• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μεξικό MÉXICO - Ζούγκλες, Αρχαία, Παραλίες και Colonial Γοητεία

varioAthens

Member

Πετώντας προς Παρίσι, όλοι οι επιβάτες που είχαμε χάσει τις ανταποκρίσεις μας (και ήμασταν πολλοί) αρχίσαμε καταιγισμό ερωτήσεων στους αεροσυνοδούς για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι αεροσυνοδοί προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν ότι θα μπούμε στην επόμενη διαθέσιμη πτήση, αν όχι την ίδια μέρα σίγουρα την επόμενη και να «μην ανησυχούμε γιατί η εταιρεία θα πληρώσει την διανυκτέρευση μας».
Τι να την κάνω την διανυκτέρευση mes cheris όταν την επόμενη μέρα έχω ήδη κλείσει ξενάγηση του Μέξικο Σίτυ με την μια και μοναδική Αγγελική;
Εδώ να ευχαριστήσω τον @Yorgos που μου σύστησε την Αγγελική, η οποία είναι Κ-Ο-Ρ-Υ-Φ-Α-Ι-Α ξεναγός. Ζει μόνιμα στο Μεξικό, το λατρεύει, σου κάνει εκ των έσω ξενάγηση κάθε γωνιάς της πόλης και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου μεταδώσει όχι μόνο τις γνώσεις της αλλά και την λατρεία της για την 2η πατρίδα της και την μεξικανική κουλτούρα.
Φανταστείτε ότι είχε ζητήσει να κάνει βιντεοκλήση με τα (έφηβα) παιδιά μας, να τα γνωρίσει, να καταλάβει τα ενδιαφέροντά τους ώστε να φτιάξει αναλόγως την ξενάγηση.
Και η Αγγελική είχε μόνο μία διαθέσιμη μέρα.
Κι εμάς θα καταστρεφόταν όλο μας το πλάνο αν φτάναμε μία μέρα μετά από το προγραμματισμένο γιατί είχαμε πολύ σφιχτό πρόγραμμα στο Μέξικο Σίτυ συν εσωτερική πτήση 2 μέρες μετά.

Μέσα στο άγχος και την περισυλλογή φτάσαμε κάποτε στο Παρίσι! Στο αεροδρόμιο αντικρίσαμε την ίδια την κόλαση: ατελείωτες ουρές παντού και πανικόβλητα πλήθη να τρέχουν πέρα-δώθε. Μετά από 2 ολόκληρες ώρες στον έλεγχο των διαβατηρίων μας έστειλαν στο σημείο που έπρεπε να δώσουμε τα στοιχεία μας για να μας βάλουν σε επόμενη πτήση για Μέξικο Σίτυ. Φτάνοντας στο σημείο τι να δούμε? Η ουρά εδώ ήταν χειρότερη από τον έλεγχο διαβατηρίων, γύρω στο 1 χιλιόμετρο στριφογυριστό. Στηθήκαμε κι εμείς για 1,5 ώρα και στο διάστημα αυτό μόνο μία οικογένεια εξυπηρετήθηκε. Με αυτό τον ρυθμό θα τελειώναμε σε 5 μέρες. Σε μια στιγμή απόγνωσης αλλά και έμπνευσης, όπως αποδείχθηκε, εγκαταστήσαμε το app της Air France και λέμε "δεν κάνουμε μια δοκιμή με ηλεκτρονικό check in?" Και πέτυχε! Παρόλο που επρόκειτο για πτήση για την οποία ουσιαστικά δεν είχαμε εισιτήριο. Το σύστημα μας έβαλε στην επόμενη πτήση που αναχωρούσε σε 30 λεπτά!!! Αυτό σήμαινε ότι για να προλάβουμε έπρεπε όχι μόνο να τρέξουμε κατοστάρι αλλά και να εγκαταλείψουμε στο αεροδρόμιο τη βαλίτσα μας γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίναμε να μπούμε σε μια ακόμα αναμονή για παραλαβή αποσκευών. Αποχαιρετήσαμε σαγιονάρες, καλλυντικά και βιβλία (γιατί ευτυχώς μόνο αυτά είχα στην βαλίτσα, τα ρούχα μας καλού-κακού τα είχαμε ήδη στις χειραποσκευές) και προσπερνώντας εκατοντάδες επιβάτες της ουράς, κάθιδροι και ξέπνοοι από το τρέξιμο, επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο και βρεθήκαμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πετάμε προς το όνειρο.

Last edited:

varioAthens

Member
Έλα και ετοιμάζομαι κι εγώ για Μεξικό :xalara:
Ξανα;;; Ζηλευω! Νομιζω οτι το Μεξικο ειναι αν οχι το καλυτερο μου ταξιδι, τουλαχιστον στο τοπ3
Ποτε πας; Και σε ποια μερη;

Last edited:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γεια σας και γω από το Μεξικό σας διαβάζω.
Θέλω κι εγώ να βρεθώ τέτοια εποχή εκεί για τη μέρα των νεκρών :)
Ξανα;;; Ζηλευω! Νομιζω οτι το Μεξικο ειναι αν οχι το καλυτερο μου ταξιδι, τουλαχιστον στο τοπ3Ποτε πας; Και σε ποια μερη;
Κι εμένα είναι στα τοπ 3! Εγώ πάω Μάρτιο (για να μην έχει φύκια ελπίζω), ε, κλασσικά Γιουκατάν, παραλίες αλλά αυτή τη φορά θα πάω και Βαγιαδολίδ και λέω να φτάσω μέχρι Mahahual
1000_F_199150610_V3Zxwf99zf4YqfltJEZ5Dofu0tOMZWYv.jpg
Ξέρω οτι πρέπει να πάω και σε άλλα μέρη της χώρας και όχι μόνο Γιουκατάν και παραλίες, αλλά φέτος το καλοκαιρι αντί για Κρήτη βρέθηκα στο νοσοκομείο και δεν είδα θάλασσα ούτε με κυάλια. Οπότε θέλω να λυσσάξω :haha::haha:
Περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας!

varioAthens

Member
Θέλω κι εγώ να βρεθώ τέτοια εποχή εκεί για τη μέρα των νεκρών :)

Κι εμένα είναι στα τοπ 3! Εγώ πάω Μάρτιο (για να μην έχει φύκια ελπίζω), ε, κλασσικά Γιουκατάν, παραλίες αλλά αυτή τη φορά θα πάω και Βαγιαδολίδ και λέω να φτάσω μέχρι Mahahual
View attachment 445510
Ξέρω οτι πρέπει να πάω και σε άλλα μέρη της χώρας και όχι μόνο Γιουκατάν και παραλίες, αλλά φέτος το καλοκαιρι αντί για Κρήτη βρέθηκα στο νοσοκομείο και δεν είδα θάλασσα ούτε με κυάλια. Οπότε θέλω να λυσσάξω :haha::haha:
Περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας!
Ωχ ελπιζω και ευχομαι ολα καλα τωρα! … μαλλον καλα θα ειναι αφου εισαι ηδη φευγατη…😉

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ααχ απο που ακριβως;
Σήμερα Queretaro, πάμε για Morelia, Tzintzuntzan, Janitzio κλπ για τους εορτασμούς. Στο Κανκούν δεν είδα καθόλου φύκια. Η χώρα είναι σαφώς πιο ακριβή από πρόπερσι, πέραν του πληθωρισμού το μεξικάνικο έχει ανέβει σε δυο χρόνια (ακριβώς ίδιες ημερομηνίες ήμουν πρόπερσι) 21%.

varioAthens

Member
Σήμερα Queretaro, πάμε για Morelia, Tzintzuntzan, Janitzio κλπ για τους εορτασμούς. Στο Κανκούν δεν είδα καθόλου φύκια. Η χώρα είναι σαφώς πιο ακριβή από πρόπερσι, πέραν του πληθωρισμού το μεξικάνικο έχει ανέβει σε δυο χρόνια (ακριβώς ίδιες ημερομηνίες ήμουν πρόπερσι) 21%.

Kαι τι δεν θα εδινα να ημουν κι εγω στους εορτασμους...
Ασε που εχω τα γενεθλια μου την ιδια μερα (dia de los muertos)... Καρμικο!!!

agmi

Member
[QUOTE="Yorgos, post:... ανέβει σε δυο χρόνια (ακριβώς ίδιες ημερομηνίες ήμουν πρόπερσι) 21%.

Τι εννοείς με το 21%; Εκπτώσεις σε ειδη ρουχισμου; Το CPI (Δεικτης Τιμων Καταναλωτη) ανεβηκε 0.45% σε συγκριση με το περασμενο μηνα και ο πληθωρισμος κατεβηκε στο 4.45%. το δε πεσο απο 19.75 περυσι σε 17.81 φετος σε συγκριση με το δολαριο!

Βεβαια για τον δικο μικροκοσμο, και απο τον περασμενο Μαρτη, πολλα προιοντα εχουνε ακριβυνει και πλησιαζουνε τις Ευρωπαικες τιμες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom