marydim
Member
- Μηνύματα
- 1.631
- Likes
- 411
- Επόμενο Ταξίδι
- Μεσόγειος
- Ταξίδι-Όνειρο
- Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο][I]Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν το [B][URL="http://www.hotelmaywood.com/english/default.asp"]Maywood Hotel[/URL][/B
- Κεφάλαιο 3ο (Εμείς με Τραμ πηγαίναμε αλλά και με ταξάρες!)][I
- Κεφάλαιο 4ο (Αξιοθέατα)][I][IMG]http://www.travelstories.gr/photo/watermark.php?file=17183&size=1[/IMG
- Κεφάλαιο 5ο (Η Πόλη δεν είναι για δίαιτα - Κεφάλαιο Φαγητό!)][I
- Κεφάλαιο 6ο (Γλυκά: Αμαρτία μου, πάθος μου μεγάλο!)][I
Το κεφάλαιο γλυκά είναι πολύ αμαρτωλό και τώρα που έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο μπορώ να πω ότι είναι και απαγορευτικό για τις κυρίες! Ευτυχώς για εμάς ήταν Ιανουάριος, η λέξη παραλία ήταν καταχωνιασμένη βαθιά στη σκέψη μας και έτσι μπορούσαμε να φάμε γλυκά μέχρι σκασμού! Και αυτό κάναμε! Το στάδιο των πειραματισμών είχε γίνει στο προηγούμενο ταξίδι και έτσι τώρα μπορούσα να επικεντρωθώ στο Φιστικλί μπακλαβά και στο προφιτερόλ του Inci.
Το προφιτερόλ του Inci είναι τόσο διάσημο που επιβάλλεται να πάτε από το μαγαζί και να φάτε μια μερίδα για να έχετε τη δική σας άποψη. Αν σταματήσετε στο πρώτο πιατάκι είστε απλά τυχεροί. Αν συνεχίσετε στο δεύτερο, καλωσορίσατε στο club των φανατικών του προφιτερόλ του Inci και καλείστε να συνυπογράψετε στο βιβλίο των θαυμαστών του! Εμείς είμαστε ήδη μέλη του!
Ο μπακλαβάς με φιστίκι είναι άλλη ιστορία πάλι. Εμένα μ' αρέσει μέχρι αηδίας αλλά σε κάποιους άλλους προκαλεί απλά αηδία! Το πρόβλημα με τον τούρκικο μπακλαβά (και με φιστίκι και με καρύδι και με ότι άλλο τον γεμίζουν) εντοπίζεται στο βούτυρο και έτσι κάποιοι θεωρούν ότι μυρίζει και δεν μπορούν να τον βάλουν στο στόμα τους. Δυστυχώς, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία και έτσι τον καταβρόχθισα σε τεράστιες ποσότητες. Χωρίς υπερβολές μπορώ να πω ότι δοκίμασα φιστικλί μπακλαβά σε όποιο μπακλαβατζίδικο βρέθηκε στο διάβα μου! Στο τέλος, μην αντέχοντας να τον αποχωριστώ, πήρα ένα πεντόκιλο και για το σπίτι αλλά δεν πρόλαβα να φάω παρά μόνο μερικά κομματάκια γιατί μου τον έφαγε όλον ο φίλος μου! Μάλιστα, από τότε βρήκα τον μπελά μου και έχω τον Πάνο να με ζαλίζει κάθε τόσο να του φτιάξω φιστικλί μπακλαβά!
Από τα καλύτερα μπακλαβατζίδικα στην πόλη θεωρούνται αυτά του κυρίου Gulluoglu αλλά προσοχή γιατί μπορεί το βούτυρο που χρησιμοποιούν να σας πέσει λίγο βαρύ στη γεύση! Από το παράρτημα που έχει στην Αιγυπτιακή αγορά πήρα ένα κιλό και για το σπίτι αλλά επειδή ήταν λίγο τσιμπημένη η τιμή λόγω της φήμης του, αλλά και επειδή είχε ένα τόσο δα ίχνος μυρωδιάς, τα περισσότερα κιλά τα πήρα από ένα κλασσικό τούρκικο μπακλαβατζίδικο κοντά στη στάση Sirceci που ήταν μεν πιο χοντρόφυλλος ο μπακλαβάς του αλλά είχε περισσότερο φυστίκι μέσα και στην τελική μου άρεσε περισσότερο από τον άλλον (όνομα δεν θυμάμαι αλλά είναι το δεύτερο μπακλαβατζίδικο ξεκινώντας από τη γωνία στην οδό Muradiye -στην οποία περνάει και το τραμ πηγαίνοντας για Σουλταναμέτ-, ακριβώς δίπλα στο γωνιακό μαγαζί που είναι ένα κλασσικό ζαχαροπλαστείο που φυσικά πουλάει και αυτό μπακλαβά)![/I]
Το προφιτερόλ του Inci είναι τόσο διάσημο που επιβάλλεται να πάτε από το μαγαζί και να φάτε μια μερίδα για να έχετε τη δική σας άποψη. Αν σταματήσετε στο πρώτο πιατάκι είστε απλά τυχεροί. Αν συνεχίσετε στο δεύτερο, καλωσορίσατε στο club των φανατικών του προφιτερόλ του Inci και καλείστε να συνυπογράψετε στο βιβλίο των θαυμαστών του! Εμείς είμαστε ήδη μέλη του!
Ο μπακλαβάς με φιστίκι είναι άλλη ιστορία πάλι. Εμένα μ' αρέσει μέχρι αηδίας αλλά σε κάποιους άλλους προκαλεί απλά αηδία! Το πρόβλημα με τον τούρκικο μπακλαβά (και με φιστίκι και με καρύδι και με ότι άλλο τον γεμίζουν) εντοπίζεται στο βούτυρο και έτσι κάποιοι θεωρούν ότι μυρίζει και δεν μπορούν να τον βάλουν στο στόμα τους. Δυστυχώς, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία και έτσι τον καταβρόχθισα σε τεράστιες ποσότητες. Χωρίς υπερβολές μπορώ να πω ότι δοκίμασα φιστικλί μπακλαβά σε όποιο μπακλαβατζίδικο βρέθηκε στο διάβα μου! Στο τέλος, μην αντέχοντας να τον αποχωριστώ, πήρα ένα πεντόκιλο και για το σπίτι αλλά δεν πρόλαβα να φάω παρά μόνο μερικά κομματάκια γιατί μου τον έφαγε όλον ο φίλος μου! Μάλιστα, από τότε βρήκα τον μπελά μου και έχω τον Πάνο να με ζαλίζει κάθε τόσο να του φτιάξω φιστικλί μπακλαβά!
Από τα καλύτερα μπακλαβατζίδικα στην πόλη θεωρούνται αυτά του κυρίου Gulluoglu αλλά προσοχή γιατί μπορεί το βούτυρο που χρησιμοποιούν να σας πέσει λίγο βαρύ στη γεύση! Από το παράρτημα που έχει στην Αιγυπτιακή αγορά πήρα ένα κιλό και για το σπίτι αλλά επειδή ήταν λίγο τσιμπημένη η τιμή λόγω της φήμης του, αλλά και επειδή είχε ένα τόσο δα ίχνος μυρωδιάς, τα περισσότερα κιλά τα πήρα από ένα κλασσικό τούρκικο μπακλαβατζίδικο κοντά στη στάση Sirceci που ήταν μεν πιο χοντρόφυλλος ο μπακλαβάς του αλλά είχε περισσότερο φυστίκι μέσα και στην τελική μου άρεσε περισσότερο από τον άλλον (όνομα δεν θυμάμαι αλλά είναι το δεύτερο μπακλαβατζίδικο ξεκινώντας από τη γωνία στην οδό Muradiye -στην οποία περνάει και το τραμ πηγαίνοντας για Σουλταναμέτ-, ακριβώς δίπλα στο γωνιακό μαγαζί που είναι ένα κλασσικό ζαχαροπλαστείο που φυσικά πουλάει και αυτό μπακλαβά)![/I]
Attachments
-
2,7 KB Προβολές: 1.597