Αν σου κατσει στραβη στο Βερολινο και πρεπει να απευθυνθεις στις αρχες, καλή τυχη!
Έχω να πάω πολλά χρόνια στο Βερολίνο, τελευταία φορά ήταν το 2011.Αν σου κατσει στραβη στο Βερολινο και πρεπει να απευθυνθεις στις αρχες, καλή τυχη!
Εγω πηγα πριν την πανδημία. Και χρειαστηκε να εχω και επαφη με δημοσια υπηρεσια και χρειαστηκα σε κατι μια μικρη βοηθεια. Οι ανθρωποι ειναι απο νοοτροπια αγενεις, δεν θελουν να βοηθησουν. Δε νονιζω οτι εχουν καμία σχεση με εμας στη νοοτροπια. Για μενα το χειροτερο ολων ειναι οτι αυτη η "ανωτερότητα" που νομιζουν οτι εχουν ειναι παντελως αδικαιολογητη.Έχω να πάω πολλά χρόνια στο Βερολίνο, τελευταία φορά ήταν το 2011.
Συνολικά έχω βρεθεί 4 φορές και δε μου είχε κάνει κάτι αρνητικό η συμπεριφορά του κόσμου.
Τα πράγματα βρίσκονται σε μια περίοδο αλλαγών.
Ο κόσμος στην Ευρώπη έχει γίνει πιο εσωστρεφής γενικά.
Η πανδημία τα έκανε χειρότερα.
Σε καταλαβαίνω, άσχημο feeling.Εγω πηγα πριν την πανδημία. Και χρειαστηκε να εχω και επαφη με δημοσια υπηρεσια και χρειαστηκα σε κατι μια μικρη βοηθεια. Οι ανθρωποι ειναι απο νοοτροπια αγενεις, δεν θελουν να βοηθησουν. Δε νονιζω οτι εχουν καμία σχεση με εμας στη νοοτροπια. Για μενα το χειροτερο ολων ειναι οτι αυτη η "ανωτερότητα" που νομιζουν οτι εχουν ειναι παντελως αδικαιολογητη.
Επιβεβαιώνω από φίλη που έμενε για χρόνια εκεί και μου έχει πει περιστατικά σοκαριστικής αγένειας σε υπηρεσίες. Ειδικά αν δε μιλάς καλά και τη γλώσσα πολύ δύσκολα τα πράγματα.Αν σου κατσει στραβη στο Βερολινο και πρεπει να απευθυνθεις στις αρχες, καλή τυχη!
Οι Αμερικανοί είναι ίσως ο πιο ανοιχτός στο socializing λαός που έχω δει. Όποτε τυχαίνει να γνωρίσω Αμερικανο σε κάποια χώρα (δηλαδή κάπου που είμαστε και οι 2 τουριστες) μπορεί να καταλήξουμε να πίνουμε καφέ ή μπύρες. Αυτό δεν το έχω δει ούτε στους μεσογειακούς Ισπανούς η Ιταλούς.Εμένα μου αρέσει αυτή, αν και στην αρχή ξενίζει πολύ, αμερικανική θετικότητα και ευγένεια, το χαμόγελο, η κοινωνικότητα.
Στους πολύ ευγενικούς βάζω και τους νεπαλεζους.
Δεν ξέρω πόσοι έχετε μετανάστες ή expats που δε μιλάνε ελληνικά στον κύκλο σας, εγώ που έχω κι από τα δύο, μπορώ να σας πω ιστορίες ατελείωτης γαϊδουριάς και άρνησης εξυπηρέτησης από ΚΕΠ -που υποτίθεται είναι και οι ευγενικότεροι- ως νοσοκομεία. Αν πετύχετε ποτέ κανά αγγλόφωνο στανταπ από expats στην Αθήνα θα ακούσετε πολλά τέτοια σκηνικά, που τα πιστεύω 100% γιατί μου τα έχουν μεταφέρει ή τα έχω δει πριν παρέμβω μεταφραστικά. Να πω ότι συχνά αυτό επεκτείνεται σε customer service και τράπεζες, για να μη στοχοποιώ μόνο το δημόσιο, όπου στην τελική υπάρχει και μια κάποια βελτίωση μες στα χρόνια. Βέβαια εγώ δε θεωρώ γενικά ευγενικό λαό τους Έλληνες ούτε και μεταξύ μας, μόνο στους τουρίστες, στην οικογένεια και στην παρέα μας είμαστε φιλικοί. Κάποιοι λαοί βέβαια είναι γενικώς ψυχροί για τα δικά μας στάνταρ ακόμα και στον πιο στενό τους κύκλο, πολλώ δε μάλλον με τους τουρίστες.Επιβεβαιώνω από φίλη που έμενε για χρόνια εκεί και μου έχει πει περιστατικά σοκαριστικής αγένειας σε υπηρεσίες. Ειδικά αν δε μιλάς καλά και τη γλώσσα πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Ενώ στην Ελλάδα χαλί να τους πατήσεις γίνονται όταν πας σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν είσαι και ξένος δε που δεν μιλάς σωστά τη γλώσσα μόνο κόκκινα χαλιά που δεν στρώνουν για να σε υποδεχτούν!Επιβεβαιώνω από φίλη που έμενε για χρόνια εκεί και μου έχει πει περιστατικά σοκαριστικής αγένειας σε υπηρεσίες. Ειδικά αν δε μιλάς καλά και τη γλώσσα πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Αυτες τις unpopular opinion θελουμε που συνηθως δεν γραφονται, βοηθητικες δεν παιζει να μην ειναι και απεχουν παρασαγκας απο την ωραιοποιηση που δεν βοηθα κανεναν. Εγω σε περιπου ιδιο επιπεδο βρωμιας με Βερολινο βαζω την Μαλτα οπως την εζησα φετος το καλοκαιρι. Καταλαβαινω οτι ηταν high season και ειχε βουλιαξει απο 18χρονα αλλα δυστυχως αν κατσεις να φας και τριγυρω μυριζει και γενικως πρεπει να προσεχεις μην πεσει κανεις μεθυσμενος πανω σου δεν ειναι στα τοπ των επιλογων στην ηλικια μου. Αλλα και περαν της βρωμιας το κυριως νησι για τα δικα μου γουστα - κ εννοειται σεβομαι οποιαδηποτε αντιθετη αποψη- ενα τριημερο θελει ιδιως λαμβανονενου υποψιν οτι απο παραλιες δεν εχει κατι ουαου.Ας πω και γω μια unpopular opinion: δεν μου αρεσε η Μπανγκοκ... αυτος ο συνδυασμος βρωμιας (αρουραιοι 2 φορες πηδηξαν πανω απο το ποδι μου ενω περπατουσα, ουτε στην Ινδια δεν μου ετυχε κατι τετοιο) , νεφους, κιτς αισθητικης (απο τις ταβερνες μεχρι τους πλανοδιους πωλητες φαγητου, τις νυχτερινες αγορες, τις ακαλαισθητες επιγραφες νεον) και της σοκαριστικης πορνειας (ανηλικα που τα πηγαιναν οι γονεις να συναντησουν τους δυτικους γερους ανωμαλους πελατες) με χαλασε απιστευτα.
Ακομα και η υποτιθεμενη ευγενεια τους μου την εδωσε γιατι την βρηκα στα ορια της δουλοπρεπειας και υποκριτικη, αφου μπορει να εκαναν τεμεναδες και με το που πηγαινες να στριψεις την πλατη σου σε κοροιδευαν στην γλωσσα τους.
Εχω πετυχει σε εφορια μια υπαλληλο που ειχε κανει εναν αλβανο κυριουλη ρομπα επειδη μιλαγε σπαστα ελληνικα "δεν καταλαβαινω τι μου λες" του ελεγε ουρλιαζοντας λες και ηταν κουφος και οχι αλλοδαπος και ενδιαμεσα κοιταζε μια τους συναδελφους της και μια το κοινο λεγοντας "ολοι εδω μαζευτηκαν, να μιλησουν δεν ξερουν, αλλα τα επιδοματα τα μαθαινουν" και γελουσε αναμενοντας να βρει συμμαχους να κοροιδεψουν μαζι....μεχρι που καποιος την ξ€χ€σ€ και το καταευχαριστηθηκα....Ενώ στην Ελλάδα χαλί να τους πατήσεις γίνονται όταν πας σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν είσαι και ξένος δε που δεν μιλάς σωστά τη γλώσσα μόνο κόκκινα χαλιά που δεν στρώνουν για να σε υποδεχτούν!