thanassis33
Member
Εκτός από Βερολίνο, έχω πάει Μόναχο και Κολωνία. Και στις δύο πόλεις ήταν αρκετά κρύοι όλοι, αλλά όχι τόσο αγενείς όσο στο Βερολίνο.Εμείς πάντως την ίδια ακριβώς αγένεια που λέτε για τους Γερμανούς του Βερολίνου,την αντιμετωπίσαμε με τους Γερμανούς της Δρέσδης.Αγενέστατοι,δεν έδιναν πληροφορίες σε όσους δεν μιλούσαν γερμανικά κ δεν νομίζω να μην μιλούν Αγγλικά κ μάλιστα νέοι άνθρωποι.
2 σταμάτησαν από μόνοι τους να μας βοηθήσουν όταν είδαν να ψάχνουμε.Ένας Ασιάτης κ μία που τελικά ήταν ελληνικής καταγωγής....
Εσείς το είδατε μόνο στο Βερολίνο ή κ σε άλλες πόλεις της Γερμανίας;
Προσωπικά συνήθως είμαι τυχερή σε αυτό το κομμάτι.Οι περισσότεροι λαοί ακόμα κ οι Τσέχοι (που πολλοί τους βρίσκουν αγενείς)με μας ήταν ευγενέστατοι,μας ακολουθούσαν ακόμα κ σε χωριά που δεν ξέρουν καλά αγγλικά,να μας πάνε μέχρι τους σταθμούς τρένων-λεωφορείων.
Ακριβώς τα ίδια στη Δρέσδη....
Έχω πάει αρκετές φορές στο Μόναχο λόγω φίλων Γερμανών φιλελληνων, μιλάω καλά τη γλώσσα κι έχω συναντησει αρκετες φορες μούτρα, αναίδεια, έλλειψη χιούμορ και μια ελαφριά "ηλιθιότητα" λόγω ατεγκτης γερμανικης λογικης.Εκτός από Βερολίνο, έχω πάει Μόναχο και Κολωνία. Και στις δύο πόλεις ήταν αρκετά κρύοι όλοι, αλλά όχι τόσο αγενείς όσο στο Βερολίνο.
Πήγα δηλαδή σε φούρνο στο Μόναχο στην περιοχή που έμενε η φίλη μου (στη φοιτητική) και ζήτησα να μου εξηγήσουν στα αγγλικά τι περιείχαν μέσα τα προϊόντα και απλά δεν μου απάντησε η κυρία που δούλευε εκεί ποτέ την ξαναρωτησα, με κοίταζε πάλι! Τουλάχιστον δεν μου είπε "this is Munich! This is Germany!" Έβγαλα κινητό, google lens, μετάφραση και ψιλοεκανα τη δουλειά μου
Θα συμφωνήσω κι εγώ!Απροσδόκητα όμορφο το Μπιλμπάο !
Σε συνδυασμό με αυτό που ειπώθηκε από Άγγλους για τον αγενεστερο κόσμο σε Γαλλία και Γερμανία πιθανόν να έχει να κάνει με το ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού δε θέλει να μιλήσει αγγλικά σε αυτές τις χώρες. Σε άλλες χώρες μπορεί να μη μιλάνε αγγλικά αλλά δε θεωρούν αυτονόητο ότι θα ξέρεις τη γλώσσα τους,ενώ σε μέρη της Γαλλίας και της Γερμανίας ναι. Προσωπικά μόνο στο Παρίσι το βίωσα τόσο έντονα βέβαια,στο Βερολίνο ήταν λίγο ειρωνες αλλά όχι τραγικά,μάλιστα επειδή τα γερμανικά μου ήταν μέτρια,μου μιλούσαν από μόνοι τους αγγλικά κάποιοι.Εκτός από Βερολίνο, έχω πάει Μόναχο και Κολωνία. Και στις δύο πόλεις ήταν αρκετά κρύοι όλοι, αλλά όχι τόσο αγενείς όσο στο Βερολίνο.
Πήγα δηλαδή σε φούρνο στο Μόναχο στην περιοχή που έμενε η φίλη μου (στη φοιτητική) και ζήτησα να μου εξηγήσουν στα αγγλικά τι περιείχαν μέσα τα προϊόντα και απλά δεν μου απάντησε η κυρία που δούλευε εκεί ποτέ την ξαναρωτησα, με κοίταζε πάλι! Τουλάχιστον δεν μου είπε "this is Munich! This is Germany!"
Εμένα μου αρέσει αυτή, αν και στην αρχή ξενίζει πολύ, αμερικανική θετικότητα και ευγένεια, το χαμόγελο, η κοινωνικότητα.Θα συμφωνήσω κι εγώ!
Γενικά λάτρεψα τόσο Μπιλμπάο, όσο και Σαν Σεμπάστιαν.
Ειδικά στο Μπιλμπάο μου άρεσε πολύ το artistic στοιχείο του, σε συνδυασμό με την ωραία ενέργειά του και τις καταπληκτικές γεύσεις.
Επίσης μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση οι Βασκοι, τους οποίους θεωρώ πολύ διαφορετικούς από τους υπόλοιπους Ισπανούς.
Κι επειδή πιάσαμε το κομμάτι της αγένειας, για μένα την πρωτοκαθεδρία κρατάνε (μακράν από τον επόμενο) οι Ισραηλινοί, με Τσέχους, Ούγγρους και Λιθουανούς να ακολουθούν.
Για Γερμανούς έχω ουδέτερη άποψη, ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Για Γάλλους η γνώμη μου είναι πάρα πολύ καλή, γενικά μου έχουν ταιριάξει πολύ ως λαός (παρότι η εμπειρία μου είναι -πέρα από το απαραίτητο Παρίσι- αποκλειστικά στο Νότο της χώρας).
Και για να λέμε τα καλά, σε επίπεδο ευγένειας/προσέγγισης έχω να λέω τα καλύτερα για Σριλανκέζους, Ιρανούς, Κούρδους, Τούρκους, Ιορδανούς, Παλαιστίνιους, Ουκρανούς και ναι, θα το παραδεχτώ, Αμερικανούς (παρότι με ξενίζει η υπερβολική τους "θετικότητα", πρόκειται για έναν πολύ ευγενή λαό-at least στις έξι Πολιτείες που έχω επισκεφτεί).
Με τα μάτια των Τουριστών φαινόμαστε πολύ φιλόξενοι.Άραγε οι Έλληνες σε ποιο level ευγένειας κατατασομαστε;;
Στο λεβελ του γλειφτη στον τουριστα να αφησει ευρω κι απο πισω του τον λενε βλακα.Άραγε οι Έλληνες σε ποιο level ευγένειας κατατασομαστε;;
Και άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουμε καμία σχέση και κανένα προσωπικό κέρδος από τον τουρισμό αλλά μόνο να αντιμετωπίσουμε ουρές στην πόλη μας και συνωστισμό(εξαιτίας υπερτουρισμού)πάλι είμαστε ευγενικοί με τον τουρίστα. Προσωπικά έχω βοηθήσει τόσους ακόμα κι όταν βιάζομαι και τρέχω στο κέντρο ,που με κυνηγούν να μου δώσουν την κάρτα τους ή να με καλέσουν στην πόλη τους.Αν μιλάς πολλές ξένες γλώσσες είναι ακόμα πιο εύκολο,τις εξασκείς κιόλας.Με τα μάτια των Τουριστών φαινόμαστε πολύ φιλόξενοι.
Γενικά έχουμε καλή φήμη.
Ανεξήγητο, αλλά έτσι είναι.
The weather, the food, the people... Θα το διαβάσεις παντού.
Αν σου κατσει στραβη στο Βερολινο και πρεπει να απευθυνθεις στις αρχες, καλή τυχη!Οι πολίτες μιας χώρας η πόλης δε μπορούν να χαρακτηριστούν βάση προσωπικών εμπειριών.
Λογικό είναι να ψάχνεις τα χαλαρά και τα ωραία σε ένα ταξίδι και ως συνήθως τα βρίσκεις αφού κανείς τουρισμό.
Η πραγματικότητα κρύβεται όταν σου κάτσει άσχημη και πρέπει να απευθυνθείς στις αρχές η στο δημόσιο.
Εγώ χαλαρά θα έβαζα στη χειρότερη θέση τη Βαρκελώνη.