυρία να κάθεται πίσω από το γκισέ, οπότε έκανα αρκετό θόρυβο (σχεδόν κοπάνησα την πόρτα) για να είμαι σίγουρος πως θα με ακούσει αυτή τη φορά. Έφτασα κοντά και με το που λέω hi πετάγεται πάλι σαν να της έκοψα την χολή. You again, why do you come in as a ghost? Βρε κουφάλογο πήγα να της πω εγώ σου φταίω; Άντε να βάλεις κανένα ακουστικό...
Πήγα και τακτοποίησα τα πράγματά μου με στόχο να κάνω στα γρήγορα μπάνιο να την πέσω για ξάπλα γιατί έπρεπε να ξεκουραστώ και λίγο γιατί αλλιώς θα κατέρρεα. Στο δωμάτιο πρόσεξα μία αρκετά ομορφούλα ξανθούλα που φόραγε ένα λευκό t-shirt (άσχετη πληροφορία αλλά έτσι θυμάμαι την εικόνα) που φαινόταν σαν να της συνέβαινε κάτι περίεργο. Είχε όλα της τα πράγματα στο κρεβάτι και φαινόταν σαν χαμένη. Της μίλησα λίγο, δε φαινόταν περίεργη, ίσα ίσα, αλλά είπα να μην το παρακάνω και με πάρει για κάναν πέφτουλα ή είναι καμιά psycho.
Στο δρόμο για το μπάνιο, δοντάκια και τέτοια την πέτυχα πάλι και πιάσαμε ξανά κουβέντα. Ήταν Ισπανίδα (ξέρω τι σκέφτεστε, πααααλι; ) και ταξίδευε για πρώτη φορά μόνη της σαν backpacker. Είχε ξεκάθαρα μία δυσκολία με τα αγγλικά (όπως πολλοί ισπανοί) αλλά την καταλάβαινα γιατί έπιανα τι ήθελε να πει στα αγγλικά μεταφράζοντάς το (λάθος) από τα ισπανικά, ενώ πότε πότε όταν κόμπλαρε μου το έλεγε απευθείας στα ισπανικά και εγώ της έλεγα πως είναι στα αγγλικά. Ειδικά κάτι φορές που της απάνταγα απευθείας ισπανικά μόνο που δεν κατουριόταν από την χαρά της.
Καθώς το πρόγραμμά της είχε Ταϊλάνδη, Καμπότζη και Βιετνάμ, φυσικά για λιγότερες μέρες μόνο τα βασικά και με ανέσεις, δηλαδή αεροπορικές μεταφορές, κλεισμένες διαμονές από πριν κλπ και είχα και εγώ στο μυαλό ότι (μπορεί) να έκανα και τις άλλες χώρες μιλήσαμε αρκετά περισσότερο απ' όσο περίμενα για πρώτη φορά, μέχρι που την έκοψα και έπεσα για ύπνο γιατί δεν την πάλευα.
Όπως μου είπε αργότερα, δεν είχε ξανακάνει ποτέ ταξίδι μόνη της, δεν είχε βγει ποτέ εκτός ισπανίας, δεν είχε καν μείνει σε χοστέλ μέχρι τότε. Όλο αυτό για αυτή ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα που σε εκείνο το σημείο την είχε ξεπεράσει. Είχε φτάσει από το πρωί στην Μπαγκόκ και δεν είχε βγει από το δωμάτιο από τον φόβο της. Μου εκμυστηρεύτηκε πως όταν την είδα ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα και σκεφτόταν να τα παρατήσει όλα να γυρίσει πίσω, αλλά ευτυχώς (όπως είπε) της μίλησα και άλλαξαν όλα. Εντάξει, το ξέρω πως το κάνω αυτό στα κορίτσια, φσσσσ δικέ μου, ποιος είσαι.
Αν λοιπόν είχατε κρατηθεί κάποια στιγμή στην πορεία της ιστορίας που είχα παραπέμψει σε έτερη ιστορία λέγοντάς σας να μην διαβάστε το τέλος, ήρθε τώρα επιτέλους η ώρα να το κάνετε.
Με την επιστροφή από το εκδρομικό εκείνη τη μέρα πήγα χαρούμενος αλλά εξουθενωμένος στο ίδιο χοστέλ που είχα μείνει και την τελευταία φορά, κάπου 5 λεπτά από τον σταθμό των τρένων. Μπήκα στην ρεσεψιόν όπου από μακριά είδα την ίδια ηλικιωμένη κυρία να κάθεται πίσω από το γκισέ, οπότε έκανα αρκετό θόρυβο (σχεδόν κοπάνησα την πόρτα) για να είμαι σίγουρος πως θα με ακούσει αυτή τη φορά. Έφτασα κοντά και με το που λέω hi πετάγεται πάλι σαν να της έκοψα την χολή. You again, why do you come in as a ghost? Βρε κουφάλογο πήγα να της πω εγώ σου φταίω; Άντε να βάλεις κανένα ακουστικό...
Πήγα και τακτοποίησα τα πράγματά μου με στόχο να κάνω στα γρήγορα μπάνιο να την πέσω για ξάπλα γιατί έπρεπε να ξεκουραστώ και λίγο γιατί αλλιώς θα κατέρρεα. Στο δωμάτιο πρόσεξα μία αρκετά ομορφούλα ξανθούλα που φόραγε ένα λευκό t-shirt (άσχετη πληροφορία αλλά έτσι θυμάμαι την εικόνα) που φαινόταν σαν να της συνέβαινε κάτι περίεργο. Είχε όλα της τα πράγματα στο κρεβάτι και φαινόταν σαν χαμένη. Της μίλησα λίγο, δε φαινόταν περίεργη, ίσα ίσα, αλλά είπα να μην το παρακάνω και με πάρει για κάναν πέφτουλα ή είναι καμιά psycho.
Στο δρόμο για το μπάνιο, δοντάκια και τέτοια την πέτυχα πάλι και πιάσαμε ξανά κουβέντα. Ήταν Ισπανίδα (ξέρω τι σκέφτεστε, πααααλι; ) και ταξίδευε για πρώτη φορά μόνη της σαν backpacker. Είχε ξεκάθαρα μία δυσκολία με τα αγγλικά (όπως πολλοί ισπανοί) αλλά την καταλάβαινα γιατί έπιανα τι ήθελε να πει στα αγγλικά μεταφράζοντάς το (λάθος) από τα ισπανικά, ενώ πότε πότε όταν κόμπλαρε μου το έλεγε απευθείας στα ισπανικά και εγώ της έλεγα πως είναι στα αγγλικά. Ειδικά κάτι φορές που της απάνταγα απευθείας ισπανικά μόνο που δεν κατουριόταν από την χαρά της.
Καθώς το πρόγραμμά της είχε Ταϊλάνδη, Καμπότζη και Βιετνάμ, φυσικά για λιγότερες μέρες μόνο τα βασικά και με ανέσεις, δηλαδή αεροπορικές μεταφορές, κλεισμένες διαμονές από πριν κλπ και είχα και εγώ στο μυαλό ότι (μπορεί) να έκανα και τις άλλες χώρες μιλήσαμε αρκετά περισσότερο απ' όσο περίμενα για πρώτη φορά, μέχρι που την έκοψα και έπεσα για ύπνο γιατί δεν την πάλευα.
Όπως μου είπε αργότερα, δεν είχε ξανακάνει ποτέ ταξίδι μόνη της, δεν είχε βγει ποτέ εκτός ισπανίας, δεν είχε καν μείνει σε χοστέλ μέχρι τότε. Όλο αυτό για αυτή ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα που σε εκείνο το σημείο την είχε ξεπεράσει. Είχε φτάσει από το πρωί στην Μπαγκόκ και δεν είχε βγει από το δωμάτιο από τον φόβο της. Μου εκμυστηρεύτηκε πως όταν την είδα ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα και σκεφτόταν να τα παρατήσει όλα να γυρίσει πίσω, αλλά ευτυχώς (όπως είπε) της μίλησα και άλλαξαν όλα. Εντάξει, το ξέρω πως το κάνω αυτό στα κορίτσια, φσσσσ δικέ μου, ποιος είσαι.
Last edited by a moderator: