annoula
Member
- Μηνύματα
- 444
- Likes
- 1.074
Πω πω δεν εχω καλυτερο! Ενα κομματι παρακαλω!!!View attachment 472260 Οταν γυρίζεις σπίτι και η σύζυγος σου λέει έκανα κιουνεφέ, α πες μου πως θα χάσεις κιλά.
Πω πω δεν εχω καλυτερο! Ενα κομματι παρακαλω!!!View attachment 472260 Οταν γυρίζεις σπίτι και η σύζυγος σου λέει έκανα κιουνεφέ, α πες μου πως θα χάσεις κιλά.
Άστο κάτω, είναι δικό μου…Πω πω δεν εχω καλυτερο! Ενα κομματι παρακαλω!!!
Αν σου πούμε ότι σε λυπόμαστε, ψέματα θα είναι.Οταν γυρίζεις σπίτι και η σύζυγος σου λέει έκανα κιουνεφέ, α πες μου πως θα χάσεις κιλά.
Εγω ολα να τα καταλαβω, αλλα το να μην σου αρεσει η Ιταλικη κουζινα πώς γινεται?Αυτο λέμε...
Κι όμως ζουν ανάμεσα μας, ταξίδευα με άνθρωπο που γκρινιαζε συ-νε-χει-α για το φαγητό στην Ιταλία,ενώ για μένα είναι βάλσαμο όπου δε βρω κουζίνα του γούστου μου.Εγω ολα να τα καταλαβω, αλλα το να μην σου αρεσει η Ιταλικη κουζινα πώς γινεται?
Και εγώ παράλογος δηλώνω. Αν θες για Ευρώπη να το συζητήσουμε που πρεπει να υπαρξει συγκριση με Ελληνικη και Γαλλικη . Δυσκολα τα πραματα!Η ιταλικη κουζινα δεν νομιζω οτι υπαρχει λογικος ανθρωπος που να μην παραδεχτει ειναι στις καλυτερες παγκοσμιως ,εαν οχι η καλυτερη .
Πολυ ωραιο ητανε κ ο Σβεικ στον Ν. Κοσμο , αλλα εμαθα προσφατα οτι εκλεισε...Αν και ίσως γίνω off-topic, σε ότι έχει να κάνει με τσέχικη κουζίνα, έχει αρκετές ωραίες γεύσεις (για κρεατοφάγους πάντα), αλλά νομίζω πως τελικά το καλύτερο τσέχικο φαγητό το έφαγα μάλλον εδώ στην Αθήνα, στο εστιατόρια Bohemia στους Αμπελόκηπους και ουχί στην Πράγα. Όποιος αγαπάει αυτές τις γεύσεις και κινείται προς Αμπελόκηπους και πέριξ, αξίζει να το τσεκάρει! Πάντως τόσο τη Βενετία όσο και την Πράγα τις βρήκα αμφότερες αρκετά "τσιμπημένες" στον τομέα του φαγητού.
Πήγαμε 15 μέρες στην Ιταλία με την κοπέλα μου πέρυσι, ακολουθώντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τις προτάσεις για εστιατόρια εδώ μέσα. Με δύο εξαιρέσεις που βρήκαμε (η μια εξαιρετική) σε 15-20 γεύματα το γαστρονομικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, το χειρότερο από όσα ταξίδια έχουμε κάνει. Εγώ το περίμενα, έχω πάει Ιταλία πολλές φορές και ξέρω ότι δεν ξέρουν να μαγειρεύουν οι άνθρωποι, η Γιώργαινα όμως που είναι και foodie περίμενε κάτι γευστικό και δεν... Έπαθε tripakia με ψάροσουπα if you know what I mean.Κι όμως ζουν ανάμεσα μας, ταξίδευα με άνθρωπο που γκρινιαζε συ-νε-χει-α για το φαγητό στην Ιταλία,ενώ για μένα είναι βάλσαμο όπου δε βρω κουζίνα του γούστου μου.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Εγώ δεν έχω πάει σε καμία από τις 4 χώρες που ανέφερες οπότε με αυτές δεν μπορώ να συγκρίνω. Από αυτές όμως που έχω επισκεφθεί βάζω την ιταλική κουζίνα νο1. Και αυτό γιατί για μένα το βασικό κριτήριο στο φαγητό είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης. Έχω φάει ζυμαρικά στην Ιταλία μόνο με λάδι και φρέσκια τρούφα που δεν τα φτάνει ούτε η πιο πολύπλοκη συνταγή. Είναι ο ίδιος λόγος που βάζω νο 1 μαζί με την ιταλική και την κρητική κουζίνα.Και εγώ παράλογος δηλώνω. Αν θες για Ευρώπη να το συζητήσουμε που πρεπει να υπαρξει συγκριση με Ελληνικη και Γαλλικη . Δυσκολα τα πραματα!
Τωρα παγκοσμιως οταν υπαρχει Περου, Βιετναμ, Ταυλανδη κ Ιαπωνια (βαζω τα top, γτ υπαρχουν προφανως κ αλλες χωρες δυνατες) ειναι καπως ανιση η μαχη!
Εγώ δεν έχω πάει σε καμία από τις 4 χώρες που ανέφερες οπότε με αυτές δεν μπορώ να συγκρίνω. Από αυτές όμως που έχω επισκεφθεί βάζω την ιταλική κουζίνα νο1. Και αυτό γιατί για μένα το βασικό κριτήριο στο φαγητό είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης. Έχω φάει ζυμαρικά στην Ιταλία μόνο με λάδι και φρέσκια τρούφα που δεν τα φτάνει ούτε η πιο πολύπλοκη συνταγή. Είναι ο ίδιος λόγος που βάζω νο 1 μαζί με την ιταλική και την κρητική κουζίνα.
Κριμα, χαμπαρι δεν πηρες απο Ιταλια.Η Κρητικη κουζινα που ανηκει στην Ελληνικη κουζινα κανει την χωρα μας ως μια απο τις πιο ωραιες κουζινες στον κοσμο, οχι μονο λογω των πρωτων υλων αλλα και λογω της ποικιλιας που εχει. Πρωτες υλες εχει εξαιρετικες καθε χωρα αναλογα με το τι παραγει.
Βγαινουμε εκτος topic δυστυχως!
Αν τωρα στην Ιταλια εσεις βρηκατε τοσο μεγαλη ποικιλια σε πιατα, και καλυτερες πρωτες υλες σε σχεση με την Ελληνικη και την Γαλλικη παω πασο! Πιτσα, ζυμαρικο , παγωτο και τουμπα παλι απο την αρχη. Αντε καμια μπιστεκα στην Τοσκανη και τα αλλαντικα τους μαζι με ενα απο τα πιο ωραια τυρια στον κοσμο την παρμεζανα! Προφανως και ειναι φοβεροι σε αυτα , αλλα το οτι μας αρεσουνε 4-5 πιατα σε μια χωρα δεν την καθιστα κορυφαια κουζινα στον κοσμο.
Στην Κρητη πας και σε καθε νομο εχουνε 20 διαφορετικα πιατα. Στα νησια μας πας και σε καθε νησι εχουνε 2-3 ντοπια πιατα. Να μην σχολιασουμε τους υπολοιπους νομους της χωρας μας.
Θα μου πεις εμεις ως ταξιδιωτες ειναι δυνατον να βρουμε ολα τα πιατα σε μια χωρα? Προσωπικα οταν παω σε ενα μερος τον μισο χρονο διαβαζω για το φαγητο (εχω δουλεψει αρκετα χρονια σε εστιατορια και μου χει μπει το μικροβιο της κουζινας, μου αρεσει να μαγειρευω ολες τις κουζινες κτλπ κτλπ), και τον αλλον μισο για τον πολιτισμο και το τι εχεις να δεις. Ναι, δυστυχως η ευτυχως για μενα το μισο ταξιδι ειναι το φαγητο!
Εχοντας κανει 3 ταξιδια Ιταλια (roadtrip αρκετες μερες γυριζοντας ολα τα χωρια μπλα μπλα) εχω απομυθοποιησει την αρχικη μου εντυπωση που ειχα για την κουζινα της. Ναι λαχταραω την πιτσα της Ναπολι, τις μακαροναδες της Μπολονια, την μπιστεκα της Τοσκανης, ενα τιραμισου, μια μεριδα αλλαντικα κ τυρια σε ενα μαγαζι παρεα με ενα Ιταλικο κρασι η ενα απερολακι κτλπ αλλα μεχρι εκει. Την Ελληνικη κουζινα που με λιγα υλικα δημιουργεις φανταστικα πιατα και την Γαλλικη που ειναι ενα σχολειο ολοκληρο σε θεμα μαγειρικης-τεχνικης για εμενα δεν την φτανουνε οι Ιταλοι , απλα θα τους παραδεχτω στο μαρκετινγκ της κουζινας τους, οτι ειναι απο τους καλυτερους στον κοσμο! Αδικω προφανως κ αλλα μερη στην Ευρωπη οπως Ισπανια που εχει κ αυτη πολυ ωραια κουζινα, Κωνσταντινουπολη(ω θεε!) και παει λεγοντας!
Τελος, οταν ξεφυγεις απο τις ευρωπαικες γευσεις και μπεις στον κοσμο της Ασιατικης και της ΛατινοΑμερικανικης κουζινας, αν σου αρεσουν αυτες οι γευσεις, θα ξεφυγει το μυαλο σου!
Τι να κανουμε τωρα? Δεν θεωρουνται τυχαια η Περουβιανη κ η Ιαπωνικη κουζινα απο τις κορυφαιες στον κοσμο. Πηγα προσφατα στο Βιετναμ και σε 15 μερες δεν προλαβα να δοκιμασω ουτε τα μισα τους πιατα (περιττο να πω οτι οπου εφαγα απο το καλο εστιατοριο μεχρι κατω στο πεζοδρομιο καθε πιατο ητανε εξαιρετικο!), ειχα γραμμενα αλλα τοσα και εφυγα με καημο που δεν τα εφαγα.
Και ναι η ποικιλια πιατων σε μια χωρα παιζει ρολο σε μια κουζινα για αυτο και στην κεντρικη ευρωπη δεν τρελαινομαστε γιατι μετα απο 3-4 μερες γτ εχουμε πηξει στο κρεας μεσα σε ψωμι, με βραστο λαχανο, πατατα και τπτ αλλο που ξεχναω . Ολες οι συνταγες μοιαζουνε μεταξυ τους χωρις να τις μειωνω απλα τα δεδομενα αναφερω. Προφανως απο καθε χωρα που εχω επισκεφθει εχω τουλαχιστον 1-2 πιατα που τα αναπολω! Αλλο ομως αυτο οτι τρελαθηκες με μια μακαροναδα με λαδι κ φρεσκια τρουφα (ξερογλυφομαι ) , και καλα εκανες, και αλλο να εκθειαζουμε μια κουζινα ως την κορυφαια!
ΥΓ. Κραταω μια πισινη στην Ιταλικη Κουζινα για την Σικελια που δεν εχω επισκεφθει που και λογω της Ελληνικης επιρροης , εχω διαβασει οτι εχει μεγαλη ποικιλια κ καλες πρωτες υλες!