ΕΡΣΗ
Member
Ειδικά οι ξένοι φίλοι μου είναι ως επί το πλείστον 35+ (κάνω παρέα με γέρους, σώστε με…)
Εγώ πάλι τι να πώ; Λέω να χωθώ σε κανένα σπήλαιο. Του Διρού ίσως. ΚΙΚΙ με ακούς; Για κανόνισε κάτι....
Ειδικά οι ξένοι φίλοι μου είναι ως επί το πλείστον 35+ (κάνω παρέα με γέρους, σώστε με…)
1. συμφωνώ με Traveller. όλοι οπλοφορούν. γνωστός μου που μένει εκεί > 50 χρόνια λέει τα παιδιά σχολείο πάνε με οπλισμένη συνοδεία.1. όλοι μα όλοι οι Έλληνες του Παναμά οπλοφορούν
Όχι αυτός που με φιλοξένησε.
2. Στο Καράκας οι ακριβές γειτονιές δεν είναι ασφαλείς.
3. Αλλά τα σοβαρά εγκλήματα (τύπου απαγωγής τουρισμού) ως επί το πλείστον στη Βενεζουέλα λαμβάνουν χώρα στη Gran Sabana, την κατεξοχήν περιοχή των ακριβών ξενοδοχείων.
4. Κοινώς η Βενεζουέλα είναι ΣΑΦΩΣ πιο επικίνδυνη από όλες όσες ανέφερες.
Και μόνο που χρησιμοποίησες το "για μένα" το έκανες υποκειμενικό.... για μένα το ωραίο είναι αντικειμενικό...
Βαριέμαι να κάνω την ίδια κουβέντα για νιοστή φορά... είπα την γνώμη μου, τέλος... εσύ πίστευε ότι θέλεις...Και μόνο που χρησιμοποίησες το "για μένα" το έκανες υποκειμενικό.
Το ωραίο αντικειμενικά είναι υποκειμενικό όσο κι αν το ζωρίσεις.
σε περιμενω να χωθουμε μαζιΕγώ πάλι τι να πώ; Λέω να χωθώ σε κανένα σπήλαιο. Του Διρού ίσως. ΚΙΚΙ με ακούς; Για κανόνισε κάτι....
Μου τυχαίνει καμιά φορά να γνωρίζω τέτοιους τύπους, που και καλά ψάχνουν τον εαυτό τους ταξιδεύοντας για μήνες ή για χρόνια. Καλά, αυτοί δεν δουλεύουν? που βρίσκουν τα χρήματα? πόσο της πείνας πρέπει να πεθαίνουν για να εξοικονομήσουν ακόμα μία μέρα ταξιδιού?
Η άποψη αυτή είναι απόλυτη και σαν τέτοια λανθασμένη.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής(το να ταξιδεύουν και ν' αλλάζουν τόπο διαμονής συχνά).Υπάρχουν άνθρωποι που η δουλειά τους είναι τέτοια ώστε να γίνεται απ' οποιοδήποτε μέρος(ή έστω από τα περισσότερα)μέσω pc.Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αρκετά εισοδήματα στη πατρίδα τους,ώστε να χρηματοδοτούν τα ταξίδια τους.Και υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να ζουν και να ταξιδεύουν χωρίς ανέσεις,γιατί αυτή είναι η θεώρηση και η στάση ζωής που έχουν επιλέξει.
Ολοι μπορούν να κοιμηθούν όπου να΄ναι ,αρκεί να το θέλουν.Δεν υπάρχουν περιοριστικοί κανόνες ως προς αυτό,ευτυχώς.
ΥΓ.για να προλάβω παρεξηγήσεις δεν είμαι εγώ ένας από αυτούς.
Συνήθως όσοι έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής, έχουν αποτύχει σε όλους τους άλλους τρόπους ζωής.Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής(το να ταξιδεύουν και ν' αλλάζουν τόπο διαμονής συχνά).
Και υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να ζουν και να ταξιδεύουν χωρίς ανέσεις,γιατί αυτή είναι η θεώρηση και η στάση ζωής που έχουν επιλέξει.
Όσο απόλυτο και αν ακούγεται, δυστυχώς είναι η αλήθεια.
Δεν μιλάω για τις εξαιρέσεις, που είναι λιγοστές ( και σ'αυτές συγκαταλέγονται και οι εργαζόμενοι με pc, ή οι εισοδηματίες).
Μιλάω για τον γενικό κανόνα.
Και όσοι έχουν εισοδήματα και τα ξοδεύουν ταξιδεύοντας - συνάντησα και τέτοιους - σε πληροφορώ ότι ταξιδεύουν στον κόσμο πρώτη θέση, ή έχουν κάτι ιστιοπλοϊκά που βγάζουν μάτι.