• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ταξιδι και καπνισμα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
καλά αν μιλας για μένα, έχω κάτσει σε δωμάτια με καπνιστές ουκ ολίγες φορες.. έχω δουλέψει και χρόνια ολόκληρα... δε με πιάνει υστερία...

από δωμάτιο "ντεκέ" στη δουλειά, εφυγα όταν αυτό μπορούσε να γίνει χωροταξικά και πιθανότατα και να επιστρέψω κάποτε...

δεν είναι αυτό το θέμα... αν θα μπορούσα να κάτσω.. είναι ότι δε μου αρέσει... και εν πάσει περιπτώσει, στην ελλάδα είμαι και από κάτω στο 100% των περιπτώσεων, και επαφίεμαι μόνο στην κατανόηση των καπνιστών...

και αν θες την άποψη μου γι αυτο που λες περι αμυνας, σε κουβέντες κλπ κλπ ο κακός γίνεται ο αντικαπνιστής (ειδικά κάποιοι ακραίοι), γιατί οκ.. αυτός θα γκρινιάξει...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
τι συζητάτε τώρα???? τα τσιγάρα σας μαράνανε όλους????? εδώ τρώμε όλα τα μολυσμένα,τα σαπιμένα,τα μεταλαγμένα,κολυμπάμε σε βόρθρους,αναπνέομε τις χωματερές και το καυσαέριο,έχομε άγχος και στρές ποτε θα προλάβομε να βγάλομε τον σκύλο να κατουρήσει,ζούμε σε ένα πλανήτη δυαλυμένο απο εμάς τους ίδιους,τον κάνομε καθε μέρα και χειροτερο ....εμείς με τα πλαστικά μας, τα καθε λογής απόβλητα ,σε λίγο δεν θα υπάρχει νερό,φτιάχνομε πισίνες και πλένομε τα αυτοκίνητα μας με το νεράκι αυτό που σε λίγο θα το παίρνομε σε χαπάκι......και κάθεστε και μου λέτε για τα τσιγάρα!!!!!!!! ας πάνε στο διάολο και τα πνευμόνια και τα μαλιά που βρωμίζουν...άντε βραδιάτικα!!!!!!!

driver01

Member
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
Παντως πιστευω και με συγχωρεις οτι επι το πλειστον οι αντικαπνιστες ειναι οι ακραιοι...και οχι οι καπνιστες.Πολυ πιο ευκολα θα παρεις το τσιγαρο μου και θα το σβησεις στο τασακι παρα εγω θα φυσηξω τον καπνο επανω σου....χαχαχα.Αστειευομαι....ειπαμε καλη διαθεση και απο τις δυο πλευρες και μπορουμε να συνυπαρχουμε!!!!

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
καλα σ' αυτα που λες ρενατα δεν έχεις αδικο, αλλά ειναι αλλη κουβεντα :)

ετσι κι αλλιως, ξεφυγαμε...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
σκασίλα μου και να μη συνυπάρχω!! ας μη με κάνουν φίλη! και δεν πρόκειται να παω σε σπίτι να μου πούν εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα,πάω με τους φίλους μου που καπνίζουν και βρωμάνε τα μαλιά μας και το απολαμβάνομε και μακρυά απο μιζεριες ...την ζωή μου την θέλω απλή και καθαρή απο άλλα πράματα !!!

driver01

Member
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
Renata....θελω πληροφοριες για Κατω Ζακρο αν ξερεις, τελειως ασχετο ετσι??Μου ηρθε φλας, βρε κοπελα μου ηταν τοσο μαυρο το μηνυμα σου που με ψυχοπλακωσε!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Renata....θελω πληροφοριες για Κατω Ζακρο αν ξερεις, τελειως ασχετο ετσι??Μου ηρθε φλας, βρε κοπελα μου ηταν τοσο μαυρο το μηνυμα σου που με ψυχοπλακωσε!!!
και για αυτό εισαι μεθυσμένος? μα δεν είναι μαύρο το μήνυμά μου ειναι ρεαλιστικό και απευθύνεται σε όσους διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο..:mad::mad:

κάτω ζάκρος -ποίημα-τοπίο σεληνιακό! πήγαινα με την μοτοσυκλέτα μου σε μιά μέρα έβλεπα το ηλιοβασίλεμα και πάλι πίσω!! --έρωτας !!
άν μπείς στον google θα δείς και την παραλία και τα καταλύματα τα λίγα που έχει και τα κοντινά χωριά.πραγματικά ένα απο τα καλύτερα κομμάτια της νοτιοανατολικής κρήτης!!
λές να πάς ?

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Παν μέτρο άριστο... εγώ πάντως, θα ρωτήσω αν επιτρέπεται το κάπνισμα εκεί που θα πάω (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα υγείας, ε;) ...αλλά θα στραβώσω κιόλας αν μου το απαγορέψει ο άλλος με στραβό τρόπο! Είμαι κι εγώ στραβόξυλο, οπότε καταλαβάινετε! :haha:

Όσο για την μόλυνση από το τσιγάρο, τι να πω; Με τόσο καυσαέριο γύρω μας, το τσιγάρο κάνει μόνο την ζημία; Μια λευκή σακούλα βάζεις μέσα σε ένα ντουλάπι και σε 10 μέρες την βγάζεις μαυρισμένη, οπότε ποια καθαρότητα περιβάλλοντος; Και όχι, δεν είναι από το τσιγάρο!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
«Ναι» στην απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους λένε έξι στους 10 καπνιστές

Περισσότεροι από έξι στους 10 καπνιστές και το 95% των μη καπνιστών θεωρούν θετικά τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε εστιατόρια και ταβέρνες. Επίσης, το 10% των καπνιστών δήλωσε ότι θα διακόψει το κάπνισμα λόγω των νέων μέτρων και το 43% ότι θα το ελαττώσει.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της κοινής γνώμης για την απαγόρευση του καπνίσματος που πραγματοποίησε η Κάπα research για το Ινστιτούτο Κοινωνικής καις Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) σε δείγμα 2.037 ενηλίκων καπνιστών και 2.006 ενήλικων μη καπνιστών. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοίνωσε και σχολίασε στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Aν. Kαθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής και διευθυντής του ΙΚΠΙ κ. Γιάννης Τούντας.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε τη συναίνεση της κοινωνίας για την εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων που προβλέπουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου 2009.
«Με την κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος για πρώτη φορά στη χώρα μας αποκτήσαμε στοχευμένη και στρατηγικά σχεδιασμένη πολιτική για την προώθηση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, τόνισε ο Yπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι όλες οι ενέργειες του Σχεδίου Δράσης και ο επικείμενος νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1-7-2009 αποτελούν βαθιά τομή στα θέματα πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών.
Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ‘έχουμε όλοι καθήκον και υποχρέωση να εργαστούμε και να συνεργαστούμε μαζί αποτελεσματικά, για να ανακόψουμε τη θανατηφόρα αυτή επιδημία του καπνίσματος. Αυτό το στόχο έχει και η πρωτοβουλία της «Εθνικής Συμμαχίας κατά του καπνίσματος». η εκστρατεία θα αναβαθμίσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσματος, θα επηρεάσει την απόφαση των καπνιστών για να σταματήσουν το κάπνισμα και θα ενισχύσει την απαίτηση της κοινής γνώμης για την προώθηση και προαγωγή περιβάλλοντος, απαλλαγμένου από καπνό στους δημόσιους και εργασιακούς χώρους».
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για το κάπνισμα «Σπύρος Δοξιάδης-Γιώργος Γεννηματάς» κ. Παν. Μπεχράκης, σχολίασε ότι «με την εφαρμογή του νόμου από την 1η Ιουλίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται σε μια επαναδιαχείριση της καπνιστικής τους συνήθειας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας, που επιβάλλουν την προστασία των μη καπνιστών από το υποχρεωτικό κάπνισμα στο οποίο υποβάλλονται σε δημόσιους χώρους εργασίας, διασκέδασης, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ.λ.π.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία του Patrick Reynolds, Ιδρυτή του “Ιδρύματος for a Smokefree America” και απόγονο πρώτης γενιάς της οικογένειας της γνωστής καπνοβιομηχανίας. «Η μόνη ανάμνηση που έχω από τον πατέρα μου είναι ενός ανθρώπου που πέθαινε από εμφύσημα, το οποίο οφειλόταν στο κάπνισμα. Η σημερινή μου διεθνής ενασχόληση με το ζήτημα του καπνίσματος, που αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή, ελπίζω να αλλάξει τα πράγματα», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. P. Reynolds ο οποίος εξήγησε ότι «αυτό που επιθυμεί είναι να ενημερώνει τον κόσμο για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και να συμβάλλει στην αποδοχή των μέτρων απαγόρευσης». «Οφείλω – συνέχισε - να συγχαρώ την Ελλάδα για την απόφασή της να ακολουθήσει την ευρύτερη ευρωπαϊκή κοινότητα και να ψηφίσει το νέο νόμο, ο οποίος θα μειώσει σημαντικά την έκθεση των μη καπνιστών στο παθητικό κάπνισμα και θα χαροποιήσει την πλειονότητα των επισκεπτών της Ελλάδας».
Την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μετέφερε στην εκδήλωση ο Kαθηγητής του School of Public Health του Πανεπιστημίου του Harvard κ. Gregory Connolly, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι στις ΗΠΑ, όπου τα τελευταία χρόνια εφαρμόσθηκαν αυστηρά αντικαπνιστικά μέτρα, πάνω από το 50% των Αμερικανών συχνάζουν πλέον σε εστιατόρια και μπαρ στα οποία απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα.

Πηγή: www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/28/1657753.htm

Μάλλον ρώτησαν τους λάθος καπνιστές, ε Ρενάτα; :haha::haha::haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

Μάλλον ρώτησαν τους λάθος καπνιστές, ε Ρενάτα; :haha::haha::haha:
κοίτα cake.εμένα άλλα με ενοχλούν! οι υστερίες,οι υποκρισίες και οι στρουθοκαμηλισμοί!
καθένας απο εμάς κουβαλά τον πολιτισμό μέσα του..και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον αποδείξομε...πχ απο τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον μας,στους ανθρώπους,απο το άν είμαστε ρατσιστές,άν μιλάμε στους κατώτερους και καλά απο εμάς,άν αγαπάμε τους γέρους,τους αδύναμους,και ένα σωρό άλλα ...
έχουν βρεί τώρα και πιπιλίζουν το κ---οτσίγαρο λές και είναι κανένα υπερθέμα και εξαρτάται απο το που θα το καπνίσεις η συντέλεια του κόσμου!!! πές μου για αλλα θέματα να το συζητήσω...αλλα άστα μορέ τι να λέμε ......

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πολυ φορα εχετε παρει μου φαινεται οι καπνιστες...πατε αλλου την κουβεντα σαν τους πολιτικους...εδω δεν μιλαμε για την φυση, τα πουλακια, το καυσαεριο....μιλαμε για το τσιγαρο...και τα πραγματα ειναι απλα...στο σπιτι σας, στο αμαξι σας και σε οποιο αλλο ιδιωτικο σας χωρο, μπορειτε να κανετε οτι θελετε και να καπνισετε οσο θελετε...σε δημοσιο χωρο ομως υπαρχουν κανονες και ορια...δεν ειμαι εγω υποχρεωμενος να αναπνεω τον καπνο του καθε καπνιστη....επειδη εσεις θελετε να πατε μια ωρα νωριτερα στον Αγ. Πετρο δεν σημαινει οτι πρεπει να σας κανω και εγω παρεα εκει....οποτε καλο ειναι να σεβεστε τον ανθρωπο και συνανθρωπο για να υπαρχει ισορροπια...διοτι ξερουμε και εμεις πολυ καλα να περνουμε μετρα...οποτε αφηστε την φυση, τις τρελες αγελαδες κλπ κλπ αμα ειναι να παμε απο αυτα οκ...αλλα οχι απο το τσιγαρο ή το πουρο του καθε ανεγκεφαλου....

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
εσύ δεν πρόκειται να γίνεις φίλος μου...και το ειπα και παραπάνω ...ολους τα σκουλίκια θα μας φάνε και τον άγιο πέτρο θα τον επισκεφτούμε όλοι....
είσαι και ρατσιστής !!!!!!!!ενοώ με τους καπνιστές!! χαλάρωσε....:cool:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος