• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Π.Γ.Δ.Μ. Охрид: Ξέμεινες το τριήμερο; Δίπλα είναι η Οχρίδα!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Охрид: Ξέμεινες το τριήμερο; Δίπλα είναι η Οχρίδα!

Είναι αυτή λογική εκδρομής θ’ αναρωτηθεί εύλογα κάποιος;
Ε δεν είναι, αλλά και τι να κάνεις όταν φτάνεις στο σημείο να ψάχνεσαι λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή της κι εξηγούμαι:
Όχι πως δεν είχε πέσει σε σκέψεις και συζητήσεις ως ενδεχόμενο, καθώς η εγγύτητα στη Θεσσαλονίκη τέτοιων προορισμών τους φέρνει πάντα στο προσκήνιο ασχέτως ημερών, ωστόσο έως τώρα λίγοι εξ αυτών είχαν μπει σε προτεραιότητα.

Προσωπικά στο μυαλό μου είχα κάτι εντελώς διαφορετικό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μιας και όπως επιδιώκω τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να συνδυάζω τις δύο αργίες με μία-δυο μέρες άδειας με αυτή την ευκαιρία. Το ψάξιμο είχε ξεκινήσει τουλάχιστον 2 μήνες πριν και είχε αποδώσει καρπούς με κάποιες ωραίες αεροπορικά ευκαιρίες να παίζουν για την Ευρώπη, ωστόσο η υπόλοιπη παρέα με είχε στο «περίμενε» μέχρι να οριστικοποιήσει τι και πως.

Με κάτι τέτοιες συνεννοήσεις όμως χάνονται οι εκδρομές, μιας και με το περίμενε από τη μία αλλά και την αναβλητικότητα μου από την άλλη έφτασα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να είμαι δίχως προορισμό και τελικά δίχως παρέα καθώς τα πλάνα δεν ευδοκίμησαν. Προφανώς ήταν ήδη πολύ αργά για οποιαδήποτε αεροπορική απόπειρα, οπότε θέλοντας πολύ να κάνω (ακόμη ένα) solo ταξιδάκι μπήκε εκ νέου στο κάδρο η περίπτωση της Οχρίδας, έχοντας μάλιστα αρκετά πρόσφατη την εμπειρία στη Σόφια, μόνο που τη φορά αυτή θα πήγαινα όχι απλά οδικώς αλλά και με το δικό μου αυτοκίνητο, κάτι εντελώς καινούργιο για μένα.

Έτσι μιας και δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμος χρόνος πάρθηκε τάχιστα η απόφαση, έγιναν οι κρατήσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες ακόμα πιο τάχιστα, μ’ εμένα να ανυπομονώ να γνωρίσω ακόμα έναν κοντινό όπως αποδείχτηκε προορισμό και να επιστρέψω άλλη μια φορά στ’ αγαπημένα μου Βαλκάνια, πολύ πιο σύντομα (μόλις τρεις μήνες μετά το Σαράγιεβο) απ’ ότι πίστευα κι εγώ ο ίδιος, οργανώνοντας ένα σύντομο ταξιδάκι που εν τέλει πολύ το ευχαριστήθηκα και μπήκα για το λόγο αυτό στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας.

Cover1.jpg

Άλλη μια φορά στάθηκα τυχερός στο θέμα οργάνωσης οφείλω να πω, βάζοντας στο παιχνίδι για ένα βράδυ και την πόλη της Φλώρινας, αλλά ακόμα πιο τυχερός σε ζήτημα κόστους μιας και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε η συγκεκριμένη επιλογή εκδρομής ήταν από τα οικονομικότερα πράγματα εν τέλει που μπορούσα να επιλέξω, κάτι που θα εξηγήσω αναλυτικά και πιο κάτω.

Τυχερός όμως ήμουν και για το γεγονός ότι ο καλός καιρός της εποχής βοήθησε ιδιαίτερα ώστε να πραγματοποιηθεί το οδικό ταξίδι χωρίς πρόβλημα, μαθαίνοντας παράλληλα μια νέα γειτονική χώρα κι έναν πανέμορφο προορισμό για τον οποίο έχω πλέον κι εγώ να υποστηρίζω μόνο καλά πράγματα.

Φύγαμε! 😎

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επιτέλους, το πήρες απόφαση!
Δεν έτυχε και δε χρειάστηκε έως τώρα, ακόμα και στην Ελλάδα να φανταστείς έχω γράψει λίγα εκδρομικά χιλιόμετρα όντας οδηγός, πόσο μάλλον στο εξωτερικό. Ανακαλύπτω όμως πως υπάρχουν ωραίες περιπτώσεις σε απόσταση βολής. ;)

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Για εμάς από τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν κάποιες εκδρομές που μπορεί να γίνουν άνετα και οδικές χωρίς να προετοιμαστείς καιρό πριν. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτές είναι ότι μπορείς να το αποφασίσεις και τελευταία στιγμή. Μια από αυτές ειναι και η Οχρίδα. Είναι ένα ταξίδι που το έκανα δύο φορές και μάλιστα με χιόνια και ήταν πανέμορφα. Το Μοναστήρι του Αγίου Ναούμ και ο γύρος της λίμνης και από την Αλβανική πλευρα μας χάρισε πολυ όμορφες εικόνες !

Last edited by a moderator:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Για εμάς από τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν κάποιες εκδρομές που μπορεί να γίνουν άνετα και οδικές χωρίς να προετοιμαστείς καιρό πριν. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτές είναι ότι μπορείς να το αποφασίσεις και τελευταία στιγμή. Μια από αυτές ειναι και η Οχρίδα. Είναι ένα ταξίδι που το έκανα δύο φορές και μάλιστα με χιόνια και ήταν πανέμορφα. Το Μοναστήρι του Αγίου Ναούμ και ο γύρος της λίμνης και από την Αλβανική πλευρα μας χάρισε πολυ όμορφες εικόνες !
Ακριβώς όπως το λες είναι, βρήκα μεγάλο ενδιαφέρον στην εν λόγω περιοχή αλλά και τις διπλανές, έχοντας στα άμεσα σχέδια μου να επανέλθω. :)

paefstra

Member
Εμεις το καναμε μεσα σε γιορτες ως εναλλακτικη της Καστοριας στο 1/3 του κοστους σε δωματια και φαγητα.
Ωραιο ταξιδακι.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εμεις το καναμε μεσα σε γιορτες ως εναλλακτικη της Καστοριας στο 1/3 του κοστους σε δωματια και φαγητα.
Ωραιο ταξιδακι.
Ειδικά με διαμονές και φαγητά, συμφωνώ. Τα κόστη δυστυχώς δε συγκρίνονται με την Ελλάδα ειδικά το τριήμερο, στο επόμενο κεφάλαιο τα αναλύω. ;)

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ανακαλύπτω όμως πως υπάρχουν ωραίες περιπτώσεις σε απόσταση βολής. ;)
Και εγώ τώρα τελευταία τα ανακάλυψα μη νομίζεις. Το μάτι πάντα έπεφτε στα μακρινά... :lol:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Προετοιμασία & σχεδιασμός εκδρομής

Λίγα και καλά, τα πολύ βασικά σ’ αυτό το κεφάλαιο μιας το όλο ζήτημα οργανώθηκε όπως έγραψα κυριολεκτικά τις τελευταίες μέρες, όχι πως θέλει και καμιά τρομερή προετοιμασία εδώ που τα λέμε, απλά σίγουρα θα μπορούσε να εμπλουτιστεί υπό άλλες συνθήκες.

Αρχικά μιας και η Παρασκευή 25/10 ήταν εργάσιμη θεώρησα καλό να μη ξοδέψω τελικά ημέρα άδειας, καθώς επίσης και να μη κατευθυνθώ απευθείας όπως είπα στον τελικό μου προορισμό μες τη νύχτα, καταλήγοντας έτσι με τη λογική του «στο δρόμο μου είναι» στην πόλη της Φλώρινας, κλείνοντας ένα μονόκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Ελληνίς» μέσω της πλατφόρμας της booking σε κόστος 37€ για ένα βράδυ.

Εξίσου εύκολη αποδείχτηκε και η αναζήτηση καταλύματος στην πόλη της Οχρίδας, με τις επιλογές ευτυχώς να ποικίλουν αναλόγως των απαιτήσεων του καθενός. Σε ότι με αφορά λοιπόν το μικρό διαμέρισμα «Apartments S*A» στο κέντρο της πόλης (βασικό), με πάρκινγκ (ακόμη πιο βασικό), εύκολη πρόσβαση στο μπες/βγες στην Οχρίδα δίχως να μπλέκεις στα στενά (βασικότερο) και κόστος 50€ για δύο βράδια επίσης μέσω booking, ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμουν.

Map2.jpg

Από κει και πέρα δεν είχε να με απασχολεί κάτι άλλο, πέρα από την απαραίτητη έκδοση της πράσινης κάρτας για το αυτοκίνητο μέσω της ασφαλιστικής μου την οποία και εκτύπωσα για να τη δείξω στα σύνορα κατά την είσοδο μου στη ΒΜ. Μελετώντας τη διαδρομή είδα πως δεν έχω να περάσω διόδια σε καμία από τις δύο χώρες, μιας και πήγα μέσω Έδεσσας. Επίσης αυτό που πρέπει να αναφέρω είναι το συνολικό αντίτιμο του καυσίμου, ποσού κάτω των 50€ στην περίπτωση μου μετ’ επιστροφής. Για όποιον θέλει βέβαια να φουλάρει πριν περάσει τα σύνορα, το κόστος αυτό θα ‘να σίγουρα χαμηλότερο.

Έτσι είχα φτιάξει απ' το πουθενά ένα solo ταξιδάκι της τελευταίας στιγμής με 137€ που μόνο άσχημο δε το λες. Μη σας πω τι έβρισκα ενδεικτικά σε ότι είχε απομείνει στην Β.Ελλάδα το τριήμερο δεν υπάρχει λόγος, ήθελες 2 μισθούς.

Τι απέμενε; Μα φυσικά η κατάρτιση του ηλεκτρονικού χάρτη όπως κάθε φορά προκειμένου να συμπληρώσω αξιοθέατα κι όχι μόνο και στις δύο πόλεις που θα συναντούσα και ιδιαίτερα στην Οχρίδα, καθώς και στις ενδεχόμενες στάσεις στο μέσο της διαδρομής.

Map1.jpg

Κατά τα άλλα ήμουν σαν από καιρό έτοιμος για το πρώτο Βαλκανικό roadtrip! :cool:

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για όποιον θέλει βέβαια να φουλάρει πριν περάσει τα σύνορα, το κόστος αυτό θα ‘να σίγουρα χαμηλότερο.
Για οδικό σε χώρες με χαμηλή τιμή καυσίμου, εννοείται οτι στο ξεκίνημα η βενζίνη είναι τόση όση να περάσεις τα σύνορα και να έχεις και για 50-70 χλμ ακόμα για παν ενδεχόμενο. Μετά φουλάρεις. Στην επιστροφή πάλι φουλάρεις πριν μπεις Ελλάδα. Αυτά είναι αυτονόητα! :cool:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τα μισά pins είναι ιρλανδέζικες πάμπ και μπαράκια βλέπω. Δεν το είχα προβλέψει αυτό… :rolleyes:
Ούτε 'γω, είναι κάτι που δε περίμενα, τυχαία τα βάζει το maps μόνο του... :p

Για οδικό σε χώρες με χαμηλή τιμή καυσίμου, εννοείται οτι στο ξεκίνημα η βενζίνη είναι τόση όση να περάσεις τα σύνορα και να έχεις και για 50-70 χλμ ακόμα για παν ενδεχόμενο. Μετά φουλάρεις. Στην επιστροφή πάλι φουλάρεις πριν μπεις Ελλάδα. Αυτά είναι αυτονόητα! :cool:
Πολύ σωστή η λογική σου κι έτσι πρέπει να 'ναι, εκτός βέβαια άμα τρέχει καμιά προσφορά με τους πόντους και θες να τα σκάσεις στη ΒΡ...:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom