• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Oι Άθλιοι...

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τραγικό το γεγονός και δυστυχώς δεν είναι το μόνο,απλά δεν φτάνουν όλα στ αυτιά μας.
Δεν ξέρω αν κάποιοι από σας είχαν παρακολουθήσει πριν μερικούς μήνες ολόκληρη εκπομπή που είχε γίνει με αφορμή ένα επίσης φρικτό συμβάν...Πάλι στην Αθήνα,δε θυμάμαι ακριβώς που,γύρω στις 10 τη νύχτα γυναίκα ηλικίας γύρω στα 55με 60 που ετοιμαζόταν να μπεί στο αμάξι της (για να επισκεφθεί τη μητέρα της η οποία την κάλεσε λόγω προβλήματος υγείας)δέχτηκε επίθεση από 2 η 3 άτομα για να της πάρουν την τσάντα.Επειδή πρόβαλε αντίσταση την γρονθοκόπησαν ανελέητα...δε σταματούσαν....
περιέγραφαν την εικόνα και το γεγονός ο άνδρας της και ο γυιός της και ανατρίχιαζα και μόνο στο άκουσμα όλων όσων ακολούθησαν...,αφού έπεσε η γυναίκα αναίσθητη την πατούσαν και την κλωτσούσαν παντού,κυρίως στο πρόσωπο το οποίο είχε παραμορφωθεί-πολτοποιηθεί,οι γιατροί που την παρέλαβαν στο νοσοκομείο έδωσαν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά θα χρειασθεί πλαστικές κλπ μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθεί η εικόνα της-το πρόσωπο....,στην εκπομπή μεταξύ άλλων συζητήθηκε το "μένος"η οργή,ο θυμός που βγάζουν πλέον οι ληστές στα θύματα τους,
δεν αρκούνται απλά και μόνο στην κλοπή.
Και φυσικά μη μένουμε μόνο στην Αθήνα και εδώ στη Θεσσαλονίκη τα περιστατικά πληθαίνουν...μέρα μεσημέρι Σάββατο στο ύψος του ξενοδ.Μακεδονία Παλλάς! στην παραλία ,απλά ετυχε εκείνη την ώρα να μην περνάει κόσμος,δέχτηκα κι εγώ απειλή με σιδερολοστό και μου πήραν την τσάντα,ήμουν τυχερή (πρέπει να ευχαριστούμε πλέον τους θύτες μας ..που καταντήσαμε)που δεν με χτύπησε,
συνάδελφος μου πριν δύο χρόνια περίπου στο ύψος της καμάρας κυριακή 10 το πρωί καθώς πήγαινε να ανοίξει το αμάξι του..ανάλογη επίθεση με σιδερολοστό...τον σωριάσανε κάτω,πολλαπλά κατάγματα πλευρών,νοσηλεία στο νοσοκομείο...έκανε μήνες να συνέλθει και να επανέλθει.
Εχουν ξεφύγει τα πράγματα εντελώς,και ναι εγώ όπως και αρκετός κόσμος πιστεύω ζούμε υπό το καθεστώς του φόβου συνεχώς.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γιατί κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας;
Όσο σκληραίνει ο καπιταλισμός και οξύνεται η κοινωνική ανισότητα τόσο πιο συχνά θα γίνονται αυτά τα φαινόμενα και τόσο περισσότερο θα προβάλλονται ως σωτήρες οι "αγανακτισμένοι".Βασικά θεωρώ ότι άργησε κιόλας να εμφανιστεί το περιστατικό.

Όμως,βλέπεται,η λύση δεν βρίσκεται μουντζώνοντας πολιτικούς σε τηλεοπτικά παράθυρα.Γιατί κάνοντας αυτό αφήνουμε "άλλους" να μας σώσουν,τους οποίους κάποια στιγμή θα φοβόμαστε να κριτικάρουμε ακόμα κι απ'το πληκτρολόγιό μας αν δεν τους σταματήσουμε όσο είναι καιρός.

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Δούλευα για πολλά χρόνια λίγο πιο κάτω από την Ομόνοια (ευτυχώς πριν λίγους μήνες μετακομίσαμε κοντά στο Σύνταγμα…εδώ είναι λίγο καλύτερη… χώρα).
Λοιπόν ..από το καλοκαίρι του 2008 και μετά η κατάσταση άρχισε να γίνεται «δύσκολη». Τον τελευταίο χρόνο έγινε απλώς αφόρητη (βέβαια τον τελευταίο χρόνο έγινε δύσκολη η ζωή και σ’όλη την περιφέρεια).
Κυκλοφορούσαμε με γκλομπ στο αυτοκίνητο, κλειδωμένες πόρτες και εννοείται κλειστά παράθυρα. Προσωπικά δεν κατέβαινα από κάτω να πάρω τσιγάρα από το περίπτερο (να σημειώσω ότι δεν είμαι και ο άνθρωπος που τρέμει με το παραμικρό). Κάθε μέρα κάποιος συνάδελφος ή γείτονας ή μαγαζάτορας έπεφτε αιμόφυρτος και τον μάζευε το ΕΚΑΒ. Δεν είναι λοιπόν το πρώτο περιστατικό που συνέβη και σαφέστατα όχι το τελευταίο. Απλά ήταν κραυγαλέο Απ’ ότι φαίνεται τώρα άρχισε το πάρτι. Ζώντας σ’ένα τόπο που το κράτος είναι παντελώς ανύπαρκτο, εξελίχθηκα σε μια κανονικότατη ρατσίστρια… Ξέρω πως θα δεχτώ επίθεση και κριτική από πολλούς γι’αυτό που ευθαρσώς ομολογώ, αλλά πριν βάλετε τις φωνές , θα σας ενημερώσω ότι δεν μεγάλωσα έτσι. Δεν χώρισα ποτέ τους ανθρώπους σε φυλές , χρώματα και θρησκείες. Τώρα πια είναι σαφές για μένα ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε φονιάδες και μη.
Και οι φονιάδες στην Ελλάδα , είναι στην πλειοψηφία τους μετανάστες. Να επισημάνω δε ότι το φαινόμενο εξαπλώνεται (πρόσφατα μαζέψαμε έτοιμοθάνατο έναν ξάδελφό μου στην Πάρο, γιατί μετανάστες μπήκαν να τον κλέψουν στο σπίτι του, παρατρίχα σώθηκε, γιατί τον ανακάλυψαν την επόμενη μέρα συγγενείς που τον ψάχνανε).
Ξέρω πολύ καλά ότι όλοι μαζί είμαστε θύματα άθλιων πολιτικών και συμφερόντων. Οι μετανάστες που κάτω από τραγικές συνθήκες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και ψάχνουν τρόπο επιβίωσης , και μείς που ψάχνουμε τρόπο να γλυτώσουμε απ’αυτούς επίσης πλέον για λόγους επιβίωσης.
Είμαι κάθετα αντίθετη μ’αυτούς που κυνηγάνε τους αθώους μετανάστες (σαφώς υπάρχουν και τέτοιοι), αλλά φρικάρω και μ’όλους αυτούς που προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες.(Χρυσαυγίτες και Αριστεριστές τελικά παίζουν ο καθένας το δικό τους παιχνίδι…ελλείψει κράτους). Λοιπόν για μένα οι μετανάστες δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας. Ελέγχουν τα ναρκωτικά (κατ’ αποκλειστικότητα στην περιοχή), είναι οι καλύτεροι των πλαστογράφων, ιδιοκτήτες των φαναριών (σ’όλη την Αττική), σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο αρχηγός, , κλέβουν τα πάντα …και το καλύτερο… σε καθαρίζουν με την ίδια ευκολία που πηγαίνουν για κατούρημα…
Και μη μου πει κανένας ότι έχουμε και Έλληνες φονιάδες (σαφώς έχουμε..), αλλά το ποσοστό τους είναι αμελητέο μπροστά σ’αυτά των σκουρόχρωμων αλλοδαπών κατά κύριο λόγο. Τους δε τελευταίας κοπής εισαγόμενους φονιάδες τους φοβούνται οι υπόλοιποι μετανάστες (παλαιοτέρων κοπών).
Δεν είμαι τελείως βλάκας, ξέρω πως τα τεράστια συμφέροντα και οι φρικαλέες πολιτικές μας οδήγησαν εδώ που είμαστε και στο ακόμη χειρότερο χάος που θα αντιμετωπίσουμε , αλλά η πείνα σε κάνει κλέφτη, σε κάνει πουτάνα. ΟΧΙ ΦΟΝΙΑ.
Φονιάς είσαι γιατί το’ χει η κούτρα σου, γιατί έτσι μεγάλωσες γιατί τελικά μπορείς να σκοτώσεις..
Όταν ήρθαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα για όσους μεγαλύτερους θυμούνται, αυξήθηκε σοβαρά η εγκληματικότητα στη χώρα, βγάλαμε τα κλειδιά μας από τις πόρτες, και κλείσαμε τα παράθυρά μας με το φόβο της κλοπής βασικά, γέμισαν οι φυλακές με λωποδύτες (που και που και κανένα φονικό που το διαβάζαμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες). Τώρα δεν διαβάζουμε τίποτα πια για το τι γίνεται. Μόνο αν είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ή το γράψει κανένα μπλογκ.Σαφέστατα δεν ήταν όλοι εγκληματικές μορφές υπήρχαν άνθρωποι που ήρθαν στην Ελλάδα για να ζήσουν και να δουλέψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, έχω φίλους και συνεργάτες που θεωρούν την Ελλάδα τόπο τους. Αυτοί τώρα τρέμουν όπως και γω με ότι φρικαλέο εξελίσσεται μπροστά μας και δεν έχουμε τρόπο ν’αντιδράσουμε.
Τaver στο Σύνταγμα, φυλάνε τους 300 άθλιους, άσε που πάνω από τους μισούς είναι σταλμένοι σε ειδικές αποστολές (π.χ. να φυλάνε το κάθε λαμόγιο μεγαλοδημοσιογράφο, συνδικαλιστή ή ότι…), στον Αγ. Παντελεήμονα η ανθρώπινη ζωή (και δη των Ελλήνων), όχι μόνο δεν έχει καμία αξία, αλλά η παρουσία τους δυσκολεύει και το γρήγορο ξεπούλημα της περιοχής για μερικά ψίχουλα.., αλλά βέβαια είναι σε καλό δρόμο….
Καλό μου γουρουνάκι, ξέρεις ότι 300 ευρώ μπορεί να είναι πάρα πολλά για κάποιους ανθρώπους το έχεις δει στα ταξίδια σου όπως όλοι μας…, αλλά ο φόνος είναι κάτι άλλο , είναι στάση ζωής, είναι ικανότητα..
Όσο θέλω να εξαφανιστούν από μπροστά μου όλα τα τέρατα που μπορούν να έχουν φέρει την ανθρωπότητα ολόκληρη σχεδόν σ’αυτό το χάος, άλλο τόσο θέλω να εξαφανιστούν από μπροστά μου κι’όλοι αυτοί που έχουν το σθένος να σκοτώνουν εν ψυχρώ. Είτε αυτοί είναι άθλιοι πολιτικοί που υπηρετούν συμφέροντα, είτε είναι φτωχοί μετανάστες. Το ίδιο μου κάνει είτε είναι οι ηθικοί αυτουργοί είτε οι εκτελεστές. Όλοι για μένα είναι φονιάδες.
Στη χώρα που μεγάλωσα η ανθρώπινη ζωή ήταν σημαντική και έτσι με είχαν μάθει.
Ας παρακαλέσουμε τους νέους (μετανάστες) και τους παλιούς (κεφαλαιοκράτες) κατακτητές μας λοιπόν να μας χαρίσουν τη ζωή, (δεν ξέρω σε ποια γλώσσα είναι η αλήθεια ή αν θα προλάβουμε), αφού πια ούτε τα σπίτια μας δεν μπορούμε να πουλήσουμε για να εξαφανιστούμε, να μην σκοτώσουν τα παιδιά μας, και να μας επιτρέψουν απλά να υπάρχουμε….., μήπως και μας λυπηθούνε...
Πριν 1-2 χρόνια φοβόμουν ότι ο κόσμος θα πάρει το νόμο στα χέρια του και θεωρούσα ότι είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να συμβεί, τώρα δεν μου φαίνεται πολύ δύσκολο να αρχίσω να πυροβολώ και εγώ προς πάσα κατεύθυνση.
Traveller έχεις δίκιο εκεί μας κατευθύνουν το βλέπουμε και το βιώνουμε όλοι μας. Εγώ έχω αρχίσει και πραγματικά δεν μ’ αναγνωρίζω…, πες μου όμως ποιος είναι ο τρόπος να ξεφύγουμε από αυτή την αθλιότητα. Υπάρχει τρόπος για την έξοδο από αυτό το λαβύρινθο? Γιατί εγώ φως δεν βλέπω….
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο..

Traveller

Member
Mα είναι φως φανάρι αγαπητέ maltakias... όταν το κεφάλαιο περνάει κρίση και ασφυκτιά όπως τώρα στη χώρα μας, ανακαλεί τις χρυσές του εφεδρίες... "οι σωτήρες" , "οι αγανακτησμένοι πολίτες", "οι άλλοι" αναλαμβάνουν δράση... αποπροσανατολίσουν τις μάζες και κατασκευάζουν ενόχους... το σημερινό πολιτικό σύστημα καταρρέει... πνέει τα λοίσθια... αντικαταστάτες και μάλιστα γρήγορα πρέπει να βρεθούν... φτιάχνουμε προβοκάτσιες, τα φορτώνουμε όλα στους μετανάστες, αποστρατεύουμε την παλιά πολιτική φρουρά και φέρνουμε στον αφρό τους "σωτήρες"... κι αυτοί σιγά σιγά έρχονται...πότε με εθνικιστικό μανδία πότε με μανδία λαικισμού... δίνουν συχωροχάρτια στους μικροαστούς, τους ξεγελούν, τους χαιδεύουν τα αυτιά... πετάνε δυο-τρεις εθνικιστικές κορώνες, αρθρώνουν παρλαπίπες περί αθάνατου Ελληνικού μεγαλείου, ρίχνουν μια πρέζα λαϊκισμού και κοινονικής δικαιοσύνης και ξανά προς την δόξα τραβούν... τα κόμματα της αριστεράς και της προόδου παίζουν άριστα το παιχνίδι τους... τσιμπάνε στις προβοκάτσιες, δεν έχουν συνεπή πολιτικό λόγο, εκπέμπουν μιζέρια, περιχαρακωνονται στα πολιτικά φετίχ τους... την ίδια ώρα "οι άλλοι" ετοιμάζονται... είναι ζήτημα χρόνου να ξεφουρνίσουν τον καινούργιο Φύρερ που φοβάμαι δεν θα είναι η πολιτική καρικατούρα ενός Καρατζαφέρη... θα είναι ένας λαμπρός νέος, ρήτορας, επιτυχημένος που θα εκπέμπει υγεία... θα παρουσιάσει μια νέα τάξη πραγμάτων, θα μιλήσει για κοινωνική δικαιοσύνη, θα φορτώσει όλα τα δεινά στους μετανάστες, θα τάξει μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες... πολλοί θα τσιμπίσουν και με χαρά θα ακολουθήσουν τον ντόπιο Ντούτσε που θα τσαλακώσει για μία ακόμη φορά την αξιοπρέπεια και το αίσθημα δικαίου θα εξυπηρετήσει άνομα συμφέροντα και θα αδηγήσει ξανά την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή... στο χέρι μας είναι να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε... μην ξεχνάτε, πως λαοί που δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από τα λάθη του παρελθόντος είναι καταδικασμένοι να ζήσουν ξανά τις ίδιες καταστροφές...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Για να καταλάβω τώρα... ανοίξαμε ένα θέμα με την αφορμή της άδικης και απάνθρωπης εν ψυχρώ δολοφονίας ενός αθώου ανθρώπου που σφαγιάστηκε από μερικούς υπανθρώπους μετανάστες (ελπίζω να μην ενοχλήσουν κάποιους οι χαρακτηρισμοί μου) για να καυτηριάσουμε τη συμπεριφορά των Ελλήνων προς τους μετανάστες?

Κύριοι στην πολιτισμένη Ευρώπη που άνθισε ο φασισμός οι μετανάστες δεν ήταν παράνομοι, δηλ. δεν κυκλοφορούσαν στις χώρες τους χωρίς χαρτιά χωρίς κανείς να ξέρει ποιοι είναι, ήταν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες που δέχτηκαν πογκρόμ διώξεων. Εμείς σαν Έλληνες μετανάστες δεχτήκαμε ρατσιστικές επιθέσεις σε χώρες που είχαμε πάει ΝΟΜΙΜΑ να δουλέψουμε, σε χώρες που προσφέραμε φόρους και χέρια εργασίας.

Οι λαθρομετανάστες σήμερα στην Ελλάδα είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και η πολιτεία (μάλλον καλύτερα το κυβερνών κόμμα) φαίνεται να θέλει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Αν θέλετε η χώρα σας να καταλήξει ο χώρος υποδοχής και μόνιμης εγκατάστασης χιλιάδων λαθρομεταναστών, μπορείτε να συνεχίσετε τις θεωρίες σας περί φασιστών Ελλήνων.

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Mα είναι φως φανάρι αγαπητέ maltakias... όταν το κεφάλαιο περνάει κρίση και ασφυκτιά όπως τώρα στη χώρα μας, ανακαλεί τις χρυσές του εφεδρίες... "οι σωτήρες" , "οι αγανακτησμένοι πολίτες", "οι άλλοι" αναλαμβάνουν δράση... αποπροσανατολίσουν τις μάζες και κατασκευάζουν ενόχους... το σημερινό πολιτικό σύστημα καταρρέει... πνέει τα λοίσθια... αντικαταστάτες και μάλιστα γρήγορα πρέπει να βρεθούν... φτιάχνουμε προβοκάτσιες, τα φορτώνουμε όλα στους μετανάστες, αποστρατεύουμε την παλιά πολιτική φρουρά και φέρνουμε στον αφρό τους "σωτήρες"... κι αυτοί σιγά σιγά έρχονται...πότε με εθνικιστικό μανδία πότε με μανδία λαικισμού... δίνουν συχωροχάρτια στους μικροαστούς, τους ξεγελούν, τους χαιδεύουν τα αυτιά... πετάνε δυο-τρεις εθνικιστικές κορώνες, αρθρώνουν παρλαπίπες περί αθάνατου Ελληνικού μεγαλείου, ρίχνουν μια πρέζα λαϊκισμού και κοινονικής δικαιοσύνης και ξανά προς την δόξα τραβούν... τα κόμματα της αριστεράς και της προόδου παίζουν άριστα το παιχνίδι τους... τσιμπάνε στις προβοκάτσιες, δεν έχουν συνεπή πολιτικό λόγο, εκπέμπουν μιζέρια, περιχαρακωνονται στα πολιτικά φετίχ τους... την ίδια ώρα "οι άλλοι" ετοιμάζονται... είναι ζήτημα χρόνου να ξεφουρνίσουν τον καινούργιο Φύρερ που φοβάμαι δεν θα είναι η πολιτική καρικατούρα ενός Καρατζαφέρη... θα είναι ένας λαμπρός νέος, ρήτορας, επιτυχημένος που θα εκπέμπει υγεία... θα παρουσιάσει μια νέα τάξη πραγμάτων, θα μιλήσει για κοινωνική δικαιοσύνη, θα φορτώσει όλα τα δεινά στους μετανάστες, θα τάξει μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες... πολλοί θα τσιμπίσουν και με χαρά θα ακολουθήσουν τον ντόπιο Ντούτσε που θα τσαλακώσει για μία ακόμη φορά την αξιοπρέπεια και το αίσθημα δικαίου θα εξυπηρετήσει άνομα συμφέροντα και θα αδηγήσει ξανά την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή... στο χέρι μας είναι να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε... μην ξεχνάτε, πως λαοί που δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από τα λάθη του παρελθόντος είναι καταδικασμένοι να ζήσουν ξανά τις ίδιες καταστροφές...
Γιατί υπάρχει κανείς που αν τώρα εμφανιστεί ο "από μηχανής" σωτήρας θα το πιστέψει??
Αυτό είναι ότι περιμένω να δω... ποιον θα μας στείλουν να μας σώσει.... όπου να 'ναι βγαίνει από το εργαστήριο..:shock:

Traveller

Member
Αγαπητό PAPI_9...

Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πεις, αλλά συμφωνώ ελάχιστα... το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανυπαρξία του κράτους που έχει καταντήσει να φορτώνει τα πάντα στους μετανάστες... αρνούμαι να δεχθώ πως οι μετανάστες είναι το πρόβλημα... όχι, η αγαπημένη μου Φάτμα από την Γκάμπια που βοηθάει την μητέρα μου στις δουλειές, ο κυρ Γιάννης ο περιπτεράς από το Ελμπασάν που με χαμόγελο μου φυλλάει τα περιοδικά μου, ο Ρατζ από την Σρι Λανκα που μου προμηθεύει τις πιο καυτερές πιπεριές του κόσμου, ούτε κλέφτες είναι, ούτε φονιάδες... μεροκαματιάριδες άνθρωποι είναι που τίμια δουλεύουν για ένα πιάτο φαί όπως όλοι μας...

Εκεί όμως η ανεκδιήγητη πολιτική ηγεσία προσπαθεί να μας οδηγήσει... να γίνουμε όλοι ρατσιστές και να φορτώσουμε την μιζέρια μας και την ανικανότητα μας στους μετανάστες... και ρωτάω... όλοι αυτοί οι μετανάστες πως μπήκαν στη χώρα? Έλεγχοι έγιναν? Άδειες δώθηκαν? Απογραφή έγινε να ξέρουμε πόσοι είναι και κυρίως που θα μείνουν? Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει μετανάστες? Το Λονδίνο το Παρίσι η Ν.Υ είναι γεμάτες Μαύρους, Πακιστανούς, Ασιάτες ναι ή όχι? Αυτές οι πόλεις αντιμετωπίζουν τα δικά μας προβλήματα? Αν όχι υπήρξε κάποιος αρμόδιος που να ρώτησε πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των μεταναστών εκεί?

Η εύκολη λύση είναι να τα φορτώνουμε όλα στην καμπούρα των άλλων κι εμείς να μην βλέπουμε την δικιά μας... αληθινά πιστεύετε ότι το Ελληνικό κράτος έχει ασχοληθεί σοβαρά με το μεταναστευτικό? Η δικιά μου γνώμη είναι πως το μόνο που κάνει είναι να κοιτάει με απάθεια τα γεγονότα και σε σε λίγο καιρό να μετράει τα πτώματα...

Traveller

Member
Για να καταλάβω τώρα... ανοίξαμε ένα θέμα με την αφορμή της άδικης και απάνθρωπης εν ψυχρώ δολοφονίας ενός αθώου ανθρώπου που σφαγιάστηκε από μερικούς υπανθρώπους μετανάστες (ελπίζω να μην ενοχλήσουν κάποιους οι χαρακτηρισμοί μου) για να καυτηριάσουμε τη συμπεριφορά των Ελλήνων προς τους μετανάστες?
Γνώμη μου είναι ότι όλοι οι δολοφόνοι, ντόπιοι ή αλλοδαποί, είναι υπάνθρωποι... ο Πάσαρης π.χ που σκότωσε καμιά δεκαριά αθώους ήταν μετανάστης? Αν εσύ πιστεύεις ότι το να ρίχνεις φάπες σε αθώους κακομοίρηδες Πακιστανούς μόνο και μόνο γιατί είναι Πακιστανοί είναι φυσιολογικό εγώ δεν συμφωνώ... το βρίσκω μάλλον φρικαλέο...

Κύριοι στην πολιτισμένη Ευρώπη που άνθισε ο φασισμός οι μετανάστες δεν ήταν παράνομοι, δηλ. δεν κυκλοφορούσαν στις χώρες τους χωρίς χαρτιά χωρίς κανείς να ξέρει ποιοι είναι, ήταν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες που δέχτηκαν πογκρόμ διώξεων. Εμείς σαν Έλληνες μετανάστες δεχτήκαμε ρατσιστικές επιθέσεις σε χώρες που είχαμε πάει ΝΟΜΙΜΑ να δουλέψουμε, σε χώρες που προσφέραμε φόρους και χέρια εργασίας.
Ε και ποιός φταίει γιαυτό? Οι μετανάστες ή το κωλοχανίο Ελληνικό κράτος που δεν ελέγχει τα σύνορά του και δεν έχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική?

Οι λαθρομετανάστες σήμερα στην Ελλάδα είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και η πολιτεία (μάλλον καλύτερα το κυβερνών κόμμα) φαίνεται να θέλει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.
Ναι βεβαίως μόνο το σημερινό κυβερνών κόμμα φταίει... οι πιο πριν τα είχαν όλα καλώς καμωμένα... δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο...

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Αγαπητό PAPI_9...

Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πεις, αλλά συμφωνώ ελάχιστα... το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανυπαρξία του κράτους που έχει καταντήσει να φορτώνει τα πάντα στους μετανάστες... αρνούμαι να δεχθώ πως οι μετανάστες είναι το πρόβλημα... όχι, η αγαπημένη μου Φάτμα από την Γκάμπια που βοηθάει την μητέρα μου στις δουλειές, ο κυρ Γιάννης ο περιπτεράς από το Ελμπασάν που με χαμόγελο μου φυλλάει τα περιοδικά μου, ο Ρατζ από την Σρι Λανκα που μου προμηθεύει τις πιο καυτερές πιπεριές του κόσμου, ούτε κλέφτες είναι, ούτε φονιάδες... μεροκαματιάριδες άνθρωποι είναι που τίμια δουλεύουν για ένα πιάτο φαί όπως όλοι μας...

Εκεί όμως η ανεκδιήγητη πολιτική ηγεσία προσπαθεί να μας οδηγήσει... να γίνουμε όλοι ρατσιστές και να φορτώσουμε την μιζέρια μας και την ανικανότητα μας στους μετανάστες... και ρωτάω... όλοι αυτοί οι μετανάστες πως μπήκαν στη χώρα? Έλεγχοι έγιναν? Άδειες δώθηκαν? Απογραφή έγινε να ξέρουμε πόσοι είναι και κυρίως που θα μείνουν? Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει μετανάστες? Το Λονδίνο το Παρίσι η Ν.Υ είναι γεμάτες Μαύρους, Πακιστανούς, Ασιάτες ναι ή όχι? Αυτές οι πόλεις αντιμετωπίζουν τα δικά μας προβλήματα? Αν όχι υπήρξε κάποιος αρμόδιος που να ρώτησε πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των μεταναστών εκεί?

Η εύκολη λύση είναι να τα φορτώνουμε όλα στην καμπούρα των άλλων κι εμείς να μην βλέπουμε την δικιά μας... αληθινά πιστεύετε ότι το Ελληνικό κράτος έχει ασχοληθεί σοβαρά με το μεταναστευτικό? Η δικιά μου γνώμη είναι πως το μόνο που κάνει είναι να κοιτάει με απάθεια τα γεγονότα και σε σε λίγο καιρό να μετράει τα πτώματα...

Mα δεν θυμάμαι να διαφώνησα στο ότι υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι ανάμεσά τους. Ούτε η φίλη μου η Χριστίνα είναι εγκληματίας. Αντίθετα είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν κλειδιά του σπιτιού μου. Και φοβάται κι'αυτή όπως εγώ ίσως και περισσότερο γιατί έχει παιδί 16 χρονών και τρέμει.
Είπα όμως και στατιστικά επίσης επιβεβαιώνεται,ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εγκληματιών και των φονιάδων είναι μετανάστες στη χώρα μας.
Μην κοροϊδευόμαστε δεν είμαστε Λονδίνο ούτε Παρίσι, όλη αυτοί είναι η ομαδούλα που αναγκάζει την ψωροκώσταινα να μαζεύει τους μετανάστες αλλά δεν την αφήνουν να τους προωθήσει..... Εκεί δεν θέλουν άλλους.. Τώρα τα του οίκου μας... απλώς δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα στους κυβερνόντες που να τους απασχολεί ο τόπος μας (ίσως κάποιες εξαιρεσεις?? ελάχιστες που τους καπέλωσε το σύστημα). Μόνο η τσέπη τους και το βόλεμά τους , αφορά.., και μην κοροϊδευόμαστε, ούτε καν τους ενδιαφέρει να μετρήσουν τα πτώματα...αφού δεν είναι τα δικά τους.
Αλλά μόνη μου δεν έχω τη δυνατότητα να τους εξαφανίσω.. Μακάρι να ήμουν Χουντίνι, θα τους έστελνα στα τάρταρα.
Όχι δεν έγιναν έλεγχοι,ούτε θα γίνουν, είμαστε ξέφραγο αμπέλι και εσχάτως και κατακρεουργημένο αμπέλι..και αυτό εξυπηρετεί και τους κεντροευρωπαίους εννοείται και όχι μόνο.
Αλλά έτσι κι'αλλιώς τα γνωστά "λαμόγια", τα εξαίρεσα από το παιχνίδι από την αρχή, είπα ότι ζούμε σε ανύπαρκτο κράτος, και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική κίνηση στην Ελλάδα που να μπορεί η καλύτερα να θέλει να αναστρέψει αυτό που γίνεται.
Τόσοι φελοί και τόσα σ....τά, μόνο σε τέτοιο χάος μπορούν να επιβιώσουν, γιατί να το καταστρέψουν?
Δεν περιμένω απ'αυτούς (απ'όλους τους) πια τίποτα, κάποτε περίμενα (από κάποιους). Είναι άθλιοι.. Αυτοί είναι οι άθλιοι.
Αυτό όμως ,δεν σημαίνει ότι δεν έχω τεράστια οργή όπως είπα και για τους ίδιους τους εκτελεστές.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εξάλλου,ως γνωστόν,όταν ορδές ανασφάλιστων μεταναστών (αρνούμαι τον όρο "λάθρος" για οποιαδήποτε ανθρώπινη υπόσταση) μας χτίζουν τα σπίτια μας ή ακόμα καλύτερα τα δημόσια έργα,τότε είναι μια χαρά.

Εγώ θλίβομαι ιδιαίτερα που μια χώρα που έζησε στο πετσί της την προσφυγιά και την μετανάστευση αναπτύσσει τέτοια αντανακλαστικά.Αλλά βλέπεις είναι αυτή η κοντή μνήμη που μας κατατρέχει ως είδος.

Το περιστατικό αυτό καθ'αυτό είναι απεχθές οποιοσδήποτε κι αν το είχε διαπράξει.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μέτρα ασφαλείας πήρανε, για την αναπνοή μου
και σε πολυεθνικό μονόδρομο, το μέλλον μου δώσαν αντιπαροχή
Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...

Σοφά το έγραψε ο ποιητής 30 χρόνια πριν.....

liopyr

Member
Για να καταλάβω τώρα... ανοίξαμε ένα θέμα με την αφορμή της άδικης και απάνθρωπης εν ψυχρώ δολοφονίας ενός αθώου ανθρώπου που σφαγιάστηκε από μερικούς υπανθρώπους μετανάστες (ελπίζω να μην ενοχλήσουν κάποιους οι χαρακτηρισμοί μου) για να καυτηριάσουμε τη συμπεριφορά των Ελλήνων προς τους μετανάστες? [..]

Οι χαρακτηρισμοί σου ενοχλούν.
Ενημερωτικά, δεν είναι ΚΑΝ δεδομένο πως οι δολοφόνοι ήταν μετανάστες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom