varioAthens
Member
Περιεχόμενα
Στην ιστορία μου για το Μεξικό, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες που έχω γράψει, δεν θα βρείτε χρηστικές πληροφορίες όπως για παράδειγμα πότε έβγαλα τα εισιτήρια, πού έκανα συνάλλαγμα και πόσο κόστισε η τάδε εσωτερική μετακίνηση.
Εκτός του ότι δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από αυτά, υπάρχουν τόσοι άλλοι εδώ μέσα που τα γράφουν πολύ καλύτερα και αναλυτικότερα στις ιστορίες τους.
Η δική μου ανάγκη όταν γράφω μια ιστορία είναι να ξαναζήσω το ταξίδι (εγωϊστικό, το ξέρω) και να καταφέρω να μεταδώσω, σε όποιον τύχει και την διαβάσει, το πώς βίωσα την χώρα και τι συναισθήματα μου γέννησε.
Και το Μεξικό μου γέννησε απίστευτα συναισθήματα!
Δεν είναι απλώς ότι έχει αρχαία, παραλίες και τεκίλα... τα έχει και αυτά άλλα έχει πάρα πολλά ακόμα: αποικιοκρατικό χρώμα, ζούγκλα στην ενδοχώρα, σενότες, ινδιάνικες μικρές πόλεις, ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα, μουσική που σε ταξιδεύει...
Αλλά κυρίως είναι η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους... είναι αυτό το απροσδιόριστο "κάτι" στην ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και προσωπικά μου ασκεί τρομερή γοητεία.
Νομίζω ότι έχω βρει την γωνιά της υφηλίου που μου ταιριάζει και που αισθάνομαι σαν το σπίτι μου...
Latin America it is!
Last edited: