Αιθιοπία Τανζανία Mambo Jambo Tanzania

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Aυτό δε θυμάμαι πως το λένε, αν το αναγνωρίζει κάποιος, ας βοηθήσει
Γατόπαρδος λέγεται
Εδώ κάνεις λάθος αγαπητέ @Travelliaris,το ζώο αυτό είναι το καρακάλ.Ο γατόπαρδος (γνωστός και ως τσίτα) έχει ξανθό τρίχωμα με χαρακτηριστικό μοτίβο από μαύρες κηλίδες και λεπτές μαύρες γραμμώσεις στις πλευρές του προσώπου του. Πολλές φορές ιδιαίτερα από μακριά συγχέεται με τη λεοπάρδαλη.Την φωτογραφία του την έχει ήδη ανεβάσει η @evaT Το καρακάλ ανήκει στις μεγάλες αγριόγατες,έχει καστανόξανθο τρίχωμα ενώ η κοιλιά και το κάτω μέρος των ποδιών και του στήθους του είναι υπόλευκα.Το κυριότερο όμως μορφολογικό στοιχείο του καρακάλ είναι τα αυτιά του. Τα πτερύγια είναι μυτερά και η βάση τους στο πίσω τμήμα είναι μαύρη (φαίνεται καθαρά στην 2η φωτογραφία της @evaT).
Τις πληροφορίες για τα ζώα μου τις έδωσε ο φίλος μου Abel που έχει γραφείο και είναι οδηγός σαφάρι στην Ναμίμπια και στην Μποτσουάνα.
είχα πετύχει έναν στο καταφύγιο του λύκου στον Αρκτούρο
Επειδή ο γατόπαρδος ζει σχεδόν αποκλειστικά στην Αφρική και το καρακάλ μόνο στην Αφρική και στην Ασία αυτό που είχες δεί στον Αρκτούρο θα ήταν μάλλον κάποιος Ευρασιατικός λύγκας.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επειδή ο γατόπαρδος ζει σχεδόν αποκλειστικά στην Αφρική και το καρακάλ μόνο στην Αφρική και στην Ασία αυτό που είχες δεί στον Αρκτούρο θα ήταν μάλλον κάποιος Ευρασιατικός λύγκας.
Τώρα που το λές νομίζω ο οδηγός μας είπε ότι το ζώο λέγεται λύγκας. Για καρακάλ δεν θυμάμαι να ενδιαφέρθηκε.
Σε κάθε περίπτωση ούτε το ένα γνώριζα ότι υπήρχε ούτε το άλλο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.920
Μέλη
39.635
Νεότερο μέλος
nmantzou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom