• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

...μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε "Πλατεία Κατάλυσης Συντάγματος";

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επίσης, καλλιεργημένοι άνθρωποι είστε, σταματήστε να μιλάτε για βία και λιντσαρίσματα. Με τρομάζετε ακόμα περισσότερο - και κυρίως με τρομάζει η κοινωνία που οραματίζεστε.
Επειδή είμαστε καλλιεργημένοι μπορούμε να μιλάμε για τη βία κατ'αυτό τον τρόπο.
Γιατί δεν την γουστάρουμε παθολογικά αλλά γνωρίζουμε την ιστορική αναγκαιότητα.

Όταν διαβάζεις για την Γαλλική επανάσταση τρομάζεις;
Για τον ξεσηκωμό των Ρώσων το '17;
Για το Μάη του '68;

Αυτές ήταν πολύ μεγάλες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας.Η κοινωνία που οραματιζόμαστε δεν είναι βίαιη,η μεταπήδηση σε αυτήν είναι.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Οχι,κοριτσι μου,εμεις ειμαστε ρατσα αγαπησιαρικη,προσπαθουν να μσς κανουν ετσι και στο χερι μας ειναι να μην γινουμε.
Ας απλωνουμε κι εμεις το χερι,η δημοκρατια ξεκιναει απο το σπιτι,την οικογενεια,τη γειτονια.
Γι αυτο αυτες τις μερες,οσο κι αν ακουγεται ασχημο,ΧΑΡΗΚΑ που ειδα Ελληνες αδελφωμενους,να νοιαζοντε,να βοηθανε.
Στα ζορια δειχνει ο καθε λαος,οπως και ο καθε ανθρωπος,την πραγματικη ουσια της υπαρξης του.
Το μήνυμά σου θα μπορούσε να είναι ευθεία αναφορά στο "Περί Φωτίσεως" του Saramago που είναι και επίκαιρο

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Στέκω άπραγη και παρακολουθώ εξελίξεις. Κυρίως επειδή δε ξέρω τι να ευχηθώ και να παλέψω να συμβεί, από φόβο μήπως όντως συμβεί...
Συγχωρέστε μου την αφέλεια, αλλά παρά τις σχετικές σπουδές, δε μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι να ζω σε άλλο σύστημα (όχι την ελληνική διαφθορά, εννοώ τον καπιταλισμό) γιατί δεν το έχω ζήσει σε καμία χώρα.
Εδώ και 20 μήνες νιώθω σαν ποντικάκι εργαστηρίου, μέσα στο κλουβί του, να φέρνει βόλτες στον τροχό του όλο και γρηγορότερα όλο και γρηγορότερα και να έχουν μαζευτεί τριγύρω να το κοιτάνε...The mouse stands in awe..
Έχεις πάθει ιδρυματισμό. Όχι μόνο εσύ, οι περισσότεροι από μας. Είναι φυσιολογικό. Το σύστημα πέτυχε το σκοπό του.
Φοβόμαστε να βγούμε από τη φυλακή μας, φοβόμαστε να ονειρευτούμε ένα διαφορετικό αύριο και να ζήσουμε ελεύθεροι.
Ευτυχώς κάποιοι δείχνουν να ξυπνούν.
Όσο για τη βία, είναι το μέσο, όχι ο σκοπός. Δεν την οραματιζόμαστε, αλλά αντιδρούμε σε αυτήν με τη δική μας βία. Καλώς ή κακώς ο περισσότερος κόσμος δεν περιμένει πια να αλλάξει την κατάσταση με την ψήφο του.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Γιατι ως γνωστον πρεπει να σπασεις τα αβγα για να κανεις ομελεττα..
Και αντε και φυγανε,μετα τι?
Πες πως εχεις μια κουπα για καφε,δεν την γουσταρεις και την σπας.Συμφωνοι.
Δεν θα πρεπει ομως να χεις κατι να πιεις το ρημαδοκαφε σου?
Εδω η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Coco,θα χρησιμοποιήσω εντέχνως την παρομοίωσή σου για να σου πω ότι αφού σπάσουμε την κούπα με τον καφέ δεν ψάχνουμε που θα ξαναπιούμε καφέ.Βαρεθήκαμε τον καφέ.Θα πιούμε τσάι και στην χούφτα αν είναι ανάγκη.

Δεν είναι το δοχείο το ζήτημα αλλά το περιεχόμενο.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Coco το προηγούμενο μήνυμά σου, ήταν τόσο ελπιδοφόρο, όσο θα ήθελα να είναι από εδώ και στο εξής όλα τα μηνύματα που θα έρθουν.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Γιατι ως γνωστον πρεπει να σπασεις τα αβγα για να κανεις ομελεττα..
Και αντε και φυγανε,μετα τι?
Πες πως εχεις μια κουπα για καφε,δεν την γουσταρεις και την σπας.Συμφωνοι.
Δεν θα πρεπει ομως να χεις κατι να πιεις το ρημαδοκαφε σου?
Εδω η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Δε με τρομάζει η μετάβαση σε κάτι άλλο - θα'θέλα όμως να μπορώ να φανταστώ τι θα είναι αυτό και πώς θα λειτουργεί. Ακούω πάντα κάτι γενικές προτάσεις, όπως τις θέτετε κι εσείς, για αλλαγή, για κατάρρευση, για νέα κοινωνία, αλλά δεν ακούω κάτι χειροπιαστό. Να μπορώ να το φανταστώ, για να θέλω να το διεκδικήσω δηλαδή. Εκτός αν μιλάτε για δικτατορίες του προλεταριάτου ή για αναρχία αλά Μπουκόφσκι, οπότε ας συμφωνήσουμε απλώς ότι διαφωνούμε.

Με αυτή την έννοια δε ξέρω αν πάσχω από ιδρυματισμό ή από ρεαλισμό, πάντως στη φάση της αλλαγής και τα δύο επιζήμια είναι.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Eγώ νομίζω ότι όποιος οραματίζεται επαναστάσεις και βίαιες ανατροπές εν έτει 2011, δεν έχει πιάσει στα χέρια του ποτέ όπλο και ούτε γνωρίζει τα δεινά ενός εμφυλίου... δε θα γίνουμε ένα τριτοκοσμικό αφρικανικό κράτος επειδή κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν τις παρωχημένες ιδεολογίες τους που η ιστορία τις έχει καταδικάσει στην αποτυχία.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Χτες πηγα να παρω τσιγαρα.Στο περιπτερο 2 ηλικιωμενοι μιλανε.Πρεπει να κοψω και το καφενειο..λεει ο ενας.Ναι,απανταει ο αλλος.καλοκαιριασε,να μενει και κατι να παρουμε στον εγγονα παγωτο...
Η ελλαδα μου,δεν μπορει και δεν πρεπει να ειναι ετσι.
Την Ελλαδα μας μην την αφησετε να γινει ετσι.
Συγχωρηστε με,αλλα κλαιω..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Eγώ νομίζω ότι όποιος οραματίζεται επαναστάσεις και βίαιες ανατροπές εν έτει 2011, δεν έχει πιάσει στα χέρια του ποτέ όπλο και ούτε γνωρίζει τα δεινά ενός εμφυλίου... δε θα γίνουμε ένα τριτοκοσμικό αφρικανικό κράτος επειδή κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν τις παρωχημένες ιδεολογίες τους που η ιστορία τις έχει καταδικάσει στην αποτυχία.
ε τώρα κι εσύ άσε τον κόσμο να ονειρευεται κ να μας διασκεδάζει.
μήπως ξέρει κανείς, τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά σήμερα το απόγευμα στην Ερμού που μ' ενδιαφέρει?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ποιό ανοικτά δεν γίνεται.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com