psilos3
Member
- Μηνύματα
- 7.065
- Likes
- 55.814
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Επιτέλους, το πήρες απόφαση!μόνο που τη φορά αυτή θα πήγαινα όχι απλά οδικώς αλλά και με το δικό μου αυτοκίνητο, κάτι εντελώς καινούργιο για μένα.
Δεν έτυχε και δε χρειάστηκε έως τώρα, ακόμα και στην Ελλάδα να φανταστείς έχω γράψει λίγα εκδρομικά χιλιόμετρα όντας οδηγός, πόσο μάλλον στο εξωτερικό. Ανακαλύπτω όμως πως υπάρχουν ωραίες περιπτώσεις σε απόσταση βολής.Επιτέλους, το πήρες απόφαση!
Ακριβώς όπως το λες είναι, βρήκα μεγάλο ενδιαφέρον στην εν λόγω περιοχή αλλά και τις διπλανές, έχοντας στα άμεσα σχέδια μου να επανέλθω.Για εμάς από τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν κάποιες εκδρομές που μπορεί να γίνουν άνετα και οδικές χωρίς να προετοιμαστείς καιρό πριν. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτές είναι ότι μπορείς να το αποφασίσεις και τελευταία στιγμή. Μια από αυτές ειναι και η Οχρίδα. Είναι ένα ταξίδι που το έκανα δύο φορές και μάλιστα με χιόνια και ήταν πανέμορφα. Το Μοναστήρι του Αγίου Ναούμ και ο γύρος της λίμνης και από την Αλβανική πλευρα μας χάρισε πολυ όμορφες εικόνες !
Ειδικά με διαμονές και φαγητά, συμφωνώ. Τα κόστη δυστυχώς δε συγκρίνονται με την Ελλάδα ειδικά το τριήμερο, στο επόμενο κεφάλαιο τα αναλύω.Εμεις το καναμε μεσα σε γιορτες ως εναλλακτικη της Καστοριας στο 1/3 του κοστους σε δωματια και φαγητα.
Ωραιο ταξιδακι.
Και εγώ τώρα τελευταία τα ανακάλυψα μη νομίζεις. Το μάτι πάντα έπεφτε στα μακρινά...Ανακαλύπτω όμως πως υπάρχουν ωραίες περιπτώσεις σε απόσταση βολής.![]()
Τα μισά pins είναι ιρλανδέζικες πάμπ και μπαράκια βλέπω. Δεν το είχα προβλέψει αυτό…η κατάρτιση του ηλεκτρονικού χάρτη
Για οδικό σε χώρες με χαμηλή τιμή καυσίμου, εννοείται οτι στο ξεκίνημα η βενζίνη είναι τόση όση να περάσεις τα σύνορα και να έχεις και για 50-70 χλμ ακόμα για παν ενδεχόμενο. Μετά φουλάρεις. Στην επιστροφή πάλι φουλάρεις πριν μπεις Ελλάδα. Αυτά είναι αυτονόητα!Για όποιον θέλει βέβαια να φουλάρει πριν περάσει τα σύνορα, το κόστος αυτό θα ‘να σίγουρα χαμηλότερο.
Ούτε 'γω, είναι κάτι που δε περίμενα, τυχαία τα βάζει το maps μόνο του...Τα μισά pins είναι ιρλανδέζικες πάμπ και μπαράκια βλέπω. Δεν το είχα προβλέψει αυτό…![]()
Πολύ σωστή η λογική σου κι έτσι πρέπει να 'ναι, εκτός βέβαια άμα τρέχει καμιά προσφορά με τους πόντους και θες να τα σκάσεις στη ΒΡ...Για οδικό σε χώρες με χαμηλή τιμή καυσίμου, εννοείται οτι στο ξεκίνημα η βενζίνη είναι τόση όση να περάσεις τα σύνορα και να έχεις και για 50-70 χλμ ακόμα για παν ενδεχόμενο. Μετά φουλάρεις. Στην επιστροφή πάλι φουλάρεις πριν μπεις Ελλάδα. Αυτά είναι αυτονόητα!![]()