mapouna protopao
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Ημέρα ταξιδιού 2
- Ημέρα ταξιδιού 3
- Ημέρα Ταξιδιού 4
- Ημέρα Ταξιδιού 5
- Ημέρα Ταξιδιού 6
- Ημέρα Ταξιδιού 7
- Ημέρα Ταξιδιού 8
- Ημέρα Ταξιδιού 9
- Ημέρα Ταξιδιού 10
- Ημέρες Ταξιδιού 11 & 12
- Ημέρα Ταξιδιού 13
- Ημέρα Ταξιδιού 14
- Ημέρα Ταξιδιού 15
- Ημέρα Ταξιδιού 16
- Ημέρα Ταξιδιού 17
- Ημέρα Ταξιδιού 18
- Ημέρα Ταξιδιού 19
- Ημέρα Ταξιδιού 21
- Ημέρα Ταξιδιού 22
- Ημέρα Ταξιδιού 24
- Ημέρα Ταξιδιού 25
- Ημέρα Ταξιδιού 26
- Ημέρα Ταξιδιού 27
- Ημέρα Ταξιδιού 37
- Ημέρα Ταξιδιού 38
- Ημέρα Ταξιδιού 39
- Ημέρα Ταξιδιού 40
- Ημέρα Ταξιδιού 41
- Ημέρα Ταξιδιού 42
- Ημέρα Ταξιδιού 43
- Ημέρα Ταξιδιού 44
- Ημέρα Ταξιδιού 45
- Ημέρες Ταξιδιού 46 & 47
- Ημέρα Ταξιδιού 48
- Ημέρα Ταξιδιού 49
- Ημέρες Ταξιδιού 50 & 51
- Ημέρες Ταξιδιού 52 & 53
- Ημέρα Ταξιδιού 54
- Ημέρες Ταξιδιού 55 & 56
Ημέρα ταξιδιού 21
Τα κοντινότερα σημεία ενδιαφέροντος που εντόπισα σκυμμένος στους χάρτες, είναι στην διπλανή πολιτεία προς τα νότια , στην Καρνατάκα .
Τα rent a bike που ρώτησα για μηχανάκι , δεν σου επιτρέπουν να βγεις από την πολιτεία της Goa.
Τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούν το δεύτερο σημείο,οπότε τι απέμεινε;
Private transfer. Βρήκα μια άκρη με τα παιδιά του χοστελ και κανονίστηκε.
Θα μου κόστιζε περίπου 60 ευρώ αλλά δεν θα έμενα με την καμία , να σέρνομαι από ξαπλώστρα στην θάλασσα και τούμπαλιν.
Ικανοποιημένος αυτοσυγκεντρώθηκα για να βάλω κι εγώ ένα χεράκι να κερδίσουμε την Λαμία και όλα πήγαν κατ’ευχήν. 2-0 χαλαρά.
Πρώτη στάση Gokarna . Μια από τις ιερές πόλεις του Ινδουισμού γιατί εκεί υπάρχει ένα πολύ παλιό τέμπλο.
Με το που φτάσαμε , γροθιά στο στομάχι . Εδώ είμαστε λέω.
Η πρώτη τζούρα αυθεντικής Ινδίας σύμφωνα με τα διαβάσματα μου.
Καμία αγγλική επιγραφή, μόνο σανσκριτικά .
Όλοι ντυμένοι με σάρι και σαρονγκ -οι άντρες πιο σεξυ , ακόμα και με μίνι σαρονγκ- και με την χαρακτηριστική ινδουιστική κόκκινη βούλα στο δοξαπατρί.
Στην πόλη υπάρχουν ιεροδιδασκαλεία και ακούς πιτσιρικάδες μοναχούς να ψέλνουν.
Στο περίφημο τέμπλο γίνεται λαϊκό προσκύνημα . Για να μπουν οι άντρες εκτός από πλύσιμο ποδιών πρέπει να φορέσουν ένα άσπρο εξαγνιστικό παρεό, που τα πουλάνε εκεί από έξω.
Έχει βέβαια και την παραλία της και κάποιον τουρισμό τύπου Arambol.
Είδα και δύο μεσήλικες ξανθιές με κόκκινη βούλα. Αλλαξοπίστησαν ; Ποιος ξέρει.
