poised
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Η (παραλίγο μη-) αναχώρηση και η άφιξη
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ - Από το χαλαρά στο όλα μέσα
- Πρώτη μέρα στο Πουκέτ (II)
- Δεύτερη μέρα στο Πουκέτ. Τουριστίλα με james bond island, κλπ
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta
- Τρέχουμε τώρα τρέχουμε: Koh Lanta (II)
- Koh Phi Phi σε μια μέρα. Δηλαδή ούτε καν.
- Krabi και Raylay: Ημέρα υπερβολικής φυσικής δραστηριότητας και υπερβολικά αφύσικης ηλιθιότητας
- Krabi και Raylay (II)
- Krabi και Raylay (III)
- Koh Samui όσο να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.
- Koh Samui (II)
- Koh Samui (III)
- Koh Pha Ngan: Στη σπίντα (έτσι από συνήθεια) και το ατύχημα
- Koh Pha Ngan (II)
- Koh Pha Ngan (III)
- Koh Tao: Ω είναι ωραία στον παράδεισο
- Koh Tao (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο (II)
- Koh Tao: Σαν να κολυμπάς σε τροπικό ενυδρείο(III)
- Koh Tao (IV)
- Προς Μπανκόκ: Όταν κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει
- Μπανγκόκ (II)
- Εμβόλιμες Σκέψεις: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου
- Μπανγκόκ: Παλάτια και φτωχογειτονιές
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙΙΙ)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (ΙV)
- Μπανγκοκ - Παλάτια κ Φτωχογειτονιές (V)
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ
- Μπανγκόκ: Τσάτουτσακ (ΙΙ)
- Χούα Χιν: Κατά λάθος όμως έτσι;
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία
- Αγιουτάγια: Ποδηλατώντας στα αρχαία (ΙΙ)
- Chiang Mai: Αφού το λέτε έτσι θα είναι
- Chiang Mai: Τώρα κάτι γίνεται
- Chiang Mai - Τώρα κάτι γίνεται (ΙΙ)
- Chiang Mai: Το αληθινόν
- Chiang Rai: Φύση (και κάτι "κακές" σκέψεις)
- Chiang Rai (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (II)
- Τσιανγκ Ράι και Τσιανγκ Μάι και το πλάνο πάει δε πάει (III)
- Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (ή και όχι)
- Μπανγκόκ και πάλι: H μεγαλούπολη (και βαθιά εκπνοή απελπισίας)
- Μπανγκόκ κ πάλι (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙΙΙ)
- Mae Khlong: Η αγορά του τρένου (ΙV)
- Μέρα αποφάσεων: Να πα να -μπιπ- όλα, συνεχίζω
- Poi Pet: Καλώς ήλθε το δολάριο, καμπόντιαν εντίσιον
- Poi Pet (II)
- Siem Reap
- Άνγκορ Βατ: Η πρώτη επαφή
- Άνκορ Βατ (ΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙΙΙ)
- Άνκορ Βατ (ΙV)
- Άνγκορ Βατ: Ουά ντόλα σεεε
- Άνκορ Βατ (V)
- Άνκορ Βατ (VI)
- Άνκορ Βατ (VII)
- Άνκορ Βάτ (VIII)
- Siem Riep: Όχι άλλους ναούς, φτάνει!
- Siem Reap by night
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ
- Μπάταμπανγκ μέσα από την λίμνη Τόνλε Σαπ (II)
- Μπάταμπανγκ
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες
- Μπάταμπανγκ: Νυχτερίδες (II)
- Φεύγοντας από Μπάταμπανγκ: Συμφωνία εθνικής οδού αρ. 5 σε θανατηφόρο μείζονα
- Φεύγοντας απο Μπαταμπάνγκ (ΙΙ)
- Στο δρόμο για Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν
- Πνομ Πεν: Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος
- Νύχτα στην Πνομ Πεν
- Job Interview
- Πνομ Πεν (ΙΙ)
- Πνομ Πεν: Σιχαμάρα για το ανθρώπινο γένος
- Πνομ Πεν (ΙΙΙ)
- Σιχανουκβιλ: Πόλη όνομα και πράμα (και η τρελή)
- Σιχανούκβιλ
- Σιχανούκβιλ (ΙΙ)
- Σιχανκουκβιλ: Φτωχονεοπλουτισμός (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ: 100 αποχρώσεις της βροχής (και η τρελή)
- Σιχανουκβιλ (συνέχεια)
- Σιχανούκβιλ: Δώσ' της άλλη μια ευκαιρία;
- Επιστροφή στην Πνομ Πεν
- Ho Chi Minh City: Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος
- Σχέδια για Βιετνάμ
- Χο Τσι Μινχ
- Τούνελ Κου Τσι: Και η κουτσή Μαρία
- Τούνελ (συνέχεια)
- Ho Chi Minh City: Μια θάλασσα παπάκια
- Theme Park κ επιστροφή στην πόλη
- Ho Chi Minh City: Στενοχώρια για το ανθρώπινο είδος και πάλι
- Τελευταίο βράδυ στη Σαϊγκόν
- Ho Chi Minh City και Μούι Νε: Παλάτι της Ανεξαρτησίας και αμμόλοφοι
- Μούι Νε
- Μούι νε: Πάλι αμμόλοφοι και μία από τις χειρότερες μεταφορές της ζωής μου
- Μούι Νε (ΙΙ)
- Διαδρομή προς Νταλάτ
- Ντα Λατ: Φταίω που αρέσω;
- Νταλάτ (ΙΙ)
- Ντα Λατ: Φύση, βροχή και μας πιάσανε τον κώλο
- Νια Τσάνγκ (Nha Trang): Ξανά στις παραλίες
- Νια Τσανγκ: Στα καφέ
- Ντα Νανγκ: Κλάμπινγκ μέχρι το πρωί (ε, καλά, όχι και ακριβώς)
- Ντα Νανγκ συνέχεια
- Ντα Νανγκ και Χόι Αν: Κάπως προ υπερτουρισμού
- Χόι Αν
- Κούι Νιον (Quy Nhon): Έι πειρατή!
- Κούι Νιον
- Πέρασμα Χάι Βαν και Σον Τσα (Hai Van/Son tra): Φύση, ηρεμία και θέες λίγο έξω από τη Ντα Νανγκ
- Χουέ (Hue): Χωρίς βροχή την βροχερή περίοδο, το λες και ότι πιάσαμε τζόκερ
- Χουε
- Hue σε Dong Hoi - Κρίντζι
- Quang Binh - Απίστευτες βόλτες και σπηλιές
- Quang Binh
- Quang Binh (ΙΙ)
- Ninh Binh - Όταν οι απατεωνιές σε φτάνουν στα όριά σου
- Ninh Binh
- Ninh Binh σε Sa Pa - Αφού ζήσαμε να το θυμόμαστε
- Σα Πα - Υπό βροχή, ομίχλη και κρύο
- Σα Πα
- Σα Πα: Πήραμε τα βουνά
- Ανόι: Πίσω στη ζέστη, βαβούρα και "πολιτισμό"
- Λεωφορείο
- Ανόι
- Ανόι: Βόλτες στη πόλη
- Ανόι (συνέχεια)
- Ανόι (συνέχεια ΙΙ)
- Ανόι: Μουσείο εθνολογίας
- Χα Λονγκ
- Χα Λονγκ: Όπως στα καρποστάλ
- Χα Λονγκ ΙΙ
- Χα Λονγκ ΙΙΙ
- Ανόι: Και τώρα τι;
- Ανόι: Τελευταίες ώρες
- Τέλος Ταξιδιού
- Επίλογος
Νια Τσάνγκ (Nha Trang): Ξανά στις παραλίες
Με το που ξυπνήσαμε το πρωί αμέσως κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό είχε η μέρα: Φως.
Κοίτα να δεις, τη μέρα που φεύγαμε βρήκε να σταματήσει η βροχή και να φτιάξει ο καιρός. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι. Από την άλλη η ομίχλη και το κρύο (εντάξει, όχι τόσο η πολύ βροχή) της πήγαιναν, ήταν κάτι διαφορετικό μετά από τόσο καιρό τροπικό.
Δυστυχώς δεν είχαμε περιθώρια για κάτι άλλο, μετά το πρωινό έπρεπε να επιστρέψουμε το μηχανάκι και να πάμε στο σταθμό να πάρουμε το λεωφορείο για Νια Τσάνγκ. Το μόνο που δεν είχαμε κάνει ήταν το τελεφερίκ, ίσως να προλαβαίναμε αλλά θα μας πίεζε πολύ οπότε το αφήσαμε.
Το καλό με το ότι είχαμε πάρει το μηχανάκι από το κέντρο ήταν ότι το αφήναμε και κέντρο, οπότε δε χρειαζόταν να περπατήσουμε κουβαλώντας τα πράγματα. Είχα ξεκαθαρίσει από πριν, πολύ πιο επιτακτικά απ' ότι έπρεπε, ότι το λεωφορείο θα ήταν μεγάλο και όχι βανάκι. Δεν ήθελα να ξαναπεράσω 4-5 ώρες άβολα στη κονσέρβα. Μας διαβεβαίωσε ότι ήταν sleeper bus, μας έδειξε το πλάνο θέσεων και κλείσαμε συγκεκριμένη θέση, οπότε καθησυχάστηκα κάπως και τελικά όντως ήταν και ένα από τα καλύτερα που είχα δει μέχρι τότε.
Στην είσοδο του λεωφορείου βγάζεις παπουτσάκια, τα βάζεις σε μία πλαστική σακούλα που σου δίνουν μαζί με ένα νερό και ίσως υγρό μαντηλάκι και πηγαίνεις στην ευχή του θεού.
Σε αυτές τις θέσεις αν είσαι μέχρι και 1.70 είσαι πολύ άνετα. Από εκεί και πέρα δυσκολεύει το πράγμα και πιστεύω από 1.85 και πάνω δε βολεύεσαι, θα πρέπει να μένεις με τα πόδια διπλωμένα και σε πλάγια θέση όλο το ταξίδι.
Αυτή τη φορά κατεβαίναμε το βουνό προς άλλη κατεύθυνση, σε σαφώς καλύτερο δρόμο. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη, δε μπορώ να πω με σιγουριά αν ήταν πιο όμορφη από την προηγούμενη καθώς ήταν άλλες οι συνθήκες (νύχτα, βανάκι). Περνάγαμε τακτικά μικρούς καταρράκτες και είχαμε ωραίες θέες στα βουνά. Στην άνοδο θα ήταν σίγουρα πιο ωραία γιατί ο δρόμος πήγαινε στην άκρη του γκρεμού. Στην κάθοδο ήμασταν από την εσωτερική και οι μόνες φορές που μπόρεσα να τραβήξω φώτο ήταν όταν το λεωφορείο έκανε υπερστροφή στο αντίθετο ρεύμα για να περάσει φουρκέτες.
Οι φωτογραφίες δεν είναι και ότι το καλύτερο πίσω από το τζάμι.
Όταν σχεδόν φτάναμε κάμπο είχε αλλάξει πάλι το περιβάλλον, περισσότερο χώμα και άμμος και διαφορετικό πράσινο.
Λίγο πριν κάνουμε στάση περάσαμε μία γουρουνίτσα
Και τα γουρουνάκια της.
Όταν σταματήσαμε για την στάση, κατά το τυπικό, βρήκαμε δίπλα στην πόρτα ένα μεγάλο καλάθι σαν της μπουγάδας γεμάτο παντόφλες. Παίρνεις ένα ζευγάρι να κάνεις δουλειά και όταν γυρίσεις πριν μπεις μέσα τις επιστρέφεις. Για εμένα ήταν λίγο δύσκολο να βρω στο μέγεθός μου οπότε κάποιες φορές έπαιρνα και τα παπούτσια μαζί.
Η Βιετναμέζα κατέβηκε κίτρινη, της είχαν τελειώσει τα χαπάκια και είχε ξεχάσει να πάρει άλλα, οπότε την είχαν πειράξει η στροφές. Πήγε καρφί τουαλέτα, έκανε τον εμετούλη της, μου είπε ότι ζαλιζόταν ακόμα όταν γύρισε και λίγο πριν φύγουμε δεν άντεξε και έριξε και άλλον ένα. Δυστυχώς δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω, το μόνο θετικό ότι ο δρόμος από εκεί και μετά ήταν ευθεία.
Φτάσαμε στην Νια Τσανγκ και πήγαμε περπατώντας μέχρι το ξενοδοχείο γιατί ήταν σχετικά κοντά. Η ζέστη μου φάνηκε πιο βαριά μετά από 2 και κάτι μέρες στα βουνά. Τακτοποιηθήκαμε και αργά το απόγευμα βγήκαμε για βόλτα. Εγώ πήρα και το μαγιό μαζί, το είχα ξεκαθαρίσει ότι θα έκανα μπάνιο, το ζήταγε ο οργανισμός μου. Η βιετναμέζα δεν ήταν σίγουρη, ήταν αργά στη μέρα για μπάνιο μου είπε και δεν ήθελε να είναι βρεγμένη μετά, θα έβλεπε εκεί.
Φτάνοντας στην παραλία και μυρίζοντας την αρμύρα αμέσως έφτιαξε η διάθεσή μου. Ωραία τα βουνά αλλά η θάλασσα άλλη χάρη και εκείνη την ώρα το απόγευμα, σκέτη απόλαυση.
Μούλιασα μέσα στο νερό μέχρι που νύχτωσε και βγήκα.
Περπατήσαμε στην παραλιακή για βόλτα και για να βρούμε κάτι να φάμε. Η Νια Τσανγκ είναι πολύ παραθεριστικά τουριστική, τόσους πολλούς ξένους δεν είχα δει μαζεμένους στην χώρα.
Εδώ είναι ένα νησί - θεματικό πάρκο με λουναπαρκ, νεροτσουλήθρες, ζωολογικό, θεάματα και τελεφερίκ να σε πηγαίνει μπρος και πίσω.
Το σκεφτήκαμε να πάμε αλλά το εισιτήριο μαζί με μεταφορές και φαγητά εκεί (σου ψάχνουν τις τσάντες και δε μπορείς να φέρεις δικό σου) δε μου φαινόταν ότι άξιζε για ένα υπερλουναπάρκ που το φανταζόμουν ανάλογο της Σεντόζα στη Σιγκαπούρη. Δε το μετάνιωσα που δεν πήγα, στο ταξίδι τότε εστίαζα στο να δω διαφορετικά μέρη και όχι σε διασκέδαση. Κάποια χρόνια αργότερα πήγα και πιστεύω πως αν κάποιος πάει στην Νια Τσανγκ και έχει το χρόνο θα χάσει αν δεν το δει και μάλλον θα πρέπει να μείνει και ένα βράδυ απέναντι. Εκτός από τις νεροτσουλήθρες που ήταν από τις καλύτερες που έχω δει, έχει ένα πολύ μεγάλο zipline και άλλες δραστηριότητες που αξίζουν τα λεφτά τους.
Κάπου πετύχαμε έναν ακόμα χορό λιονταριών που παρόλο που πάλι δεν ήταν το καλύτερο που έχω δει, σίγουρα ήταν πολύ πιο ποιοτικό από το ποιοτικότερο που είχαμε δει στην Ντα Λατ.
Οι τύποι με την μάσκα μπροστά είναι ένα είδος comic relief, με μια μικρή επιφύλαξη μήπως δεν μου το έχουν εξηγήσει καλά, υποτίθεται ότι η παραδοσιακή ιστορία ξεκινάει με ένα αφελή χωριάτη που ξυπνάει το άτακτο λιοντάρι και μετά δε μπορεί να το ελέγξει. Τις περισσότερες φορές όμως απ' ότι έχω δει απλά γεμίζουν τον χώρο και πολύ σπάνια κάνουν κάποιου είδους υποκριτική.
Με το που ξυπνήσαμε το πρωί αμέσως κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό είχε η μέρα: Φως.
Κοίτα να δεις, τη μέρα που φεύγαμε βρήκε να σταματήσει η βροχή και να φτιάξει ο καιρός. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι. Από την άλλη η ομίχλη και το κρύο (εντάξει, όχι τόσο η πολύ βροχή) της πήγαιναν, ήταν κάτι διαφορετικό μετά από τόσο καιρό τροπικό.
Δυστυχώς δεν είχαμε περιθώρια για κάτι άλλο, μετά το πρωινό έπρεπε να επιστρέψουμε το μηχανάκι και να πάμε στο σταθμό να πάρουμε το λεωφορείο για Νια Τσάνγκ. Το μόνο που δεν είχαμε κάνει ήταν το τελεφερίκ, ίσως να προλαβαίναμε αλλά θα μας πίεζε πολύ οπότε το αφήσαμε.
Το καλό με το ότι είχαμε πάρει το μηχανάκι από το κέντρο ήταν ότι το αφήναμε και κέντρο, οπότε δε χρειαζόταν να περπατήσουμε κουβαλώντας τα πράγματα. Είχα ξεκαθαρίσει από πριν, πολύ πιο επιτακτικά απ' ότι έπρεπε, ότι το λεωφορείο θα ήταν μεγάλο και όχι βανάκι. Δεν ήθελα να ξαναπεράσω 4-5 ώρες άβολα στη κονσέρβα. Μας διαβεβαίωσε ότι ήταν sleeper bus, μας έδειξε το πλάνο θέσεων και κλείσαμε συγκεκριμένη θέση, οπότε καθησυχάστηκα κάπως και τελικά όντως ήταν και ένα από τα καλύτερα που είχα δει μέχρι τότε.
Στην είσοδο του λεωφορείου βγάζεις παπουτσάκια, τα βάζεις σε μία πλαστική σακούλα που σου δίνουν μαζί με ένα νερό και ίσως υγρό μαντηλάκι και πηγαίνεις στην ευχή του θεού.
Σε αυτές τις θέσεις αν είσαι μέχρι και 1.70 είσαι πολύ άνετα. Από εκεί και πέρα δυσκολεύει το πράγμα και πιστεύω από 1.85 και πάνω δε βολεύεσαι, θα πρέπει να μένεις με τα πόδια διπλωμένα και σε πλάγια θέση όλο το ταξίδι.
Αυτή τη φορά κατεβαίναμε το βουνό προς άλλη κατεύθυνση, σε σαφώς καλύτερο δρόμο. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη, δε μπορώ να πω με σιγουριά αν ήταν πιο όμορφη από την προηγούμενη καθώς ήταν άλλες οι συνθήκες (νύχτα, βανάκι). Περνάγαμε τακτικά μικρούς καταρράκτες και είχαμε ωραίες θέες στα βουνά. Στην άνοδο θα ήταν σίγουρα πιο ωραία γιατί ο δρόμος πήγαινε στην άκρη του γκρεμού. Στην κάθοδο ήμασταν από την εσωτερική και οι μόνες φορές που μπόρεσα να τραβήξω φώτο ήταν όταν το λεωφορείο έκανε υπερστροφή στο αντίθετο ρεύμα για να περάσει φουρκέτες.
Οι φωτογραφίες δεν είναι και ότι το καλύτερο πίσω από το τζάμι.
Όταν σχεδόν φτάναμε κάμπο είχε αλλάξει πάλι το περιβάλλον, περισσότερο χώμα και άμμος και διαφορετικό πράσινο.
Λίγο πριν κάνουμε στάση περάσαμε μία γουρουνίτσα
Και τα γουρουνάκια της.
Όταν σταματήσαμε για την στάση, κατά το τυπικό, βρήκαμε δίπλα στην πόρτα ένα μεγάλο καλάθι σαν της μπουγάδας γεμάτο παντόφλες. Παίρνεις ένα ζευγάρι να κάνεις δουλειά και όταν γυρίσεις πριν μπεις μέσα τις επιστρέφεις. Για εμένα ήταν λίγο δύσκολο να βρω στο μέγεθός μου οπότε κάποιες φορές έπαιρνα και τα παπούτσια μαζί.
Η Βιετναμέζα κατέβηκε κίτρινη, της είχαν τελειώσει τα χαπάκια και είχε ξεχάσει να πάρει άλλα, οπότε την είχαν πειράξει η στροφές. Πήγε καρφί τουαλέτα, έκανε τον εμετούλη της, μου είπε ότι ζαλιζόταν ακόμα όταν γύρισε και λίγο πριν φύγουμε δεν άντεξε και έριξε και άλλον ένα. Δυστυχώς δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω, το μόνο θετικό ότι ο δρόμος από εκεί και μετά ήταν ευθεία.
Φτάσαμε στην Νια Τσανγκ και πήγαμε περπατώντας μέχρι το ξενοδοχείο γιατί ήταν σχετικά κοντά. Η ζέστη μου φάνηκε πιο βαριά μετά από 2 και κάτι μέρες στα βουνά. Τακτοποιηθήκαμε και αργά το απόγευμα βγήκαμε για βόλτα. Εγώ πήρα και το μαγιό μαζί, το είχα ξεκαθαρίσει ότι θα έκανα μπάνιο, το ζήταγε ο οργανισμός μου. Η βιετναμέζα δεν ήταν σίγουρη, ήταν αργά στη μέρα για μπάνιο μου είπε και δεν ήθελε να είναι βρεγμένη μετά, θα έβλεπε εκεί.
Φτάνοντας στην παραλία και μυρίζοντας την αρμύρα αμέσως έφτιαξε η διάθεσή μου. Ωραία τα βουνά αλλά η θάλασσα άλλη χάρη και εκείνη την ώρα το απόγευμα, σκέτη απόλαυση.
Μούλιασα μέσα στο νερό μέχρι που νύχτωσε και βγήκα.
Περπατήσαμε στην παραλιακή για βόλτα και για να βρούμε κάτι να φάμε. Η Νια Τσανγκ είναι πολύ παραθεριστικά τουριστική, τόσους πολλούς ξένους δεν είχα δει μαζεμένους στην χώρα.
Εδώ είναι ένα νησί - θεματικό πάρκο με λουναπαρκ, νεροτσουλήθρες, ζωολογικό, θεάματα και τελεφερίκ να σε πηγαίνει μπρος και πίσω.
Το σκεφτήκαμε να πάμε αλλά το εισιτήριο μαζί με μεταφορές και φαγητά εκεί (σου ψάχνουν τις τσάντες και δε μπορείς να φέρεις δικό σου) δε μου φαινόταν ότι άξιζε για ένα υπερλουναπάρκ που το φανταζόμουν ανάλογο της Σεντόζα στη Σιγκαπούρη. Δε το μετάνιωσα που δεν πήγα, στο ταξίδι τότε εστίαζα στο να δω διαφορετικά μέρη και όχι σε διασκέδαση. Κάποια χρόνια αργότερα πήγα και πιστεύω πως αν κάποιος πάει στην Νια Τσανγκ και έχει το χρόνο θα χάσει αν δεν το δει και μάλλον θα πρέπει να μείνει και ένα βράδυ απέναντι. Εκτός από τις νεροτσουλήθρες που ήταν από τις καλύτερες που έχω δει, έχει ένα πολύ μεγάλο zipline και άλλες δραστηριότητες που αξίζουν τα λεφτά τους.
Κάπου πετύχαμε έναν ακόμα χορό λιονταριών που παρόλο που πάλι δεν ήταν το καλύτερο που έχω δει, σίγουρα ήταν πολύ πιο ποιοτικό από το ποιοτικότερο που είχαμε δει στην Ντα Λατ.
Οι τύποι με την μάσκα μπροστά είναι ένα είδος comic relief, με μια μικρή επιφύλαξη μήπως δεν μου το έχουν εξηγήσει καλά, υποτίθεται ότι η παραδοσιακή ιστορία ξεκινάει με ένα αφελή χωριάτη που ξυπνάει το άτακτο λιοντάρι και μετά δε μπορεί να το ελέγξει. Τις περισσότερες φορές όμως απ' ότι έχω δει απλά γεμίζουν τον χώρο και πολύ σπάνια κάνουν κάποιου είδους υποκριτική.
Last edited by a moderator: