• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ταξιδι και καπνισμα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
είσαι και ρατσιστής !!!!!!!!ενοώ με τους καπνιστές!! χαλάρωσε....:cool:
Χαλαρος ειμαι και κουβεντα κανουμε....δεν με χαλαει να ειμαι ρατσιστης με τους καπνιστες αφου δεν σεβονται τους αλλους...:cool:

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
μια χαρά τα λές

Πολυ φορα εχετε παρει μου φαινεται οι καπνιστες...πατε αλλου την κουβεντα σαν τους πολιτικους...εδω δεν μιλαμε για την φυση, τα πουλακια, το καυσαεριο....μιλαμε για το τσιγαρο...και τα πραγματα ειναι απλα...στο σπιτι σας, στο αμαξι σας και σε οποιο αλλο ιδιωτικο σας χωρο, μπορειτε να κανετε οτι θελετε και να καπνισετε οσο θελετε...σε δημοσιο χωρο ομως υπαρχουν κανονες και ορια...δεν ειμαι εγω υποχρεωμενος να αναπνεω τον καπνο του καθε καπνιστη....επειδη εσεις θελετε να πατε μια ωρα νωριτερα στον Αγ. Πετρο δεν σημαινει οτι πρεπει να σας κανω και εγω παρεα εκει....οποτε καλο ειναι να σεβεστε τον ανθρωπο και συνανθρωπο για να υπαρχει ισορροπια...διοτι ξερουμε και εμεις πολυ καλα να περνουμε μετρα...οποτε αφηστε την φυση, τις τρελες αγελαδες κλπ κλπ αμα ειναι να παμε απο αυτα οκ...αλλα οχι απο το τσιγαρο ή το πουρο του καθε ανεγκεφαλου....
πάντως Μανώλη δικός μου φίλος έγινες σίγουρα και πολλών άλλων αντικαπνιστών φυσικά,λυπάμαι πολυ για τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδουν....καποιοι η καποιες ..και μένα με αποκάλεσαν υστερική και ρατσίστρια και σένα τώρα τα ίδια......παρολο που εσύ τα έθεσες τα πραγματα ομολογουμένως και πιο ήπια απο μενακαι αναγκάζομαι ξανα να παρέμβω και να ξαναμιλήσω και ναι προς απογοήτευση καποιων που λενε τα ιδια και τα ιδια θα ξαναλεω κι εγω τα ιδια και τα ιδια...Απλά πράγματα μεχρι τώρα εδω και μια ζωη και οσο χρονων ειναι ο καθενας μας λειτουργουν τα πραγματα υπερ των καπνιστων ναι η οχι; σε ολους τους δημοσιους χωρους,σε ολα τα καφε ,ρεστωραν ,κλαμπ κλπ καπνιζουν ναι η οχι;,μεχρι τωρα οι μη καπνιστες Αναγκαζόμαστε να συμβιβαζόμαστε μαυτη την κατασταση ναι η οχι με το κόστος που ο καθενας μας κατα βουληση αναλαμβανει πχ άλλος πηγαινει σε μια καφετέρια και αναγκάζεται να κατσει λίγο γιατι δεν αντεχει την βρωμα και την καπνιλα,άλλος δεν παει σχεδόν καθολου ,άλλος γυρναει στο σπιτι του και μετα βγαζει τα ρουχα του να αεριστουν εξω κλπ κλπ ,γενικως χαλιέται χαλαει ολη η διαθεση του κλπ κλπ ,άλλος παθαινει φαρυγγιτιδες ,τσουζουν τα ματια του κλπ κλπκαι αλλα πολλααααααααα.Ενα ολοκληρο συστημα λοιπον Μιά ζωη λειτουργει υπερ των καπνιστων......Ε απλα πραγματα τωρα και εσεις οι καπνιστες καλειστε να μπειτε στη θεση τη δικη μας ,αν βέβαια αλλαξει το συστημα,δηλαδη θα συμβιβαστειτε ,οπως καναμε εμεις,θα ....χαλιέστε αλλα θα το υπομενετε,άλλοι θα πηγαινουν για λιγο και θα φευγουν κλπ κλπ .Αυτο λεγετα απονομη δικαιοσυνης.....επιτελους

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
καταρχην αυτο στην Ελλαδα ποτε δεν θα εφαρμοστει οπως πρεπει...αποψη μου..

παντως εμενα αν κ αντι-καπνιστης (το εχω κοψει...) δεν με ενοχλει να καπνιζουν σε ενα μαγαζι αν:
1. εχει σουπερ εξαερισμο κ δεν μπουκωνω
2. δεν καθεται διπλα καποιος μου που ξεχασε το τσιγαρο στο τασακι, κ σαν λιβανιστηρι ερχεται ολος ο καπνος σε μενα
3. δεν υπαρχει η περιπτωση του λεω σε καποιον ευγενικα: σε παρακαλω πας λιγο το τσιγαρο πιο κει;;; κ απανταει: αν δεν σου αρεσει σηκω φυγε...
4. δεν καπνιζει καποιος πουρο....οχι τιπτοα αλλο απλα δεν εχει ωραια μυρωδια...

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
πχ άλλος πηγαινει σε μια καφετέρια και αναγκάζεται να κατσει λίγο γιατι δεν αντεχει την βρωμα και την καπνιλα,άλλος δεν παει σχεδόν καθολου ,άλλος γυρναει στο σπιτι του και μετα βγαζει τα ρουχα του να αεριστουν εξω κλπ κλπ ,γενικως χαλιέται χαλαει ολη η διαθεση του κλπ κλπ ,άλλος παθαινει φαρυγγιτιδες ,τσουζουν τα ματια του κλπ κλπκαι αλλα πολλααααααααα.Ενα ολοκληρο συστημα λοιπον Μιά ζωη λειτουργει υπερ των καπνιστων......Ε απλα πραγματα τωρα και εσεις οι καπνιστες καλειστε να μπειτε στη θεση τη δικη μας ,αν βέβαια αλλαξει το συστημα,δηλαδη θα συμβιβαστειτε ,οπως καναμε εμεις,θα ....χαλιέστε αλλα θα το υπομενετε,άλλοι θα πηγαινουν για λιγο και θα φευγουν κλπ κλπ .Αυτο λεγετα απονομη δικαιοσυνης.....επιτελους
Θα συμφωνησω!!! Πραγματικα τα τελευταια χρονια εχω σταματησει να πηγαινω σε club, μπαρ κλπ κλπ διοτι η ατμοσφαιρα ειναι χαλια...με το που μπω σε club μετα απο λιγο με πιανουν τα ματια μου...καθαρος αερας απο πουθενα δεν μπαινει και βεβαιαι τα ρουχα πανε κατευθειαν για πλησιμο....η σταχτη απο τα τσιγαρα χορευει παντου και προσγειωνεται οπου να ειναι και βεβαια δεν καιγεται καρφι στον καπνιστη απο τον οποιο φευγει η σταχτη...γιατι να ειμαστε υποχρεωμενοι να ανεχομαστε ολα αυτα;;;; Στο εξωτερικο ειναι πιο πολιτισμενοι ή πιο ανθρωποι απο εμας;;;; Επιτελους πρεπει να μπει ενα φρενο σε αυτο το θεμα....αλλα ειπαμε ειμαστε ελληναρες.....και δεν πιστευω οτι θα γινει τιποτα σε αυτη την χωρα...μονοι μας θα πρεπει να περνουμε μετρα για την υγεια μας απο οτι φαινεται και για αυτο οπως εχω ξαναγραψει εγω την λεω και πολυ μαλιστα σε καποιον καπνιστη που με ενοχλει και δεν δειχνει σεβασμο.....ειπαμε πρεπει να υπαρχει ισορροπια αλλα απο ολες τις πλευρες.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ξεκινώ με τη δήλωση ότι δεν καπνίζω. Όμως δεν ανήκω και στην κατηγορία των αντικαπνιστών.

Όσον αφορά τους φίλους που αναφέρουν ότι δεν αντέχουν την κάπνα στα μπαρ, τα καφέ και τα ρέστωραν, νομίζω ότι γι’αυτό δε θα πρέπει να κατηγορούνται οι καπνιστές αλλά οι επιχειρηματίες από τη μια που δε φροντίζουν να εγκαταστήσουν το κατάλληλο σύστημα εξαερισμού και από την άλλη η πολιτεία η οποία δεν τους υποχρεώνει και δεν τους ελέγχει γι’αυτό.

Σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο (υπηρεσίες, νοσοκομεία, εμπορικά καταστήματα κλπ) καλώς απαγορεύεται. Όταν όμως πρόκειται για διασκέδαση, εκεί νομίζω ότι έχουν όλοι δικαίωμα. Αν ο εξαερισμός είναι ο απολύτως σωστός, τότε όλοι μπορούν να συνυπάρξουν.

Και μην ξεχνάτε ότι το τσιγάρο είναι εξάρτηση, άρα οι καπνιστές θα πρέπει να θεωρούνται ασθενείς και δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ρατσιστικά.

Ακόμα και στον εργασιακό χώρο, τα μέτρα που οι περισσότερες εταιρείες λαμβάνουν κατά του καπνίσματος νομίζω ότι επίσης είναι ρατσιστικά και σίγουρα εντελώς αντιπαραγωγικά. Αφήστε που όσοι δεν έχουν ειδικούς χώρους (καπνιστίρια) αλλά βγαίνουν στην είσοδο των κτιρίων δίνουν μια απίστευτα γελοία εικόνα.

Ασφαλώς όλα αυτά τα μέτρα που παγκοσμίως εφαρμόζονται σιγά σιγά έχουν σκοπό να κάνουν τον κόσμο να εγκαταλείψει το τσιγάρο, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι έχουν επιλεγεί και οι σωστότεροι τρόποι για την αντιμετώπιση του θέματος

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Επιτέλους, μια φωνή που δεν είναι υστερική! Anny, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!!

Christian

Member
Ασφαλώς όλα αυτά τα μέτρα που παγκοσμίως εφαρμόζονται σιγά σιγά έχουν σκοπό να κάνουν τον κόσμο να εγκαταλείψει το τσιγάρο, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι έχουν επιλεγεί και οι σωστότεροι τρόποι για την αντιμετώπιση του θέματος
Δηλαδή anny θέλεις να πεις ότι νοιάζονται για τους ασθενείς (καπνιστές),τους μη ασθενείς (μη καπνηστές) ή τους ενδιαφέρει κάτι άλλο;

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Δηλαδή anny θέλεις να πεις ότι νοιάζονται για τους ασθενείς (καπνιστές),τους μη ασθενείς (μη καπνηστές) ή τους ενδιαφέρει κάτι άλλο;

μια πρώτη απάντηση (αν και βγαίνουμε παντελώς εκτός θέματος γιατί η συζήτηση δεν είναι γενικά περί καπνίσματος και σηκώνει και πολύ κουβέντα και από τις δύο πλευρές) είναι ότι σίγουρα ενδιαφέρονται και για τις δύο κατηγορίες (για το καλό τους δηλαδή), αλλά κυρίως ενδιαφέρονται για τα έξοδα που θα κληθούν να πληρώσουν για τη φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψή τους.
'Ασε που τα πρόστιμα για αυτούς που δε θα συμμορφώνονται είναι μια εξίσου καλή πηγή εσόδων.

Όμως είπαμε αυτή η κουβέντα πρέπει να γίνει αλλού και όχι εδώ.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
καλά μάλλον δε καταλάβατε ότι οι καπνιστές σας κάνουν πλάκα, δε πειράζει θα μας μάθετε σιγά-σιγά:bleh: χαλαρώστε λίγο και πιείτε ένα ποτηράκι κρασί στην υγειά μου καπνιστές και μη!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ πάντως, απ' ότι είδα σε φίλους μου στο εξωτερικό, οι περισσότεροι μου είπαν ότι δεν έπαψαν να καπνίζουν, απλά άρχισαν να βγαίνουν λιγότερο και να την βγάζουν με delivery στα σπίτια τους.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou