• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Oι Άθλιοι...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αυτον που θελει να γραφτει στη Χρυση Αυγη δεν τον λες μια χαρα ανθρωπο... για την ακριβεια δεν ειμαι σιγουρος αν τον λες ανθρωπο.
μη προτρεχουμε χωρις να γνωριζουμε .
Καποιον που τον ξερω χρόνια και εχω διαπιστώσει οτι είναι εντιμος , ειλικρινής,
φιλάνθρωπος , σεβεται τους άλλους , γενναιοδωρος και πολλά άλλα θετικά
μια χαρά ανθρωπο τον θεωρώ.
Η πλύση μυαλού όμως και Ο ΦΟΒΟΣ , κανουν ζημια και σε καλους ανθρωπους.
Ο φόβος απο τα χειροτερα συναισθηματα για μενα στην εξελιξη του χαρακτηρα μας και του πως ζουμε , μπορει να φέρει καταστροφικες αλλαγές στη ζωη καποιου .

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Eπειδή δεν έχω παρακολουθήσει ειδήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δήλωσαν τίποτα για το περιστατικό ή βγάζουν πύρινους λόγους μόνο όταν σκίζεται το Κοράνι?

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πάντως δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος (σώφρον άνθρωπος) που δεν βλέπει πως η Ελλάδα λόγω και Δουβλίνου ΙΙ έχει γίνει μία ανοιχτή φυλακή!

Φυσικά λύσεις δεν ακούμε σε αυτήν την χώρα...είναι πραγματικά απίστευτα γελοίο στην Ελλάδα το πόσο εύκολα χαρακτηρίζουν κάποιον φασίστα ή το αντίθετο και πραγματικά σαν ένας νέος άνθρωπος δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει καταντήσει να συμβαίνει αυτό!

Ο ρατσισμός είναι κατά την γνώμη μου από τα χειρότερα πράγματα στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων...τον είχα ζήσει και εγώ σαν παιδί όταν μέναμε στην Τουρκία σε δύσκολες περιόδους (Ίμια, Οτσαλάν) και με φώναζαν " pisyunan " (βρωμοέλληνα) και οι γονείς μου, μου κράταγαν το στόμα όταν μπαίναμε στο ταξί για να μην πετάξω καμία ελληνική λέξη και μας κατεβάσει ο ταξιτζής κάτω! Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να νιώθεις ανασφαλής μόνο και μόνο επειδή είσαι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις.

Traveller

Member
Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα... μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο στην Κουμουνδούρου ή όπου αλλού είναι και να τους ρωτήσεις... με το μπαρδόν αλλά αυτή η εξυπνάδα με τον Τσίπρα δεν πουλάει πιά... ελάχιστοι συμπορευόμαστε με τον ξύλινο ξεπερασμένο πολιτικό λόγο του Τσίπρα και ακόμη πιο ελάχιστοι υποστηρίζουμε την αλλοπρόσαλη πολιτική του... το να αντιδράς στις φάπες που τρώνε άδικα δέκα φουκαράδες Πακιστανοί από εκατό ακροδεξιούς φασίστες δεν είναι ούτε ψευτοκουλτούρα ούτε ψευτοπροοδευτική θεωρία όπως θέλετε να το περάσετε, είναι απλά ανθρωπιά...

Όσο για το κοράνι εγώ προσωπικά δεν τραβάω κανένα ζόρι... η μόνη μου ένσταση είναι ότι όταν βλέπω βιβλίο να καίγεται θυμάμαι τα βιβλία που καίγανε κάτι "σωτήρες" στο Βερολίνο την δεκαετία του τριάντα και κουμπώνομαι... ξέρεις μιλάω για εκείνους τους "σωτήρες" που σκότωσαν τους παπούδες και τις γιαγιάδες μας στο όνομα της νέας τάξης των πραγμάτων... ε αυτούς μεταλλαγμένους σε Έλληνες "σωτήρες" δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο να γνωρίσω...

ANEL

Member
Φυσικά λύσεις δεν ακούμε σε αυτήν την χώρα...

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να νιώθεις ανασφαλής μόνο και μόνο επειδή είσαι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις.
επιτέλους δύο αλήθειες απλά διατυπωμένες σ΄ένα ποστ!
...αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω:
και το οποίο ούτε διάλεξες να είσαι,ούτε ευθύνεσαι γι΄αυτό,μα ούτε και θα έπρεπε να υπάρχει καμιά ανάγκη να κρύψεις ή ν' αλλάξεις!

και τελικά υπάρχει λύση και ποια είναι αυτή??
μήπως έφτασε η ώρα όσοι ακόμα σκέφτονται και "βλέπουν" το μέλλον σ΄αυτή τη χώρα,αντί ν΄αναλώνονται σε ατέρμονες συζητήσεις επί συζητήσεων,να περάσουν στη δράση??

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η πλύση μυαλού όμως και Ο ΦΟΒΟΣ , κανουν ζημια και σε καλους ανθρωπους.
Ο φόβος απο τα χειροτερα συναισθηματα για μενα στην εξελιξη του χαρακτηρα μας και του πως ζουμε , μπορει να φέρει καταστροφικες αλλαγές στη ζωη καποιου .
Πάντως δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος (σώφρον άνθρωπος) που δεν βλέπει πως η Ελλάδα λόγω και Δουβλίνου ΙΙ έχει γίνει μία ανοιχτή φυλακή!
το να αντιδράς στις φάπες που τρώνε άδικα δέκα φουκαράδες Πακιστανοί από εκατό ακροδεξιούς φασίστες δεν είναι ούτε ψευτοκουλτούρα ούτε ψευτοπροοδευτική θεωρία όπως θέλετε να το περάσετε, είναι απλά ανθρωπιά...

Όσο για το κοράνι εγώ προσωπικά δεν τραβάω κανένα ζόρι... η μόνη μου ένσταση είναι ότι όταν βλέπω βιβλίο να καίγεται θυμάμαι τα βιβλία που καίγανε κάτι "σωτήρες" στο Βερολίνο την δεκαετία του τριάντα και κουμπώνομαι... ξέρεις μιλάω για εκείνους τους "σωτήρες" που σκότωσαν τους παπούδες και τις γιαγιάδες μας στο όνομα της νέας τάξης των πραγμάτων... ε αυτούς μεταλλαγμένους σε Έλληνες "σωτήρες" δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο να γνωρίσω...
και το οποίο ούτε διάλεξες να είσαι,ούτε ευθύνεσαι γι΄αυτό,μα ούτε και θα έπρεπε να υπάρχει καμιά ανάγκη να κρύψεις ή ν' αλλάξεις!
Συμφωνω με ολους τους προλαλησαντες. Εχουμε καταντησει να συζηταμε τα αυτονοητα: αν διαλεξες το χρωμα της επιδερμιδας σου, τον τοπο καταγωγης σου και κατα ποσο ευθυνεσαι για αυτο!
Το Δουβλινο ΙΙ που τοσο αφρονως υπεγραψε η πολιτικη ηγεσια της χωρας, παραλληλα με την πληρη αποδιοργανωση του κρατους, εχει κανει περιοχες ολοκληρες των Αθηνων πολυ ζορικες.
Οποτε ο φοβος πολυ λογικα οδηγει σε ακραιες τακτικες αντιμετωπισης, τυπου Χρυσης Αυγης. Προφανως και δε μου φταιει καταρχην ο ανθρωπακος ο οποιος δε μπορει να κατεβασει το παιδι του στο παρκο, επειδη ειναι κατειλημμενο απο φτωχοδιαβολους, του εχουν διαρρηξει το αυτοκινητο, το σπιτι, το μαγαζι, εχει υποστει και καμια ληστεια σαν αυτη που αναφερει ο Glossoli και τα παιρνει στο κρανιο και επαινει τα "καλοπαιδα" της Χρυσης Αυγης. Δεν ξερω πως θα αντιδρουσα και εγω, αν ειχε κανεις ληστεψει εμενα, η ακομη χειροτερα το παιδι μου για να του κλεψει το κινητο η το χαρτζιλικι. (την εχουν ληστεψει στην Πολωνια, αλλα δεν πιανει, ετσι δεν ειναι;). Η αποσταση με κανει πιο ψυχραιμη μεν, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν αντιλαμβανομαι οτι η ολοσχερης απουσια του κρατους απο τις προβληματικες περιοχες, οδηγει τον κοσμο σε ακραιες λυσεις και τους κατανοω την απογνωση στην οποια εχουν περιελθει.
Οταν ομως το κρατος δε μπορει να επιβαλλει ταξη (και οταν λεω ταξη εννοω οτι θα την επιβαλει και με το αναλογουν μεριδιο της συντεταγμενης βιας με την οποια το κρατος ειναι συνυφασμενο, αλλα φυσικα δε θα δρασει μονο με τη βια παραλληλα εχει να μεταχειριστει και αλλα μεσα μεταναστευτικης πολιτικης αν θελησει να ενδιαφερθει να εφαρμοσει) τοτε ειναι προφανες οτι θα ακολουθησει η ασυντακτη βια και μονο, η οποια ειναι πολυ χειροτερη ως λυση. Και αυτος ο οποιος (βαλτε και πληθυντικο αριθμο αν θελετε) θα φανει οτι μπορει να υποταξει την ανεξελεγκτη βια και να δωσει μια λυση στο αδιεξοδο θα ειναι ο νεος μας "σωτηρας/ες" και τοτε αλιμονο μας: γιατι την βια θα την εχει υποταξει προς ικανοποιηση των δικων του σχεδιων και μονο και απο εκει και περα θα ειναι ο μονος της φορεας, ασκωντας την κατα το δοκουν. Κοινως: θα την εχουμε γ@μ..σει! Θα μας καψουν οχι μονο τα βιβλια, τα Κορανια, τις Βιβλους και τα Ευαγγελια, και οτι αλλο θεωρηθει επικινδυνο, αλλα ακομη και τα πληκτρολογια!

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
επιτέλους δύο αλήθειες απλά διατυπωμένες σ΄ένα ποστ!

και τελικά υπάρχει λύση και ποια είναι αυτή??
μήπως έφτασε η ώρα όσοι ακόμα σκέφτονται και "βλέπουν" το μέλλον σ΄αυτή τη χώρα,αντί ν΄αναλώνονται σε ατέρμονες συζητήσεις επί συζητήσεων,να περάσουν στη δράση??

Aυτή ήταν ακριβώς η ερώτησή μου σε προηγούμενο post. Ποιός θα μπορούσε να είναι τρόπος δράσης?? Με τα καθίκια που γενικώς πριν και τώρα και διαχρονικά μας κυβερνάνε , δεν μπορούν όπως βλέπεις να κυκλοφορήσουν στο δρόμο αλλά μας κυβερνάνε ακόμα και θα συνεχίσουν. Να πάρουμε τα όπλα και να κυνηγάμε γενικώς πάλι λύση δεν το λες..... Το τελευταίο μου όνειρο είναι να ζωστώ εκρηκτικά και να πάω να σκάσω μέσα στη Βουλή μπας και ξυπνήσουμε, αρκεί να είναι σίγουρα και οι 300 μέσα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να κάνω άλλα τόσα με τους φονιάδες που σκοτώνουν ανθρώπους στα καλά καθούμενα μές τη μέση του δρόμου για να τους πάρουν μια κάμερα..
Νιώθω πρώτη φορά στη ζωή μου τέτοιο αδιέξοδο..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Και αυτος ο οποιος (βαλτε και πληθυντικο αριθμο αν θελετε) θα φανει οτι μπορει να υποταξει την ανεξελεγκτη βια και να δωσει μια λυση στο αδιεξοδο θα ειναι ο νεος μας "σωτηρας/ες" και τοτε αλιμονο μας: γιατι την βια θα την εχει υποταξει προς ικανοποιηση των δικων του σχεδιων και μονο και απο εκει και περα θα ειναι ο μονος της φορεας, ασκωντας την κατα το δοκουν. Κοινως: θα την εχουμε γ@μ..σει! Θα μας καψουν οχι μονο τα βιβλια, τα Κορανια, τις Βιβλους και τα Ευαγγελια, και οτι αλλο θεωρηθει επικινδυνο, αλλα ακομη και τα πληκτρολογια!
Ερση μήπως διάβασες το βιβλίο που κατηγορησες πρίν?????
χτές βράδυ αυτο ακριβώς που λές διαβασα στο ξεφτιλισμένο βιβλίο..
λές να ταχω παίξει??:shock:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μπα! Εγω τα διαβασα ετσι περιπου στα φοιτητικα μου χρονια απο τον Λουι Αλτουσερ ο οποιος μιλουσε για το μονοπωλιο της κρατικης βιας και τι γινεται οταν αυτο χαθει. Αν θυμαμαι καλα, συγχωρεστε με εχουν περασει καπου τριαντα χρονια, το βιβλιο λεγεται Θεσεις και λογικα πρεπει να ειναι εκδοσεις Θεμελιο.
Ενταξει για Κορανια και Βιβλους και πληκτρολογια δεν εγραφε παντως. Αυτα ειναι δικες μου σαλτσες!

XRISTOS71

Member
Το πράγμα δυστηχώς δεν θέλει πολύ φιλοσοφία ,όσοι μενουμε η δουλεύουμε στις ''δύσκολες γειτονιές'' καταλαβαίνουν τι εννοώ .

Κάθε μα κάθε μέρα καραβιές ολόκληρες μεταναστών κυρίως Αφρικανών και Ασιατών ψάχνουν για σπίτι .Αρκετοί έρχονται στο γραφείο ,οι περισσότεροι είναι normal φάτσες ,χωρίς χαρτιά βέβαια και χωρίς δουλειά ,ψάχνουν όμως για σπίτι να μείνουν .
Σε ενα υπόγειο διαμέρισμα Κυπρου και Φυλής 30τμ κοιμούνται κάθε βραδυ 10 άτομα ,αφρικανοί που κάνουν δουλειές του ποδαριού και πληρώνουν με το κεφαλι τον ''αρχηγό ''του σπιτιού-κέντρο υπνου μεταναστών θα'λεγα εγώ.

Απο τις Αρχές του 90 που άνοιξαν τα συνορα πρώτα με τους Αλβανούς και μετσ με τους υπόλοιπους άρχισε να αλλάζει το ποσοστό ελλήνων-αλλοδαπών στις λεγόμενες φθηνές γειτονιές της Αθήνας .Στην αρχή σαν ενοικιαστές και με τα χρόνια σαν ιδιοκτήτες .
Οι Αλβανοί πλεόν έχουν αφομοιωθεί στην κοινωνία ,ειδικά τα παιδια τους που γεννηθηκαν εδώ ,σπουδάζουν δουλευουν παντρευονται εδώ
είναι αυτοί που ''συντηρούν''τους επαγγελματίες της περιοχής .

Οι Αφρικανοί υπάρχουν στην γυρω περιοχή απο την δεκαετία τους 70 ,
ετούτοι όμως οι σημερινοί( τα τελευταια χρόνια δηλαδή ) δεν εχουν καμία σχεση με τους παλαιούς .
Οποιος περάσει απόγευμα μετα τις 6μμ απο Κυπρου και Πατησίων θα δει το αλισβερίσι Αφρικανών-πακιστανών για την διανομή της πρέζας και μετα τις 9μμ επί της πατησιών
μεχρι τα Ανω Πατήσια θα δει τις Μαυρούλες να σου τάζουν βεντούζες με 5 ευρώ και τους νταβατζήδες απο την απέναντι μεριά να μαζευουν το χρήμα.

Θα μπορούσα να γραφω ολόκληρο το βράδυ απο περιστατικά που έχω δει με τα μάτια μάτια μου και έχουν ακούσει τα αυτιά μου.

Ο Ελληνας δεν είχε μαθει ποτέ να ζει με τις παρούσες συνθήκες , να φοβατε να βγει το βραδυ αργα να κυκλοφορήσει ,να του την πέφτει ο καθε τελειωμένος και να τον απειλή για 10 και 50 ευρώ.
Αν καποιος που μενει πχ στο Χαλάνδρι και δουλεύει εκεί και δεν εχει καμία απολύτως αισθηση της κατάστασης που επικρατεί στις γειτονιές του κέντρου γιατί αλλιώς είναι να τα βλέπεις απο την TV και διαφορετικά να δουλεύεις και να έχεις δίπλα στο συρτάρι σου ενα στηλιάρι απο γκασμά και ένα ''παράνομο'' σπρέι πιπεριού για ωρα ανάγκης .....

Τι θέλω να πώ με όλα αυτα και σόρυ αν κούρασα ,όλοι έχουν τα δίκια τους και οι κατοικοι της πόλης
και οι μετανάστες που είναι ''όμηροι ''εδω και δεν μπορόύν να φύγουν πρός Ευρώπη και ειδικά τωρα που απλώνει περισσότερο η οικονομική κρίση το πρόβλημα θα μεγαλώνει καθε μερα και περισσότερο
ακόμα και οι φασίστες -χρυσαυγίτες που θέλουν να ανεβασουν τα ποσοστά τους και πέζουν τον ρόλο της τοπικής κυβέρνησης των πατησίων που με τις αβάντες της αστυνομίας χθές το βράδυ έκαναν πεσίματα και έδερναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και δεν ηταν Ελληνας .

Χθες στον Αγιο Παντελεήμονα μπροστά σε σταση μαχαίρωσαν και καποιον άλλο (αυτός ηταν τυχερός και ζει σημερα ) για να του πάρουν το πορτοφόλι

Αυτό το μπου@#$ που θέλει να λεγετε κράτος αν ήθελε να βαλει τάξη σε όλα θα μπορούσε να το κάνει μεσα σε 24 ωρες ,αλλά τι γινετε άραγε σωστό σε αυτόν το τόπο για να γίνει και αυτό ..........
Υπομονή μεχρι το επόμενο μαντάτο

GTS

Member
Αυτον που θελει να γραφτει στη Χρυση Αυγη δεν τον λες μια χαρα ανθρωπο... για την ακριβεια δεν ειμαι σιγουρος αν τον λες ανθρωπο.
Κάνεις απλά λάθος αγαπητέ. Μικροαστός λέγεται και αν θες να εμβαθύνεις στο φαινόμενο φασισμός, ξεκίνα με τον μέγα Ραφαηλίδη (έχει γράψει εκπληκτικά βιβλία).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βλέπω έχει πέραση ο Βασίλης.Πολύ χαίρομαι,γιατί δεν ήταν και απ'τους πιο mainstream συγγραφείς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom