• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μαλαισία Ταϊλάνδη Φύγαμε για Ταϋλάνδη - Μαλαισία

GTS

Member
Eγώ πάλι θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς για Cambodia. Είναι πάμφθηνα, το μέρος απιστεύτου και είναι εντελώς διαφορετικά από τα νησιά δηλαδή θα αλλάξεις εντελώς παραστάσεις. Το Kuching ασφαλώς και είναι υπέροχο, μιλάμε για ΤΗΝ ψαροφαγία, αλλά πιστεύω ότι αξίζει για πάνω από δύο βράδια. Εαν φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει να μείνεις ένα βράδυ στα longhouses, 2-3 ώρες από την πόλη και είναι απίστευτη εμπειρία. Οπότε ή μένεις τουλάχιστον 3 βράδια ή πας καρφωτά Siem Reap... Thats my opinion...
Λοιπόν, καταρχήν θα δούμε μήπως αλλάξουμε το εισιτήριο και μείνουμε 2-3 μέρες παραπάνω αφού πέφτουμε σε ΣΚ. Αν γίνει αυτό, θα σκεφτώ κάτι που απαιτεί περισσότερο χρόνο, όπως το πάρκο και το Βόρνεο....αν όχι, θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τη Καμπότζη...βέβαια, κοιτώντας τώρα στην AirAsia, δεν υπάρχουν εισιτήρια για Siem Reap τις ημερομηνίες που θέλω :roll:

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Μεχρι να φυγεις,σε βλεπω να αλλαζεις πολλες φορες εισιτηριο.:haha:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
KOH PHANGAN

Καταρχην συνχαρητηρια για το forum και τις πολυτιμες πληροφοριες που περιεχει.
Πριν 4 μερες επεστρεψα απο phangan και σαμουι και ετσι ισως βοηθησω καποιους ενδιαφερομενους με φρεσκιες πληροφοριες.
Φτανοντας λοιπον στο φανταστικο αεροδρομιο του Σαμουι-ακομα και μεσα στις τουαλετες εχει ενυδρειο!!!-
υπαρχει κιοσκι που μπορεις να βγαλεις εισητηριο για πανγκαν η κο ταο με καταμαραν-lomprayah-το οποιο φευγει απο παραλια bophut στις 08.00 η 12.00 το μεσημερι συμπεριλαμβανομενου και την μεταφορα σου στο λιμανι με μινι μπας.συνολικο κοστος 500 μπαχτ.-10 ευρω-περιπου.
φτανοντας μετα απο 35 λεπτα στην thongsala-λιμανι- περνεις ταχι για να πας στην συγκεκριμενη παραλια που θα μεινεις και ειναι το ξενοδοχειο σου.
Οι καλυτερες παραλιες ειναι οι ΒΔ του νησιου και περιπου κανενα 10λεπτο απο thongsala.
Αυτες ειναι haad yao,haad salad,chao pao,mae haad κλπ.
Εμεινα και προτεινω την chao pao.δεν ειναι πολυ μεγαλη οπως ολες- αλλα ειναι
πεντακαθαρη θαλασσα τυρκουαζ χρωματος λευκη αμμο με ολα τα υπολοιπα καλουδια που περιμενεις απο ενα τροπικο παραδεισο.Θα χρειαστητε μασκα γιατι εχει πολυ ψαρι και φωτογραφικη μηχανη μιας χρησεως γιατι τα ψαρια εκει εχουν φωτογενεια.!!!θα τα παρετε ολα απο εκει φθηνα.Αυτο ισχυει για ολες τις παραπανω παραλιες.ολες εχουν ωραιο βυθο ωραια αμμουδια και οι φοινικες φτανουν μεχρι το κυμα.
Ολες οι παραλιες εχουν μπανκαλοουζ αλλα φθηνα αλλα ακριβοτερα αναλογως τι ψαχνει ο καθενας.
Μερικα δεν υπαρχουν στο internet και ουτε θα υπαρξουν ποτε.θα τα ανακαλυψετε μονοι σας.
Εμεινα στο blue ocean garden.υπαρχει στο phangan.info οχι ομως στο sawadee.com για να δειτε πληροφοριες αν και οι φωτο το αδικουν.1200 μπαχτ την ημερα.και αν ξαναπαω αυτο θα διαλεξω.
Ξεχασα να αναφερω οτι απο αυτην την πλευρα του νησιου ισως να δειτε και το καλυτερο ηλιοβασιλεμα που εχετε δει.
Να πατε στην mae haad υπαρχει ενα νησακι απεναντι το ko ma που πατε και περπατωντας αλλα και κολυμποντας.-μην ξεχνατε την μασκα και την φοτο-λεμεεεε.!!
Στην bottle beach θα πατε με βαρκα απο chaloklum το νωχελικο ψαροχωρι του phangan.
αξιζει και εκει εχει μπανκαλοουζ φθηνα και παραλια τελεια για το απολυτο λιωσιμο.....!!!
Οι παραλιες thong nai pan noi και thong nai pan yai πανεμορφες ανατολικα αλλα απαγορευτηκες λογω
κακου δρομου ο περισσοτερος δρομος ειναι χωματοδρομος και σε συνδιασμο με ξαφνικες αποτομες ανηφοροκατηφορες ειναι απαγορευτικος.Θυμιζει λουνα παρκ.
Ο καλυτερος τροπος για να μετακινηθητε στο νησι ειναι να νοικιασετε σκουτερ η παπι στην αστρονομικη τιμη
των 150-200 μπαχτ.την ημερα.
Δεν ετυχα σε πανσεληνο και δεν θα σας περιγραψω fullmoon party στην ξακουστη παραλια haadrin-αν και δεν ειμαι fan του ειδους-αν και τωρα κανουν προσπαθιες να γιορταζουν και το halfmoon k black moon.
Προσοχη οταν φτανετε στην haadrin ισχυει το λουνα παρκ που ανεφερα παραπανω αλλα με ασφαλτο.
Για βραδυ μπορειται να πατε στην thongsala για βολτα αλλα μην περιμενετε και καμμια bangla road να βρειτε.
Ησυχα πραγματα.υπαρχουν παντως μπαρακια και μαγαζακια για χαζεμα.
Προτιμηστε να ψωνιζεται απο super market τα seven - eleven ειναι τα φθηνοτερα και τα καλυτερα.
Γενικα το koh phangan ειναι ενα νησι που αξιζει να πας και μαλιστα να μεινεις και περισσοτερες μερες απο το koh samui.ειναι πιο natural κατασταση και ειναι μια 10ετια πιο πισω γι αυτο και τωρα υπαρχει πολλη ανοικοδομηση.Προλαβετε.Ειναι ησυχο και φθηνο και πολυ-πολυ τροπικο.
Θα επανελθω με koh samui καποια αλλη στιγμη.
Υ.Γ
Οποιος παει μεχρι εκει να μην την πατηση οπως εγω.ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ KOH TAO.Ακουσα πολυ καλα λογια.
ειδικα για αυτους που τους αρεσει η θαλασσα και ο βυθος.
Ελπιζω να μην κουρασα και να βοηθησα.;)

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
:welcome:xenos ,
πολυ καλεs οι πληροφοριεs που μαs δινειs απο το Κο Πανγκαν. Οποτε μπορεσειs πολυ θα ηθελα να ακουσω φρεσκα νεα και απο το Κο Σαμουι..Συμφωνω οτι το Κο Ταο αξιζει :)

GTS

Member
Σε ευχαριστούμε πολύ xenos για τις πληροφορίες σου, οι οποίες είναι από πρώτο χέρι (ό,τι καλύτερο δηλαδή) !!

Εγώ για το Πανγκάν, έλεγα να μείνω στη thong nai pan noi ή στην thong nai pan yai....λες άλλωστε και εσύ ότι είναι πανέμορφες, όπως και η φοβερή Bottle Beach....νομίζω ότι μπορείς να πας και με καραβάκι εκεί, οπότε ο κακοτράχαλος και ίσως αδιάβατος μετά από βροχή δρόμος δεν αποτελεί πρόβλημα!

Οι δυτικές παραλίες είναι αρκετά βαθειές για κολύμπι ή πας πας πας......και το νερό μέχρι τη μέση? Δε ξέρω και πώς θα είναι η παλίρροια τέλη Ιουλίου που θα είμαι εγώ, πάντως είχα καταλήξει στις πιο πάνω παραλίες που αναφέρω....

Καμιά φωτό έχεις ή κάτι να προσθέσεις για αυτά που λέω?? :clap::clap:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
koh phangan 2

Σας ευχαριστω για το καλοσωρισμα,και συνεχιζω με κο πανγκαν αφου ο φιλος GTS με ρωταει ορισμενα πραγματα. Ο λογος που δεν θα εμενα στην thong nai pan noi και yai ειναι οτι θα εισαι αποκομενος απο το υπολοιπο νησι κατα την αποψη μου.οδικως πας μεν αλλα ειπα ο δρομος ειναι κακος σε ορισμενα σημεια με πολυ μεγαλη αποτομη ανηφορα σε χωματοδρομο και φυσικα κατηφορα.Εχει αυλακια απο τις βροχες και χαλικια και θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος να μην φας καμμια τουμπα.Ειδικα βραδυ ειναι απαγορευτικος καθως θα διασχιζεις την ζουγκλα του νησιου και θα στηριζεσαι μονο στα φωτα του οχηματος σου.Νασαι σιγουρος οτι 2-3 φορες να κανεις την διαδρομη θα σε κουραση αφανταστα και θα το σκεφτεσαι να πας καπου.Απο την θαλασσα τωρα πρεπει να βρισκεις καποιον με βαρκα να σε πηγαινει οπου εχεις επιλεξει εναντι παντα μικρης αμοιβης.Δεν ξερω αν τα ξενοδοχεια που ειναι εκει βαζουν καποιο μεταφορικο μεσον για τους πελατες τους.Πιστεψε με ειναι δυσκολο με επικεντρο αυτην την παραλια να γυριζεις το νησι.Εκτος και αν δεν μετακινησε.Οταν πας θα δεις και θα με θυμιθης.
Στην bottle beach πας μονο απο θαλασσα. δεν υπαρχει δρομος οδικος.Ετσι τουλαχιστον μου ειπαν οι ντοπιοι στο chaloklum.Παντως βαρκακια πηγαινοερχονται συνεχεια σ αυτην την πανεμορφη παραλια.
Οι δυτικες παραλιες ειναι ρηχες χωρις να χρειαστει να κανεις χιλιομετρα για τα βαθεια.
Ξεχασα να γραψω η αποσταση thongsala-thong nai pan ειναι 18 χλμ.Τα 14 χωματινα.
Εβαλα και 4 φωτογραφιες ελπιζω να τις εβαλα σωστα και να ανεβηκαν.
Οι 2 πρωτες ειναι η παραλια chao pao μεσημερι και ηλιοβασιλεμα η 3 ειναι το κο μα και η 4 η thong nai pan.
:lol:
Για την παλιρροια τον μηνα που θα πας δεν ξερω να σου απαντησω.:roll:

GTS

Member
Σας ευχαριστω για το καλοσωρισμα,και συνεχιζω με κο πανγκαν αφου ο φιλος GTS με ρωταει ορισμενα πραγματα. Ο λογος που δεν θα εμενα στην thong nai pan noi και yai ειναι οτι θα εισαι αποκομενος απο το υπολοιπο νησι κατα την αποψη μου.οδικως πας μεν αλλα ειπα ο δρομος ειναι κακος σε ορισμενα σημεια με πολυ μεγαλη αποτομη ανηφορα σε χωματοδρομο και φυσικα κατηφορα.Εχει αυλακια απο τις βροχες και χαλικια και θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος να μην φας καμμια τουμπα.Ειδικα βραδυ ειναι απαγορευτικος καθως θα διασχιζεις την ζουγκλα του νησιου και θα στηριζεσαι μονο στα φωτα του οχηματος σου.Νασαι σιγουρος οτι 2-3 φορες να κανεις την διαδρομη θα σε κουραση αφανταστα και θα το σκεφτεσαι να πας καπου.Απο την θαλασσα τωρα πρεπει να βρισκεις καποιον με βαρκα να σε πηγαινει οπου εχεις επιλεξει εναντι παντα μικρης αμοιβης.Δεν ξερω αν τα ξενοδοχεια που ειναι εκει βαζουν καποιο μεταφορικο μεσον για τους πελατες τους.Πιστεψε με ειναι δυσκολο με επικεντρο αυτην την παραλια να γυριζεις το νησι.Εκτος και αν δεν μετακινησε.Οταν πας θα δεις και θα με θυμιθης.
Στην bottle beach πας μονο απο θαλασσα. δεν υπαρχει δρομος οδικος.Ετσι τουλαχιστον μου ειπαν οι ντοπιοι στο chaloklum.Παντως βαρκακια πηγαινοερχονται συνεχεια σ αυτην την πανεμορφη παραλια.
Οι δυτικες παραλιες ειναι ρηχες χωρις να χρειαστει να κανεις χιλιομετρα για τα βαθεια.
Ξεχασα να γραψω η αποσταση thongsala-thong nai pan ειναι 18 χλμ.Τα 14 χωματινα.
Εβαλα και 4 φωτογραφιες ελπιζω να τις εβαλα σωστα και να ανεβηκαν.
Οι 2 πρωτες ειναι η παραλια chao pao μεσημερι και ηλιοβασιλεμα η 3 ειναι το κο μα και η 4 η thong nai pan.
:lol:
Για την παλιρροια τον μηνα που θα πας δεν ξερω να σου απαντησω.:roll:
Το ξέρω φίλτατε ότι είναι απομονωμένη λόγω κακού δρόμου, αλλά ελπίζω να δω το νησί με τη βοήθεια βάρκας....βραδάκι δε με νοιάζει να μετακινούμαι, αλλά κάποιο πρωί θέλω να με πάρει μία βάρκα και να με γυρίσει στο νησί ή να με αφήσει κάπου και να μετακινηθώ μετά μόνος μου...και μεταξύ μας, δεν έχω κάψα να γυρίσω όλο το νησί....με ενδιαφέρει να βρω την παραδεισένια παραλία μου και να μένω στην άμμο στη καλυβούλα μου.....αραχτόοοος :D Οι πληροφορίες σου είναι θησαυρός φίλε

Τις φωτό σου δε τις βρίσκω!!

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Το ξέρω φίλτατε ότι είναι απομονωμένη λόγω κακού δρόμου, αλλά ελπίζω να δω το νησί με τη βοήθεια βάρκας....βραδάκι δε με νοιάζει να μετακινούμαι, αλλά κάποιο πρωί θέλω να με πάρει μία βάρκα και να με γυρίσει στο νησί ή να με αφήσει κάπου και να μετακινηθώ μετά μόνος μου...και μεταξύ μας, δεν έχω κάψα να γυρίσω όλο το νησί....με ενδιαφέρει να βρω την παραδεισένια παραλία μου και να μένω στην άμμο στη καλυβούλα μου.....αραχτόοοος :D Οι πληροφορίες σου είναι θησαυρός φίλε

Τις φωτό σου δε τις βρίσκω!!
Να εισαι σιγουρος οτι στο κο πανγκαν θα βρεις αυτο που ψαχνεις.Το νησι προσφερεται για τετειες καταστασεις.
Επιτελους καταφερα να βαλω μια φωτογραφια.:clap:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Xenos , πραγματι οι πληροφοριεs σου ειναι πολυτιμεs αφου ειναι κοντινο το ταξιδι σου.Εγω ειχα παει το 2001 , αλλα εχουν αλλαξει αρκετα τα πραγματα στην περιοχη , ευτυχωs το Πανγκαν και το Ταο αντιστεκονται καπωs στον τουρισμο.
Μια φωτο ανεβασεs αλλα ειναι πολυ ομορφη , αντε περιμενουμε να ανεβασειs κι αλλεs αφου εγω εκτοs απο μια μηχανη τηs πλακαs ,δεν ειχα ουτε καμερα μαζι μου :(. Θα φερει μπολικο υλικο ο GTS φανταζομαι :clap:

GTS

Member
Xenos , πραγματι οι πληροφοριεs σου ειναι πολυτιμεs αφου ειναι κοντινο το ταξιδι σου.Εγω ειχα παει το 2001 , αλλα εχουν αλλαξει αρκετα τα πραγματα στην περιοχη , ευτυχωs το Πανγκαν και το Ταο αντιστεκονται καπωs στον τουρισμο.
Μια φωτο ανεβασεs αλλα ειναι πολυ ομορφη , αντε περιμενουμε να ανεβασειs κι αλλεs αφου εγω εκτοs απο μια μηχανη τηs πλακαs ,δεν ειχα ουτε καμερα μαζι μου :(. Θα φερει μπολικο υλικο ο GTS φανταζομαι :clap:
Στις Σεϋχέλλες-Ντουμπάι, σε 6 μέρες έβγαλα ~650 φωτό...σε 20-21 μέρες, πόοοοσεεςς? :haha::haha:

Θα χρειαστώ να κάνω backup σε κάποιο Internet Cafe!!

Να πω ότι έκλεισα και εισιτήρια με AirAsia από Kota Bharu για Kuala Lumpur στις 4 Αυγούστου με 13 ευρώ το άτομο (με σάντουιτς & ασφάλεια on board). Πανάκριβα δηλαδή :bleh:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Απο τις λιγες μονο μερες που ειμαι εδω μελος καταλαβα οτι εισαι η ψυχη του σαιτ και η εμπνευση και το κινητρο πολλων απο δω μεσα για καινουργια ταξιδια.
Και εγω ομολογω οτι σε διαβαζω συνεπαρμενος και εχω παθει την πλακα μου απο τα πολλα μερη που εχεις ταξιδεψει τις γνωσεις που εχεις και τον ομορφο τροπο που τα αφηγησε.:shock:
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ συνεχισε να ταξιδευεις και να μας ταξιδευεις.:p
Αμα πας τωρα στο Σαμουι δεν θα το αναγνωρισεις.Πολυ τουριστικο.πολυς κοσμος.
Θα ανεβασω κι αλλες φωτο αλλα δεν ειναι και ευκολη υποθεση.:mad:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα