• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

...μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε "Πλατεία Κατάλυσης Συντάγματος";

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μα τι συζητάμε τόση ώρα;
Γιατί να τους δικάσουμε;Για να φάνε πρόστιμο και 5 χρόνια φυλάκιση;
Μιλάμε για εγκλήματα κατά του λαού.
δηλαδή στο δικό σου ιδανικό πολιτικό σύστημα ο λαός θα έχει το δικαίωμα να εκτελεί δημόσια τους ηγέτες του αν κρίνει ότι αυτοί αυθαιρετούν ή δε κυβερνούν σωστά?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορούμε να μείνουμε στα χτεσινά και στην κατάσταση της χώρας;
Άσ'το προς το παρόν το δικό μου πολιτικό σύστημα.

Αλλά σαν μπούσουλα όταν θες να με κατατάξεις κάπου να έχεις υπόψη ότι δεν διαφωνώ ούτε με την γκιλοτίνα του Λουδοβίκου XVI ούτε με την εκτέλεση του Νικολάου Β'.

GTS

Member
ναι συμφωνώ αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε δημόσιες εκτελέσεις πολιτικών. αμφιβάλλεις ότι αν έπεφτε στα χέρια του πλήθους ο παπουτσής ή ο πάγκαλος ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη
Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Όπως δεν αμφιβάλλω ότι το φαύλο σύστημά τους δε πρόκειται να πειράξει ούτε μία τρίχα τους. Έχουν νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε αποφυγή ευθύνης. Με νόμους που φυσικά ψηφίζουν οι ίδιοι για τους ίδιους (ασυλία, νόμοι περί ευθύνης, αστείες παραγραφές κτλ). Ωραία αστική δημοκρατία.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μπορούμε να μείνουμε στα χτεσινά και στην κατάσταση της χώρας;
Άσ'το προς το παρόν το δικό μου πολιτικό σύστημα.
Δεκτό. σχετικά με τα χθεσινά υπάρχουν αρκετά να ειπωθούν ακόμα. εγώ προσωπικά εκτός απο αηδία για την αστυνομική βία νιώθω και οργή για την καταστροφή της πλατείας συντάγματος, για την εξεφτελιστική εικόνα της χώρας προς τα έξω αλλά και γιατί έγιναν μόνο 17 προσαγωγές. επίσης λυπάμαι τους τουρίστες που έτυχε να βρίσκονται εκεί και λυπάμαι και τους ξενοδόχους που θα περιμένουν να ζήσουν απο αυτούς τους τουρίστες.

το ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν απο κουκουλοφόρους συνεννοημένους με την αστυνομία να τα κάνουν μπάχαλο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση μου ακούγεται λίγο επιστημονική φαντασία

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στιγμές από χτες όπως αυτές μου εντυπώθηκαν

• Είδα αγνώστους να βοηθάνε ο ένας τον άλλον και να αποκαλούνται για πρώτη ίσως φορά στη ζωή τους "σύντροφοι"
  • Έδωσα τη μάσκα μου για να σταθεί στα πόδια της μια γυναίκα στην ηλικία της μάνας μου,όταν μας έπνιγαν για χιλιοστή φορά με ασφυξιογόνα μπροστά από τη βουλή
  • Είδα το ΠΑΜΕ να κάνει πίσω όταν όλοι οι άλλοι έκαναν εμπρός
  • Είδα χιλιάδες κόσμου να σκύβει για να πάρει πέτρες,συνειδητοποιώντας στην πράξη ότι αυτό που κάνει είναι νόμιμη αυτοάμυνα
  • Άκουσα την Ερμού να δονείται από ένα ετερόκλιτο πλήθος που φώναζε "Οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών,είναι τα σκυλιά των αφεντικών"
  • Άκουσα μπαρμπάδες δίπλα μου να συζητάνε ότι "ίσως πρέπει να βγάλουν τις καραμπίνες από την ντουλάπα" και κόσμος γύρω να συμφωνεί ότι ίσως το ένοπλο είναι "μια κάποια λύση"
  • Είδα πολίτες (με όλη τη βαρύτητα της λέξης) κάθε χρωματισμού,να σηκώνουν μαζί ζαρντινιέρες για να στήσουν οδοφράγματα
  • Έγινα μέρος του κόσμου που σταμάτησε τον συρμό στην στάση Πανεπιστήμιο για να επιβιβαστεί όταν το Μετρό ανακοίνωνε ότι δεν θα σταματάει πλέον εκεί
  • Ένοιωσα ελεύθερος μέσα στην όλη καταστολή γιατί όσο πιο πολύ χτυπάνε τόσο πιο πολύ μας πεισμώνουν
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

Last edited by a moderator:

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Όπως δεν αμφιβάλλω ότι το φαύλο σύστημά τους δε πρόκειται να πειράξει ούτε μία τρίχα τους. Έχουν νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε αποφυγή ευθύνης. Με νόμους που φυσικά ψηφίζουν οι ίδιοι για τους ίδιους (ασυλία, νόμοι περί ευθύνης, αστείες παραγραφές κτλ). Ωραία αστική δημοκρατία.
καθόλου ωραία. το μαύρο της το χάλι έχει (ή μάλλον προς το παρόν το πράσινό της το χάλι). αλλά επίσης προς το παρόν όλες οι εναλλακτικές είναι τρις χειρότερες

XRISTOS71

Member
Αλλά σαν μπούσουλα όταν θες να με κατατάξεις κάπου να έχεις υπόψη ότι δεν διαφωνώ ούτε με την γκιλοτίνα του Λουδοβίκου XVI ούτε με την εκτέλεση του Νικολάου Β'.
Με τα γιαούρτια που έπεσαν χθες στην κανέλλη διαφωνείς ?? η συμφωνείς ???

Μόνο που αυτήν την αστική δημοκρατία που περιγράφεις την ''συντηρούν''ψηφίζοντας τα 2 μεγάλα κόμματα το 80% του λαού οταν πάει και ψηφίζει .

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
ρε μολτάκια συγχώρεσέ με αλλά διακρίνω μια ηδονή. είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει να νιώθεις έτσι μετά απο τα χθεσινά?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βέβαια και νοιώθω ανεβασμένος όταν βλέπω κόσμο να ξυπνάει από το λήθαργο.
Άκουσα κόσμο στα ραδιόφωνα να λέει ότι κακώς δεν κατέβαινε τόσα χρόνια σε συγκεντρώσεις κι ότι κατάλαβε πολλά βλέποντάς τα με τα ίδια του τα μάτια κι όχι όπως τα μεταφέρουν τα media.

Αλήθεια,έχεις βρεθεί ποτέ σε συγκέντρωση που καταστέλλεται ή κάνεις κρητική εκ του μόνιτορ;

GTS

Member
Μόνο που αυτήν την αστική δημοκρατία που περιγράφεις την ''συντηρούν''ψηφίζοντας τα 2 μεγάλα κόμματα το 80% του λαού οταν πάει και ψηφίζει .
Κάνεις μεγάλο λάθος. Ο λαός ψηφίζει (το 80%-90%) για αστική δημοκρατία δυτικού τύπου και δεν την έχει. Μη μπερδεύεσαι.

GTS

Member
Αλήθεια,έχεις βρεθεί ποτέ σε συγκέντρωση που καταστέλλεται ή κάνεις κρητική εκ του μόνιτορ;
Να απαντήσω εγώ: ποτέ. Και δεν το κάνω γιατί ξέρω ότι θα γίνω Τούρκος και θα γεννηθεί μέσα μου ένα μίσος που δε θέλω.

Traveller

Member
Το MEGA και οι τσανακογλύφτες του χθες ξεπέρασαν κάθε όριο... το συγκεκριμένο κανάλι είναι ο ορισμός της φασιστικής παραπληροφόρησης... ο "δημοσιογράφος" Πρετεντέρης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία... το κόλπο παλιό και δοκιμασμένο... φτιάχνουμε ένα σοβαροφανές Μ.Μ.Ε, το στελεχώνουμε με ρουφιάνους, νενέκους και χαφιέδες δημοσιογράφους που παπαγαλίζουν λαϊκίστικα επιχειρήματα, καταδιαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, κατασυκοφαντούν το λαϊκό κίνημα και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη... το κολπάκι καλύπτει όλη την χρωματική παλέτα του φασισμού, από την βαθιά κόκκινη Σταλινική του 30, έως την κατάμαυρη δικιά μας Χουντική του 67... το να βρίσκει εφαρμογή και στις μέρες στη χώρα μας με βγάζει από τα ρούχα μου...

Επειδή αναφέρθηκε κάτι για Χούντα... η βασική διαφορά είναι οτι η Χούντα δεν κρύβονταν πίσω από ατάλαντους κίτρινους κονδυλοφόρους αλλά σου έλεγε κατάμουτρα ότι είμαι χούντα και σε γα..... στην τωρινή κατάσταση οι επιβήτορες φορούν σοσιαλιστικό προφυλακτικό και βάζουν μπροστινούς ξεφτύλες δημοσιογράφους να κάνουν τα προκαταρκτικά...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος