• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αποφάσισα να το ξανά κάνω τώρα άμεσα οπότε έχετε να προτείνετε κάνα τιπ ώστε να κυλίσει πιο καλά (όσο γίνεται) χωρίς τη ρουτίνα που μας πιάνει όταν είμαστε τελείως μόνοι εκδρομή?
Το app meetup το γνωρίζεις; Βρίσκεις εύκολα πράγματα όλες τις μέρες από ποτά, συναυλίες μέχρι εκδρομές. Είναι πολύ εύκολο και να γνωρίσεις κόσμο.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αποφάσισα να το ξανά κάνω τώρα άμεσα οπότε έχετε να προτείνετε κάνα τιπ ώστε να κυλίσει πιο καλά (όσο γίνεται) χωρίς τη ρουτίνα που μας πιάνει όταν είμαστε τελείως μόνοι εκδρομή?
Μάλλον θα πάω προς Σκανδιναβία πιθανώς και σε 2 ή 3 χώρες, χρόνος ταξιδιού 8-10 ημέρες
Ίσως απλά να ελαττώσεις τις ημέρες αν το βλέπεις σαν ρουτίνα; Προσωπικά δε μου έχει τύχει σε σόλο ταξίδι, ωστόσο μπορώ να καταλάβω πως το λες. Ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να βρεις κάτι πιο βολικό σε μέρες, αν και με αυτή την αλλαγή εικονών δε νομίζω πως θα βαρεθείς, εκτός αν δε σ' αρέσει το περπάτημα ή η συνεχής περιήγηση όπως σοφά είπε ο @Robert

Θεωρώ πως ο χρόνος που κερδίζουμε στα μεμονωμένα ταξίδια είναι πολλές φορές ευλογία, φτιάχνοντας το πρόγραμμα μας όπως θέλουμε δίχως εξαρτήσεις από παρέα. Ίσως αν το δεις λίγο έτσι, αλλάξεις και τον τρόπο προσέγγισης του ταξιδιού να σου βγει πολύ καλύτερα.

despoinapan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία, Καναδάς, Η.Π.Α
Γιατί ενώ θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω ένα ταξίδι μόνη μου, φοβάμαι και μόνο στη σκέψη; Πρέπει να είναι πολύ ωραία εμπειρία από όλες τις απόψεις.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εγώ θα πρότεινα τα εξής, σε όποιον θέλει να τολμήσει ενα σολο ταξιδι αλλά έχει κάποιους ενδοιασμούς:
- Να ξεκινησει μ ένα καφε/φαγητο/σινεμά/μουσείο μόνος του, εκεί που μένει. Να πάρει κοινώς λίγο χρόνο με τον εαυτό του, αν δεν το κάνει ήδη. Ή να πάει μια μονοήμερη εκδρομή μόνος του.
- Να δοκιμασει ένα σύντομο ταξίδι εντός Ελλάδας, αν του φαίνεται πιο εύκολο από το να πάει πρώτη φορά μόνος στο εξωτερικό.
- Να διαλέξει έναν δημοφιλή, "εύκολο" Ευρωπαϊκό προορισμό, για το πρώτο του ταξίδι εκτός. Δημοφιλή απ την άποψη ότι θα υπάρχουν τουριστικές υποδομές και πράγματα να δει χωρίς να βαρεθεί κι εύκολο με την έννοια και της συνεννόησης/γλώσσας, για να μην αγχωθεί και νιωθει χαμένος. 2-3 διανυκτερευσεις για αρχή αρκούν για να δει κάποιος αν του αρέσει αυτός ο τρόπος ταξιδιού.
- Αν νιώσει μοναξια/βαρεμαρα κλπ κατα τη διάρκεια του ταξιδιού και θελήσει παρέα, μπορεί να συμμετέχει σε κάποιο ομαδικό τουρ ή αν μένει σε χοστελ μπορει να κάνει γνωριμίες εκεί, πράγμα το οποίο είναι πολύ εύκολο, αν είσαι έστω ελάχιστα κοινωνικος. Ή όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, υπάρχουν κι εφαρμογές για να συναντήσεις άλλα άτομα και να κάνεις κοινές δραστηριότητες μαζί.

Η άποψη μου είναι ότι τα σόλο ταξίδια δεν είναι για όλους, κι αυτό είναι οκ. Αλλά αν δε δοκιμάσεις, δε θα μαθεις :lol:

phillouka

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες & Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
παλιότερα σόλο ταξίδι 4ημερες στο εξωτερικό αλλά με ζόρισε κάπως.
Γιατί ενώ θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω ένα ταξίδι μόνη μου, φοβάμαι και μόνο στη σκέψη; Πρέπει να είναι πολύ ωραία εμπειρία από όλες τις απόψεις.
έχω πάει 10 μέρες μόνη μου Σεϋχέλλες, όχι επειδή δεν είχα παρέα, αλλά επειδή περνούσα δύσκολα και ήταν επιλογή μου να πάω μόνη μου. ( ετών 25 )

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να πας για ένα καφέ, για ένα φαγητό μόνη σου και το ταξίδι αργότερα.
Πολύ ωραία εμπειρία πάντως, θα κάνεις ότι επιθυμείς εσύ χωρίς να έχεις κάποιον να γκρινιάζει ότι πεινάει, ότι κουράστηκε κλπ..

Να το δοκιμάσεις, αυτοπεποίθηση θέλει!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πολύ ωραία εμπειρία είναι σίγουρα και μόνο θετικά μπορεί να έχει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που θα το αποφασίσεις. Προφανώς δεν είναι όλα για όλους, υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδιωτικά κινούνται μόνο με τη μορφή «εξάρτησης» από άλλους και δε θα μπορούσαν ποτέ να βάλουν τον εαυτό τους σε τέτοια θέση, είναι όμως κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις εφόσον το θέλεις, πιο πολύ για να σου φύγει η περιέργεια.
Εγώ θα ξεκινούσα από αυτό, με το οποίο και συμφωνώ απόλυτα:

έναν δημοφιλή, "εύκολο" Ευρωπαϊκό προορισμό, για το πρώτο του ταξίδι εκτός. Δημοφιλή απ την άποψη ότι θα υπάρχουν τουριστικές υποδομές και πράγματα να δει χωρίς να βαρεθεί κι εύκολο με την έννοια και της συνεννόησης/γλώσσας, για να μην αγχωθεί και νιωθει χαμένος. 2-3 διανυκτερευσεις για αρχή αρκούν για να δει κάποιος αν του αρέσει αυτός ο τρόπος ταξιδιού.
Βασικά σχεδόν οι περισσότεροι, κάπως έτσι ξεκινήσαμε. ;)

despoinapan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία, Καναδάς, Η.Π.Α
Πολύ ωραία εμπειρία είναι σίγουρα και μόνο θετικά μπορεί να έχει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που θα το αποφασίσεις. Προφανώς δεν είναι όλα για όλους, υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδιωτικά κινούνται μόνο με τη μορφή «εξάρτησης» από άλλους και δε θα μπορούσαν ποτέ να βάλουν τον εαυτό τους σε τέτοια θέση, είναι όμως κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις εφόσον το θέλεις, πιο πολύ για να σου φύγει η περιέργεια.
Εγώ θα ξεκινούσα από αυτό, με το οποίο και συμφωνώ απόλυτα:

Βασικά σχεδόν οι περισσότεροι, κάπως έτσι ξεκινήσαμε. ;)
με έχετε σχεδόν "ψήσει"!!! αρχίζω ήδη να το σκέφτομαι λίγο πιο σοβαρά!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
με έχετε σχεδόν "ψήσει"!!! αρχίζω ήδη να το σκέφτομαι λίγο πιο σοβαρά!
Μπες να κλείσεις ένα εισιτήριο με μια-δυο διανυκτερεύσεις σε καμιά Βόρεια Ιταλία π.χ. που είναι πάντα εύκολη για τέτοια εγχειρήματα, ψάξε παράλληλα για διαμονή και τότε να δεις τι ωραία που θα ψηθείς... :cool:

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αμερική (17 Μαίου 2025)
Ταξίδι-Όνειρο
2024 Japan->2025 again?
ως πλέον 35άρης, και έως και πέρυσι δεν είχα βγεί εκτός Ελλάδας . Θα σου πω ότι έκανα το πρώτο μου σόλο ταξίδι Κουάλα Λουμπούρ + Σιγκαπούρη 1 εβδομάδα και κάτι ψιλά.
Ένα σου λέω.
Δεν το μετάνιωνω λεπτό ,και ήδη ετοιμάζω σιγά σιγά τα επόμενα.
Όταν δεν βρίσκεις παρέα κτλ . δεν 'γίνεται' να μένεις πίσω, ενώ θες να κάνεις κάτι. Αυτά τα ρημάδια τα απωθημένα που θα κρατήσεις μέσα σου θα σε βασανίσουν σε μεγαλύτερη ηλικία.
(όταν μίλησα στην κοπή της πίτας, με μέλη μεγαλύτερα μου,και τις συμβουλές τους κτλ. μου είπαν όλοι όσοι μίλησα το ίδιο πράγμα , κάντα τώρα που μπορείς και μη κοιτάς πίσω ,θα το μετανίωσεις αν δεν τα κάνεις).

Οπότε πήγα και το έκανα, με τρελό φόβο στην αρχή ,μετά την 1η μέρα μόνο που δεν είχα να 'σκέφτομαι' πως νιώθει ο δίπλα , τι πως γιατί ,και αν του αρέσει ήταν τρελό.

My two cents over here :D

Go for it! (και που ξέρεις, μπορεί να πετύχεις κανένα από εμάς όπου πάς)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.002
Μέλη
39.716
Νεότερο μέλος
dimitrello

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα