Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
Από 5 χρόνων έκανα γαλλικά, απέξω είχα μάθει το Παρίσι, στα 39 μου καταφερα να πάω μια και μοναδική φορά για 20 μέρες. Το λατρεψα, το λατρέψααα! Άσε που το ήξερα απέξω, πήγαινα παντού σα να κατοικούσα εκεί.Σας διαβαζω και περνω ιδεες για το επομενο......ξεκινησα τα ταξιδια το 2016 που πρωτοπηγα στο παρισι,εκτοτε πηγαινω συνεχεια στο παρισι...εχω παει συνολικα 6 φορες και καθε φορα μου φαινεται σαν καινουργιο,ειναι και το ετερον ημισυ εκει και καθε μα καθε φορα που φευγω κλαιω.......το λατρεψα,ή θα το λατρεψεις ή θα το μισησεις το παρισι.........αλλο ταξιδι που καταφερα να παω ηταν στα παραλια της τουρκιας,Κωνσταντινουπολη,Σμυρνη,Αιδίνι(κουσάντασι)και Αλικαρνασος........επιστροφη ξανα στην πολη και μετα αθηνα.........15 μερες κρατησε ειχα παει με φιλικο ζευγαρι,αναμεικτα συναισθηματα........πονεσε,ειχα ακουσει,δει,διαβασει τοσα για την Σμυρνη που μονο εκλαιγα οταν πηγα,ειναι κι η καταγωγη μου απο εκεινα τα μερη............θα θελα να ξαναπαω,λατρευω την επαναληψη.......αυτη τη φορα θα παω σαν τουριστας οχι σαν πατριδα.......και εχετε δικιο κανουν κακο οι φωτογραφιες κι οσα βλεπεις απο τον τοπο που θα πας,ναι θελει οργανωση αλλα ως εκει...........εγω το ειχα παρακανει σχετικα με την τουρκια......λεω να παω Τσεχια στο επομενο,αλλα ακομα το ψαχνω.....
Σμύρνη δεν πρόκειται να πάω ποτέ ούτε καν Κωνσταντινούπολη δε θέλω. Ο γιος μου πηγε στην Πολη 3 φορες και ενθουσιαστηκε. Σκότωσαν τον παππού μου στη Σμυρνη, η γιαγιά μου έφυγε με 4 παιδιά στις φούστες της, ο πατέρας μου βουρκωνε μεχρι τα γεραματα,
απλά δεν μου κάνει καρδιά να πάω.
Η Πράγα πάντως είναι παραμυθένια.
.