• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Η προετοιμασία του ταξιδιού χαλάει το ταξίδι;

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Σας διαβαζω και περνω ιδεες για το επομενο......ξεκινησα τα ταξιδια το 2016 που πρωτοπηγα στο παρισι,εκτοτε πηγαινω συνεχεια στο παρισι...εχω παει συνολικα 6 φορες και καθε φορα μου φαινεται σαν καινουργιο,ειναι και το ετερον ημισυ εκει και καθε μα καθε φορα που φευγω κλαιω.......το λατρεψα,ή θα το λατρεψεις ή θα το μισησεις το παρισι.........αλλο ταξιδι που καταφερα να παω ηταν στα παραλια της τουρκιας,Κωνσταντινουπολη,Σμυρνη,Αιδίνι(κουσάντασι)και Αλικαρνασος........επιστροφη ξανα στην πολη και μετα αθηνα.........15 μερες κρατησε ειχα παει με φιλικο ζευγαρι,αναμεικτα συναισθηματα........πονεσε,ειχα ακουσει,δει,διαβασει τοσα για την Σμυρνη που μονο εκλαιγα οταν πηγα,ειναι κι η καταγωγη μου απο εκεινα τα μερη............θα θελα να ξαναπαω,λατρευω την επαναληψη.......αυτη τη φορα θα παω σαν τουριστας οχι σαν πατριδα.......και εχετε δικιο κανουν κακο οι φωτογραφιες κι οσα βλεπεις απο τον τοπο που θα πας,ναι θελει οργανωση αλλα ως εκει...........εγω το ειχα παρακανει σχετικα με την τουρκια......λεω να παω Τσεχια στο επομενο,αλλα ακομα το ψαχνω.....
Από 5 χρόνων έκανα γαλλικά, απέξω είχα μάθει το Παρίσι, στα 39 μου καταφερα να πάω μια και μοναδική φορά για 20 μέρες. Το λατρεψα, το λατρέψααα! Άσε που το ήξερα απέξω, πήγαινα παντού σα να κατοικούσα εκεί.
Σμύρνη δεν πρόκειται να πάω ποτέ ούτε καν Κωνσταντινούπολη δε θέλω. Ο γιος μου πηγε στην Πολη 3 φορες και ενθουσιαστηκε. Σκότωσαν τον παππού μου στη Σμυρνη, η γιαγιά μου έφυγε με 4 παιδιά στις φούστες της, ο πατέρας μου βουρκωνε μεχρι τα γεραματα,
απλά δεν μου κάνει καρδιά να πάω.
Η Πράγα πάντως είναι παραμυθένια.
.

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Τώρα ανακάλυψα αυτό το θέμα... Ωραίο! Διαφορετικές απόψεις, όμορφο!
@Δημήτρης X. η απάντηση η δική μου στην ερώτηση είναι ξεκάθαρα: ΟΧΙ!
Για μένα η προετοιμασία του ταξιδιού είναι η μισή χαρά! Πάντα διαβάζω, προετοιμάζω, οργανώνω.. Και έτσι ξεκινάω να χαίρομαι για ένα ταξίδι βδομάδες, ίσως και μήνες πριν φτάσει η ώρα του! Διαβάζω ταξιδιωτικές ιστορίες του travelstories, διαβάζω άρθρα και κριτικές στο διαδίκτυο είτε πάω κάπου στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Πάντα βοηθιέμαι, ποτέ δεν έχω απογοητευτεί σε ταξίδι, ποτέ δε μου έχει φύγει ο ενθουσιασμός όταν φτάνω στον προορισμό που έχω επιλέξει, επειδή διάβασα πρώτα πού θέλω να πάω, τι θέλω να δω κλπ σε κάθε πόλη ή χωριό... Και φυσικά κάθε φορά ανακαλύπτω και πράγματα επί τόπου, δεν πάω μόνο σε όσα οργάνωσα από πριν! Παλιά είχα ταξιδιωτικούς οδηγούς και υπογράμμιζα πολλά στην προετοιμασία, τσάκιζα σελίδες! Τώρα διαβάζω ονλάιν, βάζω πινέζες στο κινητό μου... Ο ενθουσιασμός μου όταν φτάνω κάπου δε μειώνεται καθόλου επειδή μελέτησα πού θέλω να κάνω πεζοπορίες, σε ποιες πινακοθήκες, σε ποια μουσεία θέλω να προλάβω να πάω, σε ποια μπαράκια θέλω να πιω το κρασί μου!

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Προσωπικά ο σχεδιασμός με φτιάχνει... Και το ταξίδι επίσης.
Σοβαρότατος παράγοντας για την ερώτηση αυτή είναι ο διαθέσιμος χρόνος.
Αν είχα άπλες σ ένα μέρος δεν θα υπήρχε λόγος να σχεδιάζω νωρίτερα. 'Οταν όμως πρέπει να δω ολόκληρη χώρα σε 10-15 μέρες η σωστή οργάνωση είναι σωτήρια. Εμένα δεν με χαλάει ούτε φωτογραφίες να βλέπω, ούτε βίντεο, η ζωντανή αίσθηση του τοπίου είναι πάντα διαφορετική οπότε το στοιχείο της έκπληξης έρχεται μάλλον από την ενέργεια ενός τόπου.

Πάντως την ακούω και την αντίθετη άποψη, όσους δηλαδή μελετούν ελάχιστα και προτιμούν να τα βρίσκουν επί τόπου. Εγώ προτιμώ την άπλα της μεγάλης οθόνης στο pc από το να παιδεύομαι με το κινητό και να χάνω χρόνο, αλλά ο καθένας με τα χούγια του.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Πιστεύω ο καθένας μας στο κομμάτι αυτό πρέπει να βρει μια ισορροπία,που στο κάθε άτομο είναι διαφορετική...Εγώ στην παρούσα φάση είμαι καπου στο 70-30 ...70 τις εκατό του συνολικού ταξιδιού θα είναι μελετημένο,όχι ακριβές πρόγραμμα αλλά τα μέρη που θα επισκεφτώ και τα διάφορα events που θα παρακολουθήσω θα τα έχω ήδη σταμπαρει,όπως επίσης θα έχω μελετήσει και τρόπους μεταφορας.Μακαρι να ήμουν full time traveller με άπλετο χρόνο και μπόλικο χρήμα φυσικά και να κοιτούσα απλώς τι χρειάζεται για την είσοδο σε μια χώρα(βίζα,εμβόλια, καιρός που ταξιδεύεις κτλ)....Αφήνω πλέον εδώ και χρόνια και ένα 30 τις εκατό για ότι προκύψει και πολλές φορές σε αυτό το 30 τις εκατό συμβαίνουν τα καλύτερα.Δεν είναι και μικρό θα έλεγα.Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία το παρουσιάζουν ως "ελεύθερος χρόνος" στα προγράμματα τους...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.999
Μέλη
39.711
Νεότερο μέλος
vasia123

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα