Nikos86
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Στον χρονο!
Ναι ρε συ το κατάλαβα! Πλακα έκανα!Δεν μου αρεσουν οι αρουραιοι και οι βοθροι.
Ναι ρε συ το κατάλαβα! Πλακα έκανα!Δεν μου αρεσουν οι αρουραιοι και οι βοθροι.
Στην Βενετία έχω πάει. Την ταινία δεν την έχω δει. Για κάποια πράγματα προτιμώ να βασίζομαι στο ένστικτο μου και τα κανάλια στην Βενετία μου φαίνονται όμορφα μονο αν είμαι μέσα σε γόνδολα ή πατάω σε ξηράΕχεις δει την ταινία "Θάνατος στη Βενετία";
Εχεις δίκιο αλλά απο τότε εχουν αλλαξει τα πράγματα με την τεχνολογια οπως σου εξηγει και η paestra
Εχω την ίδια γνώμη .Ουτε για αστείο να περπατήσω σε πλημμυρισμένους δρόμους στη Βενετία.
Δεν ξερω αν εχεις παει ποτε, αλλα η Βενετια εχει περιπου 500 πηγαδια που μεσω εκλεπτυσμενης μηχανικης αυτο το νερο το μετετρεπαν σε ποσιμο για εκατονταδες χρονια.
Απο οσο ξερω, δεν πεθαναν απο ποντικια.
Τα πηγάδια
Στη Βενετία, όμως, υπάρχουν και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ο τρόπος που χρησιμοποιούν τις δεξαμενές για να μαζεύουν το νερό της βροχής. Σε κάθε πλατεία, σε κάθε εσωτερική αυλή υπάρχουν πηγάδια, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι πηγάδια αλλά δοχεία, δεξαμενές συλλογής όμβριων υδάτων.
Η κατασκευή τους ήταν πολύπλοκη εφόσον πρόκειται για μια εκσκαφή διαμέτρου 13 μέτρων και βάθους 4-5 μέτρων, όπου ακολουθεί η μόνωση των τοιχωμάτων με άργιλο, ο οποίος πρέπει να διατηρείται υγρός για να μην σκάσει. Ακολούθως γέμιζαν τη δεξαμενή με καθαρή άμμο από τους αμμόλοφους της περιοχής Treporti και στο κέντρο δημιουργούσαν ένα τεράστιο καλάμι που ξεκινούσε από τον πυθμένα και έφτανε στην επιφάνεια όπου τοποθετούσαν την κορυφή της δεξαμενής που δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα μεταλλικό καρούλι που το χρησιμοποιούσαν για να κατεβάσουν και να ανεβάσουν τον κουβά. Το δάπεδο όπου βρίσκονται τα πηγάδια έχει κλίση προς το κέντρο για να βοηθήσει την εισροή του νερού με τη βοήθεια τεσσάρων οπών μέσα στην άμμο για να φιλτραριστεί και να φτάσει στο βάθος του τεράστιου καλαμιού. Η πόλη έχει σήμερα περίπου δύο χιλιάδες τέτοια πηγάδια.
Όχι αυτό, αυτό είναι θάλασσα. Το νερότης βροχής. Η θάλασσα για να μετατραπεί σε πόσιμοαυτο το νερο το μετετρεπαν σε ποσιμο για εκατονταδες χρονια.
1)Δεν είδα βροχή.Δεν ειδα στην εικονα της Βενετιας
1. Ποταμι
2. Αθλητες
3. Κολυμπι
4. Ποντικια.
Αλλα αν νομιζετε οτι ειναι ιδια φαση το να περπαταει καποιος σε μια πλατεια με νερο βροχης, τι να πω.
Καημενε μου, σχεδον καθε μηνα τον χειμωνα με καθε βροχη βαζω τα ποδια μου στο ποταμι που δημιουργειται στους δρομους λογω των φραγμενων φρεατιων (τα καλα του να μην οδηγεις και να πρεπει να πας σπιτι με τα ποδια). Εννοειται οτι φερνουν και ο,τι περισσευει/στραγγιζει απο τους καδους σκουπιδιων.Αν εσύ που έχεις δηλώσει ότι σιχαίνεσαι
ακόμα και τα ρούχα σου να βάλεις σε ξένο πλυντήριο ,βάλεις τα πόδια σου σ αυτό το νερό,
τι να πω.