Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
στο λινκ που έδωσα γραφει και για την Αυστρία ειδικά. φυσικά και σε πιστεύω όμως. εντυπωσιακό πραγματικά. αν σκεφτούμε και πώς περιποιηθηκαν τον Ιρβινγκ πρόσφατα. μήπως περνούσε σε καμμία εξαίρεση "scholarly reason"..

The German (and Austrian) postwar criminal code makes the public showing of the Hakenkreuz (the swastika) and other Nazi symbols illegal and punishable, except for scholarly reasons
Δεν ξέρω, πάντως Ε.Η.Δ. (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση) δεν μας έκαναν την ώρα του φαγητού! :haha: Η μόνη διαπαιδαγώγηση ήταν στο πώς πίνουν τις μπύρες και σ'αυτό αποδειχθήκαμε ιδιαίτερα ευεπίφοροι μαθήσεως! :haha::haha::haha:

Last edited by a moderator:

XRISTOS71

Member
Στην Πραγα το ανατολικο μπλοκ ειναι ακομα εμφανες...

Ευαγγελία
για μας που είμαστε παιδια του δυτικού κόσμου καλό είναι να βλέπουμε και πόλεις του πρώην ανατολικού μπλόκ δεν κανει κακό !!!!

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
οχι βεβαια αλλα ειναι συνηθες φαινομενο καθε φορα που γραφει καποιος για μια πολη η χωρα που πηγαινει σαν τουριστας να μπαινει καποιος αλλος και να γραφει γαι τον αν εχεις ζησει την ζωη των ντοπιων.
Για τουρισμο πηγαινω και δεν με ενδιαφερει αν θα φαω γκουλας στο σπιτι του ταδε, η αν θα φαω λουκανικα στο σπιτι του δεινα.
Γιαυτο λοιπον και αυτοι που δουλευουν σε μια πολη που ζει απο τον τουρισμο, οφειλουν να σεβονται το επισκεπτη

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights

Ευαγγελία
για μας που είμαστε παιδια του δυτικού κόσμου καλό είναι να βλέπουμε και πόλεις του πρώην ανατολικού μπλόκ δεν κανει κακό !!!!
Χρηστο μαλλον σε λαθος ανθρωπο μιλας...
Εγω ζω και αναπνεω για αυτες τις πολεις..απλα η Πραγα δεν ειναι μια απο αυτες!!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
οχι βεβαια αλλα ειναι συνηθες φαινομενο καθε φορα που γραφει καποιος για μια πολη η χωρα που πηγαινει σαν τουριστας να μπαινει καποιος αλλος και να γραφει γαι τον αν εχεις ζησει την ζωη των ντοπιων.
Για τουρισμο πηγαινω και δεν με ενδιαφερει αν θα φαω γκουλας στο σπιτι του ταδε, η αν θα φαω λουκανικα στο σπιτι του δεινα.
Γιαυτο λοιπον και αυτοι που δουλευουν σε μια πολη που ζει απο τον τουρισμο, οφειλουν να σεβονται το επισκεπτη
Για το τελευταίο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επειδή όμως, για μένα, η εικόνα μιας πόλης ή ενός τόπου δεν είναι μόνο αυτό που είθισται να λέγεται "αξιοθέατο" αλλά (ίσως και σημαντικότερο) και οι άνθρωποι, γι αυτόν τον λόγο έγραψα και ότι έγραψα. Η καθημερινότητά τους, οι συνήθειες, η διατροφή αποτελούν μέρος του πολιτισμού τους που θέλω να γνωρίσω και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία επιδιώκω να έλθω σε στενότερη επαφή μαζί τους. Γι αυτό θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου σαν "ταξιδευτή" και όχι τουρίστα - αν και πολλές φορές λειτουργώ σαν το δεύτερο. Ανάλογα πώς νοιώθεις σε κάθε περίπτωση και τι ανάγκη έχεις! :)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σωστό... Και πού νά'βλεπες πώς ήταν το 1993! Είναι απίστευτη η πρόοδος που έχουν κάνει οι άνθρωποι. Κι αυτό, νομίζω, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη...

XRISTOS71

Member
Για το τελευταίο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επειδή όμως, για μένα, η εικόνα μιας πόλης ή ενός τόπου δεν είναι μόνο αυτό που είθισται να λέγεται "αξιοθέατο" αλλά (ίσως και σημαντικότερο) και οι άνθρωποι, γι αυτόν τον λόγο έγραψα και ότι έγραψα. Η καθημερινότητά τους, οι συνήθειες, η διατροφή αποτελούν μέρος του πολιτισμού τους που θέλω να γνωρίσω και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία επιδιώκω να έλθω σε στενότερη επαφή μαζί τους. Γι αυτό θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου σαν "ταξιδευτή" και όχι τουρίστα - αν και πολλές φορές λειτουργώ σαν το δεύτερο. Ανάλογα πώς νοιώθεις σε κάθε περίπτωση και τι ανάγκη έχεις! :)

και στις δυο πόλεις πήγα για τουρισμό και οχι για εργασία και στα μερη ( τουριστικά ) που πήγαινα έβλεπα την βιτρίνα χωρίς όμως να θέλω να '''ζήσω ''' την τοπική κουλτούρα
και το τι τρώει ο βιέννεζος η ο κάτοικος της πράγας στο σπίτι του
να διασκεδάσω και να περάσω καλά πήγα ..δεν πήγα να ψυχοπλακωθώ :(
πρίν ξεκινήσουμε να κάνουμε ολες αυτές τις αναλύσεις περί κουλτούρας πολιτισμού κτλ..σε άλλες χωρες ας κοιτάξουμε τι γίνετε εδω που ζούμε γυρω μας και να δούμε έλληνες που τρ'ωνε απο τα σκουπίδια ...
κάντε καμιά βόλτα τα μεσημερια που τελειώνουν οι λαικές να δείτε τι γίνετε

XRISTOS71

Member
Γιαυτο λοιπον και αυτοι που δουλευουν σε μια πολη που ζει απο τον τουρισμο, οφειλουν να σεβονται το επισκεπτη<!-- GAL --><!-- google_ad_section_end -->
εγω πάντως ασέβεια δεν βρήκα στην Πράγα ...αγέλαστους ανθρώπους όμως είδα και στην Βιέννη και στην Πράγα και δεν νομίζω οτι με ενα περιστατικό σε κάποιο εστιατόριο με κάποιον σερβιτόρο που δεν του έκατσε η γυναίκα του το βράδυ και είναι μες στα νέυρα να λέμε οτι όλοι οσοι δουλέυουν στην Πράγα η την Βιέννη επίσης ε'ιναι ξυνόί και περίεργοι .
εδω στην Αθήνα δεν έχεις πάει σε εστιατόριο καταστημα που να μην συνάντησε ασχημη συμπεριφορά ????

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
κάντε καμιά βόλτα τα μεσημερια που τελειώνουν οι λαικές να δείτε τι γίνετε
Συμφωνώ και επαυξάνω! Κάθε Παρασκευή γίνεται λαική κάτω απο το μπαλκόνι μου και στις 4 το απόγευμα που τα μαζεύουν ξεδιπλώνονται εικόνες σαν αυτήν που περιγράφεις... Όμως, δε με ρώτησες τι πιστεύω και για τις δικές μας πόλεις ή τον σύγχρονο νεο-ελληνικό "πολιτισμό"! Ας μη το θίξουμε καλύτερα αυτό το θέμα...;)

XRISTOS71

Member
Συμφωνώ και επαυξάνω! Κάθε Παρασκευή γίνεται λαική κάτω απο το μπαλκόνι μου και στις 4 το απόγευμα που τα μαζεύουν ξεδιπλώνονται εικόνες σαν αυτήν που περιγράφεις... Όμως, δε με ρώτησες τι πιστεύω και για τις δικές μας πόλεις ή τον σύγχρονο νεο-ελληνικό "πολιτισμό"! Ας μη το θίξουμε καλύτερα αυτό το θέμα...;)
μου αρκεί που συμφωνούμε και μένουμε εκεί γιατι αν ανοίξουμε το άλλο θεμα περι νεοέλληνα θα είμαστε off topic :D:D

ας μπούμε στον πόλεμο πάλι

στην Βιέννη έφαγα τα καλύτερα hot dog υπάιθριες ψητές πατατες με φλούδα και ψητα κάστανα
στην Πράγα οτι 'εφαγα στο πόδι εκτός παγωτού δεν με ενθουσίασε :roll::roll:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ξαναγυρνωντας λιγο στο προηγουμενο θεμα να προσθεσω οτι κατα τη διαρκεια του μεσοπολεμου η Τσεχοσλοβακια (και η Πραγα ειδικοτερα) υπηρξε καταφυγιο ανθρωπων οι οποιοι διωκονταν απο το ναζιστικο καθεστως και η οποιοι κατεφευγαν εκει, αποκτουσαν υπηκοοτητα και θετη πατριδα. Ολα αυτα μεχρι το 1939 που ο Χιτλερ εισεβαλλε και τελειωσε αυτη η φιλελευθερη περιοδος. Δεν μπορουμε ομως δυστυχως να πουμε το ιδιο για την Αυστρια. Στον αερα ελευθεριας η Πραγα κερδιζει κατα κρατος και προπολεμικα και μεταπολεμικα.

Traveller

Member
Αν κάνεις μια περιήγηση σε διάφορα ξένα φόρουμ και στο you tube θα δεις εξαιρετικά σχόλια αποσπά η Πράγα.
Και αυτό έχει την μεγαλύτερη αξία. Τουλάχιστον το 90% των επισκεπτώ γυρνάνε με πολύ καλές εντυπώσεις.
Για διάβασε λίγο τις ιστοριές για την Πραγα στο travelstories
Αυτό dik-7 μου με αφήνει παγερά αδιάφορο... άλλοι τόσοι γυρνάνε και από το Dubai με τις καλύτερες των εντυπώσεων... άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων...

- Έχετε την εντύπωση ότι οι Βιεννέζοι κόβουν βόλτες κάθε μέρα στα μουσεία και τα παλάτια και το βράδυ ξεχαρμανιάζουν στην Όπερα;
- Δεν αντέχω το κόμπλεξ κατωτερότητας που (δικαίως) έχουν οι αυστριακοί απέναντι στους γερμανούς
- Δεν γουστάρω καθόλου τον λανθάνοντα (αρκετές φορές όχι και τόσο λανθάνοντα) φασισμό τους (ναζιστικές σημαίες βρίσκονται αναρτημένες σε τοίχους κάποιων σπιτιών, ακόμη και σε ξενώνες)
- Δεν υπάρχει αυστριακός που να μην είναι περήφανος για το ότι ο Χιτλερ κατάγονταν απο κεί και (κυρίως) γιατί κυβέρνησε τη Γερμανία
- Τι να πούμε για την αντιμετώπιση των Τούρκων (ή και των Ελλήνων, των "ξένων" γενικά) που ζούν και εργάζονται στη Βιέννη (πάντα αφ'υψηλού και με δυσφορία) σε αντιδιαστολή με των Τσέχων της Πράγας που τους έχουν αγκαλιάσει και διασκεδάζουν μαζί τους
- Αυτή ακριβώς την εντύπωση έχω... πάμπολλες Βιεννέζες με τα μικρα παιδιά τους καθώς και απειρα ζευγάρια κόβουν βόλτες στο museum quartier... έχουν βάλει αυτό το υπέροχο σύμπλεγμα μουσείων πραγματικά στη ζωή τους...
- Αυτό προφανώς το λες για ανέκδοτο... οι Τσέχοι μαζί με τους Βούλγαρους και τους Ούγγρους είναι μακράν οι πιό κομπλεξικοί λαοί της Ευρώπης... και καλά να είσαι κομπλεξικός με τους Γερμανούς αλλά να είσαι κομπλεξικός και με τους Γερμανούς και με τους Ρώσους πάει πάρα πολύ!!
- Αυτό που λες είναι αφοριστικό... νεοναζί κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη και πάρα μα πάρα πολλοί στην Αν.Ευρώπη...
- Οι Αυστριακοί δεν είναι εκείνοι που ξεμπρόστιασαν συμπατριώτη τους Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών για το Ναζιστικό παρελθόν του?
- Δεν ξέρω για τους Έλληνες και τους Τούρκους αλλά ξέρω για τους φουκαράδες τους τσιγγάνους που τους φέρονται σαν πολίτες 5ης κατηγορίας... οι τσιγγάνοι δηλαδή δεν μετράνε?

Αυτο τωρα πως να το παρω;:haha:
Για πάρα πολύ καλό βέβαια...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry