annoula
Member
- Μηνύματα
- 445
- Likes
- 1.074
Μπορεί!Ε τοτε θα σου αρεσουν πολυ οι κουζινες που ανεφερα!
Δεν εχω παει Σικελια και Σαρδηνια και το ανεφερα οτι κραταω πισινη για την Σικελια ειδικα στο ΥΓ ! Πιαστηκες απο τα πιατα που αναπολω και ειναι στοχοποιημενα και ξερεις πολυ καλυτερα οταν εχεις παει τοσες φορες οτι απο τα καλυτερα κρεατα ειναι Τοσκανη που εχουνε συγκεκριμενη ρατσα βοδινων, στην Ναπολι το εχουνε με την πιτσα κτλπ κτλπ .
Ουτε εγω εκατσα να απαριθμησω ολα τα πιατα που δοκιμασα στην Ιταλια αλλα αυτα που μου μεινανε. Δοκιμασα αρκετα αλλα δεν με συγκινησανε. Δοκιμασα τοσα γλυκα τα μισα μετρια , το τιραμισου τους ειναι εξαιρετικο και καλυτερο και απο το παγωτο τους (Α συγγνωμη μιλαμε εστιατορικα πρεπει να το πω gelato!) Δηλαδη συγκρινονται με τα γλυκα της Ελλαδας, της Γαλλιας η της Τουρκιας? Γι αυτο και εγραψα τιραμισου! Απο τα τυρια τους εχοντας φαει Ελληνικα και Γαλλικα, σορρυ αλλα τι κανουμε με την γκοργκοτζολα και την παρμεζανα (συγγνωμη παρελειψα την μοτσαρελα k μπουρατα) ειναι να τρελαινεσαι! Δεν ειναι κατι ιδιαιτερο γευστικα τα αραντσινι, τα ριζοτα τους (ισως καποια), η πολεντα τους κ αλλα πιατα. Η πορκετα ειναι καλυτερη απο την γουρνοπουλα στην νοτια Πελοποννησο?
Τα θαλασσινα τους πιατα συγκρινονται με τα ελληνικα , τα περουβιανικα η τα ασιατικα?
Απο την εξοδο για μια ποικιλια αλλαντικων τυριων με ενα κρασακι, εσυ το γειωσες με ενα σαλαμι και παει λεγοντας ενω ηθελα να αναφερω τα ωραια βραδια στην Ιταλια με τετοιες εξοδους!
Εγω συγκρινω κουζινες με επιχειρηματα , εσυ θες να ειρωνευεσαι με primi και antipasti και εστιατορικους ορους! Εχω δουλεψει σε μισελενατο γαλλικο εστιατοριο (απο τις πιο απαιτητικες κουζινες σε τεχνικη κ service) και ευτυχως κατι σκαμπαζω! Παρ'ολα αυτα ευχαριστιεμαι τα συνοικιακα μαγαζακια και το street food και να μιλαω με την λαικη ορολογια!
"Διαβασμενος" δεν ειμαι, απλα μου "αρεσει να διαβαζω" και να ανακαλυπτω τις κουζινες! Εσυ πεταξες τα ειρωνικα σχολια και οφειλω να τα ξεκαθαρισω.
Και ευτυχως (λεω ευτυχως γιατι οσο δοκιμαζω καινουριες κουζινες και πιατα τοσο αναθεωρω αυτα που εχω ηδη δοκιμασει. Για μια στιγμη θεωρουμε μια κουζινα την καλυτερη μεχρι να βρεθει καποια αλλη!) που ανακαλυψα ασιατικες κ λατινοαμερικανικες κουζινες (υπαρχουν μεχρι και στην Αθηνα εξαιρετικες επιλογες που στεκονται στις χωρες που εκπροσωπουν ανετα, εχουμε αναφερει αρκετες στο νημα για εστιατορια στην Αθηνα) . Δεν χρειαζεται καποιος να παει εκει αναγκαστικα αλλα αν το μπορεσει θα ειναι πιο ωραια η εμπειρια! Και λεω ευτυχως γιατι ετσι αναθεωρησα για την Ιταλικη. Πριν 10 χρονια την ειχα ψηλοτερα!
Περισσοτερες πληροφοριες για τις καλυτερες κουζινες του κοσμου , ο καθενας μπορει να ψαχτει σε οτι αυτος θεωρει σωστη πηγη ενημερωσης και live στην εστιαση!
Αν και βλέποντας ότι βαζεις την γαλλική πανω απο την ιταλικη κουζινα δε νομιζω οτι οι γευστικοί μας καλυκες τελουν σε ιδιαίτερη συμφωνία! Εδώ βεβαια να σημειωσω οτι εμενα δεν μ αρεσει το κρεας σε γενικες γραμμες οποτε πχ μπορει καποιος να βρισκει φοβερη μια κουζινα για τα κρεατα της και εγω να μην αντεχω ουτε την μυρωδια.