mapouna protopao
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Ημέρα ταξιδιού 2
- Ημέρα ταξιδιού 3
- Ημέρα Ταξιδιού 4
- Ημέρα Ταξιδιού 5
- Ημέρα Ταξιδιού 6
- Ημέρα Ταξιδιού 7
- Ημέρα Ταξιδιού 8
- Ημέρα Ταξιδιού 9
- Ημέρα Ταξιδιού 10
- Ημέρες Ταξιδιού 11 & 12
- Ημέρα Ταξιδιού 13
- Ημέρα Ταξιδιού 14
- Ημέρα Ταξιδιού 15
- Ημέρα Ταξιδιού 16
- Ημέρα Ταξιδιού 17
- Ημέρα Ταξιδιού 18
- Ημέρα Ταξιδιού 19
- Ημέρα Ταξιδιού 21
- Ημέρα Ταξιδιού 22
- Ημέρα Ταξιδιού 24
- Ημέρα Ταξιδιού 25
- Ημέρα Ταξιδιού 26
- Ημέρα Ταξιδιού 27
- Ημέρα Ταξιδιού 37
- Ημέρα Ταξιδιού 38
- Ημέρα Ταξιδιού 39
- Ημέρα Ταξιδιού 40
- Ημέρα Ταξιδιού 41
- Ημέρα Ταξιδιού 42
- Ημέρα Ταξιδιού 43
- Ημέρα Ταξιδιού 44
- Ημέρα Ταξιδιού 45
- Ημέρες Ταξιδιού 46 & 47
- Ημέρα Ταξιδιού 48
- Ημέρα Ταξιδιού 49
- Ημέρες Ταξιδιού 50 & 51
- Ημέρες Ταξιδιού 52 & 53
- Ημέρα Ταξιδιού 54
- Ημέρες Ταξιδιού 55 & 56
Ημέρα ταξιδιού 13
Βγήκα αξημέρωτα στο μαύρο σκοτάδι και στην βροχή, κουκουλωμένος στο αδιάβροχο. Αφώτιστος δρόμος, σκηνικό θρίλερ, χωρίς τις λεύκες
Πώς μου είχε έρθει, ότι θα βγω στο δρόμο και θα μαλώνουν οι τουκτουκέρηδες , ποιος θα πάρε την κούρσα.
Ερημιά. Κατέφυγα στο PickMe. Πάπαλα.
Άλλος σε δέκα λεπτά, άλλος σε δεκαπέντε, πάει το τρένο.
Πατούσα links ότι νάναι ,χάθηκε η μπάλα.
Είδα ένα φως να έρχεται μέσα στο σκοτάδι και σήκωσα το χέρι .
Όντως ήταν τουκτουκ. Πήδηξα πάνω ανακουφισμένος.
Στο δρόμο άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα.
Προφανώς είχαν έρθει στο σημείο συνάντησης οι PickMe drivers.
Sorry παιδιά , καιγόμουν.
Έφτασα 6 και 29 . Στο γκισέ ο υπάλληλος, μου έλεγε κάτι ακατάληπτα.
Το πιθανότερο να μου είπε ότι το εισιτήριο μου, δεν είχε αριθμό θέσης.
Όπου βρεις, άμα βρεις.
Στη β’ θέση όντως δεν είχε.
Για να μην χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, όλες οι μανούλες στα βαγόνια είχαν από δύο παιδιά στην αγκαλιά. Συν βαλίτσες και μπόγους. Λαϊκές συνοικίες.
Προχώρησα σε άλλα βαγόνια, σε άλλη class βρήκα κάπου, είπα θα καθίσω και θα περιμένω μέχρι να με σηκώσουν, και ούτω καθεξής. Τσιγγανάκι.
Πεντέμισι ώρες ταξίδι.
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.
Όχι άλλος επιβάτης δεν εμφανίστηκε, αλλά αλλά ούτε καν ελεγκτής. Το εισιτήριο είναι ακόμα στην τσέπη μου.
Οι διπλανοί μου-ένα χαμογελαστό ζευγάρι- με μπούκωναν κάθε τρεις και λίγο, με σνακς που αγόραζαν από τους μικροπωλητές που ανέβαιναν σε κάθε σταθμό.
Αποκάλυψη το τσιλιπεπερόψωμο , σαν το ελιόψωμο ας πούμε. Τραγουδάς το «Ανάβεις φωτιές , ανάβεις φωτιές».
Άφιξη στο βαριά συννεφιασμένο Κολόμπο.
Δεν βρέχει , αλλά φυσάει, και ο αέρας πετάει τις σταγόνες των φύλλων από τα δέντρα στο δρόμο . Αποτέλεσμα το ίδιο. Λούτσα πάλι.
Το χοστελ είναι σε καλό κεντρικό σημείο και είναι και κυριλέ.
Ρεσεψιόν και ωραίος χώρος υποδοχής και bar και lounge.
Το check in είναι στις δύο, είναι ακόμα 12.
Παρατάω το μπακπακ στην υποδοχή και βγαίνω για εξερεύνηση.
Έξω από την πόρτα οι τοπικοί τουκτουκερηδες , με τουριστικούς χάρτες ανά χείρας, προσφέρουν μια ώρα Σιτι τουρ, με 1,5 ευρώ και optional , massage beautiful girl , τιμή δεν ρώτησα.
Θα το κάνω κάποια στιγμή. Το τουρ , όχι το μασάζ.
Όμως ήθελα να περπατήσω να ξεμουδιάσω.
Με το που ανοίγω το google maps βλέπω ένα pin.
Colombo Harbor Pilot Station Lighhouse
στα δύο χιλιόμετρα.
Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το όμορφο και συγκινητικό ποίημα του Καββαδία και αγαπημένο τραγούδι από τον Μικρούτσικο φυσικά.
Περπάτησα λοιπόν μέχρι εκεί , να αποτίσω φόρο τιμής στον πιλότο Νάγκελ.
Φυσικά το λιμάνι δεν έχει καμία σχέση με την εποχή του Καββαδία.
Είναι απροσπέλαστο , γεμάτο γερανούς και εμπορευματοκιβώτια και έναν υπό κατασκευή flyover δρόμο από πάνω.
Δεν είδα το λιμάνι , είδα όμως την αντίστοιχη Τρούμπα, και συνέχισα προς την αγορά, μασουλώντας καυτερά σνακς από πλανόδιους, τώρα που έχω πάρει τον αέρα.
Σκεφτόμουν γιατί ο γέρο Νάγκελ δεν γύριζε στο νησί του, αφού το νοσταλγούσε.
Είχε κάνει καμιά μαλακία μικρός και αναγκάστηκε να μπαρκάρει και φοβόταν να γυρίσει;
Είχε γκομενάκι στο Κολόμπο;
Φοβόταν μην τα τινάξει στην διαδρομή και τον φουντάρουνε στο Άντεν;
Μ αυτά και μ αυτά κόλλησα με το τραγούδι, και περπατάω στους δρόμους του Κολόμπο και σιγοτραγουδώ .
Γελάει ο κόσμος. Καινούργιος τρελός στην πόλη.
Στο χόστελ δηλώνω Greek, ω μου λέει ένας του σέρβις εκεί, εσείς είστε πλούσιοι, πόσα βαπόρια έχεις.
Εγώ είμαι στα αεροπλάνα του λέω.
Είχε έρθει ως ναυτικός μάλλον και ήξερε πραγματάκια.
Στο δωμάτιο, κλασικά, χτυπάω την πόρτα, μια με το σορτσάκι, μία με το σουτιέν, συγγνώμη να έρθω αργότερα;
No it’s ok .
Hostel girls .
Βαρεμένες , αλλά όχι μυξοπριγκίπισσες. αν μη τι άλλο.
Μετά τη σιέστα η απογευματινή βόλτα ήταν εξ ίσου ενδιαφέρουσα.
Στην Sri Lanka κατά τας απογραφάς ,είναι 70% βουδιστές , αλλά εδώ στο Κολόμπο, βλέπω και πολύ μαντήλα και φέσι , και πολύ κόκκινη βούλα στο μέτωπο και σταυρουδάκια.
Και τα αντίστοιχα τέμπλα , τεμένη και ναούς.
Λίγο πριν το σούρουπο ξεκινάνε οι διάφορες λειτουργίες και τις ακούς να μπλέκονται.
Εκείνη την ώρα ξεκινάει και το light show του Lotus tower του εμβληματικού τοπόσημου του Κολόμπο. Ωραία στιγμή.
Δεν είχα πάει σε τέμπλο σήμερα μετά από τόσες μέρες , και με καλούσε το καθήκον.
Στο Google maps, το Gangarama Sima Malaka , μου έδινε ξεκάθαρα σήμα για να το επισκεφτώ.
Ωραίο είναι ,διαφορετικό, στην όχθη μιας μικρής λίμνης . Ίσως πάω και αύριο για ημερήσια φωτογράφιση.
Τελευταίο σνακ, αχνιστά spicy ρεβύθια σε χάρτινο χωνάκι . Πολύ ωραία.
Ήρθε όμως και η ώρα του φαγητού.
Ρύζι με κάρι πάλι, η Burger King τώρα που περνάω από έξω;
Φτου σου ρε ξεφτίλα, με έβρισα, είσαι η ντροπή του ψαγμένου ταξιδευτή που αποζητά τις αυθεντικές εμπειρίες.
Τα είπα και ξαλάφρωσα και πήγα στο Burgers King.
Η πολύ κουραστική ,αλλά γεμάτη μέρα θα άγγιζε την τελειότητα αν…
Παράγγειλα μπίρα σε ένα παλιοκαφενείο ντόπιων , δίπλα στο χόστελ. Στοιχημάτιζαν σε κυνοδρομίες και ούρλιαζαν σαν τα σκυλιά.
Βρήκα ένα stream και κάθισα να δω την Αρειανάρα να κερδίζει τον ΠΑΟΚ.
Ούτε με την επίκληση του Βούδα , που έχω τσακίσει τα γόνατα μου, δύο βδομάδες τώρα, να ανεβαίνω στα σκαλοπάτια του, καταφέραμε να νικήσουμε.
Εκ των υστέρων , και που δεν χάσαμε , πάλι ευχαριστημένος είμαι.
Όλα καλά.
Βγήκα αξημέρωτα στο μαύρο σκοτάδι και στην βροχή, κουκουλωμένος στο αδιάβροχο. Αφώτιστος δρόμος, σκηνικό θρίλερ, χωρίς τις λεύκες
Πώς μου είχε έρθει, ότι θα βγω στο δρόμο και θα μαλώνουν οι τουκτουκέρηδες , ποιος θα πάρε την κούρσα.
Ερημιά. Κατέφυγα στο PickMe. Πάπαλα.
Άλλος σε δέκα λεπτά, άλλος σε δεκαπέντε, πάει το τρένο.
Πατούσα links ότι νάναι ,χάθηκε η μπάλα.
Είδα ένα φως να έρχεται μέσα στο σκοτάδι και σήκωσα το χέρι .
Όντως ήταν τουκτουκ. Πήδηξα πάνω ανακουφισμένος.
Στο δρόμο άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα.
Προφανώς είχαν έρθει στο σημείο συνάντησης οι PickMe drivers.
Sorry παιδιά , καιγόμουν.
Έφτασα 6 και 29 . Στο γκισέ ο υπάλληλος, μου έλεγε κάτι ακατάληπτα.
Το πιθανότερο να μου είπε ότι το εισιτήριο μου, δεν είχε αριθμό θέσης.
Όπου βρεις, άμα βρεις.
Στη β’ θέση όντως δεν είχε.
Για να μην χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, όλες οι μανούλες στα βαγόνια είχαν από δύο παιδιά στην αγκαλιά. Συν βαλίτσες και μπόγους. Λαϊκές συνοικίες.
Προχώρησα σε άλλα βαγόνια, σε άλλη class βρήκα κάπου, είπα θα καθίσω και θα περιμένω μέχρι να με σηκώσουν, και ούτω καθεξής. Τσιγγανάκι.
Πεντέμισι ώρες ταξίδι.
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.
Όχι άλλος επιβάτης δεν εμφανίστηκε, αλλά αλλά ούτε καν ελεγκτής. Το εισιτήριο είναι ακόμα στην τσέπη μου.
Οι διπλανοί μου-ένα χαμογελαστό ζευγάρι- με μπούκωναν κάθε τρεις και λίγο, με σνακς που αγόραζαν από τους μικροπωλητές που ανέβαιναν σε κάθε σταθμό.
Αποκάλυψη το τσιλιπεπερόψωμο , σαν το ελιόψωμο ας πούμε. Τραγουδάς το «Ανάβεις φωτιές , ανάβεις φωτιές».
Άφιξη στο βαριά συννεφιασμένο Κολόμπο.
Δεν βρέχει , αλλά φυσάει, και ο αέρας πετάει τις σταγόνες των φύλλων από τα δέντρα στο δρόμο . Αποτέλεσμα το ίδιο. Λούτσα πάλι.
Το χοστελ είναι σε καλό κεντρικό σημείο και είναι και κυριλέ.
Ρεσεψιόν και ωραίος χώρος υποδοχής και bar και lounge.
Το check in είναι στις δύο, είναι ακόμα 12.
Παρατάω το μπακπακ στην υποδοχή και βγαίνω για εξερεύνηση.
Έξω από την πόρτα οι τοπικοί τουκτουκερηδες , με τουριστικούς χάρτες ανά χείρας, προσφέρουν μια ώρα Σιτι τουρ, με 1,5 ευρώ και optional , massage beautiful girl , τιμή δεν ρώτησα.
Θα το κάνω κάποια στιγμή. Το τουρ , όχι το μασάζ.
Όμως ήθελα να περπατήσω να ξεμουδιάσω.
Με το που ανοίγω το google maps βλέπω ένα pin.
Colombo Harbor Pilot Station Lighhouse
στα δύο χιλιόμετρα.

Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το όμορφο και συγκινητικό ποίημα του Καββαδία και αγαπημένο τραγούδι από τον Μικρούτσικο φυσικά.
Περπάτησα λοιπόν μέχρι εκεί , να αποτίσω φόρο τιμής στον πιλότο Νάγκελ.
Φυσικά το λιμάνι δεν έχει καμία σχέση με την εποχή του Καββαδία.
Είναι απροσπέλαστο , γεμάτο γερανούς και εμπορευματοκιβώτια και έναν υπό κατασκευή flyover δρόμο από πάνω.
Δεν είδα το λιμάνι , είδα όμως την αντίστοιχη Τρούμπα, και συνέχισα προς την αγορά, μασουλώντας καυτερά σνακς από πλανόδιους, τώρα που έχω πάρει τον αέρα.

Σκεφτόμουν γιατί ο γέρο Νάγκελ δεν γύριζε στο νησί του, αφού το νοσταλγούσε.
Είχε κάνει καμιά μαλακία μικρός και αναγκάστηκε να μπαρκάρει και φοβόταν να γυρίσει;
Είχε γκομενάκι στο Κολόμπο;

Φοβόταν μην τα τινάξει στην διαδρομή και τον φουντάρουνε στο Άντεν;

Μ αυτά και μ αυτά κόλλησα με το τραγούδι, και περπατάω στους δρόμους του Κολόμπο και σιγοτραγουδώ .
Γελάει ο κόσμος. Καινούργιος τρελός στην πόλη.

Στο χόστελ δηλώνω Greek, ω μου λέει ένας του σέρβις εκεί, εσείς είστε πλούσιοι, πόσα βαπόρια έχεις.
Εγώ είμαι στα αεροπλάνα του λέω.
Είχε έρθει ως ναυτικός μάλλον και ήξερε πραγματάκια.
Στο δωμάτιο, κλασικά, χτυπάω την πόρτα, μια με το σορτσάκι, μία με το σουτιέν, συγγνώμη να έρθω αργότερα;
No it’s ok .
Hostel girls .
Βαρεμένες , αλλά όχι μυξοπριγκίπισσες. αν μη τι άλλο.
Μετά τη σιέστα η απογευματινή βόλτα ήταν εξ ίσου ενδιαφέρουσα.

Στην Sri Lanka κατά τας απογραφάς ,είναι 70% βουδιστές , αλλά εδώ στο Κολόμπο, βλέπω και πολύ μαντήλα και φέσι , και πολύ κόκκινη βούλα στο μέτωπο και σταυρουδάκια.
Και τα αντίστοιχα τέμπλα , τεμένη και ναούς.
Λίγο πριν το σούρουπο ξεκινάνε οι διάφορες λειτουργίες και τις ακούς να μπλέκονται.
Εκείνη την ώρα ξεκινάει και το light show του Lotus tower του εμβληματικού τοπόσημου του Κολόμπο. Ωραία στιγμή.

Δεν είχα πάει σε τέμπλο σήμερα μετά από τόσες μέρες , και με καλούσε το καθήκον.
Στο Google maps, το Gangarama Sima Malaka , μου έδινε ξεκάθαρα σήμα για να το επισκεφτώ.
Ωραίο είναι ,διαφορετικό, στην όχθη μιας μικρής λίμνης . Ίσως πάω και αύριο για ημερήσια φωτογράφιση.

Τελευταίο σνακ, αχνιστά spicy ρεβύθια σε χάρτινο χωνάκι . Πολύ ωραία.
Ήρθε όμως και η ώρα του φαγητού.
Ρύζι με κάρι πάλι, η Burger King τώρα που περνάω από έξω;
Φτου σου ρε ξεφτίλα, με έβρισα, είσαι η ντροπή του ψαγμένου ταξιδευτή που αποζητά τις αυθεντικές εμπειρίες.
Τα είπα και ξαλάφρωσα και πήγα στο Burgers King.
Η πολύ κουραστική ,αλλά γεμάτη μέρα θα άγγιζε την τελειότητα αν…
Παράγγειλα μπίρα σε ένα παλιοκαφενείο ντόπιων , δίπλα στο χόστελ. Στοιχημάτιζαν σε κυνοδρομίες και ούρλιαζαν σαν τα σκυλιά.
Βρήκα ένα stream και κάθισα να δω την Αρειανάρα να κερδίζει τον ΠΑΟΚ.
Ούτε με την επίκληση του Βούδα , που έχω τσακίσει τα γόνατα μου, δύο βδομάδες τώρα, να ανεβαίνω στα σκαλοπάτια του, καταφέραμε να νικήσουμε.
Εκ των υστέρων , και που δεν χάσαμε , πάλι ευχαριστημένος είμαι.
Όλα καλά.
Last edited by a moderator: