Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
εγω απλα ειπα οτι ο πατερας της και η μανα της ειναι γερμανοι. Ως γερμανιδα την αναφερει η Wikipedia αλλα εσύ επιμένεις να τη βγάλεις αυστριακή! ε άστο αφού δε σε πάει. πάρτο αλλιώς και βρες μια άλλη. δύσκολο το ξέρω..μάλλον αδύνατο. τι να συγκρινουμε τώρα τσέχες με αυστριακές?
Το οτι η Wikipedia αναφερει την καταγωγη των γονεων της σωστο ειναι, καθοτι προσπαθει να παραθεσει τα πληρεστερα δυνατα στοιχεια σε σχεση με την ιδια. Ειναι λοιπον γερμανικης καταγωγης, αυστριακη ηθοποιος η οποια απεκτησε και γαλλικη υπηκοοτητα σε καποια στιγμη της ζωης της. Παντως στην κοινη γνωμη δεν εμεινε ουτε ως γαλλιδα (παροτι πρωταγωνιστησε σε πολλα γαλλικα εργα στα οποια μιλουσε γαλλικα) ουτε ως γερμανιδα, αλλα ως αυστριακη. Απο εκει και επειτα ολα τα αλλα ειναι ψιλα γραμματα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το οτι η Wikipedia αναφερει την καταγωγη των γονεων της σωστο ειναι, καθοτι προσπαθει να παραθεσει τα πληρεστερα δυνατα στοιχεια σε σχεση με την ιδια. Ειναι λοιπον γερμανικης καταγωγης, αυστριακη ηθοποιος η οποια απεκτησε και γαλλικη υπηκοοτητα σε καποια στιγμη της ζωης της. Παντως στην κοινη γνωμη δεν εμεινε ουτε ως γαλλιδα (παροτι πρωταγωνιστησε σε πολλα γαλλικα εργα στα οποια μιλουσε γαλλικα) ουτε ως γερμανιδα, αλλα ως αυστριακη. Απο εκει και επειτα ολα τα αλλα ειναι ψιλα γραμματα.
πω πω επιμονή..μου θυμίζεις τον Traveller (χωρίς τους τρόπους του...).
η wikipedia λεει γερμανίδα ηθοποιός γεννημένη στην Αυστρία.τέλος. στη συνείδηση του κοινού έμεινε ως Σίσσυ. στη δική σου βιεννέζα.
τελευταίο ποστ επ' αυτού. κουράζομαι να επαναλαμβάνομαι.

σαιτας

Member
τελικα για ποιο πραγμα ψηφιζουμε εδω ??? ποια ειναι πιο ομορφη πολη "η που εχει τους πιο ομορφους κατοικους ? ξεφυγαμε νομιζω

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Αφού κάνατε Αυστριακή τη Σναιντερ, δε μας λέτε και για τον Χίτλερ που γεννήθηκε στην Αυστρία, στην οποία ξεκίνησε το φιλιχιτλερικό κίνημα και πολέμησε στο πλευρό του:bleh::bleh::bleh:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εδω παω πασο: Ο Χιτλερ πραγματι ηταν γεννημενος στην Αυστρια. Αλλα συμφωνα με την προσφιλη Wilipedia ο Χιτλερ .... "was an Austrian-born German politician..."
Τελικα αν μας χρεωνετε τον Χιτλερ στην Αυστρια χρεωστε και τη Romy Schneider, αν δε θεωρειτε τη Romy Schneider αυστριακη τοτε ουτε και τον Χιτλερ μπορειτε να τον θεωρησετε αυστριακο. Διαλεξτε. Και εν πασει περιπτωσει ο Χιτλερ, βιεννεζος δεν ηταν. Και η Βιεννη ειναι το θεμα μας, οχι η Αυστρια.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά έχω μερικές απορίες:

- Έχετε την εντύπωση ότι οι Βιεννέζοι κόβουν βόλτες κάθε μέρα στα μουσεία και τα παλάτια και το βράδυ ξεχαρμανιάζουν στην Όπερα;
- Αντίστοιχα, οι κάτοικοι της Πράγας τη βγάζουν στο δικό τους παλάτι, κάνουν βόλτα πάνω κάτω στη γέφυρα του Καρόλου και χαζεύουν το ρολόι;
- Νομίζετε στ'αλήθεια ότι διαφέρουν σε κάτι η Stephansplatz απο την Staromestske Namesti και οι γύρω δρόμοι που οδηγούν σ'αυτές;
- Αληθινά πιστεύετε ότι στα "τουριστικά" εστιατόρια ή καταστήματα, η συμπεριφορά των υπαλλήλων είναι διαφορετική στο ένα μέρος απο το άλλο (και όχι μόνον εκεί);
- Όλοι όσοι ψηφίσατε υπέρ της μιάς ή της άλλης θα κάνατε το ίδιο αν μένατε εκεί, όχι για πολύ, για 6 μήνες, ας πούμε;
- Έχει δεί κανείς σπίτια ντόπιων, έχει μιλήσει μαζί τους, έχει μοιραστεί ένα πιάτο φαΐ;
- Οι κάτοικοι της πόλης, ο τρόπος ζωής τους, η συμπεριφορά τους στον "ξένο" συμπολίτη τους, παίζουν κανένα ρόλο στην απόφασή σας;

Επειδή για μένα οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω είναι προφανείς και επειδή, όπως ανέφερα σε προηγούμενο σημείωμά μου, έχω γνωρίσει και τις 2 πόλεις όχι μόνο σαν τουρίστας, άλλαξα γνώμη τελικά και ψήφισα υπέρ της μιάς, της Πράγας δηλαδή, γιατί:

- Δεν αντέχω το κόμπλεξ κατωτερότητας που (δικαίως) έχουν οι αυστριακοί απέναντι στους γερμανούς
- Δεν γουστάρω καθόλου τον λανθάνοντα (αρκετές φορές όχι και τόσο λανθάνοντα) φασισμό τους (ναζιστικές σημαίες βρίσκονται αναρτημένες σε τοίχους κάποιων σπιτιών, ακόμη και σε ξενώνες)
- Δεν υπάρχει αυστριακός που να μην είναι περήφανος για το ότι ο Χιτλερ κατάγονταν απο κεί και (κυρίως) γιατί κυβέρνησε τη Γερμανία
- Τι να πούμε για την αντιμετώπιση των Τούρκων (ή και των Ελλήνων, των "ξένων" γενικά) που ζούν και εργάζονται στη Βιέννη (πάντα αφ'υψηλού και με δυσφορία) σε αντιδιαστολή με των Τσέχων της Πράγας που τους έχουν αγκαλιάσει και διασκεδάζουν μαζί τους
- Και μια που τ' αναφέραμε, ας μη μιλήσω καλύτερα για τη ζωή τη νύχτα (και όχι μόνο...)

Και δεν χρειάζονται, φυσικά, οι καλλίπυγες νεαρές που έχουν ενθουσιάσει το φιλοθεάμον κοινό - αυτές άλλωστε ούτως ή άλλως μόνο στα υγρά όνειρα των αρσενικών και στις σελίδες των περιοδικών εμφανίζονται, αλλά, αρκεί μόνο μια περιστροφή περί τον άξονά σου στη μέση μιας πλατείας ή ενός δρόμου για να αντιληφθείς την ποιότητα και ποσότητα του μέσου "υλικού" (όπως είμαστε και μείς, φυσιολογικοί άνθρωποι δηλαδή) που κυκλοφορεί στην Πράγα. Η σύγκριση είναι συντριπτική!

Αυτά τα ολίγα και έτερον ουδέν...

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Αυτο πια που καθε φορα θα γραψει ενας αν εχουμε μοιραστει ενα πιατο φαι με ενα ντοπιο......
Καποιο αλλο επιχειρημα υπαρχει??

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
(ναζιστικές σημαίες βρίσκονται αναρτημένες σε τοίχους κάποιων σπιτιών, ακόμη και σε ξενώνες)
είσαι σίγουρος ότι ήταν ναζιστικές? η χρήση τους έχει ποινικοποιηθεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια. τόσο πολύ περιφρονούν το νόμο? δεν έχουν τετοια φήμη πάντως.
Swastika - Wikipedia, the free encyclopedia

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
είσαι σίγουρος ότι ήταν ναζιστικές? η χρήση τους έχει ποινικοποιηθεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια. τόσο πολύ περιφρονούν το νόμο? δεν έχουν τετοια φήμη πάντως.
Swastika - Wikipedia, the free encyclopedia
Δυστυχώς ναί, φίλε μου, κρεμασμένη στον τοίχο, τεράστια με αγκυλωτό σταυρό, στον τοίχο της αίθουσας ξενώνα που παίρναμε πρωινό (!), σε προάστειο του Σαλτσμπουργκ. Όσο για την ποινικοποίηση, για τη Γερμανία το ξέρω οτι ισχύει, για την Αυστρία δεν ξέρω, ίσως, το γεγονός όμως παραμένει. :(

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αυτο πια που καθε φορα θα γραψει ενας αν εχουμε μοιραστει ενα πιατο φαι με ενα ντοπιο......
Καποιο αλλο επιχειρημα υπαρχει??
Καλή μου ευαγγελία, απ'όσα έγραψα εσύ μόνο αυτό συγκράτησες;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δυστυχώς ναί, φίλε μου, κρεμασμένη στον τοίχο, τεράστια με αγκυλωτό σταυρό, στον τοίχο της αίθουσας ξενώνα που παίρναμε πρωινό (!), σε προάστειο του Σαλτσμπουργκ. Όσο για την ποινικοποίηση, για τη Γερμανία το ξέρω οτι ισχύει, για την Αυστρία δεν ξέρω, ίσως, το γεγονός όμως παραμένει. :(
στο λινκ που έδωσα γραφει και για την Αυστρία ειδικά. φυσικά και σε πιστεύω όμως. εντυπωσιακό πραγματικά. αν σκεφτούμε και πώς περιποιηθηκαν τον Ιρβινγκ πρόσφατα. μήπως περνούσε σε καμμία εξαίρεση "scholarly reason"..

The German (and Austrian) postwar criminal code makes the public showing of the Hakenkreuz (the swastika) and other Nazi symbols illegal and punishable, except for scholarly reasons

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα