• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μαλαισία Ταϊλάνδη Φύγαμε για Ταϋλάνδη - Μαλαισία

GTS

Member
Nα βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου για τα νησιά της Μαλαισίας...

Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερα τουριστικός και ιδιαίτερα για την Ταυλάνδη. Αν δεν έχεις κλείσει ακόμα θα σου πρότεινα να ξεχάσεις την Ταυλάνδη και να κινηθείς στη Μαλαισία. Έχοντας βάση την Kuala μπορείς πάμφθηνα να κάνεις 3-4 εκδρομές κλάσεις.

1.Πάμε πρώτα στα Perhentians. H σαιζόν αρχίζει τέλη Μαρτίου αρχές Απρίλη. Εγώ πήγα μέσα Απρίλη και ήταν υπέροχα. Πάμε στη διαμονή. Αν πας Αυγουστο πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστείς να κλείσεις από πριν. όπου και να μένεις ή στο μικρό ή στο μεγάλο είναι τοίδιο. Είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Απλά το μικρό είναι περισσότερο backpacker και λίγο φτηνότερο. Έχε υπόψιν σου ότι θα νοικιάσεις βάρκα κάθε μέρα και θα πηγαίνεις κοντινές εκδρομές στα γύρω νησιά. Κατά βάση οι εκδρομές είναι φτηνές όπως και το φαγητό. Μιλάμε πάντα για ψαροφαγεία. Το Τuna bay hotel είναι μια καλή μέση λύση.
H μόνη ένσταση είναι ότι θα είναι γεμάτο τουρίστες αυτή την εποχή. Η Air Asia μέχρι Kota Bahru και μετά ταξί και καραβάκι είναι μονόδρομος για την μετάβασή σου.

+ ο καιρός και οι θάλασσες, σχετικά φτηνά
- θα έχει τουρισμό

2. Τioman islands. Eξίσου αν όχι και καλύτερο νησί. Το νησί είναι μαγικό και δέχετε ποιοτικότερο τουρισμό από τα Perhentian επειδή είναι ακριβότερα. Πανάκριβη αεροπορική μέτάβαση.Το νησί έχει δικό του αεροδρόμιο πετάει τοπική αεροπορική εταιρία, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της Air Asia. Oδικός και με καράβι Οδύσσεια...

+ Καιρός-θάλασσες, ελεγχόμενος τουρισμός.
- ακριβά, ακριβή μετάβαση.

3. Siam Reap.(Kαμπότζη) Αν βαρεθείς τα νησιά πήγαινε ένα τριήμερο να δεις την υπέροχη ANKOR. Μετάβαση από Kuala πάντα΄με ΑIR ASIA φτηνά. Είσοδος χωρις διατυπώσεις visa στο αεροδρόμιο.

+ Υπέροχη εμπειρία η επίσκεψη στους φοβερούς ναούς των Χμερ, φτηνά.
- Δεν θα κάνεις μπάνιο και ίσως να φας καμμιά απογευματινή μπόρα.(μη φανταστείς κάτι υπερβολικό και εγώ Αυγουστο πήγα και ήταν μια χαρά.)

4. Βόρνεο. Σκέψου το κι αυτό σαν τελευταία εναλλακτική. Εδώ έχεις 2 επιλογές πάλι με Air Asia από Κuala, ;h Κοta Kinabalu ( δεν έχω πάει)ή Kutsing στο νότιο Βόρνεο που είναι πανέμορφα.

Αεροπορικά. Με κάθε κόστος απέφυγε την Egypt Air. Oι καλύτερες επιλογές είναι με τεράστια διαφορά η Qatar και η Εmirates.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου....σίγουρα αν μας έλεγες και πιο αναλυτικά τη γνώμη σου για διαμονή κτλ θα ήταν ακόμα καλύτερα!!

Τώρα, απ'ότι θα διάβασες, θα είμαι 3 εβδομάδες Ν.Α. Ασία και σκέφτομαι τις 2 να είμαι στα νησιά της Ταϋλάνδης (Σαμούι, Πανγκάν, Τάο) και μάλλον θα αφιερώσω την τελευταία εβδομάδα στα Perhantian....έψαξα πάρα πολύ τα εκεί καταλύματα και σχεδόν οι πάντες συμφωνούν ότι το Tuna Bay είναι το καλύτερο και ποιοτικότερο....τώρα, στη Ταϋλάνδη θα μένω σε φθηνές και σχετικά απλές καλύβες στη παραλία (όπως οι περισσότεροι), οπότε στη Μαλασία ίσως κάνω το κάτι παραπάνω....άλλωστε, σχεδιάζω εκεί στα Perhantian να κάνω το PADI Open Water course σε πακέτο με τη διαμονή! Βέβαια, μπορεί να μη βρω στο Tuna Bay (αρχές Αυγούστου θα είμαι), οπότε έχω και 1-2 άλλα στο νου μου....από τώρα :D

Η επιστροφή θα γίνει στη Kuala Lumpur με AirAsia από Kota Bharu όπως τα λες....θα κάτσω και 1-2 μέρες στη Kuala Lumpur και μετά Αθήνα....η υπόλοιπη Μαλαισία μπορεί να περιμένει, είμαι σίγουρος ότι είναι καταπληκτική!

Όσο για εισιτήρια, τα κλείνω προσεχώς με Gulf Air.....η πιο φτηνή μακράν με 700 Ευρώ (ATH-BKK & KUL-ATH) με διαμονή Μπαχρέιν στην επιστροφή με έξοδά τους :clap:....έχω πετάξει με Emirates και ξέρω τη χλίδα τους, απλά φοβερή εταιρεία.....

Traveller

Member
Κύτταξα τα χαρτιά μου και είδα ότι το Coral view μάλλον είναι το καλύτερο και βρίσκετε στο Besar.
Eγώ είχα μείνει στο Bubu στο Kesil και είχα μείνει ευχαριστημένος χωρίς βέβαια να είναι κατι το φοβερό.
Κλείσε όπωσδήποτε από τώρα γιατί υπάρχει περίπτωση να μην βρεις. Το καλοκαιρι έχει πολύ κόσμο.
Mήπως είναι πολλές 3 βδομάδες διακοπές στο ίδιο στυλ;;

GTS

Member
Κύτταξα τα χαρτιά μου και είδα ότι το Coral view μάλλον είναι το καλύτερο και βρίσκετε στο Besar.
Eγώ είχα μείνει στο Bubu στο Kesil και είχα μείνει ευχαριστημένος χωρίς βέβαια να είναι κατι το φοβερό.
Κλείσε όπωσδήποτε από τώρα γιατί υπάρχει περίπτωση να μην βρεις. Το καλοκαιρι έχει πολύ κόσμο.
Mήπως είναι πολλές 3 βδομάδες διακοπές στο ίδιο στυλ;;
Μπαααα, 3 εβδομάδες είναι λίγες θα έλεγα.....δε νομίζω να βαρεθώ στον παράδεισο :bleh:...στις Σεϋχέλλες πάντως θα έμενα άνετα κανά εξάμηνο....:D

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κι'εγώ θα ψιλοβαριόμουν πάντως 20 μέρες σε αυτό το στυλ συνέχεια. :bounce:

GTS

Member
Κοίταγα τώρα τις τιμές της AirAsia και έπαθα πλάκα βλέποντας ότι το εισιτήριο Kota Bharu-Kuala Lumpur έχει αυτή τη στιγμή 10 ευρώ το άτομο!!!!

Γενικώς, είναι πολύ καλή η ιδέα του Traveller: μπορείς με βάση τη Κουάλα να πας σε πολλά μέρη και πραγματικά πολύ μα πολύ φθηνά....αλλά τι να κάνω ρε παιδιά, 3 βδομάδες θα έχω να πάω Σαμούι, Πανγκάν, Τάο και Περχέντιαν....δε περισσεύουν οι μέρες για βόλτα σε Καμπότζη, Βόρνεο κτλ....έχω σκάσει!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Θα ελεγα να αφησειs την Καμποτζη για αλλο ταξιδι μαζι με Λαοs και Βιετναμ και να τουs αφιερωσειs το χρονο που τουs πρεπει.
Το Βορνεο η αληθεια ειναι οτι θα το σκεφτομουνα..δεs αν σου βγαινουν οι μερεs , ισωs να κοψειs απο καποιο απο τα νησια μερεs και να παs εκει. Αλλιωs αφησε το για αλλη φορα για να παs και στο Sabah και στο Sarawak αφου το καθενα εχει δικο του χαρακτηρα εχουν πραγματα να δειs και αξιζουν και τα δυο. Δεν ξερω , η αποφαση δικη σου να αλλαξειs λιγο το προγραμμα σου αν το θελειs.

Παντωs σε καταλαβαινω κι εγω με τιs Φιλιππινεs αυτο εχω παθει , θελω να παω σε ολα αλλα δε γινεται και αποφασισα να το αφησω φλου και οπωs μου βγει, οποτε κουλ και καλα να ειμαστε για επομενο ταξιδι.

ΥΓ.Λυσσαξεs!!:haha::bleh::haha::haha: GTS:hug:

GTS

Member
Έκλεισα εισιτήρια με Gulf Air τελικά....τηλεφωνικώς προς το παρόν (βλακεία που δεν το είχα κάνει εδώ και ένα μήνα) και λίγο καιρό πριν το ταξίδι (1-2 μήνες) θα μας καλέσουν να πληρώσουμε πλέον το εισιτήριο....

Άντε να δούμε...ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση :clap:

GTS

Member
Λοιπόν. με πείσατε!! Θα κόψω μέρες από τα νησάκια και θα αφιερώσω 2-3 σε κάποιο άλλο μέρος!!! Θα χρειαστώ πάλι τη βοήθειά σας στο να διαλέξω!! Ακούω λοιπόν προτάσεις, με το μέρος να είναι εναλλακτικό των παραλιών και νησιών που θα είμαστε για 16-17 ημέρες....ζούγκλα, εθνικό πάρκο κτλ....:bleh:

Βοηθήστε!!! :clap::clap:

Υ.Γ. Ακούς εσύ κυρίως Ζωή?? Δεν έφυγες ακόμη!! :haha::haha:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Για 2-3 μερεs , δε βλεπω να προλαβαινειs να παs Βορνεο - και δεν του αξιζει μονο τοσο λιγο πιστευω.
Μια καλη εναλλακτικη αφου θα εισαι στα Περχεντιαν , ειναι το Εθνικο παρκο Taman Negara κοιτα στο χαρτη τηs χερσονησου περιπου απεναντι απο τα νησια.http://www.taman-negara.com/
Ειναι εθνικο παρκο καταπληκτικο που μπορειs να αφιερωσειs 2-3 μερουλεs για jungle-trekking.Εδω θα απολαυσειs το μεγαλυτερο canopy walkway :clap::clap:του κοσμου.
Εγω θα το συμπεριλαβω οπωσδηποτε στο προγραμμα μου αν βρεθω στην περιοχη , εστω για μια μερα να παρω γευση , εστω και χωριs τον Mr. που δε θελει να ξανακουσει για ζουγκλα :lol:.
Αν το αποφασισειs προσοχη στιs βδελλεs , εξοπλισου με μποτεs και καλτσεs χοντρεs :)haha::haha:).
Ψαξε στο νετ και αν θελειs περισσοτερεs ινφο , εδω θα ειμαι(για 13 μερεs ακομα!).

ΥΓ.Σε πεισαμε?δεν ηθελεs και πολυ:clap:

GTS

Member
Λοιπόν, μετά από ενδελεχή έρευνα, κατέληξα στο να περάσω 2-3 μέρες στο Βόρνεο, στη Μαλαισιανή επαρχία Sarawak και στη πόλη Kuching, όπως πρότεινε και ο Traveller, η οποία είναι πανέμορφη και έχει πολύ κοντά της δύο πολύ όμορφα πάρκα, όπως και το κέντρο προστασίας των ουρακοτάγκων....η πτήση έχει την αστεία τιμή των 33 ευρώ αλέ ρετούρ από Λουμπούρ, εάν φυσικά την κλείσω από τώρα....

Κοίταξα και το πάρκο Ζωή, το οποίο είναι φυσικά όνειρο ζωής, αλλά πρώτον έχει δύσκολη και πολύωρη μετάβαση από Κότα Μπαρού και δεύτερον και σημαντικότερο 2 ημέρες φουλ δε μου φτάνουν, αφού θα πας όπου πάει ο περισσότερος κόσμος και δε θα δεις κάτι σημαντικό, αφού τα ωραία μονοπάτια και διαδρομές στη πυκνή ζούγκλα απαιτούν 1 βδομάδα συνολικό χρόνο....συν το ότι τα μεγάλα ζώα θα είναι ακριβώς λόγω της πολυκοσμίας βαθιά στο πάρκο...αυτά έψαξα και διάβασα όλο το μεσημέρι, τώρα μπορεί να είμαι λάθος....:roll:

Πάντως, θα ξαναγυρίσω Μαλαισία, δε τη γλυτώνει έτσι επιφανειακά :D

Το τροπικό δάσος δε με αφήνει σε ησυχία, θα μελετήσω τα μονοπάτια και τις εκδρομές στον Rough Guide και θα επανέλθω....θέλω τροπικό δάσος αλλά θέλω να του ρουφήξω το μεδούλι

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Θα περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις και λεπτομερεις πςριγραφές , γιατί κάπου προς τα εκει μας βλέπω φέτος.

Traveller

Member
Eγώ πάλι θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς για Cambodia. Είναι πάμφθηνα, το μέρος απιστεύτου και είναι εντελώς διαφορετικά από τα νησιά δηλαδή θα αλλάξεις εντελώς παραστάσεις. Το Kuching ασφαλώς και είναι υπέροχο, μιλάμε για ΤΗΝ ψαροφαγία, αλλά πιστεύω ότι αξίζει για πάνω από δύο βράδια. Εαν φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει να μείνεις ένα βράδυ στα longhouses, 2-3 ώρες από την πόλη και είναι απίστευτη εμπειρία. Οπότε ή μένεις τουλάχιστον 3 βράδια ή πας καρφωτά Siem Reap... Thats my opinion...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom