poised
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Η (παραλίγο μη-) αναχώρηση και η άφιξη
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ - Από το χαλαρά στο όλα μέσα
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ (II)
- Δεύτερη μέρα στο Πουκέτ. Τουριστίλα με james bond island, κλπ
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta (II)
- Koh Phi Phi σε μια μέρα. Δηλαδή ούτε καν.
- Krabi και Raylay: Ημέρα υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας και υπερβολικά αφύσικης ηλιθιότητας
- Krabi και Raylay (II)
- Krabi και Raylay (III)
- Koh Samui όσο να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.
- Koh Samui (II)
- Koh Samui (III)
- Koh Pha Ngan: Στη σπίντα (έτσι από συνήθεια) και το ατύχημα
- Koh Pha Ngan (II)
- Koh Pha Ngan (III)
- Koh Tao: Ω είναι ωραία στον παράδεισο
- Koh Tao (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο(III)
- Koh Tao (IV)
- Προς Μπανκόκ: Όταν κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει
- Μπανγκόκ (II)
- Εμβόλιμες Σκέψεις: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου
- Μπανγκόκ: Παλάτια και φτωχογειτονιές
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙV)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (V)
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ (ΙΙ)
- Χούα Χιν: Κατά λάθος όμως έτσι;
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία (ΙΙ)
- Chiang Mai: Αφού το λέτε έτσι θα είναι
- Chiang Mai: Τώρα κάτι γίνεται
- Chiang Mai - Τώρα κάτι γίνεται (ΙΙ)
- Chiang Mai: Το αληθινόν
- Chiang Rai: Φύση (και κάτι "κακές" σκέψεις)
- Chiang Rai (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (III)
- Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (ή και όχι)
- Μπανγκόκ και πάλι: H μεγαλούπολη (και βαθιά εκπνοή απελπισίας)
- Μπανγκόκ κ πάλι (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙV)
- Μέρα αποφάσεων: Να πα να -μπιπ- όλα, συνεχίζω
- Poi Pet: Καλώς ήλθε το δολάριο, καμπόντιαν εντίσιον
- Poi Pet (II)
- Siem Reap
- Άνγκορ Βατ: Η πρώτη επαφή
- Άνκορ Βατ (ΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙV)
- Άνγκορ Βατ: Ουά ντόλα σεεε
- Άνκορ Βατ (V)
- Άνκορ Βατ (VI)
- Άνκορ Βατ (VII)
- Άνκορ Βάτ (VIII)
- Siem Riep: Όχι άλλους ναούς, φτάνει!
- Siem Reap by night
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ (II)
- Μπάταμπανγκ
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες (II)
- Φεύγοντας από Μπάταμπανγκ: Συμφωνία εθνικής οδού αρ. 5 σε θανατηφόρο μείζονα
- Φεύγοντας απο Μπαταμπάνγκ (ΙΙ)
- Στο δρόμο για Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν: Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος
- Νύχτα στην Πνομ Πεν
- Job Interview
- Πνομ Πεν (ΙΙ)
- Πνομ Πεν: Σιχαμάρα για το ανθρώπινο γένος
- Πνομ Πεν (ΙΙΙ)
- Σιχανουκβιλ: Πόλη όνομα και πράμα (και η τρελή)
- Σιχανούκβιλ
- Σιχανούκβιλ (ΙΙ)
- Σιχανκουκβιλ: Φτωχονεοπλουτισμός (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ: 100 αποχρώσεις της βροχής (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ (συνέχεια)
- Σιχανούκβιλ: Δώσ' της άλλη μια ευκαιρία;
- Επιστροφή στην Πνομ Πεν
- Ho Chi Minh City: Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος
- Σχέδια για Βιετνάμ
- Χο Τσι Μινχ
- Τούνελ Κου Τσι: Και η κουτσή Μαρία
- Τούνελ (συνέχεια)
- Ho Chi Minh City: Μια θάλασσα παπάκια
- Theme Park κ επιστροφή στην πόλη
- Ho Chi Minh City: Στενοχώρια για το ανθρώπινο είδος και πάλι
- Τελευταίο βράδυ στη Σαϊγκόν
- Ho Chi Minh City και Μούι Νε: Παλάτι της Ανεξαρτησίας και αμμόλοφοι
- Μούι Νε
- Μούι νε: Πάλι αμμόλοφοι και μία από τις χειρότερες μεταφορές της ζωής μου
- Μούι Νε (ΙΙ)
- Διαδρομή προς Νταλάτ
- Ντα Λατ: Φταίω που αρέσω;
- Νταλάτ (ΙΙ)
- Ντα Λατ: Φύση, βροχή και μας πιάσανε τον κώλο
- Νια Τσάνγκ (Nha Trang): Ξανά στις παραλίες
- Νια Τσανγκ: Στα καφέ
- Ντα Νανγκ: Κλάμπινγκ μέχρι το πρωί (ε, καλά, όχι και ακριβώς)
- Ντα Νανγκ συνέχεια
- Ντα Νανγκ και Χόι Αν: Κάπως προ υπερτουρισμού
- Χόι Αν
- Κούι Νιον (Quy Nhon): Έι πειρατή!
- Κούι Νιον
- Πέρασμα Χάι Βαν και Σον Τσα (Hai Van/Son tra): Φύση, ηρεμία και θέες λίγο έξω από τη Ντα Νανγκ
- Χουέ (Hue): Χωρίς βροχή την βροχερή περίοδο, το λες και ότι πιάσαμε τζόκερ
- Χουε
- Hue σε Dong Hoi - Κρίντζι
- Quang Binh - Απίστευτες βόλτες και σπηλιές
- Quang Binh
- Quang Binh (ΙΙ)
- Ninh Binh - Όταν οι απατεωνιές σε φτάνουν στα όριά σου
- Ninh Binh
- Ninh Binh σε Sa Pa - Αφού ζήσαμε να το θυμόμαστε
- Σα Πα - Υπό βροχή, ομίχλη και κρύο
- Σα Πα
- Σα Πα: Πήραμε τα βουνά
- Ανόι: Πίσω στη ζέστη, βαβούρα και "πολιτισμό"
- Λεωφορείο
- Ανόι
- Ανόι: Βόλτες στη πόλη
- Ανόι (συνέχεια)
- Ανόι (συνέχεια ΙΙ)
- Ανόι: Μουσείο εθνολογίας
- Χα Λονγκ
- Χα Λονγκ: Όπως στα καρποστάλ
- Χα Λονγκ ΙΙ
- Χα Λονγκ ΙΙΙ
- Ανόι: Και τώρα τι;
- Ανόι: Τελευταίες ώρες
- Τέλος Ταξιδιού
- Επίλογος
Το πήρα για πίσω από τον εθνικό προς το μαύρο ναό, βλέποντας μαύρα σύννεφα να μαζεύονται στον ορίζοντα. Όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά. Προλάβαινα δεν προλάβαινα μία επικού μεγέθους καταιγίδα που φαινόταν να έρχεται.
Κάποια στιγμή στη διαδρομή άρχισε να έχει ξαφνικά κίνηση, με γραμμή από σταματημένα οχήματα σε όλες τις λωρίδες, αν και προχωράγαμε αργά, δεν ήταν εντελώς σταματημένα. Προχωρώντας λίγο ανάμεσά τους είδα κάτι σαν στενή παράκαμψη στον δρόμο πάνω, πιθανολόγησα έργα ή ατύχημα και ευχήθηκα να μην καθυστερήσω πολύ.
Ένα τουκτουκ εκεί δίπλα μου που δεν ήξερα αν κουβάλαγε τζουκ μποξ ή το είχε σαν τμήμα του ηχοσυστήματος.
Αφού προχώρησα αργά διαπίστωσα ότι η παράκαμψη ήταν φτιαγμένη να διαχωρίζει φορτηγά, αυτοκίνητα και μηχανάκια σε διαφορετικές ροές, υποχρεώνοντάς τα να κινηθούν κατά ένα τη φορά και σύντομα κατάλαβα ότι πρόκειται για υποχρεωτικό αστυνομικό έλεγχο με μπάρα ώστε να μη μπορεί να ξεφύγει κανείς. Θυμήθηκα όλες τις ιστορίες "τρόμου" που είχα ακούσει όλο εκείνο τον καιρό από άλλους συνταξιδιώτες με αστυνομικούς που θέλανε μπαξίσι για να σε αφήσουν να συνεχίσεις γιατί έτσι απλά τα παίρνανε. Γενικά πάντα ήμουν προετοιμασμένος για μία τέτοια πιθανότητα, αφήνοντας για παράδειγμα λίγα λεφτά εμφανή στο πορτοφόλι χωρίς πιστωτικές ώστε να μπορώ να το παίξω "μα τι κάνετε αυτά έχω μη μου τα παίρνετε όλα".
Επιπλέον είχα και μία ιδιαιτερότητα, δεν είχα διεθνές δίπλωμα (έτσι και αλλιώς οι απόψεις διίστανται κατά το πόσο είναι έγκυρο για μηχανάκια στην Ταϊλάνδη και μάλλον απ' ότι έχω καταλάβει ισχύει μόνο για αυτοκίνητα) και είχα εκείνο το ελληνικό ροζ τρίπτυχο, το "ντροπή της ευρώπης" συγκρινόμενο για δεκαετίες με τις καρτούλες που είχαν άλλοι Ευρωπαίοι και μας έπαιρναν στο ψιλό όταν βλέπανε την χαρτούρα με την πριτσινωτή φωτογραφία και μισά στοιχεία εκτυπωμένα από κρουστικό εκτυπωτή και μισά γραμμένα στο χέρι. Όμως είχε τα σχήματα των οχημάτων και τις κατηγορίες A, B, κλπ ευδιάκριτες και έτσι το πέρναγα για "διεθνές", κάτι που δεν θα ίσχυε σε αστυνομικό που ήξερε (αν και πολλοί δεν ξέρουν). Επίσης επειδή με την επιστροφή στο χοστέλ θα έφευγα αμέσως, είχα πακετάρει τα πάντα και είχα βάλει στο πορτοφόλι όλα τα μετρητά και κάρτες που είχα. Γκαντιεμιά.
Όταν έφτασε η σειρά μου, μου ζήτησαν να κλείσω τη μηχανή. Κακό δείγμα, όπως και ότι όταν την έκλεισα και αμέσως αφαίρεσα τα κλειδιά και τα έβαλα στην τσέπη (καθώς είχα ακούσει περιπτώσεις που τους έπαιρναν τα κλειδιά και τους απειλούσαν ότι δεν θα τα έδιναν αν δεν πλήρωνες το "πρόστιμο" για την όποια τυχαία "παράβαση" σε βρίσκανε), έκαναν όλοι στην άκρη και με περιέλαβε ο μεγαλύτερος σε ηλικία και βαθμό από αυτούς. Συνήθως το μπαξίσι ανεβαίνει ανάλογα και με τον βαθμό και δεν θέλεις να ασχολείται μαζί σου ο ανώτερος. Μου ζήτησε δίπλωμα με σκωπτικό και αυστηρό ύφος.
Το έβγαλα από το πορτοφόλι και του το έδωσα, προσπαθώντας να μην δείξω τα λεφτά. Έβαλα το πορτοφόλι πίσω στην τσέπη του αδιάβροχου που φόραγα, προσπαθώντας ταχυδακτηλουργικά να βγάλω από μέσα κάποια από τα μετρητά και τις κάρτες, ότι μπορούσα να ψηλαφίσω, χωρίς ταυτόχρονα να δείχνω εξωτερικά ότι κάνω κάτι.
Και εκεί που περίμενα μανουριάσματα και προβλήματα, με το που το άνοιξε και είδε ότι είχα σφραγίδα στην ένδειξη για μηχανάκι, μου το έδωσε πίσω αμέσως με χαμόγελο και ψελίζοντας κάτι που με τα ασιατικά αγγλικά για ευχή για καλό ταξίδι το πήρα και ας μη κατάλαβα. Πως την πέρασα τόσο εύκολα δε ξέρω, ήταν καθαροί και δεν λαδώνονταν; Παρακολουθούσε κάποιος υψηλόβαθμος; Μάζευαν μόνο όσους δεν είχα δίπλωμα, όπως πάρα πολλοί ξένοι που πάνε και νοικιάζουν μηχανάκια και με το που είδαν ότι είχα ήταν οκ; Ψάχνανε κάποιον συγκεκριμένο; Δεν έμαθα ποτέ.
Τα έβαλα όλα στην τσέπη, συνέχισα λίγο να περάσω το μπλόκο και ξαναέφτιαξα τα πράγματα στο πορτοφόλι σωστά, φροντίζοντας να μην κάνω πάλι το λάθος να βάλω πολλά μετρητά μαζί. Βέβαια είχα χάσει άλλα 5-15 λεπτά εκεί και όταν μετράς τα λεπτά ένα ένα ήταν θέμα.
Έφτασα στον μαύρο ναό, προσπαθώντας να παρκάρω όσο το δυνατόν πιο κοντά στην είσοδο, όμως με στείλανε σε ένα πάρκιν για μηχανάκια που ήταν 300 μέτρα πιο μακριά και έτσι το πήγα λίγο τρεχαλητό μπρος και πίσω. Πλήρωσα την είσοδο, φαινόταν πολύ τουριστικό μέρος με θέσεις για λεωφορεία και γκρουπ, οπότε προετοιμάστηκα για κάτι αντίστοιχο.
Μέσα στο χώρο είχε κάποιες περίεργες τέχνες και αρκετά επαναλαμβανόμενα μοτίβα γύρω από "τρομαχτικά" σχέδια βασισμένα σε κόκαλα ζώων και κυρίως κέρατα. Δε ξέρω τι του είχε κάνει του καλλιτέχνη η γυναίκα του και είχε τέτοια εμμονή. Σχετικά ενδιαφέρον θα έλεγα αν και δεν πέθανα με ότι είδα. Άσε που στην πράξη δεν ήταν ναός, αν και υπήρχε και τέτοιος, αλλά υπαίθρια (τουριστική?) έκθεση με κτίσματα στη νοοτροπία του καλλιτέχνη.
Κάποιες από αυτές τις καρέκλες ήταν προς πώληση σε τιμές χιλιάδων δολαρίων
Τέχνη; Δεν ακούω κανέναν να λέει όχι οπότε τέχνη.
Επίσης επειδή ο χώρος είχε και μία σχολή (σιγά μην δεν είχε). Κάπου εκεί μπροστά λοιπόν είχαν κάτι κατακαημένα παιδάκια με βλέμμα "fuck my life" να παίζουν μία επαναλαμβανόμενη μουσική κάπου 20 δευτερολέπτων αλλά ασταμάτητα όση ώρα ήμουν εκεί.
Ελπίζω να ξέρει κάποιος ταιλανδέζικα να μας πει τι λέει η πινακίδα, εύχομαι "είμαι τιμωρία γιατί έριξα μυρμήγκια στον δάσκαλο" γιατί αλλιώς αν δεν είναι αυτό παιδική κακοποίηση τότε τι είναι;
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά να επανέλθουμε στις τέχνες, φάτε μίακουράδα εεε τέχνη
Να εδώ και ο καλλιτέχνης σε φυσικό μέγεθος για όποιον έχει απορία αν έχει κέρατα
Ωπ, κάτι διαφορετικό;
μπα πάλι κέρατα είναι
Μόνο στην άκρη του χώρου υπήρχαν κάτι κτίσματα αμφιβόλου χρήσης που ήταν όντως διαφορετικά και μάλλον ενδιαφέροντα
Μάλιστα μέσα σε αυτά δεν είχε μόνο κέρατα αλλά και κάτι κοχύλια, αίσχος, τα λεφτά μας πίσω, εμείς για κέρατα ήρθαμε!
Ας πάρουμε μία δόση λοιπόν ακόμα να έχουμε
Έφυγα από εκεί με μεικτά αισθήματα. Ήταν ωραίο αυτό που είχε κάνει ο κερατάς; Άξιζε που μπουμπούνιασα το τριεθνές για αυτό; Ακόμα και τώρα δεν έχω αποφασίσει. Είναι από αυτά που πρέπει να τα δεις μία φορά για να ξέρεις να μην ξαναπάς.
Πήρα γρήγορα το μηχανάκι και βουρ για τον μπλε ναό. Θα ρεφάραμε ή κουβά και εκεί;
Κάποια στιγμή στη διαδρομή άρχισε να έχει ξαφνικά κίνηση, με γραμμή από σταματημένα οχήματα σε όλες τις λωρίδες, αν και προχωράγαμε αργά, δεν ήταν εντελώς σταματημένα. Προχωρώντας λίγο ανάμεσά τους είδα κάτι σαν στενή παράκαμψη στον δρόμο πάνω, πιθανολόγησα έργα ή ατύχημα και ευχήθηκα να μην καθυστερήσω πολύ.
Ένα τουκτουκ εκεί δίπλα μου που δεν ήξερα αν κουβάλαγε τζουκ μποξ ή το είχε σαν τμήμα του ηχοσυστήματος.
Αφού προχώρησα αργά διαπίστωσα ότι η παράκαμψη ήταν φτιαγμένη να διαχωρίζει φορτηγά, αυτοκίνητα και μηχανάκια σε διαφορετικές ροές, υποχρεώνοντάς τα να κινηθούν κατά ένα τη φορά και σύντομα κατάλαβα ότι πρόκειται για υποχρεωτικό αστυνομικό έλεγχο με μπάρα ώστε να μη μπορεί να ξεφύγει κανείς. Θυμήθηκα όλες τις ιστορίες "τρόμου" που είχα ακούσει όλο εκείνο τον καιρό από άλλους συνταξιδιώτες με αστυνομικούς που θέλανε μπαξίσι για να σε αφήσουν να συνεχίσεις γιατί έτσι απλά τα παίρνανε. Γενικά πάντα ήμουν προετοιμασμένος για μία τέτοια πιθανότητα, αφήνοντας για παράδειγμα λίγα λεφτά εμφανή στο πορτοφόλι χωρίς πιστωτικές ώστε να μπορώ να το παίξω "μα τι κάνετε αυτά έχω μη μου τα παίρνετε όλα".
Επιπλέον είχα και μία ιδιαιτερότητα, δεν είχα διεθνές δίπλωμα (έτσι και αλλιώς οι απόψεις διίστανται κατά το πόσο είναι έγκυρο για μηχανάκια στην Ταϊλάνδη και μάλλον απ' ότι έχω καταλάβει ισχύει μόνο για αυτοκίνητα) και είχα εκείνο το ελληνικό ροζ τρίπτυχο, το "ντροπή της ευρώπης" συγκρινόμενο για δεκαετίες με τις καρτούλες που είχαν άλλοι Ευρωπαίοι και μας έπαιρναν στο ψιλό όταν βλέπανε την χαρτούρα με την πριτσινωτή φωτογραφία και μισά στοιχεία εκτυπωμένα από κρουστικό εκτυπωτή και μισά γραμμένα στο χέρι. Όμως είχε τα σχήματα των οχημάτων και τις κατηγορίες A, B, κλπ ευδιάκριτες και έτσι το πέρναγα για "διεθνές", κάτι που δεν θα ίσχυε σε αστυνομικό που ήξερε (αν και πολλοί δεν ξέρουν). Επίσης επειδή με την επιστροφή στο χοστέλ θα έφευγα αμέσως, είχα πακετάρει τα πάντα και είχα βάλει στο πορτοφόλι όλα τα μετρητά και κάρτες που είχα. Γκαντιεμιά.
Όταν έφτασε η σειρά μου, μου ζήτησαν να κλείσω τη μηχανή. Κακό δείγμα, όπως και ότι όταν την έκλεισα και αμέσως αφαίρεσα τα κλειδιά και τα έβαλα στην τσέπη (καθώς είχα ακούσει περιπτώσεις που τους έπαιρναν τα κλειδιά και τους απειλούσαν ότι δεν θα τα έδιναν αν δεν πλήρωνες το "πρόστιμο" για την όποια τυχαία "παράβαση" σε βρίσκανε), έκαναν όλοι στην άκρη και με περιέλαβε ο μεγαλύτερος σε ηλικία και βαθμό από αυτούς. Συνήθως το μπαξίσι ανεβαίνει ανάλογα και με τον βαθμό και δεν θέλεις να ασχολείται μαζί σου ο ανώτερος. Μου ζήτησε δίπλωμα με σκωπτικό και αυστηρό ύφος.
Το έβγαλα από το πορτοφόλι και του το έδωσα, προσπαθώντας να μην δείξω τα λεφτά. Έβαλα το πορτοφόλι πίσω στην τσέπη του αδιάβροχου που φόραγα, προσπαθώντας ταχυδακτηλουργικά να βγάλω από μέσα κάποια από τα μετρητά και τις κάρτες, ότι μπορούσα να ψηλαφίσω, χωρίς ταυτόχρονα να δείχνω εξωτερικά ότι κάνω κάτι.
Και εκεί που περίμενα μανουριάσματα και προβλήματα, με το που το άνοιξε και είδε ότι είχα σφραγίδα στην ένδειξη για μηχανάκι, μου το έδωσε πίσω αμέσως με χαμόγελο και ψελίζοντας κάτι που με τα ασιατικά αγγλικά για ευχή για καλό ταξίδι το πήρα και ας μη κατάλαβα. Πως την πέρασα τόσο εύκολα δε ξέρω, ήταν καθαροί και δεν λαδώνονταν; Παρακολουθούσε κάποιος υψηλόβαθμος; Μάζευαν μόνο όσους δεν είχα δίπλωμα, όπως πάρα πολλοί ξένοι που πάνε και νοικιάζουν μηχανάκια και με το που είδαν ότι είχα ήταν οκ; Ψάχνανε κάποιον συγκεκριμένο; Δεν έμαθα ποτέ.
Τα έβαλα όλα στην τσέπη, συνέχισα λίγο να περάσω το μπλόκο και ξαναέφτιαξα τα πράγματα στο πορτοφόλι σωστά, φροντίζοντας να μην κάνω πάλι το λάθος να βάλω πολλά μετρητά μαζί. Βέβαια είχα χάσει άλλα 5-15 λεπτά εκεί και όταν μετράς τα λεπτά ένα ένα ήταν θέμα.
Έφτασα στον μαύρο ναό, προσπαθώντας να παρκάρω όσο το δυνατόν πιο κοντά στην είσοδο, όμως με στείλανε σε ένα πάρκιν για μηχανάκια που ήταν 300 μέτρα πιο μακριά και έτσι το πήγα λίγο τρεχαλητό μπρος και πίσω. Πλήρωσα την είσοδο, φαινόταν πολύ τουριστικό μέρος με θέσεις για λεωφορεία και γκρουπ, οπότε προετοιμάστηκα για κάτι αντίστοιχο.
Μέσα στο χώρο είχε κάποιες περίεργες τέχνες και αρκετά επαναλαμβανόμενα μοτίβα γύρω από "τρομαχτικά" σχέδια βασισμένα σε κόκαλα ζώων και κυρίως κέρατα. Δε ξέρω τι του είχε κάνει του καλλιτέχνη η γυναίκα του και είχε τέτοια εμμονή. Σχετικά ενδιαφέρον θα έλεγα αν και δεν πέθανα με ότι είδα. Άσε που στην πράξη δεν ήταν ναός, αν και υπήρχε και τέτοιος, αλλά υπαίθρια (τουριστική?) έκθεση με κτίσματα στη νοοτροπία του καλλιτέχνη.
Κάποιες από αυτές τις καρέκλες ήταν προς πώληση σε τιμές χιλιάδων δολαρίων
Τέχνη; Δεν ακούω κανέναν να λέει όχι οπότε τέχνη.
Επίσης επειδή ο χώρος είχε και μία σχολή (σιγά μην δεν είχε). Κάπου εκεί μπροστά λοιπόν είχαν κάτι κατακαημένα παιδάκια με βλέμμα "fuck my life" να παίζουν μία επαναλαμβανόμενη μουσική κάπου 20 δευτερολέπτων αλλά ασταμάτητα όση ώρα ήμουν εκεί.
Ελπίζω να ξέρει κάποιος ταιλανδέζικα να μας πει τι λέει η πινακίδα, εύχομαι "είμαι τιμωρία γιατί έριξα μυρμήγκια στον δάσκαλο" γιατί αλλιώς αν δεν είναι αυτό παιδική κακοποίηση τότε τι είναι;
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά να επανέλθουμε στις τέχνες, φάτε μία
Να εδώ και ο καλλιτέχνης σε φυσικό μέγεθος για όποιον έχει απορία αν έχει κέρατα
Ωπ, κάτι διαφορετικό;
μπα πάλι κέρατα είναι
Μόνο στην άκρη του χώρου υπήρχαν κάτι κτίσματα αμφιβόλου χρήσης που ήταν όντως διαφορετικά και μάλλον ενδιαφέροντα
Μάλιστα μέσα σε αυτά δεν είχε μόνο κέρατα αλλά και κάτι κοχύλια, αίσχος, τα λεφτά μας πίσω, εμείς για κέρατα ήρθαμε!
Ας πάρουμε μία δόση λοιπόν ακόμα να έχουμε
Έφυγα από εκεί με μεικτά αισθήματα. Ήταν ωραίο αυτό που είχε κάνει ο κερατάς; Άξιζε που μπουμπούνιασα το τριεθνές για αυτό; Ακόμα και τώρα δεν έχω αποφασίσει. Είναι από αυτά που πρέπει να τα δεις μία φορά για να ξέρεις να μην ξαναπάς.
Πήρα γρήγορα το μηχανάκι και βουρ για τον μπλε ναό. Θα ρεφάραμε ή κουβά και εκεί;
Last edited by a moderator: