• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

MVSylvia

Member
Το Βερολίνο έχει τη φήμη ότι είναι η πιο αγενής πόλη στον κοσμο στο μεταξύ. Επιβεβαιώνουν μέχρι κ οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Why Berlin is proud to be the world’s rudest city

Από όσες πόλεις έχω πάει είναι με τεράστια διαφορά η πιο αγενής ή καλύτερα, η μόνο όπου η αγένεια ήταν το νο1 χαρακτηριστικό που μου αποτυπώθηκε.
Η βρώμα επίσης πολλή. Στα πιο γυαλιστερα σημεία δεν έχει τόσο (εκτός από μπουκάλια κ κουτάκια αλουμινίου από αλκοόλ), αλλά λίγο έξω από αυτά μιλάμε για μποχα κ κατουρλιλα μεγατόνων.
Δεν σημαίνει ότι δεν μου άρεσε, έχω ξαναγράψει, έχει τρομακτική παρακμή σε σχέση με μια δεκαετία πριν αλλά είναι μοναδική πολη. Το μουσείο της Περγάμου ανακαινίζεται κ η περιοδικη έκθεση που έχουν ανοίξει είναι ασύγκριτης κλάσης. Τότε ακόμα κ η αγένεια ήταν σε νορμάλ επίπεδα.

Evi_Stav

Member
Στο Βερολίνο αντιμετώπισα και εγώ φοβερή αγένεια αμέσως μόλις πάτησα το πόδι μου.

Εμφανώς χαμένη μόλις βγήκα από το αεροδρόμιο και ήθελα να πάρω τρένο, ρώτησα έναν κύριο που βρήκα μπροστά μου για τη σωστή κατεύθυνση και μου λέει "only German here! No English! This is Germany".

Και μόνο αυτό το περιστατικό ήταν αρκετό για να αντιπαθησω το Βερολίνο! Αλλά συμφωνώ και στο ότι ήταν και πολύ βρώμικο.

Θα ήθελα να του δώσω κάποτε μια δεύτερη ευκαιρία αλλά η πρώτη μου επίσκεψη με απογοήτευσε πλήρως.

alma

Member
Εμείς πάντως την ίδια ακριβώς αγένεια που λέτε για τους Γερμανούς του Βερολίνου,την αντιμετωπίσαμε με τους Γερμανούς της Δρέσδης.Αγενέστατοι,δεν έδιναν πληροφορίες σε όσους δεν μιλούσαν γερμανικά κ δεν νομίζω να μην μιλούν Αγγλικά κ μάλιστα νέοι άνθρωποι.

2 σταμάτησαν από μόνοι τους να μας βοηθήσουν όταν είδαν να ψάχνουμε.Ένας Ασιάτης κ μία που τελικά ήταν ελληνικής καταγωγής....

Εσείς το είδατε μόνο στο Βερολίνο ή κ σε άλλες πόλεις της Γερμανίας;

Προσωπικά συνήθως είμαι τυχερή σε αυτό το κομμάτι.Οι περισσότεροι λαοί ακόμα κ οι Τσέχοι (που πολλοί τους βρίσκουν αγενείς)με μας ήταν ευγενέστατοι,μας ακολουθούσαν ακόμα κ σε χωριά που δεν ξέρουν καλά αγγλικά,να μας πάνε μέχρι τους σταθμούς τρένων-λεωφορείων.

Εμφανώς χαμένη μόλις βγήκα από το αεροδρόμιο και ήθελα να πάρω τρένο, ρώτησα έναν κύριο που βρήκα μπροστά μου για τη σωστή κατεύθυνση και μου λέει "only German here! No English! This is Germany".
Ακριβώς τα ίδια στη Δρέσδη....

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Εμείς πάντως την ίδια ακριβώς αγένεια που λέτε για τους Γερμανούς του Βερολίνου,την αντιμετωπίσαμε με τους Γερμανούς της Δρέσδης.Αγενέστατοι,δεν έδιναν πληροφορίες σε όσους δεν μιλούσαν γερμανικά κ δεν νομίζω να μην μιλούν Αγγλικά κ μάλιστα νέοι άνθρωποι.

2 σταμάτησαν από μόνοι τους να μας βοηθήσουν όταν είδαν να ψάχνουμε.Ένας Ασιάτης κ μία που τελικά ήταν ελληνικής καταγωγής....

Εσείς το είδατε μόνο στο Βερολίνο ή κ σε άλλες πόλεις της Γερμανίας;

Προσωπικά συνήθως είμαι τυχερή σε αυτό το κομμάτι.Οι περισσότεροι λαοί ακόμα κ οι Τσέχοι (που πολλοί τους βρίσκουν αγενείς)με μας ήταν ευγενέστατοι,μας ακολουθούσαν ακόμα κ σε χωριά που δεν ξέρουν καλά αγγλικά,να μας πάνε μέχρι τους σταθμούς τρένων-λεωφορείων.

Ακριβώς τα ίδια στη Δρέσδη....
Στο Βερολίνο έχω δει όλη την γκάμα των συμπεριφορών. Από ευγενέστατους ως για πολύ ξύλο.
Αλλά πραγματικά, όπως τα λες, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Δρέσδης ήταν τρομερά αγενείς σε όλους τους τομείς! Από τους συναδέρφους στο τοπικό πανεπιστήμιο και την φαρμακοποιό που χρειάστηκα κάποια στιγμή μέχρι τους υπαλλήλους στην εστίαση και στα μουσεία δεν έχω να θυμάμαι τίποτα καλό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.360
Νεότερο μέλος
vasilis400

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom