• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Διατροφή, λαοί και άλλα.

paykopete

Member
Μηνύματα
182
Likes
806
Στη Γαλλια ειναι εντυπωσιακο οτι και στο τελευταιο κωλοχωρι βρισκεις εστιατοριακια με δημιουργιες γενατεε φαβτασια, ειναι εμπειρια το φαγητό, ως ιεροτελεστια. Στην Ιταλια ενταξει, θα φας. (εκτος αν ειναι αργα... οποτε παιζει και να μη φας)
Αι γεια σου!
Απο την αλλη βεβαια πιο πολυ με περιορισε προσωπικα το φαγητο απο θεμα ωρας στην Γαλλια που σε αρκετα μερη κλεινουν το μεσημερι γτ τρωνε μεσημεριανο κατα τις 12... Και ξανανοιγουν για 2 ωριτσες το απογευματοβραδυ φαση 6-8 η 7-9. Μιλαω για πολεις κ επαρχια, οχι Παρισι κτπλ δεν εχω παει και δεν εχω αποψη αν παιζουν ιδια ωραρια.

Τα ξαναεγραψα, πιτσες δεν τρωω καν (και ειδδικα στην Ιταλια) και πηγα κυριως σε εστιατορια που προτειναν οι γκουρου εδω μεσα. Μετριως μετρια στην καλύτερη.
Δεν εχω φαει καλες πιτσες στην Ιταλια σε αρκετα μερη. Μεχρι και σε ιταλικα εστιατορια στην Ελλαδα εχω φαει καλυτερα.
Αλλα Ναπολι τα ξεπερασε ολα για μενα. Η μαργαριτα τους, οπου και να την φας ειναι ασυναγωνιστη. Ουτε εκει σ'αρεσε?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.023
Likes
52.881
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αι γεια σου!
Απο την αλλη βεβαια πιο πολυ με περιορισε προσωπικα το φαγητο απο θεμα ωρας στην Γαλλια που σε αρκετα μερη κλεινουν το μεσημερι γτ τρωνε μεσημεριανο κατα τις 12... Και ξανανοιγουν για 2 ωριτσες το απογευματοβραδυ φαση 6-8 η 7-9. Μιλαω για πολεις κ επαρχια, οχι Παρισι κτπλ δεν εχω παει και δεν εχω αποψη αν παιζουν ιδια ωραρια.



Δεν εχω φαει καλες πιτσες στην Ιταλια σε αρκετα μερη. Μεχρι και σε ιταλικα εστιατορια στην Ελλαδα εχω φαει καλυτερα.
Αλλα Ναπολι τα ξεπερασε ολα για μενα. Η μαργαριτα τους, οπου και να την φας ειναι ασυναγωνιστη. Ουτε εκει σ'αρεσε?
Καθολου. Δεν ξερουν να κανουν πιτσα οι ανθρωποι, αν και εκει που το χανουν εντελως ειναι στα θαλασσινά.
 

paykopete

Member
Μηνύματα
182
Likes
806
Καθολου. Δεν ξερουν να κανουν πιτσα οι ανθρωποι, αν και εκει που το χανουν εντελως ειναι στα θαλασσινά.
Διαφωνω! Εκτος αν γουσταρεις καναδεζικη πιτσα η αλλη φαση. Περι ορεξεως βεβαια...
Στα θαλασσινα κ εγω απογοητευτηκα. Υπαρχουνε βεβαια αλλες κουζινες (μαζι κ η δικη μας) που μου εχουν ανεβασει ψηλα τον πηχη!
Μακαρι οταν με το καλο παω Σικελια να δω κατι διαφορετικο. Εχω μεγαλη προσμονη ειδικα για την κουζινα της!
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
14.149
Likes
45.696
Αι γεια σου!
Απο την αλλη βεβαια πιο πολυ με περιορισε προσωπικα το φαγητο απο θεμα ωρας στην Γαλλια που σε αρκετα μερη κλεινουν το μεσημερι γτ τρωνε μεσημεριανο κατα τις 12... Και ξανανοιγουν για 2 ωριτσες το απογευματοβραδυ φαση 6-8 η 7-9. Μιλαω για πολεις κ επαρχια, οχι Παρισι κτπλ δεν εχω παει και δεν εχω αποψη αν παιζουν ιδια
Πιθανον σε παρα πολυ μικρες πολεις. Σε λιγο μεγαλυτερες πχ Λυον , Ντιζον, Ρουεν, Μετζ, Λιλ, Στρασβουργο, λεω για τις μεγαλυτερες που εχω παει, η κουζινα κλεινει στις 9 περιπου αρα το μαγαζι λειτουργει ως τις 11 και φυσικα δεν τρωνε το μεσημερι στις 12. Κλεινοντας συνηθως απο το thefork ακομη και στις 2 εκανα κρατησεις (αν εκλεινε μεσημερι), που σημαινει οτι η κουζινα ως τις 2.30 ηταν ανοιχτη.
Για Παρισι σε 2 μερες που ημουν εκει δεν μπορω να πω οτι εχω αποψη. Εχουμε μελη που πηγαν 50 φορες, αυτοι θα ξερουν.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.023
Likes
52.881
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πιθανον σε παρα πολυ μικρες πολεις. Σε λιγο μεγαλυτερες πχ Λυον , Ντιζον, Ρουεν, Μετζ, Λιλ, Στρασβουργο, λεω για τις μεγαλυτερες που εχω παει, η κουζινα κλεινει στις 9 περιπου αρα το μαγαζι λειτουργει ως τις 11 και φυσικα δεν τρωνε το μεσημερι στις 12. Κλεινοντας συνηθως απο το thefork ακομη και στις 2 εκανα κρατησεις (αν εκλεινε μεσημερι), που σημαινει η κουζινα ως τις 2.30 ηταν ανοιχτη.
Για Παρισι σε 2 μερες που ημουν εκει δεν μπορω να πω οτι εχω αποψη. Εχουμε μελη που πηγαν 50 φορες, αυτοι θα ξερουν.
Γενικα στη Γαλλια το "προβλημα" ειναι οτι σε πολλες πολεις και χωρια κλεινουν τα παντα 2-6. Αλλα βραδυ βρισκεις να φας μεχρι αργα οπως λες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.023
Likes
52.881
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μακαρι οταν με το καλο παω Σικελια να δω κατι διαφορετικο. Εχω μεγαλη προσμονη ειδικα για την κουζινα της!
Πολύ ωραία πρώτη ύλη (η παρομοίωση με την Κρήτη πολύ εύστοχη), από μαγειρική άστα βράστα. Προσωπικά στο βορά έφαγα πολύ καλύτερα από τη Σικελία. Τουλάχιστον δεν κατεβάζουν ρολά από τις 9.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.149
Likes
45.696
Γενικα στη Γαλλια το "προβλημα" ειναι οτι σε πολλες πολεις και χωρια κλεινουν τα παντα 2-6. Αλλα βραδυ βρισκεις να φας μεχρι αργα οπως λες.
Αλλο βρισκω ως "προβλημα" το πρωινο σε καποια ξενοδοχεια, ακομη και σε μαγαζια που πουλανε "παραδοσιακο γαλλικο πρωινο" , ειναι κυριως κρουασαν και μπαγκετα με βουτυρο και μαρμελαδα. Δηλαδη κυριως γλυκες γευσεις. Εκτος απο το οτι παθαινεις λαλα με τοσο γλυκο πρωι πρωι, δεν σε κραταει και θες και μεσημεριανο.
Εγω αποφασισα να μην ξαναπληρωσω το 10-15ρι για ενα βουνο υδατανθρακες συν μεσημεριανο μετα. Καλυτερα να τα δωσω στο μεσημεριανο.
 

Manos46

Member
Μηνύματα
638
Likes
2.758
Ταξίδι-Όνειρο
???
Οι Ιταλοί έχουν το καλύτερο μάρκετινγκ παγκοσμίως , από σύγχρονα γλυκά που τα πουλάνε σαν παραδοσιακά ( τιραμισού ) μέχρι φαγητά με 3 υλικά ( Cacio e Pepe ) … Τους βγάζω το καπέλο σε αυτό
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.023
Likes
52.881
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αλλο βρισκω ως "προβλημα" το πρωινο σε καποια ξενοδοχεια, ακομη και σε μαγαζια που πουλανε "παραδοσιακο γαλλικο πρωινο" , ειναι κυριως κρουασαν και μπαγκετα με βουτυρο και μαρμελαδα. Δηλαδη κυριως γλυκες γευσεις. Εκτος απο το οτι παθαινεις λαλα με τοσο γλυκο πρωι πρωι, δεν σε κραταει και θες και μεσημεριανο.
Εγω αποφασισα να μην ξαναπληρωσω το 10-15ρι για ενα βουνο υδατανθρακες συν μεσημεριανο μετα. Καλυτερα να τα δωσω στο μεσημεριανο.
Ισχύει, αλλά επειδή κάνουν και το αβγό με χίλιους τρόπους, δε με δυσκόλευε. Πιο πολύ με δυσκόλευε που δεν μπορούσα να φάω το μεσημεριανοβραδινό μου στις 5-6, που όταν ταξιδεύεις είναι ιδανική ώρα για μένα: πεθαίνεις στο περπάτημα, εκμεταλλεύεσαι όλες τις ωφέλιμες ώρες για μουσεία/αρχαία μέχρι τις 5, έχεις κάψει όλο το πρωινό και τρως ένα γεύμα εκεί γύρω στις 5 που κλείνουν πολλά αξιοθέατα και τα έχεις ψιλοφτύσει, πας για ντους και μετά ξανά ποδαράτο μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας γεμίσει "καύσιμα". Το να είναι όλα κλειστά μέχρι τις 7μμ με βγάζει εκτός γιατί ή πρέπει να πεθάνω της πείνας μέχρι να περιμένω να ανοίξουν ή να κάτσω να φάω μεσημεριανό σε ώρα που δεν πολυπεινάω και να χάσω ωφέλιμες ώρες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.023
Likes
52.881
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι Ιταλοί έχουν το καλύτερο μάρκετινγκ παγκοσμίως , από σύγχρονα γλυκά που τα πουλάνε σαν παραδοσιακά ( τιραμισού ) μέχρι φαγητά με 3 υλικά ( Cacio e Pepe ) … Τους βγάζω το καπέλο σε αυτό
Σ' αυτό συμφωνώ, στο φρου-φρου και περιτύλιγμα είναι μάστορες. Δεν υπάρχει κουζίνα παγκοσμίως που να έχει τέτοιο μάρκετινγκ, έχουν ξεγελάσει κόσμο και κοσμάκη. Δεν ξέρω αν τα ίδια κάνουν και στη μόδα ή στις αυτοκινητοβιομηχανίες και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά όντως, είναι να τους βγάζεις το καπέλο. Μαγκιά τους.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.898
Likes
18.687
Καλο ειναι ομως να υποστηριζουμε κατι με πιατα συγκεκριμενα που καποιες χωρες εχουν ως παραδοση και εχουμε δοκιμάσει και να μην το γενικευουμε.. δεν μπορουμε να κρινουμε μια κουζινα χωρας απο 2 η 3 πιατα που δοκιμασαμε τις 1,2 η 3 φορες που πηγαμε σε καποια χωρα..

Εμεις παντως στα σπιτια μας, δεν θα πω ελληνικη κουζινα γιατι μπορει να ειναι καποια αλλης κουζινας, μαγειρευουμε και φτιαχνουμε φαγητα καλυτερα και πολύ πανω απο τον μεσο ορο των Ευρωπαιων.. Και αυτο εχει μια εξηγηση αφου χρησιμοποιουμε κατα βαση ελαιλολαδο και πολλά φρεσκα λαχανικα που παραγουμε καθως και γαλακτοκομικά και κρασια ... α και πολυ σημαντικο η σωστη χρηση μπαχαρικων κλ Γι αυτο οι περισσοτεροι τουριστες τρελαινονται με το φαγητο στη Ελλάδα..
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.667
Likes
9.366
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Η εντύπωση που έχω είναι ότι τα ιταλικά εστιατόρια έχουν πιο ευέλικτο ωράριο από τα γαλλικά και ότι μπορείς να φας αργότερα. Στη Γαλλία το ωράριο χοντρικά είναι μεσημέρι 12 με 1μιση, μετά τρως πόρτα και το βράδυ 7 με 9 βαριά 9μιση.

Επίσης είμαι σίγουρος ότι οι Ιταλοί γενικά τρώνε αργότερα από τους Γάλλους και στο σπίτι τους εννοώ.

Εγώ δεν συμπαθώ τα γαλλικά γλυκά, γενικά δεν τρώω βαριά γλυκά, με κρέμες, με σοκολάτες, με σαντιγύ, με σφολιατες κτλ.

Οπότε και στα γλυκά θα πω Ιταλία για αέρινο τιραμισού και το πιο ωραίο γλυκό που υπάρχει, το τζελάτο.
Έχουν και οι Γάλλοι μερικά αέρινα όπως το έπος που λέγεται soupe de fraises ή το poire a la beaujolais. Αλλά ναι στη συντριπτική πλειοψηφία το γαλλικό γλυκό έρχεται με το τίμημα που λέγεται καουρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.748
Μηνύματα
911.020
Μέλη
39.488
Νεότερο μέλος
DespinaTsi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom