paefstra
Member
Τη νυφη μου μια φορα πηγε Πραγα, της πηραν ολη την τσαντα σε καφετερια.
Οι "λαθος" λογαριασμοι και το "υποχρεωτικο τιπ" οσο τους καπνισει χωρις να ειναι υποχρρεωτικο ειναι ο κανονας στην Πραγα.
Τη νυφη μου μια φορα πηγε Πραγα, της πηραν ολη την τσαντα σε καφετερια.
Ναι αλλα παιζουμε την κολοκυθια τωρα! . Σε καποιους τους πειραξε περισσοτερο ο κοσμος στην μια πολη απο την αλλη ! Εμενα με πειραξε περισσοτερο στην Βενετια γιατι οταν πηγα ειχε περισσοτερο κοσμο. Ητανε το timing, ητανε η νορμα ? Αγνωστο!Παρντον? Δεν ειδες οτι η topic starter στην αρχη προσδιορισε τις δυο πολεις ως τις δυο πιο υπερτουριστικες?
Θα συμφωνησω οτι στην Πραγα οι τσαντακηδες ειναι μυστες!
Μα δεν ψηφισα και ουτε προκειται .. πραγματικά το θεωρω ιεροσυλια..
Μπορειτε να γραφετε οτι θελετε ...σιγά τωρα .. οπως και γω δηλαδη..Δεν γραφουμε ιεροσυλιες, ολοι πιστευω αναφερανε την μοναδικοτητα και την ομορφια της Βενετιας και ας διαλεξανε Πραγα για τους δικους τους λογους! Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει αναγκαστικα να μας κερδισει μια πολη απο αυτο και μονο!
@psilos3 θα μας τρελάνεις και συ τωρα;; Βενετια δηλαδη ψηφιζεις στην ουσία..Εγώ πάλι εξακολουθώ να βρίσκω άσκοπη τη σύγκριση δύω εκ διαμέτρου αντίθετων πόλεων.
Κι αν για τη Πράγα μπορείς να βρεις κάποια ανάλογη, δε ξέρω με ποια μπορείς να συγκρίνεις τη Βενετία, μια μοναδική πόλη που δε σου μοιάζει με τίποτ' άλλο.
Κοινός παρονομαστής και στις δύο αυτό που αναφέρθηκε πολλές φορές, ο υπερτουρισμός, ωστόσο εγώ έχω να τις θυμάμαι σε διαφορετική κατάσταση, τουλάχιστον με κόσμο τόσο-όσο ώστε να μην ενοχλεί το πρόγραμμα μου σε καμία περίπτωση.
Με τη Βενετία έπαθα πλάκα, με την Πράγα όχι τόσο, ωστόσο θα ψηφίσω τη δεύτερη μόνο και μόνο για να γίνει παιχνίδι, αλλά και για το γεγονός πως θεωρώ ότι είναι για περισσότερες ημέρες κατά τη δική μου κρίση. Στη Βενετία μου αρκούν και μια-δυο. Ευχαρίστως βέβαια θα ξαναπήγαινα και στις δύο.
Κοίταξε μίλησα μόνο για την προσωπική μου εμπειρια και μάλιστα δις. Αν μιλούσα για τις εμπειρίες φίλων θα έπρεπε να γραψω έκθεση
Εξαρτάται από τον άνθρωπο, αλλά δεν θεωρώ την Βενετία άσχημη πόλη για να μένεις. Πας παντού με τα πόδια και στα υπόλοιπα μέρη με βαπορέτο. Τουλάχιστον δεν ανησυχείς για τα αυτοκίνητα που είναι τα χειρότερα μέσα μεταφοράς. Το μόνο πρόβλημα θα έλεγα ότι είναι η υγρασία. Λόγω πρακτικής είχα μείνει ένα εξάμηνο Βενετία και είχα περάσει πολύ καλά, ακόμα και το χειμώνα.Φανταζομαι ψηφιζουμαι ολοι με βασει τουριστικα κριτηρια ομορφιας ,ποσο μας αρεσε σαν πολη και συγκριση μεταξυ τους ποσο σημαντικες πολεις ειναι στον χαρτη παγκοσμιας κληρονομιας,Εννοειται με βασει αυτο και την ιστορικοτητα της πολης και τα παγκοσμια κλασης μουσεια , δεν φτανει ουτε στο μικρο νυχι η Πραγα την Γαληνοτατη Βενετια.
Αλλα αν ομως οι ψηφοι ειναι και με βασει που θα μετακομιζαμε μονιμα εαν μεταναστευαμε πχ ,δεν θα μπορεσω με τιποτα να φανταστω να εμενα μονιμα στο ιστορικο κεντρο της Βενετιας (δεν μιλαω για Μεστρε και τετοια),Η Βενετια ειναι ενα παραμυθι,αλλα περα 3-4 μερες δεν θα μπορουσα να συνηθισω να μενω μονιμα σε ατελειωτα στενα και αντι για δρομους να εχω καναλια και να μετακινουμε με βαπορετι .Απο ενα σημειο και μετα εαν τελειωσει το ταξιδι θα αρχισει να με κουραζει.Αλλο διακοπες αλλο να μενω.
Κακα τα ψεμματα η Πραγα και κυριως η Νεα πολη της ειναι πιο κοντα σε αυτο που εννοουμε πολη και φανταζομαι η δομηση της μοιαζει με τις περισσοτερες πρωτευουσες ,οπως φανταζομαι και αυτοι που μενετε αυτη την στιγμη.Με τα πεζοδρομια της,με τα μεσα μεταφορας της και ολα αυτα.
Ο καθενας εχει την δικη του αποψη ,η Βενετια ειναι πανεμορφη,αλλα θελω την γνωμη σας θα μπορουσατε περα απο τουριστες να μενατε μονιμα σε αυτην?
... και παει και ψηφιζει Πραγα... αβυσσος η ψυχη ενος ψηλου ανθρωπου...Εγώ πάλι εξακολουθώ να βρίσκω άσκοπη τη σύγκριση δύω εκ διαμέτρου αντίθετων πόλεων.
Κι αν για τη Πράγα μπορείς να βρεις κάποια ανάλογη, δε ξέρω με ποια μπορείς να συγκρίνεις τη Βενετία, μια μοναδική πόλη που δε σου μοιάζει με τίποτ' άλλο.
Κοινός παρονομαστής και στις δύο αυτό που αναφέρθηκε πολλές φορές, ο υπερτουρισμός, ωστόσο εγώ έχω να τις θυμάμαι σε διαφορετική κατάσταση, τουλάχιστον με κόσμο τόσο-όσο ώστε να μην ενοχλεί το πρόγραμμα μου σε καμία περίπτωση.
Με τη Βενετία έπαθα πλάκα, με την Πράγα όχι τόσο, ωστόσο θα ψηφίσω τη δεύτερη μόνο και μόνο για να γίνει παιχνίδι, αλλά και για το γεγονός πως θεωρώ ότι είναι για περισσότερες ημέρες κατά τη δική μου κρίση. Στη Βενετία μου αρκούν και μια-δυο. Ευχαρίστως βέβαια θα ξαναπήγαινα και στις δύο.
Ω ναι! Το προσπαθησα κιολας, εκανα 2 interviews για δουλεια, αλλα δεν προχωρησε! Ζουσα το ονειρο και μονο στην σκεψη οτι μπορει να μεινω εκει!Ο καθενας εχει την δικη του αποψη ,η Βενετια ειναι πανεμορφη,αλλα θελω την γνωμη σας θα μπορουσατε περα απο τουριστες να μενατε μονιμα σε αυτην?
@psilos3 θα μας τρελάνεις και συ τωρα;; Βενετια δηλαδη ψηφιζεις στην ουσία..
Θέλω να συνεχιστεί το war ρε γιατί μ' αρέσει, τι πρόβλημα έχετε;... και παει και ψηφιζει Πραγα... αβυσσος η ψυχη ενος ψηλου ανθρωπου...
Για οσους θελουν να δοκιμασουν την τυχη τους για δωρεαν διαμονη στη Βενετια, ειναι γνωστο το Φλαγγινειο Ιδρυμα στη Βενετια που δινει υποτροφιες για μεταβυζαντινες Σπουδες. Φιλη φιλης την πηρε και εμεινε καναδυο χρονια σε σπιτι του ιδρυματος δωρεαν συν τις δωρεαν σπουδες.Εξαρτάται από τον άνθρωπο, αλλά δεν θεωρώ την Βενετία άσχημη πόλη για να μένεις. Πας παντού με τα πόδια και στα υπόλοιπα μέρη με βαπορέτο. Τουλάχιστον δεν ανησυχείς για τα αυτοκίνητα που είναι τα χειρότερα μέσα μεταφοράς. Το μόνο πρόβλημα θα έλεγα ότι είναι η υγρασία. Λόγω πρακτικής είχα μείνει ένα εξάμηνο Βενετία και είχα περάσει πολύ καλά, ακόμα και το χειμώνα.