• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Oι Άθλιοι...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Nαι σωστά, από μαρτυρίες όμως εικάζεται ότι είναι... και επειδή δεν είμαι ούτε ντετέκτιβ ούτε ανακριτής, αφαιρώ το μετανάστες (μέχρι να αποδειχτεί και επισήμως) και κρατάω μόνο το υπανθρώπους... ελπίζω να μη διαφωνείς ότι αυτοί που έσφαξαν έναν άνθρωπο για μια κάμερα είναι υπάνθρωποι!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Εγώ θλίβομαι ιδιαίτερα που μια χώρα που έζησε στο πετσί της την προσφυγιά και την μετανάστευση αναπτύσσει τέτοια αντανακλαστικά.Αλλά βλέπεις είναι αυτή η κοντή μνήμη που μας κατατρέχει ως είδος.
Περισσότερο το αποδίδω στα ΜΜΕ. Υπάρχουν γύρω μας κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν θεοποιήσει την τηλεόραση και θεωρούν ότι από εκεί απορρέει η αλήθεια. Nαι, υπάρχουν κι αυτοί. To ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ μέσα και τα λέμε και τα εξετάζουμε από κάθε πλευρά, δεν σημαίνει ότι το κάνει και μια τεράστια μερίδα της Ελλάδας. Εκείνη η μερίδα δέχεται εντελώς κοντόφθαλμα αυτό που παρουσιάζεται σήμερα. Και ιδού, για άλλη μια φορά, βασιλεύει «η κοντή μνήμη» που ανέφερες.

liopyr

Member
Nαι σωστά, από μαρτυρίες όμως εικάζεται ότι είναι... και επειδή δεν είμαι ούτε ντετέκτιβ ούτε ανακριτής, αφαιρώ το μετανάστες (μέχρι να αποδειχτεί και επισήμως) και κρατάω μόνο το υπανθρώπους... ελπίζω να μη διαφωνείς ότι αυτοί που έσφαξαν έναν άνθρωπο για μια κάμερα είναι υπάνθρωποι!

Καθόλου.
Αλλά προσπαθώ να μη στέκομαι στο τι είναι, αλλά στο τι τους ώθησε να γίνουν ότι είναι.

varioAthens

Member
Περισσότερο το αποδίδω στα ΜΜΜ. Υπάρχουν γύρω μας κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν θεοποιήσει την τηλεόραση και θεωρούν ότι από εκεί απορρέει η αλήθεια. Nαι, υπάρχουν κι αυτοί. To ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ μέσα και τα λέμε και τα εξετάζουμε από κάθε πλευρά, δεν σημαίνει ότι το κάνει και μια τεράστια μερίδα της Ελλάδας. Εκείνη η μερίδα δέχεται εντελώς κοντόφθαλμα αυτό που παρουσιάζεται σήμερα. Και ιδού, για άλλη μια φορά, βασιλεύει «η κοντή μνήμη» που ανέφερες.
ΜΜΕ.......

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
οσο αφορά την μνήμη των Ελλήνων, και πως αντιμετώπιζαν-ουν οιονδήποτε "μόνιμο επισκέπτη", η απάντηση έρχεται απο το πιο κάτω κείμενο

....... βρε που εκαταντήσαμε, που εκαταντήσαμε! Ακούς να αγοράζουμε το νερό, το νερό! Φτού εξαποδέ, που μας κουβάλησες άρον άρον στον ερημότοπο τούτονε (Αθήνα). Να, να, που να μην σώνανε να πατούσαν το πόδι τους, οι κολασμένοι που μας κατέστρεψαν...

Μια δυό, άκουγαν οι γείτονες άκρες μέσες και τον έλεγαν παλαβό, έτσι μάλιστα αλλόκοτα που ήταν ντυμένος ο γερό-Μπουτζαλής. Ενα πρωί βγήκε η σπιτονοικοκυρά μας χολιασμένη και ζοχαδιασμένη, λες κι απο καιρό του το φύλαγε και γύρευε αφορμή να ξεσπάσει
-βρε γερό βρακά, του είπε, αν δεν σου γουστάρει ο τόπος μας , γύρνα στον εδικο σου, γυρνα αν σου βαστάει...
Ο μπαρμπα Κωστής ξαφνιάστηκε απο την απροσδόκητη επίθεση κι είπε μόνος του, πρωί πρωί!
-Πάψε να βρίζεις τουρκόσπορε, ούρλιαζε η σπιτονοικοκυρά. Δεν κοιτάς την κόρη σου την πρόστυχη, που ξεμυάλισε τους άντρες της γειτονιάς και την έχεις και την καμαρώνεις?
-Πίσω μου σε έχω Σατανά! είπε πάλι ο μπάρμπας. Αν δεν ΄'ησουν γυναίκα κυρά θα σου έδινα άσκημη απόκριση. Συμμάζεψε την γλώσσα σου ακούς? Αφησέ μας στην συφορά που μας εβρήκε στα υστερνά μας...
Τότε εκείνη άρχισε να σκούζει μανιασμένη λες και την σφάζανε.
-Να φύγετε απο το σπίτι μου, να ξεκουμπιστείτε παλιοπρόσφυγες! Μας πήρατε τις δουλειές των αντρώνε μας, μας αρπάξατε το φαί μας, μας βρομίσατε τον τόπο. Χρόνια είχε την ταβέρνα ο Πότης μου στο Φάληρο, κι ήρτε ένας παλιοτουρκόσπορος κι άνοιξε μια παράγκα πλάι, και με τους ψευτομεζέδες του, τις ψευτοπεριποίησές του και τις λωλοσμυρινιες που κουβαλάει, μας άρπαξε την πελατεία, που να τον επάρει ο Χάρος!!!
Ανοιξαν κι άλλες πόρτες, κι άνοιξαν κι άλλες γλώσσες, κι όλες μαζί οι ντόπιες δικαίωναν την σπιτονοικοκυρά. Και το πήραν είδηση και οι προσφυγίνες απο το γειτονικό σκολειό, κι ήρθαν κι αυτές απειλητικές. Και μια τους τραβηξε τα μαλλιά μιας άλλης, κι όλες μαζί πιάστηκαν στα χέρια.
-Αντροχωρίστρες, πρόστυχες! φώναζαν οι ντόπιες.
-Κρυόμπλαστρα, ψοφίμια, πεινασμένες, απαντούσαν οι άλλες.
Μπήκαν στην μέση και οι άντρες. Εσπασαν κεφάλια και τζάμια. Ηρθε η αστυνομία και άρχισαν ανακρίσεις.....

απόσπασμα απο το ημιαυτοβιογραφικό βιβλίο της Διδώ Σωτηρίου "μέσα στις φλόγες".
Τα γεγονότα που περιγράφονται πιο πάνω, αφορούν Ελληνες και πρόσφυγες απο την Μ. Ασία, και λάβαιναν χώρα σχεδόν σε καθημερινή βάση μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Kαι δεν έχομε δεί τίποτα ακόμα......
ειμαι πανέτοιμη να ζήσω πολλα και επώδυνα!!
Μέχρι δελτιο για φαγητό,στην μια ουρά εγω και στην άλλη οι ματανάστες...
οι άθλιοι έχουν καλή δουλειά, προγραμματισμένα εγκλήματα...
ο διασκορπισμός μεταναστών σε μια χώρα δεν ειναι τυχαίο!
Υπαρχει σχέδιο..για αυτό και αφήνουν εξαθλιωμένους ανθρώπους να μεταβαίνουν παντού χωρίς έλεγχο και μεταναστευτική πολιτική που λέει και ο Νικόλας...
Το σχέδιο ειναι να διαστρεβλωθεί-αλλοιωθεί -καταστραφεί μια χώρα για να την έχουν του χεριού τους..
Πως???
ανακάτεμα πολιτισμών,γλώσσας,θρησκειών,ιστορίας ----έθνους...δημιουργία πείνας ανεργίας εγκληματικότητας λογω ανέχειας ...και οταν παραχθεί το απόλυτο μπάχαλο,εδώ ειμαστε εμείς !!! παρτε και ένα κομματι ψωμί και βγάλτε τον σκασμό!!
Δεν σωζόμαστε με τίποτα..οι άθλιοι ειναι παντού!! Λερναία ύδρα..
Υπέροχος ο Ραφαηλίδης είχα την τύχη να τον ακούσω στην πόλη μου πρίν πολλα χρόνια..
Αν σας τύχει στα χερια το δίτομο ¨"τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών" εκεί θα ξεδυαλύνετε πολλα πράγματα που συμβαίνουν σήμερα οπως και άλλα που έρχονται γρήγορα...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο Χριστος και η Παναγια βρε Ρενατα!
Και εσυ διαβαζεις αυτο το καταπτυστο χαλκευμενο βιβλιο!
Αν ειναι δυνατον! Αν φθασαμε μεχρι εκει, δε θα μας φυλαξει ουτε ο Θεος (οποιος, αλλωστε, σκοτισθηκε εντελως)!
Παω να βρω κανενα υπογειο να κρυφτω! Τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ο Χριστος και η Παναγια βρε Ρενατα!
Και εσυ διαβαζεις αυτο το καταπτυστο χαλκευμενο βιβλιο!
Αν ειναι δυνατον! Αν φθασαμε μεχρι εκει, δε θα μας φυλαξει ουτε ο Θεος (οποιος, αλλωστε, σκοτισθηκε εντελως)!
Παω να βρω κανενα υπογειο να κρυφτω! Τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα.
Ερση εμενα με καλύπτει..
ειλικρινα΄βρίσκω πολύ σπουδαία πράγματα μέσα και προτιμώ να ψάχνομαι απο τέτοια κατάπτυστα βιβλία απο κατι άλλα ψευτολογοτεχνικα και υποκουλτούρες...
sorry αλλα υπερασπόζομαι τον εαυτό μου..
εσύ που κολλας στον σχολιαστή ??:cool:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κολλαω γιατι καταρχην αυτο το βιβλιο δεν γραφηκε απο Εβραιους. Γραφτηκε κατα τα φαινομενα απο Ρωσσους της μυστικης αστυνομιας του τσαρου. Ειναι ψευδεστατο απο πανω μεχρι κατω. Γραφει ακριβως οτι ψεμματα χρειαζοντουσαν οι Ρωσσοι για να δικαιολογησουν και να ξεκινησουν τα προγκρομ εναντιον των Εβραιων και αργοτερα χρησιμοποιηθηκε ξανα απο τον Χιτλερ ως δικαιολογια για να στειλει εκατομμυρια Εβραιων στα στρατοπεδα συγκεντρωσης και απο εκει στο θανατο.
Αναρωτιεμαι λοιπον πως σε καλυπτουν τα ψεμματα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άνοιξε ένα πολύ ωραίο θέμα τράβελερ, έγιναν πολύ εποικοδομητικά σχόλια, είναι κρίμα για όλους (και ειδικά γι' αυτόν που το άρχισε) να το χαλάσουμε με σχόλια για τα βιβλία του Λιακό, δε νομίζετε;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Συμφωνώ,εξάλλου έχει ανοιχτεί θέμα με αφόρητα βιβλία,μπορούμε να το συζητήσουμε εκεί.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom