• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρκία Επιστροφή στην "Πόλη".

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί

στο Sirkeci, κοντά στο σταθμό των τρένων. Μας υποδέχτηκαν με χυμό ρόδι και λουκούμια και όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισαν τις αρχικές εντυπώσεις. Το ξενοδοχείο είναι ολοκαίνουργιο, με ιδιαίτερη διακόσμηση σε όλους τους χώρους του και εξυπηρετικότατους υπαλλήλους. Το μέγεθος του δωματίου ήταν σε ικανοποιητικότατο μέγεθος και τουλάχιστον για εμάς ήταν πολύ άνετο, το κρεβάτι είχε αναπαυτικό στρώμα, το μπάνιο ήταν πεντακάθαρο και το σήμα του ασύρματου ίντερνετ ήταν εξαιρετικότατο παρόλο που ήμασταν στο 5ο όροφο (Γενικά, σε κάθε όροφο είχαν και άλλο μόντεμ γι' αυτό είχε τόσο καλό σήμα). Από το ξενοδοχείο μπορούσες να πας σε όλα τα βασικά αξιοθέατα με τα πόδια ενώ η στάση του τραμ Sirkeci ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά. Αυτή η στάση που αναφέρω είναι η πιο κοντινή και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο site του ξενοδοχείου χρησιμοποιούν τη Gulhane όταν αναφέρουν τις οδηγίες για το πως θα φτάσεις στο ξενοδοχείο.

Το Maywood Hotel το έκλεισα μέσω του booking, εδώ στο travelstories, αντί του αντιτίμου των 80 Ευρώ ανά βραδιά και μας παρείχε δωρεάν μετάβαση από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Προσοχή, όμως, αυτή η δωρεάν μεταφορά είναι μόνο για όταν φθάνεις στην Πόλη. Για το πως θα φύγεις είναι δικό σου θέμα να ψάξεις να το βρεις εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να πληρώσεις την ολίγον ακριβούτσικη μεταφορά προς το Ατατούρκ. Εμείς πάντως αρκεστήκαμε στη μεταφορά κατά την άφιξη. Μάλιστα ο οδηγός για να δικαιολογήσει το χαρτζιλίκι του μας έκανε και μια νυχτερινή βόλτα στην Πόλη, η όποια ομολογώ ότι ήταν υπέροχη.

Αυτά για το ξενοδοχείο, το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους είτε πρόκειται για ζευγάρια, είτε για οικογένειες με παιδιά, είτε για παρέες φίλων είτε για μεμονωμένα άτομα. Να προσθέσω επίσης, ότι ήταν τόσο γλύκες οι ρεσεψιονίστ (και τόσο επαγγελματίες φυσικά) που στο τέλος μας έδωσαν και μικρά δωράκια για να θυμόμαστε τη διαμονή μας εκεί.

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδανική και η ατμόσφαιρα που αποπνέει η παλιά πόλη μοναδική. Το πρόβλημα ήταν ότι εμείς ταξιδέψαμε στην Πόλη μέσα στο καταχείμωνο που νυχτώνει από τις 5 και κάνει ψοφόκρυο με αποτέλεσμα να κλείνονται όλοι νωρίς μέσα είτε πρόκειται για τα σπίτια τους είτε για τα ξενοδοχεία τους, και μιας και γυρίζαμε λίγο πιο αργά από το συνηθισμένο, ήταν λίγο επικίνδυνα τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Ευτυχώς, δεν μας συνέβη κάτι άσχημο αλλά δεν αισθανόμασταν και απόλυτα ασφαλείς και αυτό ήταν αρκετό για να μας χαλάει και να νιώθουμε ένα τσίμπημα φόβου όσο διασχίζαμε εκείνα τα 200 μέτρα που μας χώριζαν από το σημείο που μας άφηνε το ταξί έως το ξενοδοχείο. Σ' αυτή την περίπτωση η πλατεία Ταξίμ είναι καλύτερη περίπτωση αν θέλετε να το ξενυχτάτε λίγο παραπάνω χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ταξί.

Πάντως, έχοντας μείνει και στις δύο περιοχές δηλαδή και στη Ταξίμ και στη Παλιά Πόλη θα σημειώσω την ιδιαίτερη γοητεία της διαμονής σε περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλταναμέτ. Το να βγαίνεις από το ξενοδοχείο το βράδυ και μετά από λίγα βήματα ν' αντικρίζεις την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί τόσο υπέροχα φωτισμένα είναι μια εμπειρία που η διαμονή στην σύγχρονη πλευρά της πόλης δεν μπορεί δυστυχώς να σου χαρίσει. Το να μένεις τελικά στην Παλιά Πόλη είναι απλά μαγευτικό καθώς καταφέρνεις και βιώνεις όλη εκείνη την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης που εμείς οι Δυτικοί τουρίστες σαν τρελοί αναζητούμε.

Α, κάτι που ξέχασα. Αυτή η μεταφορά από το αεροδρόμιο προς τα ξενοδοχεία της Πόλης γίνεται από εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων σε συνεργασία με το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει. Μας είπαν ότι θα μας περιμένει την τάδε ώρα στην έξοδο των αφίξεων ο οδηγός αλλά όσο τον είδατε εσείς άλλο τόσο τον είδαμε και εμείς! Εννοείται πως δεν είχε έρθει και αναγκάστηκα να τον αναζητήσω τηλεφωνικώς, στο νούμερο που μου είχαν δώσει από το ξενοδοχείο. Πάλι καλά που έπιανε και η Cosmocarta στην Πόλη και μπόρεσα να βγάλω άκρη μαζί τους. Πάντως, έχω την εντύπωση (κάπου το διάβασα αυτό που θα γράψω αλλά δεν θυμάμαι σε ποια ιστοσελίδα αλλά το είδα και στο αεροδρόμιο) ότι πάρα πολλά ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης παρέχουν αυτή τη δωρεάν μετάβαση στους πελάτες τους από το αεροδρόμιο στην πόλη σε μια προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων τουριστών. [/I]

Attachments

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μαιρούλα, στην αναμονή για την επιστροφή σου στην Πόλη...όπως ξέρεις εσύ και μας έχεις καλομάθει...;)

thimios8663

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Και μενα μου αρεσουν πολυ οι ιστοριες για Πολη..Και σιγουρα ειναι ενας απο τους προορισμους που ερχονται..Ανυπομονω λοιπον να διαβασω αλλη μια ιστορια..Και καμια φωτο αν εχομεν!! :)

kalove

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
εχω πάει τέσσερις φορές στην Κωνσταντινούπολη καί την λατρεύω
είναι πανέμορφη, γοητευτική, αστείρευτη, μοναδική.
σκέπτομαι να ξαναπάω το 2011 καί ίσως την συνδιάσω με Καππαδοκία

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Μαιρούλα, στην αναμονή για την επιστροφή σου στην Πόλη...όπως ξέρεις εσύ και μας έχεις καλομάθει...;)
Προσπαθώ να αλλάξω λίγο τον τρόπο εξιστόρησης των ιστοριών με την Πόλη. Ελπίζω να τα καταφέρω αν και τα πρώτα κεφάλαια δεν μου βγαίνουν με τίποτα περιεκτικά, όπως θα ήθελα!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Πάντα χαίρομαι να διαβάζω ιστορίες από την Πόλη!
Και εμένα μ' αρέσει να διαβάζω και να διαβάζω ιστορίες για ένα μέρος.
Ο κάθε αφηγητής περιγράφει διαφορετικά ακόμα και την ακριβώς ίδια εμπειρία με κάποιον άλλον και φυσικά προσθέτει πάντα κάτι καινούργιο. Ειδικά για μια πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη που είναι τεράστια μπορεί να φτάσουμε κάποια στιγμή να υπάρχουν 200 ιστορίες στο travelstories και όλοι να έχουν κάτι επιπλέον να πουν! Και μην γελάτε με τον αριθμό! Θα δείτε ότι κάποια στιγμή θα το πιάσουμε αυτό το νούμερο!:clap:

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Και μενα μου αρεσουν πολυ οι ιστοριες για Πολη..Και σιγουρα ειναι ενας απο τους προορισμους που ερχονται..Ανυπομονω λοιπον να διαβασω αλλη μια ιστορια..Και καμια φωτο αν εχομεν!! :)
Φωτογραφίες πολλές αλλά μάλλον θα χρησιμοποιήσω μόνο κολάζ για αυτή την ιστορία.

Σου εύχομαι με το καλό στην Πόλη και σύντομα.:clap:

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
εχω πάει τέσσερις φορές στην Κωνσταντινούπολη καί την λατρεύω
είναι πανέμορφη, γοητευτική, αστείρευτη, μοναδική.
σκέπτομαι να ξαναπάω το 2011 καί ίσως την συνδιάσω με Καππαδοκία
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Είναι όλα όσα λες και ακόμα περισσότερα.:clap: Αφού αναρωτιέμαι γιατί το άργησα τόσο να επιστρέψω!

Και εμένα μ' ενδιαφέρει πολύ η Καππαδοκία αλλά δεν το βλέπω για σύντομα.

Dafni

Member
Mόλις επέστρεψα από την Κωνσταντινουπολη και έχω ηδη σύνδρομο στέρησης...κι εμεις με Ολυμπιακή πήγαμε και η αλήθεια είναι ότι στην επιστροφή και μένα τα αυτιά μου βουλωσαν πολύ(παρότι και γω επιδόθηκα στο ...μασημα),αλλά δεν ξέρω αν είναι θέμα εταιρείας ή υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτό...για πες λοιπόν για Κωνσταντινουπολη,όσα και να έχουν ειπωθει είναι πολύ ωραία να διαβάζει κανεις για αυτή την πόλη...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
καλως τη δαφνη !!!
την πηρατε τη Πολη ;
για λεγε , για λεγε ...
προφιτερολ εφαγες ;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις