alma
Member
Το πατρικό μου σπίτι είναι σε χωριό. Μεγάλωσα στην επαρχία. Δεν έχω απλά καταγωγή απο επαρχία με σπίτι στο χωριό![]()

Το πατρικό μου σπίτι είναι σε χωριό. Μεγάλωσα στην επαρχία. Δεν έχω απλά καταγωγή απο επαρχία με σπίτι στο χωριό![]()
Τα γονίδια είναι απο διαφορετικά χωριά!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δύο χωριά κιόλας έγραψες πιο πάνω!
Κι εγώ μικρή ελεγα: "χάθηκε να έχει η γιαγιά μου ένα σπίτι σαν της Πηνελόπης Δέλτα στην Κηφισιά?" Τώρα όμως μουρμουραω για χωριό!Eγω παλι επειδη στην περιοχη οπου μεγαλωσα υπηρχαν Ελληνες της Κωνσταντινουπολης, της Αιγυπτου, της Νοτιας Αφρικης, ακομα και απο Λατινικη Αμερικη οι οποιοι επεστρεφαν τα καλοκαιρια στους τοπους τους, ελεγα "χαθηκε αντι χωριο να 'χαμε καναν μπαρμπα απο καποια απο αυτες τις χωρες"?![]()
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις αλλά η ανάρτησή μου που παραθέσατε ήταν από τον Μάρτιο του 23. Εκείνο το Πάσχα δεν πήγαμε και ο λόγος ήταν ότι θα είχε συννεφιές τις μέρες που θέλαμε να πάμε, οπότε τι φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος να βγάλεις στη Σαντορίνη;Να κάνετε τη διαδρομή με τα πόδια. Αξίζει χίλια! Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κι αγναντι. Φαγητό στην Οία και επιστροφή με το λεωφορειο. Και μην παραλείψετε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι!
Η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά βολεύουν πάντως και καλύτερα από Δευτέρα του Πάσχα κατά τη γνώμη μουΚαι ερχόμαστε στο φετινό Πάσχα.
Πρόταση για να περάσουμε μερικές μέρες (όχι ακριβώς τις μέρες του Πάσχα. 5ήμερο από Σάββατο του Λαζάρου για 5 μέρες ή από Δευτέρα του Πάσχα για 5 μέρες.
Το σκεφτόμαστε για Κέρκυρα και πιστεύω θα είναι μια χαρά, χωρίς το χαμό που γίνεται τις μέρες του Πάσχα (το 2009 ή το 2010 ήμασταν Πάσχα στην Κέρκυρα) και επειδή έχουμε χρόνια να πάμε λέμε να το επιχειρήσουμε φέτος.
Υπάρχει βέβαια και για Κεφαλονιά προοπτική
Από Πελοπόννησο; Μήπως Σπάρτη; Κάτι άλλο;
Ξεκινάμε από δυτική Μακεδονία
Ευχαριστώ πολύ. Για ποιο λόγο βολεύουν καλύτερα και γιατί από Δευτέρα του Πάσχα; Για το λόγο ότι θα έχουν φύγει οι κύριοι ταξιδιώτες και θα είναι πιο χαλαρά;Η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά βολεύουν πάντως και καλύτερα από Δευτέρα του Πάσχα κατά τη γνώμη μου
1)Βολεύουν καλύτερα από εκεί που μένετε φαντάζομαι.2) Και σίγουρα γι αυτό που λεςΕυχαριστώ πολύ. Για ποιο λόγο βολεύουν καλύτερα και γιατί από Δευτέρα του Πάσχα; Για το λόγο ότι θα έχουν φύγει οι κύριοι ταξιδιώτες και θα είναι πιο χαλαρά;
Εντάξει βολεύουν (πιο κοντά η Κέρκυρα) αρκετά από άποψη απόστασης, αλλά δε θα είχαμε πρόβλημα και για πιο μακριά. Απόκριες πήγαμε Καλαμάτα1)Βολεύουν καλύτερα από εκεί που μένετε φαντάζομαι.2) Και σίγουρα γι αυτό που λες
Εγω δεδομένης της εποχής και των ημερών που έχετε στη διάθεση σας ψηφίζω Πελοπόννησο, μεταξύ Λακωνικής και Μεσσηνιακής Μάνης αν δεν έχετε πάει βέβαια. Είναι ευκαιρία.Από Πελοπόννησο; Μήπως Σπάρτη; Κάτι άλλο;
Ξεκινάμε από δυτική Μακεδονία