Αιθιοπία Τανζανία Mambo Jambo Tanzania

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Serengeti και pole pole πάμε προς το Kilimanjaro

Pole Pole πάει να πει σιγά σιγά και μαζί με το Hakuna Matata είναι οι αγαπημένες τους εκφράσεις.
Πότε θα έρθει το φαγητό; Pole pole...
Μισή ώρα αργότερα στην ίδια ερώτηση, pole pole ξανά.
Πότε θα έρθει ο οδηγός να φύγουμε; Hakuna Matata, Εύα, κάπως έτσι γυαλίζει το μάτι μου.

Η νύχτα στη σκηνή με τ άγρια θηρία απέξω, για μένα πέρασε δύσκολα. 'Ήμουν σε τρίκλινη με τους άλλους δύο οι οποίοι ροχάλιζαν με το που ακούμπησαν μαξιλάρι.

Προσπάθησα να χαλαρώσω όμως η δραστηριότητα εκτός σκηνής δεν μ άφηνε. Πρώτα πάγωσε το αίμα μου όταν άκουσα τις ύαινες να στριγγλίζουν σχεδόν μέσα στο αυτί μου :eek:
Λίγο αργότερα βρυχήθηκε ένα άλλο ζώο που την επόμενη μας είπαν ότι ήταν λιοντάρι και ευτυχώς που δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, ειδάλλως θα έβαζα τα κλάματα.

Ευτυχώς που το ροχαλητό του mapouna_protopao μάλλον τρόμαξε και το ίδιο το λιοντάρι και σύντομα επήλθε μια σχετική ηρεμία.
Τον βάλαμε στη σκηνή για αντιπερισπασμό!

'Εβαλα τις ωτοασπίδες και κάπως ηρέμησα, αλλά ξύπνησα τόσες φορές μέσα στη νύχτα που όταν τα χαράματα χτύπησε το ξυπνητήρι ένιωθα ότι δεν είχα κοιμηθεί καθόλου. Αλλά τι να κάνω τώρα να γκρινιάξω; Εμείς είχαμε πάει στο χώρο τους, δεν ήρθαν αυτά στο σπίτι μου στη Χαριλάου να με κρατάνε ξάγρυπνη!

Η ώρα αναχώρησης είχε οριστεί για τις 06.30 ώστε να είμαστε έξω την ανατολή που τα ζώα είναι ιδιαίτερα δραστήρια.
Αξημέρωτα χτύπησε το ξυπνητήρι, πρώτος πετάχτηκε φρέσκος φρέσκος ο Τάσος, έβαλε τη φόρμα του κ ετοιμάστηκε να βγει έξω.
Ρε τι κάνεις του λέω;
Επειδή ξύπνησε, νόμιζε ότι έχει ξημερώσει.
Πήγε να ανοίξει το φερμουάρ της σκηνής, βλέπει έξω τη μαύρη νύχτα "γράψε λάθος λέει" τσακίστηκε να το κλείσει, ευτυχώς που δεν είδαμε κανένα λιονταράκι να μας κουνάει την ουρά :p

Κάναμε τη διαδικασία σωστά, πήραμε τηλέφωνο τον Μασάι, ήρθε και μας συνόδεψε μέχρι το πρωινό, φάγαμε, φορτώσαμε τα πράγματα και πήραμε το δρόμο την ώρα που ανέτειλε ο ήλιος.
Είχε πλάκα, μόλις έσκασε μύτη η πρώτη ακτίνα άρχισαν να τιτιβίζουν όλα τα πουλιά μαζί!
Σα να γύρισες το διακόπτη. Φασαρία λέμε.

Παρατάχθηκαν όλοι για να μας ξεπροβοδίσουν, και την ώρα που ξεκινούσαμε άρχισαν να μας τραγουδούν
-Youtube

Να κάτι τέτοια κάνουν οι μπαγάσες, πως γίνεται να μην τους αγαπήσεις;

20250209_064731.jpg

Εκτός αν τραγουδούσαν με τόση χαρά επειδή θα ξεκουμπιζόμασταν, όλα είναι πιθανά.

Και οι πρώτες εικόνες του πρωινού ήταν αυτές

20250209_063027.jpg

-Youtube

Σύντομα έσκασαν μύτη τα αερόστατα με τα κορόιδα τους τουρίστες

IMG-677cad1d1af810e3128551685f2b0cc8-V.jpg

IMG-e532a3a50022c19cb38cd850fa83257d-V.jpg

Τη ζηλέψαμε πολύ τη φάση, όμως είναι τρελοί ζητούσαν 450-500 ευρώ για 1 ώρα πτήσης.
Δε σφάξανε. Τα έσκασαν τ άλλα κορόιδα που τους περισσεύουν.

Βάλαμε πλώρη για το νερόλακο με τους ιπποπόταμους μήπως και τους προλάβουμε πριν βυθιστούν μέσα στο νερό.
Στη διαδρομή που και που πετυχαίναμε κανένα λιοντάρι θρονιασμένο στη μέση του δρόμου επειδή λέει τα χόρτα είναι βρεγμένα το πρωί λόγω της υγρασίας, βολεύονται καλύτερα πάνω στο χώμα.

Στο νερόλακο είχε πολλούς ιπποπόταμους, όλοι τεμπελχανάδες, βυθισμένοι.

IMG-542e5b1d8de705aae2389a46809bfcd1-V.jpg

20250209_080356.jpg

Αυτός πήγε να βγει, αλλά το μετάνιωσε και ξαναβούτηξε

Screenshot 2025-03-10 100242.jpg

Είχαν μαζευτεί κάμποσα τζιπ για το θέαμα, ένας από αυτούς κόλλησε, προσπάθησε να τον ξεκολλήσει ο Okulis, βασικά τον σπρώχναμε εμείς με το τζίπ μπας και βγει η ρόδα αλλά τζίφος.

Σύντομα κατέφθασαν οι Rangers του πάρκου, οι οποίοι επεμβαίνουν αν χρειαστεί.
Βλέπαμε πως όταν έπρεπε κάποιος να βγει από το όχημα, έτρεχε όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερο εκτός οχήματος. Μας είπαν ότι αυτά είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους, ενώ ο ιπποπόταμος βέβαια είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα ζώα.

Συνεχίσαμε τις βόλτες για λίγο ακόμη.

Αυτό λέγεται λουκανικόδεντρο. Ασχολίαστο επίσης

d6f1733a-8bcc-4941-b2b5-b0b567727501.jpg

Συνάθροιση ελεφάντων

IMG-d5fd29787ff2816e4cf44691daddab60-V.jpg

τι ζουζούνι είναι αυτό;

IMG-d78c5a9d6f946fb480f6f6983630c842-V.jpg

κι αυτό

20250209_081308.jpg

IMG-457c2fce900e3d478599f9506776c219-V.jpg

Κατά τ άλλα τα ζώα το πρωί αποδείχθηκαν πιο νυσταλέα κ από εμάς, αφού δεν μας έκαναν τη χάρη να εμφανιστούν σε κοπάδια όπως ελπίζαμε.

Ευτυχώς λίγο πριν βγούμε στον κεντρικό δρόμο χαρήκαμε για άλλη μια φορά αυτές τις δεσποινίδες.

IMG-3073c91a4f23760a8e05c0e9e2a06ecd-V.jpg

IMG-d015f59f11eb41cc127648b151e7269c-V.jpg

Μπήκαμε ξανά στον επονομαζόμενο highway και ξεκίνησε το κοπάνημα.
'Ολα τα τζιπ έτρεχαν σαν να μην υπάρχει αύριο, να προλάβουν να βγουν από το πάρκο ως το μεσημέρι, η σκόνη που είχε σηκωθεί ήταν ανείπωτη, δεν έβλεπες, δεν ανέπνεες.
Εγώ φόρεσα μια μάσκα που είχα μαζί για το συνωστισμό στις πτήσεις, ενώ ο Τάσος καλύφθηκε όπως μπόρεσε.

20250209_074310.jpg

Εδώ θα τη δει πρώτη φορά αυτή τη φωτογραφία :haha:

Το μαρτύριο της επιστροφής κράτησε αρκετές ώρες, ούτε ήταν δυνατό να κλείσει το μάτι με τόσο χτύπημα, απλά κάναμε υπομονή στην υπομονή μέχρι να πιάσουμε άσφαλτο.

'Οταν βγήκαμε σε κάποιο πολιτισμό κάναμε μια μικρή στάση για φαγητό και στη συνέχεια οι άλλοι πήγαν να χαζέψουν κάτι σουβενίρ, εγώ μπήκα στο τζιπ και σωριάστηκα κατάκοπη να κλείσω λιγάκι τα μάτια μου.
'Αγγλος ασθενής ένιωθα εκείνες τις ώρες, δίχως διάθεση κ ενέργεια, ωστόσο μέσα σε μια ημιθανή κατάσταση άκουσα τους δικούς μου να μιλούν ελληνικά με κάποιον.
'Ανοιξα μισό βλέφαρο κ είδα έναν ψηλό νεαρό.
Το ξανάκλεισα.
Σε λίγο άκουσα να συζητάνε για το Σερενγκέτι με τον τύπο να ρωτάει, τι είναι αυτό ακριβώς και αν αξίζει το σαφάρι.
Μισοκοιμισμένη αναρωτήθηκα, που τον βρήκαν αυτόν τον μπετόβλακα που ρωτάει έξω από το Σερενγκέτι τι είναι το Σερενγκέτι o_O

Οι άλλοι τον έστειλαν σε μένα που ήθελε να μάθει για τις τιμές, τον ρώτησα από που είναι και τι κάνει, 'Ελληνας λέει youtuber που ζει στην Κολομβία και γυρίζει τον κόσμο για να δημιουργεί περιεχόμενο. Πως εκεί βρέθηκε ως καλεσμένος σε μια δραστηριότητα με τόξα (κρατούσε κ ένα μαραφέτι στο χέρι του, από αυτά τα μοντέρνα γκατζετάκια ιδέα δεν έχω πως λέγονται), αλλά για το σαφάρι δεν ήξερε, δεν άκουσε.
Μου έδειξε το λογαριασμό του στο youtube και χαιρετηθήκαμε, με τον Αντώνη να το περιεργάζεται και να σχολιάζει "αν και βλαμμένος είναι πετυχημένος" :haha:

'Οχι εντάξει έχει κ κάτι πιο σκληροπυρηνικά το παλικάρι, ελπίζω να μη με δώσετε που τον κακολόγησα.

Συνεχίσαμε το μακρύ δρόμο ως την πόλη Boma που είχαμε την επόμενη διανυκτέρευση.
Κάναμε μια ακόμη στάση σε ένα από τα καλύτερα τουριστικά μαγαζιά που έχω δει, με εργαστήριο ξυλόγλυπτων, πραγματικά αν δεν ήταν κατάστημα θα μπορούσε να είναι μουσείο.

IMG-8a9b48a809196c92ba57efa2792a669f-V.jpg

IMG-f2d95daae0654edeec6e2a5700e05083-V.jpg

Ατελείωτες πάλι οι ώρες στο δρόμο. Κίνηση και αυστηρά όρια ταχύτητας, σχεδόν σούρουπο φτάσαμε στη Boma η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του Κιλιμαντζάρο (όπως το λένε εκεί), την επόμενη μέρα ξεκινούσε ένα 3μερο cultural tour, για το οποίο δεν είχα σαφή εικόνα, κάτι για επίσκεψη σε φυτείες και γνωριμία με φυλές, εικόνες αυθεντικής Αφρικής και τέτοια φούμαρα.
Είχαμε κλείσει μέσω ενός τοπικού πράκτορα που θα μας ξεναγούσε στην περιοχή.
Δεν έχεις άλλο τρόπο να κινηθείς σ αυτά τα μέρη άλλωστε.

Λίγο πριν τον συγκινητικό αποχωρισμό μας με τον Okulis έκανε στην άκρη να βγάλουμε μια φωτογραφία το εμβληματικό Kilimanjaro ενώ μας τόνισε πως είμασταν πολύ τυχεροί που το είδαμε έστω μια φορά, έρχεται λέει κόσμος για 10μερα και δεν εμφανίζεται ούτε μία φορά λόγω ομίχλης.

Κιλιματζάρο με την κορυφή Κίμπο των 5895μ.

IMG-9a2065cde05782ef78e641f13ef80de4-V.jpg

Μας άφησε σ ένα ξενοδοχείο που μας είχαν προτείνει,στο οποίο είδαμε Αφρικανούς και μόνο.
Δεν είχαν ιδέα από τουρισμό και φαινόταν.

'Οχι πως θέλαμε και πολλά...ένα ξεγυρισμένο ντουζ να φύγει η χωματίλα της σαβάνας και κάτι να γεμίσει το στομάχι πριν ξεραθούμε.

Pole pole φάγαμε λίγο φαγητό, ύστερα από μιάμιση ώρα παρακαλετό στην αδιάφορη σερβιτόρα, τουλάχιστον μας πέταξαν από μια κρύα μπύρα να παρηγορηθούμε, κάτω από τα περίεργα βλέμματα των λοιπών θαμώνων-ιθαγενών.

Είχαμε μπει σε μια περιοχή που το αξιοθέατο θα είμασταν πλέον εμείς, ελάχιστοι οι λευκοί στα χωριά τους, η πλειονότητα είναι περαστικοί με στόχο τα πολυήμερα τρεκς στο βουνό, ξέμειναν με μας τους μπουρούχες, με σκοπό μερικές τελευταίες τεμπέλικες βόλτες στα ήθη και έθιμα των λόκαλς.

Last edited by a moderator:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σχεδιασμός και λοιπά οργανωτικά

Τα αεροπορικά ξεκίνησα να τα ψάχνω ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, περισσότερο για να έχω μια ιδέα, αφού το ταξίδι είχε τοποθετηθεί αρχές του 2025. Είχαμε χρόνο. Μην πω ότι είχα σκοπό να το τραβήξω ως τη Black Friday.

Στο σημείο αυτό οφείλω να αποδώσω τα εύσημα στον συμφορουμίτη @tatooine, ο οποίος με ξεστράβωσε κυριολεκτικά, ενημερώνοντάς με για τις πολιτικές της Ethiοpian Airlines και τον ευχαριστώ πολύ και δημόσια εκ μέρους όλων μας!

Αρχές Ιουλίου λοιπόν, η Ethiopian έτρεχε ένα πρόμο με τιμή στο δρομολόγιο που με ενδιέφερε, κάτω από 700 ευρώ. Τέτοιες εποχές το λες και τζόκερ.

'Ετσι ακολουθώντας τις συμβουλές του @tatooine, επικοινώνησα με την εταιρεία και μετά από μια σύντομη περίοδο, περίπου 20 τηλεφωνικές συνομιλίες και 35 emails, επιτέλους τη βγάλαμε την άκρη και μαζί με το αεροπορικό, πήραμε κούτρα 24ωρο layover στην Αντίς Αμπέμπα, βίζα, διαμονή δωρεάν στο 5στερο κατακαίνουργιο ξενοδοχείο της εταιρείας Skylight Hotel, 4 γεύματα δωρεάν και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, με λίγα λόγια μας έκαναν δωράκι τσάρκα στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, τα μόνα λεφτά που θα έβλεπε η χώρα από μας, θα ήταν ένα τουρ για να δούμε τα βασικά. 'Αντε κι ένα μαγνητάκι Από μας είναι, ναι!

Τώρα κατά πόσον όλα αυτά έγιναν τόσο εύκολα όσο τα γράφω, είναι μια άλλη ιστορία που θα μάθετε στο επόμενο κεφάλαιο.

Κλείσαμε τ αεροπορικά και σειρά είχε η αναζήτηση πρακτορείου για το πολυπόθητο σαφάρι.
Εδώ σε θέλω κάβουρα. Πήρα κάνα δυό προσφορές από πηγές που προτείνονταν εδώ κι έχασα τη... λαλιά μου.
Εντάξει, για να πάμε σαφάρι, χαλαρά πρέπει να δώσουμε νεφρό. 'Αντε να δω πως θα τα πω στους άλλους τώρα.
Λίγο πριν τα μαζικά εγκεφαλικά, ευτυχώς πρόσεξα την ανάρτηση ενός φίλου στο fb, μου πρότεινε ένα πρακτορείο, έκανα ένα τίμιο ντηλ και σώσαμε και τα νεφρά μας.

Σε άλλα νέα κάπου εκεί είχε τελειώσει η δουλειά μου, αφού το οργανωμένο σαφάρι εμπεριείχε τα πάντα, τα της Ζανζιβάρης ήταν πιο απλά, οπότε μέχρι αρχές Γενάρη ...απλά τεμπέλιασα!
'Οταν στα περισσότερα ταξίδια ρίχνω κανονικά μελέτη επιπέδου πανελλαδικών, ψάχνοντας δρομολόγια, λεωφορείων-τρένων, χαμένα αξιοθέατα και άχρηστες λεπτομέρειες, στο συγκεκριμένο ένιωσα ότι πήρα τα ρεπό μου.

Στα λίγα διαδικαστικά που έμειναν, έκλεισα μερικά ταξί, χτυπήσαμε ένα εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό που απαιτείται αν έχεις περάσει από Αιθιοπία για πάνω από 12 ώρες (που θα περνούσαμε), εκδώσαμε τα νέα 10ετή διαβατήρια οι τρεις που είχαμε ξεμείνει με ληγμένα o_O και ετοιμάσαμε δύο ταξιδιωτικές ασφάλειες, μία για το συνολικό ταξίδι και μία νταβατζιλίκι κερασμένο από την Ζανζιβαριανή κυβέρνηση 44 ευρώ το κεφάλι, υποχρεωτικά, γιατί έτσι!

Το αναλυτικό δρομολόγιο λοιπόν ψήθηκε ως εξής:
Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα 1 βράδι- Ζανζιβάρη 3 βράδια - εσωτερική πτήση για Αρούσα 1 βράδι - Σαφάρι 2 βράδια - Boma 1 βράδι - πρόποδες Κιλιμάτζαρο για cultural tour 3 βράδια και επιστροφή από εκεί για Αθήνα (μέσω Αντίς Αμπέμπα και πάλι)
Σύνολο 11 μέρες.

Το 3μερο πέριξ του Κιλιμάντζαρο ήταν πρόταση του ίδιου φίλου που πρότεινε το σαφάρι για να δούμε λέει εικόνες αυθεντικής Αφρικής, μικρότερες πόλεις λιγότερο τουριστικές και διαδρομές off the beaten path.
Το πόσο καλά πήγε αυτό, ή...δεν πήγε, θα το δούμε στο συνέχεια.

Ταξίδι χωρίς plot twist γίνεται;

Λοιπόν, ξεκινάμε;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το 3μερο πέριξ του Κιλιμάντζαρο ήταν πρόταση του ίδιου φίλου που πρότεινε το σαφάρι για να δούμε λέει εικόνες αυθεντικής Αφρικής, μικρότερες πόλεις λιγότερο τουριστικές και διαδρομές off the beaten path.
Αυτό το λιγότερο τουριστικό τριήμερο στους πρόποδες του Κιλιματζαρου θέλω πολύ να το δω :lol:

Travelliaris

Member
Σχεδιασμός και λοιπά οργανωτικά

Τα αεροπορικά ξεκίνησα να τα ψάχνω ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, περισσότερο για να έχω μια ιδέα, αφού το ταξίδι είχε τοποθετηθεί αρχές του 2025. Είχαμε χρόνο. Μην πω ότι είχα σκοπό να το τραβήξω ως τη Black Friday.

Στο σημείο αυτό οφείλω να αποδώσω τα εύσημα στον συμφορουμίτη @tatooine, ο οποίος με ξεστράβωσε κυριολεκτικά, ενημερώνοντάς με για τις πολιτικές της Ethiοpian Airlines και τον ευχαριστώ πολύ και δημόσια εκ μέρους όλων μας!

Αρχές Ιουλίου λοιπόν, η Ethiopian έτρεχε ένα πρόμο με τιμή στο δρομολόγιο που με ενδιέφερε, κάτω από 700 ευρώ. Τέτοιες εποχές το λες και τζόκερ.

'Ετσι ακολουθώντας τις συμβουλές του @tatooine, επικοινώνησα με την εταιρεία και μετά από μια σύντομη περίοδο, περίπου 20 τηλεφωνικές συνομιλίες και 35 emails, επιτέλους τη βγάλαμε την άκρη και μαζί με το αεροπορικό, πήραμε κούτρα 24ωρο layover στην Αντίς Αμπέμπα, βίζα, διαμονή δωρεάν στο 5στερο κατακαίνουργιο ξενοδοχείο της εταιρείας Skylight Hotel, 4 γεύματα δωρεάν και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, με λίγα λόγια μας έκαναν δωράκι τσάρκα στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, τα μόνα λεφτά που θα έβλεπε η χώρα από μας, θα ήταν ένα τουρ για να δούμε τα βασικά. 'Αντε κι ένα μαγνητάκι Από μας είναι, ναι!

Τώρα κατά πόσον όλα αυτά έγιναν τόσο εύκολα όσο τα γράφω, είναι μια άλλη ιστορία που θα μάθετε στο επόμενο κεφάλαιο.

Κλείσαμε τ αεροπορικά και σειρά είχε η αναζήτηση πρακτορείου για το πολυπόθητο σαφάρι.
Εδώ σε θέλω κάβουρα. Πήρα κάνα δυό προσφορές από πηγές που προτείνονταν εδώ κι έχασα τη... λαλιά μου.
Εντάξει, για να πάμε σαφάρι, χαλαρά πρέπει να δώσουμε νεφρό. 'Αντε να δω πως θα τα πω στους άλλους τώρα.
Λίγο πριν τα μαζικά εγκεφαλικά, ευτυχώς πρόσεξα την ανάρτηση ενός φίλου στο fb, μου πρότεινε ένα πρακτορείο, έκανα ένα τίμιο ντηλ και σώσαμε και τα νεφρά μας.

Σε άλλα νέα κάπου εκεί είχε τελειώσει η δουλειά μου, αφού το οργανωμένο σαφάρι εμπεριείχε τα πάντα, τα της Ζανζιβάρης ήταν πιο απλά, οπότε μέχρι αρχές Γενάρη ...απλά τεμπέλιασα!
'Οταν στα περισσότερα ταξίδια ρίχνω κανονικά μελέτη επιπέδου πανελλαδικών, ψάχνοντας δρομολόγια, λεωφορείων-τρένων, χαμένα αξιοθέατα και άχρηστες λεπτομέρειες, στο συγκεκριμένο ένιωσα ότι πήρα τα ρεπό μου.

Στα λίγα διαδικαστικά που έμειναν, έκλεισα μερικά ταξί, χτυπήσαμε ένα εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό που απαιτείται αν έχεις περάσει από Αιθιοπία για πάνω από 12 ώρες (που θα περνούσαμε), εκδώσαμε τα νέα 10ετή διαβατήρια οι τρεις που είχαμε ξεμείνει με ληγμένα o_O και ετοιμάσαμε δύο ταξιδιωτικές ασφάλειες, μία για το συνολικό ταξίδι και μία νταβατζιλίκι κερασμένο από την Ζανζιβαριανή κυβέρνηση 44 ευρώ το κεφάλι, υποχρεωτικά, γιατί έτσι!

Το αναλυτικό δρομολόγιο λοιπόν ψήθηκε ως εξής:
Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα 1 βράδι- Ζανζιβάρη 3 βράδια - εσωτερική πτήση για Αρούσα 1 βράδι - Σαφάρι 2 βράδια - Boma 1 βράδι - πρόποδες Κιλιμάτζαρο για cultural tour 3 βράδια και επιστροφή από εκεί για Αθήνα (μέσω Αντίς Αμπέμπα και πάλι)
Σύνολο 11 μέρες.

Ταξίδι χωρίς plot twist γίνεται;

Λοιπόν, ξεκινάμε;
Άντε μανούλα μου, μας γκάστρωσες με τις εισαγωγές!

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα, ένα τσιγάρο δρόμος

Πόσο πιο travelstorίτης μπορεί να είσαι όταν πας στην κοπή πίτας του φόρουμ με τη βαλίτσα φορτωμένη στο αυτοκίνητο αφού πετάς σε κανά δυό ωρίτσες!
Τρομερή σύμπτωση.
Φορτώσαμε τα μπαγκάζ και περάσαμε από το Le Roi να δούμε τις φάτσες μας από κοντά μετά από τόσα χρόνια διαδικτυακής αλληλεπίδρασης.

Αυτή δεν τη δοκιμάσαμε ποτέ αφού φύγαμε πριν το κοπή τη πίτα.
20250201_195159.jpg

εντυπωσιακό το Le Roi, μας άρεσε πολύ
20250201_192219.jpg

Εγώ με τον @Travelliaris βαλθήκαμε να γνωρίσουμε τους συμφορουμίτες μας αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι ήρθαν αργότερα και δεν μας πρόλαβαν.
Μετά την όμορφη εισαγωγή, φύγαμε για το αεροδρόμιο ευδιάθετοι, ενώ οι υπόλοιποι της παρέας απορούσαν πως γίνεται να με ξέρουν όλα τα μέλη του φόρουμ.
(Θεοπούλα τι έκανες στο φόρουμ;; ΘΡΑΥΣΗ! ;))

Αφήσαμε τα οχήματα σ ένα από τα πάρκινγκ πέριξ του αεροδρομίου και φύγαμε για τσεκ ιν έγκαιρα (ευτυχώς) αφού είχα να παραλάβω τα βάουτσερ για τη διαμονή στην Αιθιοπία.

Τα ποιά;
Με κοιτάει ο υπάλληλος στο γκισέ με το βλέμμα του γκνου (μια και πάμε για σαφάρι)

- "εμείς δε δίνουμε βάουτσερ εδώ"
και ποιός τα δίνει;
- τι εννοείς ΚΑΝΕΝΑΣ;;;;
Κρατήστε με!

Ψυχραιμίαααααα

Ευτυχώς που είχα ψυχανεμιστεί τη στραβή και είχα ζητήσει να υπάρχει εγγράφως η προσφορά από την εταιρεία, άρχισα να ψάχνω ένα-ένα τα 35 μέηλ που είχαμε ανταλλάξει, μόνο που το μυαλό είχε θολώσει και δεν έβλεπα την τύφλα μου.

Με τη βοήθεια των πιο ψύχραιμων εντοπίσαμε το σχετικό μέηλ, τους το κολλάω στα μούτρα.
-Παίρνει τηλέφωνο αυτός και φωνάζει έναν άλλον.
-Τα ξαναλέω.
-Επιμένει "εμείς δε δίνουμε βάουτσερ", πόσο μάλλον βίζες, για τι μας περάσατε για γραφείο immigration?
-Εγώ δεν σας πέρασα για τίποτα, ΕΣΕΙΣ τα τάξατε, Να! τα έχω και γραπτώς! του κολλάω κ αυτουνού το κινητό στη μούρη.

Αφού έχω μπλοκάρει όλο το τσεκ ιν, ασχολούνται δύο άτομα μαζί μου, Σάββατο βράδι μεσάνυχτα να βρούμε ποιόν στα τηλέφωνα; έχω φορτώσει άσχημα, κυρίως γιατί ήταν ένα κομμάτι που επέμενα πολύ να είναι ξεκάθαρο για να μην τραβιόμαστε και δες που τελικά πήγε και στράβωσε πριν καλά καλά ξεκινήσουμε.

Ε ρε κάτι μηνύσεις που έχουν να πέσουν!

Με τα πολλά, κάπως έπρεπε να μας ξεφορτωθούν, λέει ίσως ξέρουν στην Αιθιοπία, όταν φτάσετε και σκανάρουν τα διαβατήρια θα σας πουν. Μάλιστα!
Το άλλο με τον Τοτό;
Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στη χώρα μας, θα βγάλουμε άκρη το πρωί ξάγρυπνοι σε ξένη γλώσσα. Καλά θα πάει κι αυτό....

Φύγαμε όμως για την πύλη (τι άλλο να κάναμε) και λίγο πριν περάσουμε την έξοδο, έρχεται ένας τύπος φορτσάτος κρατώντας κάτι χαρτιά φωνάζοντας, καλέ ΣΤΑΘΕΙΤΕ μύγδαλα, τα βάουτσερ, τα βάουτσερ, ήρθαν μη φεύγετε!!!

Μα από που ήρθαν;;; :rolleyes:
Αποδείχθηκε πως τα είχε στο μέηλ της η προϊσταμένη που εκείνο το βράδι είχε άδεια και....ξέχασε να ενημερώσει, την βρήκαν στο κινητό και τα προώθησε. 'Ετσι σώθηκε η παρτίδα.
Φυσικά και τ άκουσαν στη εταιρεία όταν επέστρεψα και ζήτησαν συγνώμες αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Τέλος καλό, όμως με είχαν κουρντίσει.

Η Αθήνα από ψηλά
20250202_002352.jpg

Και σε λίγο μας σέρβιραν αυτά τα ύπουλα μπιφτεκάκια (που έλεγε κι ο Κωνσταντάρας)
20250202_005830.jpg

Το αεροπλάνο ήταν μισοάδειο κι είχα ολόκληρη τριπλέτα για την πάρτη μου μόνο. Κατέβασα την κρασούμπα μονοκοπανιά και υπέθεσα ότι θα ξεραθώ σε 5 λεπτά, έλα όμως που η όλη φάση με είχε ταράξει, μ έπιασε ταχυκαρδία, 5 ώρες πτήση ζήτημα να χάθηκα για 10 λεπτά.

Αγχώθηκα ξανά. Πως στο διάολο θα βγάλω ημερήσιο τουρ άυπνη; είμαι κ υπναρού αν κοιμηθώ κάτω από 5-6 ώρες δε λειτουργώ, δεν συντονίζομαι. Κακά μαντάτα.

Φτάσαμε αξημέρωτα.
Αχανής η Αντίς Αμπέμπα
20250202_044658.jpg

τρείς κι ο κούκος
20250202_050220.jpg

Παραπατώντας από την κούραση, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο στον έλεγχο διαβατηρίων. Ξεμπερδέψαμε με τα διαδικαστικά σχετικά γρήγορα, τους έδωσα τα βάουτσερ, τους άρεσαν, μέτρησαν κεφάλια κι έξω από την πόρτα.

Βγήκαμε εκεί που μας υπέδειξαν για να πάμε στο ξενοδοχείο κ μετά από μια διαδρομή 5-6 λεπτών βρεθήκαμε στο θεόρατο Skylight hotel.

Εύκολη η διαδικασία, πήγαμε στη ρεσεψιόν όπου τα τσεκ ιν πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο, μας έδωσαν τα δωμάτια καθώς και τα 4 κουπόνια για κάθε γεύμα που δικαιούμασταν, όμως οι ρυθμοί που λειτουργούν είναι τραγικοί για τα δικά μας δεδομένα, σα να είσαι σε δημόσια υπηρεσία μπροστά σε βαριεστημένο υπάλληλο που αν μπορεί θα τα κάνει όλα λάθος και εσύ πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα.
Δημόσιος υπάλληλος είμαι και γω, δεν με συμφέρει να τα λέω αυτά, όμως τέτοιο χάλι εδώ σπάνια.
Τέλος πάντων κάποτε τα κατάφερε κ έδωσε όλα τα κουπόνια σωστά και ξεκουμπιστήκαμε να πλυθούμε και να φάμε κάτι πριν φύγουμε για την ξενάγηση.

Τα δωμάτια ήταν μια χαρά, πεντακάθαρα και μύριζε καινουργίλα
20250202_063506.jpg

Το εστιατόριο για το πρωινό και λοιπά γεύματα όμως, ήταν επιεικώς άθλιο. Σκοτεινό, καταθλιπτικό με βρώμικα τραπέζια, περίεργες μυρωδιές και μια μουσική ψυχεδέλειας που νόμιζες ότι παίζει ταινία του Λάνθιμου και όπου νάναι θα αρχίσει το σπλάτερ.
Εξίσου άθλιο ήταν και το πρωινό, είχαν κάποια πολύ βασικά αλείμματα και μαγειρευτά βαριά φαγητά, τι είδους άνθρωποι τρώνε στιφάδο στις 7 το πρωί;

Βολευτήκαμε με κάτι αυγά που είναι στανταράκι παντού, με τόσο αυγό που φάγαμε εκείνες τις μέρες τουλάχιστον 3000 θα έχει πάει η χοληστερίνη.
Κάπως όμως έπρεπε να γεμίσει το στομάχι, να κουμπώσουμε και το καθημερινό μαλαρόν που ήταν οδηγία γιατρού και ευχαριστώ ξανά το @Dr Snoopy που προσφέρθηκε να με βοηθήσει και τον έπρηξα τον άνθρωπο. Μαζί με τις συνταγές.
'Οπως το βλέπω ολόκληρο ευχαριστήριο κεφάλαιο πρέπει να γράψω γι αυτό το ταξίδι.

Σε λιγάκι έφτασε ο οδηγός που είχα κλείσει για το τουρ.
Πόσο διαφορετική είναι η ψυχολογία στα ταξίδια όμως....αισθανόμασταν κομμάτια, εμένα ήδη με ενοχλούσε το στομάχι μου, αν ήμουν σπίτι θα ήταν από κείνες τις μέρες που κουκουλώνεσαι και δεν το κουνάς για κανένα λόγο. Εκεί όμως είχα μία μόνο ευκαιρία να δω κάτι. Take it or leave it.
Take it λοιπόν κ όπου μας βγάλει.

Σύντομα μας ξύπνησαν οι δυνατές εικόνες
20250202_125440.jpg

Ξεκινήσαμε για το όρος Entoto που είναι πολύ κοντά στην πόλη και ήδη η κίνηση ήταν αρκετή.
Βασικά κάνουν έργα διαπλάτυνσης σε όλο το μήκος του δρόμου και γινόταν το έλα να δεις.
20250202_102930.jpg

Περάσαμε από μια τοπική αγορά όπου δεν υπήρχε ίχνος τουρίστα.
20250202_113027.jpg

20250202_113105.jpg

20250202_113249.jpg

κολατσιό
20250202_113311.jpg

IMG-a74f9d1aed3746a74a3c55221b86291a-V.jpg

IMG-ce9e327beda2e8c999059117600f8921-V.jpg

Είχαμε πάθει το πρώτο σοκ και πηγαίναμε ντογρού για τα επόμενα.

αυτό είναι ένα από τα δημόσια βανάκια-ταξί όπου κυκλοφορούν οι ντόπιοι παστωμένοι σαν τις σαρδέλες
20250202_125354.jpg

20250202_125356.jpg

Φτάσαμε στο Entoto, το δάσος όμως ήταν κλειστό λόγω κάποιας συνάντησης κορυφής.
20250202_110115.jpg

Η θέα ήταν όμορφη απο κει, φαινόταν το κέντρο με τους ουρανοξύστες
20250202_110749.jpg

Παράγκα-εστιατόριο. Θα τρώγατε;
20250202_105338.jpg

Πέσαμε και σε γάμο! Κυριακή γαρ.
- YouTube

27d30d1a-fcdb-4d4a-b3d6-1945e108a33e.jpg

Σειρά είχε το Εθνολογικό Μουσείο της πόλης αφιερωμένο στην ανθρωπολογία με ιδιαίτερα εκθέματα.
20250202_115106.jpg

Είχε ξεναγό στην τιμή του εισιτηρίου, έτσι ακούσαμε ενδιαφέρουσες ιστορίες που ξεδιάντροπα ομολογώ ότι ακούγοντας μεταξύ ξύπνιου και νύστας έχω ήδη ξεχάσει!
20250202_115714.jpg

20250202_122541.jpg

20250202_121535.jpg

ρέπλικα αρχαίας κατοικίας
20250202_122318.jpg

20250202_123604.jpg

η κρεβατοκάμαρα του αυτοκράτορα Μελενίκ ο οποίος έπαιζε δυνατά στο μουσείο αυτό.
20250202_122950.jpg

Ποδοσφαιράκι; Τι φάση; o_O
20250202_121425.jpg

Από κει φύγαμε για το Mercato που είναι το μεγάλο τους παζάρι. Τα καταστήματα θα ήταν κλειστά λόγω αργίας, όμως η υπαίθρια αγορά λειτουργούσε κανονικά.

Κατεβήκαμε με προσοχή και πάντα με τη συνοδεία του οδηγού. Οι εικόνες μας ισοπέδωσαν.
20250202_125554.jpg

20250202_125557.jpg

20250202_130013.jpg

IMG-49e4f9df9b738d5416dc7304f3b18d6a-V.jpg

20250202_130643.jpg

20250202_131000.jpg

IMG-277a55e3fd2dbd8afcb99a34d53a1f10-V.jpg

'Οπως είπα τα καταστήματα στην εσωτερική στοά ήταν κλειστά, όμως ο οδηγός μας ήξερε κάποιον, που ...ήξερε κάποιον, έτσι σύντομα ήρθε ένας τύπος που μας οδήγησε στο εσωτερικό για να ψωνίσουμε τα σουβενίρ μας.

Σκιαχτήκαμε κάπως εκεί. 'Ερημο τοπίο και μεις πρώτη μέρα είμασταν όλοι φορτωμένοι μετρητό. Καλώς ήρθες δολάριο.
20250202_131421.jpg

20250202_131442.jpg

Ο τύπος άνοιξε το μαγαζί του και ξεχύθηκε το καλαμπαλίκι.
20250202_131502.jpg

Φυσικά επειδή τον κουβαλήσαμε ημέρα αργίας, είχε πρόθεση να μας δαγκώσει πολύ. Το καταλάβαμε έγκαιρα και γλυτώσαμε με μερικά μαγνητάκια μόνο που τα πληρώσαμε μπορεί και δεκαπλάσια, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.

Κατόπιν μας πήγαν στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος που δεν μας εντυπωσίασε, αντίθετα μας έπιασε τσατίλα όταν μάθαμε ότι είχε τιμή εισόδου κοντά στα 11 ευρώ! Μια χαρά μας έφτανε να τη δούμε απέξω αλλά όλες οι είσοδοι περιλαμβάνονταν στην τιμή του τουρ.
20250202_135833.jpg
20250202_135904.jpg

20250202_141147.jpg

Πετύχαμε ξανά γάμο!
IMG-ce1fb91c048e6aa7b907ebc4c665fb9c-V.jpg

Videaki
- YouTube

Εδώ με την κουμπάρα :)
IMG-1cad63ec81f1059f2b800c85cf36858a-V.jpg

Οι αντοχές μας είχαν εξαντληθεί.
Μας πήγε μια τελευταία βόλτα από το κέντρο και τη μοντέρνα πόλη που δεν μας ενθουσίασε.
Πολύ μπετόν, ακατάληπτη αρχιτεκτονική κ ελάχιστο πράσινο
20250202_134938.jpg

Αυτό είναι ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης που μας είπαν ότι αξίζει να επισκεφτείς αν έχεις χρόνο.
Δεν είχαμε.

20250202_135017.jpg

Αξιοπερίεργα αυτά τα φωτιστικά δρόμου!
20250202_135045.jpg

Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και φάτσα κάρτα το αστείο φωτιστικό
20250202_135139.jpg

Μας πήγε να πιούμε τον διάσημο καφέ της Αιθιοπίας. Στο καλύτερο μαγαζί στο σιδ.σταθμό.
20250202_144711.jpg

Μια γουλιά ήπια, φαρμάκι, απίστευτα δυνατός.

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και τα μεγαλεία
20250202_153233.jpg

Και ξαναφάγαμε αυτά που δεν τρωγόντουσαν με τίποτα. Στουμπώσαμε με κάτι ρύζια και οτιδήποτε άλλο μπορούσες να μασήσεις. Εμένα μ έπιασε αναγούλα πάντως.

Το υπόλοιπο της μέρας ξεραθήκαμε στον ύπνο και το βράδι ανταμώσαμε για λίγο να πιούμε μια μπύρα στο σαλόνι του ξενοδοχείου.
Η θέα από το sky bar
IMG-da4a7b11a73cdc864ae61a2db97c65e2-V.jpg

Συζητήσαμε λίγο για την απότομη προσγείωση στις εικόνες Αφρικής, το χάλι που αντικρύσαμε, την αθλιότητα, τη φτώχεια αλλά και τα γνήσια χαμόγελα των ανθρώπων.

Το επόμενο πρωί είχαμε ξανά πτήση, ξεκινούσε το κυρίως μέρος του ταξιδιού με αρχή την εξωτική Ζανζιβάρη όπου θα ανταμώναμε με την οικογένεια Mapouna protopame (πατήρ κ θυγατέρα).

Πάμε για άλλα λοιπόν...

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.987
Μέλη
39.692
Νεότερο μέλος