GTS
Member
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου....σίγουρα αν μας έλεγες και πιο αναλυτικά τη γνώμη σου για διαμονή κτλ θα ήταν ακόμα καλύτερα!!Nα βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου για τα νησιά της Μαλαισίας...
Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερα τουριστικός και ιδιαίτερα για την Ταυλάνδη. Αν δεν έχεις κλείσει ακόμα θα σου πρότεινα να ξεχάσεις την Ταυλάνδη και να κινηθείς στη Μαλαισία. Έχοντας βάση την Kuala μπορείς πάμφθηνα να κάνεις 3-4 εκδρομές κλάσεις.
1.Πάμε πρώτα στα Perhentians. H σαιζόν αρχίζει τέλη Μαρτίου αρχές Απρίλη. Εγώ πήγα μέσα Απρίλη και ήταν υπέροχα. Πάμε στη διαμονή. Αν πας Αυγουστο πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστείς να κλείσεις από πριν. όπου και να μένεις ή στο μικρό ή στο μεγάλο είναι τοίδιο. Είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Απλά το μικρό είναι περισσότερο backpacker και λίγο φτηνότερο. Έχε υπόψιν σου ότι θα νοικιάσεις βάρκα κάθε μέρα και θα πηγαίνεις κοντινές εκδρομές στα γύρω νησιά. Κατά βάση οι εκδρομές είναι φτηνές όπως και το φαγητό. Μιλάμε πάντα για ψαροφαγεία. Το Τuna bay hotel είναι μια καλή μέση λύση.
H μόνη ένσταση είναι ότι θα είναι γεμάτο τουρίστες αυτή την εποχή. Η Air Asia μέχρι Kota Bahru και μετά ταξί και καραβάκι είναι μονόδρομος για την μετάβασή σου.
+ ο καιρός και οι θάλασσες, σχετικά φτηνά
- θα έχει τουρισμό
2. Τioman islands. Eξίσου αν όχι και καλύτερο νησί. Το νησί είναι μαγικό και δέχετε ποιοτικότερο τουρισμό από τα Perhentian επειδή είναι ακριβότερα. Πανάκριβη αεροπορική μέτάβαση.Το νησί έχει δικό του αεροδρόμιο πετάει τοπική αεροπορική εταιρία, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της Air Asia. Oδικός και με καράβι Οδύσσεια...
+ Καιρός-θάλασσες, ελεγχόμενος τουρισμός.
- ακριβά, ακριβή μετάβαση.
3. Siam Reap.(Kαμπότζη) Αν βαρεθείς τα νησιά πήγαινε ένα τριήμερο να δεις την υπέροχη ANKOR. Μετάβαση από Kuala πάντα΄με ΑIR ASIA φτηνά. Είσοδος χωρις διατυπώσεις visa στο αεροδρόμιο.
+ Υπέροχη εμπειρία η επίσκεψη στους φοβερούς ναούς των Χμερ, φτηνά.
- Δεν θα κάνεις μπάνιο και ίσως να φας καμμιά απογευματινή μπόρα.(μη φανταστείς κάτι υπερβολικό και εγώ Αυγουστο πήγα και ήταν μια χαρά.)
4. Βόρνεο. Σκέψου το κι αυτό σαν τελευταία εναλλακτική. Εδώ έχεις 2 επιλογές πάλι με Air Asia από Κuala, ;h Κοta Kinabalu ( δεν έχω πάει)ή Kutsing στο νότιο Βόρνεο που είναι πανέμορφα.
Αεροπορικά. Με κάθε κόστος απέφυγε την Egypt Air. Oι καλύτερες επιλογές είναι με τεράστια διαφορά η Qatar και η Εmirates.
Τώρα, απ'ότι θα διάβασες, θα είμαι 3 εβδομάδες Ν.Α. Ασία και σκέφτομαι τις 2 να είμαι στα νησιά της Ταϋλάνδης (Σαμούι, Πανγκάν, Τάο) και μάλλον θα αφιερώσω την τελευταία εβδομάδα στα Perhantian....έψαξα πάρα πολύ τα εκεί καταλύματα και σχεδόν οι πάντες συμφωνούν ότι το Tuna Bay είναι το καλύτερο και ποιοτικότερο....τώρα, στη Ταϋλάνδη θα μένω σε φθηνές και σχετικά απλές καλύβες στη παραλία (όπως οι περισσότεροι), οπότε στη Μαλασία ίσως κάνω το κάτι παραπάνω....άλλωστε, σχεδιάζω εκεί στα Perhantian να κάνω το PADI Open Water course σε πακέτο με τη διαμονή! Βέβαια, μπορεί να μη βρω στο Tuna Bay (αρχές Αυγούστου θα είμαι), οπότε έχω και 1-2 άλλα στο νου μου....από τώρα
Η επιστροφή θα γίνει στη Kuala Lumpur με AirAsia από Kota Bharu όπως τα λες....θα κάτσω και 1-2 μέρες στη Kuala Lumpur και μετά Αθήνα....η υπόλοιπη Μαλαισία μπορεί να περιμένει, είμαι σίγουρος ότι είναι καταπληκτική!
Όσο για εισιτήρια, τα κλείνω προσεχώς με Gulf Air.....η πιο φτηνή μακράν με 700 Ευρώ (ATH-BKK & KUL-ATH) με διαμονή Μπαχρέιν στην επιστροφή με έξοδά τους ....έχω πετάξει με Emirates και ξέρω τη χλίδα τους, απλά φοβερή εταιρεία.....