Πολύ δυνατή η Gokarna και το κυριότερο μικρή . Το πολύ σε μια ώρα έχεις δει τα πάντα και έχεις γεμίσει εικόνες.
Δεύτερη στάση Yana Caves.
Όπου σπήλαια και γεωλογικώς ενδιαφέροντα μέρη πηγαίνω τρέχοντας.
Το σήμα τηλεφώνου χάθηκε μόλις βγήκαμε από τον κεντρικό δρόμο και πηγαίναμε σχεδόν στα τυφλά.
Ο οδηγός ήταν πιτσιρίκος, μιλούσε αγγλικά , αλλά ούτε εγώ καταλάβαινα αυτόν, ούτε αυτός μένα.
Απηυδήσαμε και οι δύο . Άστο να πάει, άστο. Μούγκα στην στρούγκα.
Μπήκαμε σε κάτι σαν εθνικό δρυμό περνώντας μια μπάρα.
Ένα υπέροχο δάσος με λεπτόκορμους κοκοφοίνικες μας συνόδευσε μέχρι την είσοδο .
Είχε μια παράγκα αναψυκτήριο και μια κοπέλα που έκοβε εισιτήρια. Ούτε δύο ευρώ.
Εκεί έχει λίγο σκληρό hiking, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο ανηφόρα 30% αλλά υπό σκιά και ποταμάκι δίπλα να τρέχει , και τριακόσια σκαλιά δώρο, για να φτάσεις σε ένα πλατώ, όπου έχει δύο ξεκάρφωτους βράχους σαν τα Μετέωρα , αλλά πολύ μικρότερους σε όγκο.
Ο ένας έχει πολύ δραματικό περίγραμμα που φοντάρει ωραία στον ουρανό και αξίζει να μπει σε καμία ταινία τύπου «Άρχοντας των δαχτυλιδιών»
Ο άλλος είναι πιο συνηθισμένος και φιλοξενεί τι άλλο; Ένα τέμπλο.
Για να πας στο σπήλαιο έχει ένα μπόνους 120 απότομων σκαλοπατιών όπου ξαναπληρώνεις ένα ευρώ για να φτάσεις με ταχυκαρδία , αγκομαχώντας και ξεφυσώντας .
Σπήλαιο δεν υπάρχει αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα εγκάρσια σχισμή στον βράχο με πέντε έξη τρύπες στην οροφή.
Η κατηφόρα υπέροχη , τι να πω. Για μας κελαηδούν τα πουλιά.
Δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει την παρέκκλιση να επισκεφτείς τα Yana Caves.
Είναι τελείως out of the beaten path και όχι κάτι ουάου σαν αξιοθέατο.
Εγώ το ευχαριστήθηκα πάντως αν και έβγαλα τα συκώτια μου στον ανήφορο.
Την ίδρωσα τη φανέλα σήμερα. Άλλαξα και φύγαμε ίσα να προλάβω το ηλιοβασίλεμα στην Palolem Beach .
Ήπια μια απολαυστική μπίρα παρέα με ένα σκυλάκο που το έριξε μετά στον ύπνο, έβαλα την υπογραφή μου στην παραλία τοι Palolem Beach και τέλος . Πάμε για άλλα.
Τα κοντινότερα σημεία ενδιαφέροντος που εντόπισα σκυμμένος στους χάρτες, είναι στην διπλανή πολιτεία προς τα νότια , στην Καρνατάκα .
Τα rent a bike που ρώτησα για μηχανάκι , δεν σου επιτρέπουν να βγεις από την πολιτεία της Goa.
Τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούν το δεύτερο σημείο,οπότε τι απέμεινε;
Private transfer. Βρήκα μια άκρη με τα παιδιά του χοστελ και κανονίστηκε.

Θα μου κόστιζε περίπου 60 ευρώ αλλά δεν θα έμενα με την καμία , να σέρνομαι από ξαπλώστρα στην θάλασσα και τούμπαλιν.
Ικανοποιημένος αυτοσυγκεντρώθηκα για να βάλω κι εγώ ένα χεράκι να κερδίσουμε την Λαμία και όλα πήγαν κατ’ευχήν. 2-0 χαλαρά.
Πρώτη στάση Gokarna . Μια από τις ιερές πόλεις του Ινδουισμού γιατί εκεί υπάρχει ένα πολύ παλιό τέμπλο.
Με το που φτάσαμε , γροθιά στο στομάχι . Εδώ είμαστε λέω.
Η πρώτη τζούρα αυθεντικής Ινδίας σύμφωνα με τα διαβάσματα μου.

Καμία αγγλική επιγραφή, μόνο σανσκριτικά .

Όλοι ντυμένοι με σάρι και σαρονγκ -οι άντρες πιο σεξυ , ακόμα και με μίνι σαρονγκ- και με την χαρακτηριστική ινδουιστική κόκκινη βούλα στο δοξαπατρί.

Στην πόλη υπάρχουν ιεροδιδασκαλεία και ακούς πιτσιρικάδες μοναχούς να ψέλνουν.

Στο περίφημο τέμπλο γίνεται λαϊκό προσκύνημα . Για να μπουν οι άντρες εκτός από πλύσιμο ποδιών πρέπει να φορέσουν ένα άσπρο εξαγνιστικό παρεό, που τα πουλάνε εκεί από έξω.

Έχει βέβαια και την παραλία της και κάποιον τουρισμό τύπου Arambol.
Είδα και δύο μεσήλικες ξανθιές με κόκκινη βούλα. Αλλαξοπίστησαν ; Ποιος ξέρει.
Πολύ δυνατή η Gokarna και το κυριότερο μικρή . Το πολύ σε μια ώρα έχεις δει τα πάντα και έχεις γεμίσει εικόνες.

Δεύτερη στάση Yana Caves.
Όπου σπήλαια και γεωλογικώς ενδιαφέροντα μέρη πηγαίνω τρέχοντας.
Το σήμα τηλεφώνου χάθηκε μόλις βγήκαμε από τον κεντρικό δρόμο και πηγαίναμε σχεδόν στα τυφλά.
Ο οδηγός ήταν πιτσιρίκος, μιλούσε αγγλικά , αλλά ούτε εγώ καταλάβαινα αυτόν, ούτε αυτός μένα.
Απηυδήσαμε και οι δύο . Άστο να πάει, άστο. Μούγκα στην στρούγκα.
Μπήκαμε σε κάτι σαν εθνικό δρυμό περνώντας μια μπάρα.
Ένα υπέροχο δάσος με λεπτόκορμους κοκοφοίνικες μας συνόδευσε μέχρι την είσοδο .

Είχε μια παράγκα αναψυκτήριο και μια κοπέλα που έκοβε εισιτήρια. Ούτε δύο ευρώ.
Εκεί έχει λίγο σκληρό hiking, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο ανηφόρα 30% αλλά υπό σκιά και ποταμάκι δίπλα να τρέχει , και τριακόσια σκαλιά δώρο, για να φτάσεις σε ένα πλατώ, όπου έχει δύο ξεκάρφωτους βράχους σαν τα Μετέωρα , αλλά πολύ μικρότερους σε όγκο.
Ο ένας έχει πολύ δραματικό περίγραμμα που φοντάρει ωραία στον ουρανό και αξίζει να μπει σε καμία ταινία τύπου «Άρχοντας των δαχτυλιδιών»

Ο άλλος είναι πιο συνηθισμένος και φιλοξενεί τι άλλο; Ένα τέμπλο.

Για να πας στο σπήλαιο έχει ένα μπόνους 120 απότομων σκαλοπατιών όπου ξαναπληρώνεις ένα ευρώ για να φτάσεις με ταχυκαρδία , αγκομαχώντας και ξεφυσώντας .
Σπήλαιο δεν υπάρχει αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα εγκάρσια σχισμή στον βράχο με πέντε έξη τρύπες στην οροφή.

Η κατηφόρα υπέροχη , τι να πω. Για μας κελαηδούν τα πουλιά.

Δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει την παρέκκλιση να επισκεφτείς τα Yana Caves.
Είναι τελείως out of the beaten path και όχι κάτι ουάου σαν αξιοθέατο.
Εγώ το ευχαριστήθηκα πάντως αν και έβγαλα τα συκώτια μου στον ανήφορο.
Την ίδρωσα τη φανέλα σήμερα. Άλλαξα και φύγαμε ίσα να προλάβω το ηλιοβασίλεμα στην Palolem Beach .
Ήπια μια απολαυστική μπίρα παρέα με ένα σκυλάκο που το έριξε μετά στον ύπνο, έβαλα την υπογραφή μου στην παραλία τοι Palolem Beach και τέλος . Πάμε για άλλα.

Last edited by a moderator: