• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

alma

Member
Στο Βερολίνο έχω δει όλη την γκάμα των συμπεριφορών. Από ευγενέστατους ως για πολύ ξύλο.
Αλλά πραγματικά, όπως τα λες, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Δρέσδης ήταν τρομερά αγενείς σε όλους τους τομείς! Από τους συναδέρφους στο τοπικό πανεπιστήμιο και την φαρμακοποιό που χρειάστηκα κάποια στιγμή μέχρι τους υπαλλήλους στην εστίαση και στα μουσεία δεν έχω να θυμάμαι τίποτα καλό.
Μου έκανε εντύπωση γιατί πουθενά αλλού(πλην κάποιων μερών της Γαλλίας)δεν έχω δει τέτοια αγένεια από τόσο κόσμο μαζεμένα.Ούτε εντός Ευρώπης,ούτε εκτός.

Κ όταν το συζήτησα με κάτι φίλους Άγγλους που έχουν πάει σχεδόν σε όλο τον κόσμο,(κ πάνε κ μένουν κιόλας παντού,μπορεί να ταξιδεύουν πάνω από 1 χρόνο συνεχόμενο)μου είπαν: "Oι πιο αγενείς ντόπιοι είναι σε Γαλλία,Γερμανία,σιγά δεν το ήξερες;" Πως είναι αυτονόητο κ καλά.Κ νόμιζα πως το έλεγαν από προκατάληψη. Αλλά μετά που το συζήτησα κ με άλλους πολυταξιδεμένους μου είπαν τα ίδια.

Κ ειδικά τη φράση που λέει η @Evi_Stav " No English! This is Germany" ....λες κ είναι μαγνητοφωνημένη :haha: ...Μας έλεγαν ακριβώς την ίδια.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Το Βερολίνο έχει τη φήμη ότι είναι η πιο αγενής πόλη στον κοσμο στο μεταξύ. Επιβεβαιώνουν μέχρι κ οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Why Berlin is proud to be the world’s rudest city

Από όσες πόλεις έχω πάει είναι με τεράστια διαφορά η πιο αγενής ή καλύτερα, η μόνη όπου η αγένεια ήταν το νο1 χαρακτηριστικό που μου αποτυπώθηκε.
Η βρώμα επίσης πολλή. Στα πιο γυαλιστερα σημεία δεν έχει τόσο (εκτός από μπουκάλια κ κουτάκια αλουμινίου από αλκοόλ), αλλά λίγο έξω από αυτά μιλάμε για μποχα κ κατουρλιλα μεγατόνων.
Δεν σημαίνει ότι δεν μου άρεσε, έχω ξαναγράψει, έχει τρομακτική παρακμή σε σχέση με μια δεκαετία πριν αλλά είναι μοναδική πολη. Το μουσείο της Περγάμου ανακαινίζεται κ η περιοδικη έκθεση που έχουν ανοίξει είναι ασύγκριτης κλάσης. Τότε ακόμα κ η αγένεια ήταν σε νορμάλ επίπεδα.
Το Βερολίνο όταν το γνωρισα πριν 15 περιπου χρόνια το λάτρεψα. Δυστυχώς έχω να πάω από τότε. Δεν θυμάμαι να αντιμετώπισα κάποια φοβερή αγένεια, ούτε όμως και κάποια ιδιαίτερη ευγένεια. Δεν θα ξεχάσω πάντως στο ίδιο ταξίδι όταν πήγα στη συνέχεια στη Δρέσδη ο κόσμος μου φάνηκε "καπως μαζεμενος" και γενικώς λίγοι μιλούσαν αγγλικά. Μάλιστα μια κυρία θυμάμαι γεμάτη υπερηφάνεια (και ostalgie☺) μας είπε δεν μιλάει αγγλικά αλλά αν σας εξυπηρετεί μιλάω εξαιρετικά ρώσικα 😁!
Πέρσι βρέθηκα στη δυτική Γερμανία (Κολωνία- Βόννη)....σαφεστερα πιο ευγενικός και εξυπηρετικος κόσμος!
Τη μεγαλύτερη πάντως αγένεια από επαγγελματίες τη συνάντησα στην Πράγα

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Κ όταν το συζήτησα με κάτι φίλους Άγγλους που έχουν πάει σχεδόν σε όλο τον κόσμο,(κ πάνε κ μένουν κιόλας παντού,μπορεί να ταξιδεύουν πάνω από 1 χρόνο συνεχόμενο)μου είπαν: "Oι πιο αγενείς ντόπιοι είναι σε Γαλλία,Γερμανία,σιγά δεν το ήξερες;" Πως είναι αυτονόητο κ καλά.Κ νόμιζα πως το έλεγαν από προκατάληψη. Αλλά μετά που το συζήτησα κ με άλλους πολυταξιδεμένους μου είπαν τα ίδια.
Οι απανταχού ταξιδευτές αποφάσισαν δηλαδή ότι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί είναι αγενείς; Είναι οριστική η απόφαση ή έχουν ακόμα ελπίδες;

alma

Member
Οι απανταχού ταξιδευτές αποφάσισαν δηλαδή ότι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί είναι αγενείς; Είναι οριστική η απόφαση ή έχουν ακόμα ελπίδες;
Αν κρίνω από την άποψη των μελών του φόρουμ,μια ταύτιση απόψεων φαίνεται πάντως για τη Γερμανία.Το άρθρο που έβαλε η @MVSylvia ας πούμε δεν το είχα διαβάσει πριν,αλλά μοιάζει πολύ με όσα ακούμε κ διαβάζουμε εδώ.
Από την άλλη πάντα κάποιος θα έχει διαφορετική εμπειρία. Κι εμένα οι Τσέχοι όλοι μου φέρθηκαν άψογα παντού στη χώρα. Αυτό δε σημαίνει πως αμφισβητώ όσους λένε πως τους φέρθηκαν αγενώς.

annoula

Member
Για την Γερμανία δεν ειναι οριστικη. Ειναι αμετάκλητη.

Georgie

Member
Απροσδόκητα όμορφο το Μπιλμπάο !
Δυνατή πόλη, όπως όλη η χώρα των Βάσκων.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ποσο καλογουστοι είναι οι κάτοικοι της.
Πέρα το lifestyle και το ωραίο ντύσιμο, οι ομπρέλες τους είναι class.
Σε αντίθεση με την εξίσου βροχερή Ιρλανδία που ζω, 9 στις 10 ομπρέλες που βλέπεις από τους "λίγους" που έχουν είναι χρεπια.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom