• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Oι Άθλιοι...

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Εχω την εντύπωση ότι ο τίτλος "Αθλιοι" κρύβει διπλό (πετυχημένο) νόημα.
1ον Με το όρο αθλιοι, υποδεικνύονται οι ανίκανοι κυβερνώντες-έχωντες την γενική ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση και χρησιμοποιείται κυριολεκτικά
και 2ον απο το γνωστό βιβλίο του Β. Ουγκό , που ο ήρωας Γιάννης Αγιάννης κλέβει ένα κομμάτι ψωμί απο βιοποριστική ανάγκη (παραλληλισμός της κλοπής της κάμερας) και χρησιμοποιείται μεταφορικά.
Το θέμα είναι ποιός είναι ο Ιαβέρης....
Οπως και να έχει, πάρα πολύ εύστοχος τίτλος....

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
να το χαλάσουμε με σχόλια για τα βιβλία του Λιακό, δε νομίζετε;
Δεν ειναι βιβλίο του Λιακο..
φυσικά και δεν θα συνεχίσω σχόλια γιατί σέβομαι τον Traveller που άνοιξε ενα τόσο σοβαρό πόστ και σίγουρα για να γράψει στο social μονο κάτι με ευρύτερο περιεχόμενο θα έγραφε...
για να κλείσω η γνώση δεν έχει περιορισμούς και ο καθένας μελετά οτι τον τραβάει και του κινεί το ενδιαφέρον..χωρίς αφορισμούς !!
ευχαριστώ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενα να πω και να μην χαλασω αλλο το post του Traveller. Δεν προσφερουν ολα τα βιβλια ισης αξιας γνωση. Αλιμονο, δεν υπαρχει κανενος ειδους "δημοκρατιας new-age" στις εκδοσεις βιβλιων! Αλλα προσφερουν γνωση και αλλα παραπλανουν. Επομενως οφειλουμε να τα κρινουμε και να τα κατακρινουμε, εφοσον υποπιπτουν στην τελευταια κατηγορια. Πρεπει να ξερουμε να ξεχωριζουμε τα μεν απο τα δε. Στο μεταξυ θεωρω την φιλη μου Ρενατα παραπλανηθεισα απο αυτα τα καθικια που με απωτερους στοχους, σκοπους και επιδιωξεις κυκλοφορουν τετοιες φρικαλαιοτητες.
Ρενατα πριν μασησεις, ψαξτο λιγο παραπανω, δε βλαφτει.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Σε συνεντευξη του ,χρονια πριν,ο Henry kissinger ειχε πει οτι η ρατσα των Ελληνων ειναι πολυ σκληρο καρυδι και οτι ο μονος τροπος να το σπασεις ειναι να διαλυσεις τον πυκνο ιστορικο,θρησκευτικο και οικογενειακο ιστο που στηριζει την Ελληνικη κοινωνια.
Θεωρουσε απαραιτητο να διαλυθει αυτος ο ιστος γιατι υποστηριζε οτι η πεισματικη αντισταση,αντιδραση της κοινωνιας ειναι ο σοβαροτερος κυματοθραυστης στα αμερικανικα σχεδια και συμφεροντα.
Δεν ασχολουμαι με κομματα αλλα η πολιτικη με καιει.Εχω τρια παιδια και ελπιζω σε εγγονια..
Νομιζω πως το μελλον της χωρας και το δικο μας ειναι ηδη προδιαγεγγραμενο.Ελειπε ενας Δουρειος ιππος,ενας Εφιαλτης,μια Κερκοπορτα.Τα βρηκαμε.Βοηθεια μας.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
πως φτάσαμε απο τη δολοφονία του άτυχου ανθρώπου στους εβραίους και τον κίσσινγκερ ένας θεός ξέρει. περάσαμε βέβαια ενδιάμεσα απο τον κομμουνισμό, τον καπιταλισμό, το κοινό της σιών και τον ιαβέρη οπότε νομίζω πως κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε συνεντευξη του ,χρονια πριν,ο Henry kissinger ειχε πει οτι οι ρατσα των Ελληνων ειναι πολυ σκληρο καρυδι και οτι ο μονος τροπος να το σπασεις ειναι να διαλυσεις τον πυκνο ιστορικο,θρησκευτικο και οικογενειακο ιστο που στηριζει την Ελληνικη κοινωνια.
Θεωρουσε απαραιτητο να διαλυθει αυτος ο ιστος γιατι υποστηριζε οτι η πεισματικη αντισταση,αντιδραση της κοινωνιας ειναι ο σοβαροτερος κυματοθραυστης στα αμερικανικα σχεδια και συμφεροντα.
Δεν το είπε, είναι μύθος.

Ο μύθος για τη δήλωση Κίσινγκερ « Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Ρενάτα ό,τι θες το συζητάμε αλλού, μαζί σου είμαι στο να διαβάζει ο καθένας ό,τι θέλει (και ναι, το βιβλίο αυτό το πουλάει ο Λιακό), αλλά έχουμε ξεφύγει στο θέμα.

Εγώ θα ήθελα κάποιος να παραθέσει παράδειγμα χώρας που είχε αντίστοιχο πρόβλημα με τους μετανάστες και να το έλυσε ανθρώπινα κι αποτελεσματικά.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Σε συνεντευξη του ,χρονια πριν,ο Henry kissinger ειχε πει οτι η ρατσα των Ελληνων ειναι πολυ σκληρο καρυδι και οτι ο μονος τροπος να το σπασεις ειναι να διαλυσεις τον πυκνο ιστορικο,θρησκευτικο και οικογενειακο ιστο που στηριζει την Ελληνικη κοινωνια.
.
Ο μύθος για τη δήλωση Κίσινγκερ « Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Και πάλι για τη δήλωση Κίσινγκερ « Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

edit: με προλαβε ο Yorgos....

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι Τρισαθλιοι.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αγαπητό PAPI_9...

Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πεις, αλλά συμφωνώ ελάχιστα... το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανυπαρξία του κράτους που έχει καταντήσει να φορτώνει τα πάντα στους μετανάστες... αρνούμαι να δεχθώ πως οι μετανάστες είναι το πρόβλημα... όχι, η αγαπημένη μου Φάτμα από την Γκάμπια που βοηθάει την μητέρα μου στις δουλειές, ο κυρ Γιάννης ο περιπτεράς από το Ελμπασάν που με χαμόγελο μου φυλλάει τα περιοδικά μου, ο Ρατζ από την Σρι Λανκα που μου προμηθεύει τις πιο καυτερές πιπεριές του κόσμου, ούτε κλέφτες είναι, ούτε φονιάδες... μεροκαματιάριδες άνθρωποι είναι που τίμια δουλεύουν για ένα πιάτο φαί όπως όλοι μας...

Εκεί όμως η ανεκδιήγητη πολιτική ηγεσία προσπαθεί να μας οδηγήσει... να γίνουμε όλοι ρατσιστές και να φορτώσουμε την μιζέρια μας και την ανικανότητα μας στους μετανάστες... και ρωτάω... όλοι αυτοί οι μετανάστες πως μπήκαν στη χώρα? Έλεγχοι έγιναν? Άδειες δώθηκαν? Απογραφή έγινε να ξέρουμε πόσοι είναι και κυρίως που θα μείνουν? Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει μετανάστες? Το Λονδίνο το Παρίσι η Ν.Υ είναι γεμάτες Μαύρους, Πακιστανούς, Ασιάτες ναι ή όχι? Αυτές οι πόλεις αντιμετωπίζουν τα δικά μας προβλήματα? Αν όχι υπήρξε κάποιος αρμόδιος που να ρώτησε πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των μεταναστών εκεί?

Η εύκολη λύση είναι να τα φορτώνουμε όλα στην καμπούρα των άλλων κι εμείς να μην βλέπουμε την δικιά μας... αληθινά πιστεύετε ότι το Ελληνικό κράτος έχει ασχοληθεί σοβαρά με το μεταναστευτικό? Η δικιά μου γνώμη είναι πως το μόνο που κάνει είναι να κοιτάει με απάθεια τα γεγονότα και σε σε λίγο καιρό να μετράει τα πτώματα...
papi θα σου απαντουσα περιπου τα ίδια , αλλά τωρα ειδα το πολυ ενδιαφερον
θέμα που ξεκινησε ο traveller .

Νικολα , εχεις πιάσει ακριβως την ουσια ...
το τελευταιο καιρό διαφωνώ συνεχώς με γνωστους πανω σε αυτο το θέμα
ειδικα με φίλο που δουλευει Πλ. Βικτωρίας και σιχτιρίζει τους ξενους που στεκονται ακινητοι εκει όλη μερα
ο δε αδελφος του (μια χαρά ανθρωπος κατά τα άλλα ) θελει να γραφτει στη
Χρυσή Αυγή ... αρχισαν τα όργανα .....!!!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ο δε αδελφος του (μια χαρά ανθρωπος κατά τα άλλα ) θελει να γραφτει στη
Χρυσή Αυγή ... αρχισαν τα όργανα .....!!!!
Αυτον που θελει να γραφτει στη Χρυση Αυγη δεν τον λες μια χαρα ανθρωπο... για την ακριβεια δεν ειμαι σιγουρος αν τον λες ανθρωπο.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ρενάτα ό,τι θες το συζητάμε αλλού, μαζί σου είμαι στο να διαβάζει ο καθένας ό,τι θέλει (και ναι, το βιβλίο αυτό το πουλάει ο Λιακό), αλλά έχουμε ξεφύγει στο θέμα.
Ευχαρίστως yorgo μου και σε ευχαριστώ..
ναι το πουλάει ο λιακο και το σχολιάζει αλλα δεν ειναι δικό του..
ξέρεις έχω ένα θέμα να διαβάζω πράματα που δεν ειναι γνωστά ούτε αρεστά κατ ανάγκην ...ειμαι λίγο παράξενη ..οπως και τα σινεμά..
αν σου πω οτι το καλύτερο έργο που εχω δεί ειναι ο ¨"νεκρός" απο τα πρώτα έργα του jonny dep..και όμως ...θαμμενο βαθειά..
το πόστ ας το διατηρήσουμε γιατί έχει νόημα και αξία,ειναι επίκαιρο και βαρύ!!
για τον niko 5050 ήθελα να πω οτι πιαστήκαμε απο το συμβάν απλώς ...αλλα το θέμα πρέπει να συζητηθεί και δεν πλήττομε την μνημη του άτυχου άνδρα..

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
To ειπε δεν το ειπε,για μενα δεν αλλαζει πολλα,η ιστορια δειχνει οτι το δογμα βρισκει πληρη εφαρμογη.Απαξιωση σε καθε επιπεδο και στην τελικη αφελληνισμος,αφου ολα μας χαλανε σ αυτη τη χωρα.
Συμφερει να μεινουμε στο επιπεδο του ιθαγενη με τα καθρεφτακια,να θαυμαζουμε τις προηγμενες χωρες και να ξεχναμε οτι πχ στης ΗΠΑ δεν υπαρχει δημοσια ασφαλιση ,εστω και η μιζερη δικια μας.
Οσο για ρατσισμο,πολυ θα ηθελα να εβλεπα νομιμους η μη μεταναστες να νοσηλευονται σε νοσοκομεια και μαλιστα δωρεαν σε μια απο τις προηγμενες χωρες.
Απο την αλλη,η πολιτικη μας ειναι να ΚΡΑΤΑΜΕ με νυχια και με δοντια τους παρανομους εδω..μαχες γινονται στα λιμανια μπας και μας ξεφυγει κανενας και χασουμε..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom