• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

...μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε "Πλατεία Κατάλυσης Συντάγματος";

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα είναι αναπόφευκτο βρε Twinkie μου.Όσο πιο κοντά στην κατάρρευση είναι ένα σύστημα,όταν ασθμαίνει τις τελευταίες του ανάσες τόσο πιο βίαιο γίνεται και τότε ακριβώς είναι που πρέπει να αντιδράσει το κίνημα και να τους αποτελειώσει.

Πρέπει να γίνει κτήμα του κόσμου ότι μόνο βίαια θα πέσουν αυτοί.

Το μόνο που φοβίζει εμένα είναι μην ξεκινήσουν κανένα πόλεμο σε συνεννόηση με τους δίπλα για να αποτρέψουν την εσωτερική ανατροπή.Δυστυχώς οι εθνικοί πόλεμοι έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο παρελθόν για τέτοιους σκοπούς.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Το μόνο που φοβίζει εμένα είναι μην ξεκινήσουν κανένα πόλεμο σε συνεννόηση με τους δίπλα για να αποτρέψουν την εσωτερική ανατροπή.Δυστυχώς οι εθνικοί πόλεμοι έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο παρελθόν για τέτοιους σκοπούς.
Προς το παρόν τουλάχιστον, ας μην μπαίνουμε σε τέτοιες σεναριολογίες γιατί αλίμονο μας αν σκεφτούμε τί μπορούν άλλο να...σκεφτούν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο στα ενδότερα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κι όμως είναι κλασσική και δοκιμασμένη βαλβίδα ανακούφισης κοινωνικών εντάσεων,γι'αυτό με φοβίζει.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Φόβο ήδη νιώθουμε maltakia...Ως στιγμής στη ζωή μου περί του μέλλοντος το δικό μου, των παιδιών που ακόμη δεν έχω και των γύρω μου, πρώτη φορά νιώθω τόσο...αβέβαιο φόβο(δόκιμο ή μη αυτό μου βγαίνει τώρα).

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Με τους απο διπλα δεν βλεπω κατι,ηδη τα δικαιωματα τους τα χουν κατοχυρωσει,το αιγαιο ειναι στην πραξη τουρκικη λιμνη οπου σουλατσαρουν ανενοχλητοι.Επιπλεον προσπαθουν για ενε ευρωπαικο προφιλ και δεν τους συμφερει να εμφανιστουν ως κανιβαλοι.
Οι απο πανω που δεν εχουν και τιποτα να χασουν ειναι μια αλλη ιστορια.
Το σεναριο δεν ειναι απιθανο,κατι Κυπρος και κατι βυθισατε το χορα και κατι Ιμια..στην αναμπουμπουλα..

Traveller

Member
Εδώ φίλε maltakias έχω τις επιφυλάξεις μου...

Πόλεμο με τους δίπλα δεν τον βλέπω γιατί δεν θα κερδίσει το σύστημα τίποτε... και όχι μόνο αυτό αλλά θα χάσει... η όποια οικονομία θα διαλυθεί και τα όβολα που λένε πως χρωστάμε θα κάνουν φτερά... επίσης οι δίπλα δεν ελέγχονται εύκολα και δεν ξέρει κανείς μετά από ένα πόλεμο τι καταστάσεις θα δημιουργηθούν... πόλεμο μην περιμένετε λοιπόν γιατί δεν συμφέρει κανέναν...

Από εκεί και μετά η εκτίμηση μου είναι πως τα πρόσωπα είναι τελειωμένα αλλά το σύστημα όχι... σιγά μην χρειάζονται βίαιες διαδηλώσεις για να πέσουν οι ανύπαρκτοι... αυτοί όλοι εκτελούν διατεταγμένη προδοτική υπηρεσία και είναι καμμένοι... πιστεύει δηλαδή κανένας σοβαρά ότι θα ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Γιωργάκης ή ο διάδοχός του θα μπορέσει να σταθεί σε εκλογές? όπου και να πάνε να μιλήσουν θα τρώνε ντομάτες στην καλύτερη και πέτρες στην χειρότερη...το ίδια ισχύουν φυσικά και για την γελοιότερη αντιπολίτευση που έχει δει ο τόπος... ποιός λογικά σκεπτόμενος θα ψηφίσει τον άλλο προδότη, τον Σαμαρά... αυτός πρόδωσε το ίδιο του το κόμμα στην Ελλάδα θα σταματήσει? Τα πρόσωπα λοιπόν είναι ήδη τελειωμένα... το σύστημα όμως αναπαράγει καινούργιους πουλημένους που θα εμφανιστούν ως δια μαγείας και με αστραφτερό πιστευτό λόγο θα προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο ότι έχουν αγαθές προθέσεις και θα νοικοκυρέψουν τον τόπο... θα υποσχεθούν κανα ξεροκόμματο θα αρχίσει κάτι να κινείται στην οικονομία θα τάξουν καμιά θέση εργασίας και ξανά προς την δόξα τραβά... το παραμύθι θα συνεχίζεται... ο καπιταλισμός έχει αυτή την μαγική ικανότητα να ξαναγεννιέται... τα ίδια ακριβώς δεν έγιναν και στην Ιταλία? Το σύστημα κατέρρευσε, κάποιοι μπήκαν φυλακή για τα μάτια του κόσμου και ο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε... κάπως έτσι θα γίνει κι εδώ... το έχω ξαναπεί μην περιμένετε κατάρευση του καπιταλιστικού συστήματος με μπροστάρη την Ελλάδα... και καλά θα μου πείτε, πρέπει να καθόμαστε σαν τις κότες να μας πηδάνε? όχι βέβαια... είναι συγκλονιστηκό αυτό που έγινε χθες... χθες οι Έλληνες απέδειξαν ότι δεν τρώνε κουτόχορτο και αντιδρούν... μπορεί το σύστημα να μην πέσει αύριο ή σε ένα χρόνο αλλά όλες αυτές οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι αναγκαίες... πρώτον γιατί δείχνουν πως ο λαός έχει λόγο και δεν τρώει ότι του σερβίρουν και δεύτερον και κυριώτερο γιατί το σύστημα δέχεται κτυπήματα... μπορεί να αντιδρά και να αναδιοργανώνεται αλλά το αποτέλεσμα μένει... στραπατσάρεται... και σε λίγα χρόνια θα πέσει... το πότε δεν το ξέρω αλλά θα πέσει... είναι νομοτελιακό...

dmdoc

Member
Από εσωτερική πληροφόρηση:
-ο Ευαγγελισμός για 2η συνεχή ημέρα,άνοιξε εφημερία χωρίς να είναι η σειρά του.Μόνο χθες,εξετάστηκαν 500 άτομα στα επείγοντα με αναπνευστικά προβλήματα και τραύματα
-89 αστυνομικοί εξετάστηκαν στα επείγοντα του 401 με τραύματα

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Επειδή δε ζω Αθήνα, μεταφέρετέ μου λίγο την αίσθησή σας : αν γινόταν αύριο εκλογές, τι θα ψήφιζε η πλειοψηφία; Και αν γινόταν ΜΕΘΑΥΡΙΟ; Επειδή έχουμε και κοντή μνήμη ως πολίτες, γι'αυτό βάζω το έξτρα διάστημα.

Αυτό που με έχει φοβίσει εμένα Coco (όχι τώρα, εδώ και 3 χρόνια) είναι ότι είμαστε μια ράτσα έτοιμη να φάει τις σάρκες της ανά πάσα στιγμή. Δεν είμαστε κράτος, είμαστε ένας όχλος, έτοιμος να κατασπαράξει και να κατασπαραχθεί.
Οπότε καμιά φορά σκέφτομαι, αυτή η οχλαγωγία και μανιπουλάρισμα που εισπράτουμε, αυτή μας αξίζει.
Αλλά δεν το θέλω. Δεν ονειρευόμουν αυτό για τη ζωή μου, να υπάρχω σ'ενα τόσο φασιστικό περιβάλλον. Και ο φασισμός που εισπράττω είναι από όλες τις πλευρές, και τον νιώθω να μου βιάζει κάθε συναίσθημα.

Επίσης, καλλιεργημένοι άνθρωποι είστε, σταματήστε να μιλάτε για βία και λιντσαρίσματα. Με τρομάζετε ακόμα περισσότερο - και κυρίως με τρομάζει η κοινωνία που οραματίζεστε.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Traveller, οι τελευταίες 6 σειρές του ποστ σου με γεμίζουν με μια αδιευκρίνιστη αισιοδοξία. Δεν έχω κατασταλάξει γενικώς ακόμα μέσα μου, πώς νιώθω, τι περιμένω, τι προσμένω, στέκω άπραγη και παρακολουθώ εξελίξεις. Κυρίως επειδή δε ξέρω τι να ευχηθώ και να παλέψω να συμβεί, από φόβο μήπως όντως συμβεί...
Συγχωρέστε μου την αφέλεια, αλλά παρά τις σχετικές σπουδές, δε μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι να ζω σε άλλο σύστημα (όχι την ελληνική διαφθορά, εννοώ τον καπιταλισμό) γιατί δεν το έχω ζήσει σε καμία χώρα.
Εδώ και 20 μήνες νιώθω σαν ποντικάκι εργαστηρίου, μέσα στο κλουβί του, να φέρνει βόλτες στον τροχό του όλο και γρηγορότερα όλο και γρηγορότερα και να έχουν μαζευτεί τριγύρω να το κοιτάνε...The mouse stands in awe..

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Traveller,το πότε κι από ποιόν θα καταρρεύσει ένα σύστημα κανείς δεν ξέρει.Μη μιλάς με βεβαιότητες.Η Ρωσία να σου θυμίσω ήταν η τελευταία χώρα που περίμενε ποτέ η αριστερά ότι θα ξεσηκωνόταν.

Επίσης ποιός μίλησε για παγκόσμια κατάρρευση του καπιταλισμού που θα ξεκινήσει από εδώ;Να τον αποτινάξουμε απλώς εμείς λέμε(κάποιοι).

Μίλησα για βία,όχι για να πέσει ο ποντικομούστακος αλλά για ανατροπή του συστήματος.Θέλω να πιστεύω -μέχρι να διαψευστώ- ότι δεν θα φάει ο λαός τη φόλα με τον επόμενο σωτήρα (άσε με να ονειρεύομαι,μη μου παίρνεις κι αυτό).

Για την αναγκαιότητα να αντιπαλεύει ο λαός τα μνημόνια και την καταστολή δεν το συζητάμε.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
battered_suitcase: Δεν νομίζω κανένας νοήμων άνθρωπος να οραματίζεται μια κοινωνία βίας, στην οποιαδήποτε μορφή της. Κανένας δεν νομίζω να είπε εμπρός στα όπλα κι ό,τι βγει.
Μίλησα κι έγραψα για νόμο ζούγκλας. Αν για παράδειγμα ήσουν στο Σύνταγμα χθες και σε είχαν βάλει κάτω να σε βαράνε, κατά μεγάλη πιθανότητα θα αντιδρούσες. Η δράση φέρνει αντίδραση. Είναι λογικό επόμενο. Δεν το δέχομαι, αλλά πλέον με όλα αυτά που γίνονται, ούτε το κατηγορώ. Κι αυτό το λέω και για τις δυο πλευρές. Όχι μόνο για την μια.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Οχι,κοριτσι μου,εμεις ειμαστε ρατσα αγαπησιαρικη,προσπαθουν να μσς κανουν ετσι και στο χερι μας ειναι να μην γινουμε.
Ας απλωνουμε κι εμεις το χερι,η δημοκρατια ξεκιναει απο το σπιτι,την οικογενεια,τη γειτονια.
Γι αυτο αυτες τις μερες,οσο κι αν ακουγεται ασχημο,ΧΑΡΗΚΑ που ειδα Ελληνες αδελφωμενους,να νοιαζοντε,να βοηθανε.
Στα ζορια δειχνει ο καθε λαος,οπως και ο καθε ανθρωπος,την πραγματικη ουσια της υπαρξης του.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος