makisg
Member
Μια και μιλήσαμε για σαλιγκάρια.
View attachment 473218
Και τί δεν θα έδινα να ήμουν στο τραπέζι
Μια και μιλήσαμε για σαλιγκάρια.
View attachment 473218
Μάκη όταν με το καλό σε φέρει ο δρόμος σου προς τα εδώ, θα κανονίσω να πάμε οπωσδήποτε.Και τί δεν θα έδινα να ήμουν στο τραπέζι
Μακη βιασου. Ηδη εχει περασει μια εβδομαδα κι ακομη τα σερβίρει, φαντασου να αργησεις καμια δυο εβδομαδες ακομη πώς θα ειναι.Μάκη όταν με το καλό σε φέρει ο δρόμος σου προς τα εδώ, θα κανονίσω να πάμε οπωσδήποτε.
Η φωτό είναι της προηγούμενης εβδομάδας.
Πίστεψε με, μόλις μας τα σέρβιραν εξαφανίστηκαν. Δεν έμεινε τίποτα.Μακη βιασου. Ηδη εχει περασει μια εβδομαδα κι ακομη τα σερβίρει, φαντασου να αργησεις καμια δυο εβδομαδες ακομη πώς θα ειναι.
Το πιστευω. Τα λιγουρευομαιΠίστεψε με, μόλις μας τα σέρβιραν εξαφανίστηκαν. Δεν έμεινε τίποτα.
Έχει για όλους. Έλα.Το πιστευω. Τα λιγουρευομαι
Μα τι επιχειρήματα μπορούν να γραφτούν για το προσωπικό γούστο; Για σένα δεν συγκρίνονται τα γαλλικά τυριά με τα ιταλικά, για μένα το ίδιο από την ανάποδη. Τα γαλλικά τυριά έχουν μυρωδιά πορδιλας/ποδαρίλας, τα ιταλικά μοσχοβολανε και για μένα σε γεύση πολύ ανώτερα.Ολο αυτο γινεται για να μου την πεις οτι περασα και δεν ακουμπησα και δεν πηρα χαμπαρι η οντως εχεις κανα επιχειρημα για την Ιταλικη κουζινα οτι ειναι ανωτερη της Ελληνικης κ της Γαλλικης?
Αναφερεις οτι η Γαλλια εχει ποικιλια αν ενωσεις ολες τις περιοχες μαζι, οποτε στα λογια μου ερχεσαι οτι η γαλλικη κουζινα εχει μεγαλυτερη ποικιλια! Αυτο ανεφερα και σχολιασα στα προηγουμενα σχολια.Μα τι επιχειρήματα μπορούν να γραφτούν για το προσωπικό γούστο; Για σένα δεν συγκρίνονται τα γαλλικά τυριά με τα ιταλικά, για μένα το ίδιο από την ανάποδη. Τα γαλλικά τυριά έχουν μυρωδιά πορδιλας/ποδαρίλας, τα ιταλικά μοσχοβολανε και για μένα σε γεύση πολύ ανώτερα.
Οι Ιταλοί δεν τρώνε μόνο ζυμαρικά για συνοδευτικό, τρώνε και πατάτες, ρύζι, πολεντα. Οι Γάλλοι εκτός από πατάτες γνωρίζουν κάτι άλλο; Σε πάρα πολλές περιοχές της Γαλλίας δεν ξέρουν τι θα πει λαχανικό. Τυρί-βούτυρο-πατάτες κι άγιος ο θεός. Στα κυρίως δηλαδή ποια είναι η διαφορά σε ποικιλία μεταξύ των δύο χωρών; Η Γαλλία έχει ποικιλία αν ενώσεις όλες τις περιοχές μαζί, σε κάθε περιοχή όμως οι επιλογές είναι περιορισμένες. Αν πας 4-5 μέρες προλαβαίνεις να δοκιμάσεις τα πάντα. Αναφέρομαι σε παραδοσιακή κουζίνα. Το τι μπορείς να βρεις σε high class εστιατόρια με αφήνει αδιάφορο.
Θα σε σοκάρω αλλά υπάρχουν τοπ εστιατόρια και στην Ιταλία που προφανώς κοντράρουν στα ίσα τα γαλλικά.Αναφερεις οτι η Γαλλια εχει ποικιλια αν ενωσεις ολες τις περιοχες μαζι, οποτε στα λογια μου ερχεσαι οτι η γαλλικη κουζινα εχει μεγαλυτερη ποικιλια! Αυτο ανεφερα και σχολιασα στα προηγουμενα σχολια.
Σε 4-5 μερες δεν προλαβαινεις να δοκιμασεις τα παντα, γτ η Γαλλια θελει ταξιδια για να την ανακαλυψεις γαστρονομικα, και παλι ολο και καπου θα πας και βρεις και μια εκπληξη! Μιλαμε για μια απο τις πιο συνθετες, περιπλοκες και ιδιαιτερες κουζινες του κοσμου! Η επιρροη της γαλλικης κουζινας κ ορολογιας ειναι μεγαλη ανα τον κοσμο (οπως και στην δικη μας κουζινα) οποτε αυτο απο μονο του λεει πολλα! Οι τυποι το εχουνε κανει επιστημη! Αλλο αυτο και αλλο ομως δεν μου αρεσουν οι γευσεις, τα τυρια, το πολυ κρεας κτλπ.
Τωρα αν θες να κρινουμε τις 2 κουζινες μονο απο την "παραδοσιακη" κουζινα χωρις να λαβουμε υποψην τα πιο ιδιαιτερα εστιατορια, με το ιδιο σκεπτικο να συγκρινουμε 2 κουζινες μονο απο το street food τους. Δεν ειναι μετρο αυτο για μενα. Πρεπει να συγκρινονται και στο street, και στο συνοικιακο μαγαζι με τα παραδοσιακα πιατα αλλα και στο πιο high class εστιατοριο!
Προφανως και δεν θεωρω κακη την Ιταλικη κουζινα, απλα πιο βαρετη σε σχεση με την Γαλλικη σε ιδεες και πλουραλισμο!
Μπορει, απλα σε μενα ακομα δεν εχει τυχει.Θα σε σοκάρω αλλά υπάρχουν τοπ εστιατόρια και στην Ιταλία που προφανώς κοντράρουν στα ίσα τα γαλλικά.
Συγγνωμη αλλα τοτε οι Γαλλοι δεν ειναι επιστημονες, αλλα κατι αλλο! Οσον αφορα την εμμονη, υπαρχουνε πιο τρελακηδες σε αυτο απο τους Γαλλους? Θα τους χαρακτηριζα κ σαλεμενους!Το φαγητό οι Ιταλοί όχι απλά το έχουν κάνει επιστήμη και τηρούν τις συνταγές τους με θρησκευτική ευλάβεια αλλά φτάνουν μέχρι την εμμονή.
Εκει αναφερομαι οτι οι Γαλλοι σε θεμα τεχνικης κ ιδεων ειναι πιο περιπλοκοι και πιο ιδιαιτεροι! Τωρα αν ειναι ευκολο να το φτιαξεις σπιτι , ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα για κουβεντα! Αν συγκρινουμε τις κουζινες μονο απο τα "ευκολα" φαγητα του σπιτιου τοτε η Ελληνικη ειναι οαση!Επίσης οι Γάλλοι δεν τρώνε καθημερινά πιάτα από αυτά που θαυμάζουμε εμείς ως γαλλική κουζίνα, πολύ απλά γιατί κοστίζουν είτε τα φτιάξεις στο σπίτι είτε τα φας έξω και είναι χρονοβόρα και θέλουν ιδιαίτερες γνώσεις.
Εχω διαβασει παρομοιο αρθρο και ειναι ωραιο που το αναφερεις. Προφανως, εχουνε επηρεαστει απο τα παλιοτερα χρονια, αλισβερισι γινοτανε παντα μεταξυ χωρων - κουζινων αλλα οι κουζινες εξελισσονται και γινονται καλυτερες! Με το ιδιο σκεπτικο η Ιταλικη ακομα παλιοτερα, επηρεαστηκε απο την Ελληνικη, την Αραβικη και παει λεγοντας. Τι σημαινει αυτο?Τέλος, η απαρχή της γαλλικής κουζίνας επηρεάστηκε σημαντικά από (ναι ναι) τους Ιταλούς. Πάρε και ένα άρθρο να διαβάσεις: Quel Shock! The Italianization Of French Cuisine (Published 1994)
Μα καλά πως πιστεύεις ότι παίρνουν τα μισελέν; Κάνοντας πένες με πέστο και πιτσα μαργαρίτα; Οι τεχνικές τους είναι εξίσου πολύπλοκες και τα πιάτα εξίσου ιδιαίτερα αλλιώς δεν θα παίρνανε τίποτα.Μπορει, απλα σε μενα ακομα δεν εχει τυχει.
Ε τι συγκρίνουμε; Τη μια φορά που μπορώ να πάω εγώ στο καλό γαλλικό ή τις 10 που μπορεί να πάει ο Γάλλος; Ουσιαστικά αν είναι να σκάσω 100+++ ευρώ είτε Γαλλία είτε Ιταλία είτε Ισπανία (περιμένω ότι) θα φάω γκουρμέ κουζίνα που δεν θα έχει καμία σχέση με μοσχαράκι μπουργκινιόν ή pollo alla cacciatore ή Gazpacho πχ.Εκει αναφερομαι οτι οι Γαλλοι σε θεμα τεχνικης κ ιδεων ειναι πιο περιπλοκοι και πιο ιδιαιτεροι! Τωρα αν ειναι ευκολο να το φτιαξεις σπιτι , ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα για κουβεντα! Αν συγκρινουμε τις κουζινες μονο απο τα "ευκολα" φαγητα του σπιτιου τοτε η Ελληνικη ειναι οαση!
Αστειευόμενος θα σου πω αυτό που είπες μόνη σου. Μισελέν και όχι Πιρέλι.Μα καλά πως πιστεύεις ότι παίρνουν τα μισελέν;