• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μαλαισία Ταϊλάνδη Φύγαμε για Ταϋλάνδη - Μαλαισία

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Xenos , ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Η ψυχη του σαιτ ειμαστε ολοι μαζι :D αλλα κυριωs τα παιδια που ειχαν την ιδεα και δουλεψαν (και δουλευουν) για να το φιαξουν! Οσο για το κινητρο να εισαι σιγουροs οτι οι συμφορουμιτεs μαs εχουν ολοι τη δοση τουs :lol: δε χρειαζονται εμενα :lol::lol:. Δεs τον GTS για παραδειγμα :haha::haha::hug:.
Τα μερη για τα οποια ανοιγω καμια φορα θεμα και μιλαμε , δεν τα εχω επισκφτει αφου τα ταξιδια μου δυστυχωs ειναι ελαχιστα:((μολιs 3!!!) ...ΑΛΛΑ , τιποτα δε μαs εμποδιζει να συζηταμε και να δινουμε ιδεεs ακομα και για μερη που δεν εχουμε παει , αλλα τα ονειρευομαστε.Και οπωs λεω συχνα , στα ονειρα μαs δεν πρεπει να ειμαστε τσιγκουνηδεs.
Περιμενω με χαρα τιs φωτογραφιεs σου!:)

GTS

Member
Εσύ Ζωή μου είσαι η πηγή έμπνευσης και οδηγός μου στα μακρινά ταξίδια κι ας έχεις πάει μόνο λίγα μέχρι τώρα, η τρέλλα και η αγάπη σου για τόπους μακρινούς μπολιάζει και εμάς τους υπόλοιπους

awww.adslgr.com_forum_images_smilies_respekt.gif

GTS

Member
Λοιπόν, τις τελευταίες 3 μέρες ξανα-αποφάσισα :D:D:D ότι μάλλον για αφιερώσω 2-3 μέρες στο πάρκο Taman Negara....με μεγάλη μου ομολογώ λύπη θα αποχαιρετίσω το Βόρνεο (το οποίο κάποια στιγμή θα το γυρίσω ολόκληρο σε εκδρομή έπος με ζούγκλες, ιθαγενείς, τροπικά δάση και βουτιές στο Σιπιδάν :haha:), το Siem Reap γιατί δε μας βολεύει η AirAsia με τις πτήσεις της, οπότε???

Οπότε μάλλον και αν υπάρχει όρεξη να ξεκολλήσουμε από το βυθό και τις παραλίες των Perhentian (δείτε το avatar μου και θα καταλάβετε) θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στη γλυκειά ταλαιπωρία ενός πυκνού, υγρού, πανάρχαιου και αποπνικτικού τροπικού δάσους, στη καρδιά της ηπειρωτικής Μαλαισίας.....έχω διαβάσει πάρα πολλά για το μέρος αυτό, αλλά αν έχετε καμιά πληροφορία, ευπρόσδεκτη όπως πάντα :clap:

Αυτό που θέλω να δω κυρίως (όχι μόνο αλλά λέμε...) είναι τι υποδήματα θα πρέπει να έχουμε για τη ζούγκλα στο Taman Negara....απλά αθλητικά άραγε κάνουν ή....? Το πολύ πολύ να αγοράσουμε τίποτε γαλότσες από εκεί, αν πουλάνε φυσικά...

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Για 2-3 μερεs , δε βλεπω να προλαβαινειs να παs Βορνεο - και δεν του αξιζει μονο τοσο λιγο πιστευω.
Μια καλη εναλλακτικη αφου θα εισαι στα Περχεντιαν , ειναι το Εθνικο παρκο Taman Negara κοιτα στο χαρτη τηs χερσονησου περιπου απεναντι απο τα νησια.http://www.taman-negara.com/
Ειναι εθνικο παρκο καταπληκτικο που μπορειs να αφιερωσειs 2-3 μερουλεs για jungle-trekking.Εδω θα απολαυσειs το μεγαλυτερο canopy walkway :clap::clap:του κοσμου.

Αλλη φορα αν δε με ακουσειs με την πρωτη θα σε χτυπησω :haha::haha:. Παλι αλλαξεs γνωμη??Εισαι θεοπαλαβοs δεν το πιστευω!!! :haha::haha: Γουσταρω GTS:clap::clap:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ειπα να περιμενω μηπωs αλλαξειs γνωμη αυριο , να μην μπω στον κοπο να σου γραψω για τα παπουτσια του Ταμαν Νεγκαρα :lol::lol: , αλλα οκ.

Εχω διαβασει οτι υπαρχουν αρκετεs βδελλεs , ειδικα αν εχει βρεξει.Και βρισκονται παντου!Τα σπορτεξ δε σε προστατευουν , καλυτερα να προμηθευτειs μποτεs - γαλοτσεs.Καλη η σκεψη σου να παρειs απο εκει για να μην τιs κουβαλαs. Το θεμα ειναι αν θα βρειs. Φυσικα μακρυ παντελονι μεσα απο τιs καλτσεs και μακρυμανικο μπλουζακι - παρολο που οι βδελλεs τρωνε και πανω απο τα ρουχα :shock::shock:.
Σε σημεια που θα σταματατε τη βολτα στη ζουγκλα , ελεγχετε ο εναs τον αλλο (απο πανω μεχρι κατω , πλατη , λαιμο) , βγαζετε μποτεs - καλτσεs και ελεγχετε τα ποδια σαs γιατι μπορει καποια να εχει περασει και να τρεφεται :D χωριs να το καταλαβετε.Εχω διαβασει οτι φορανε καλτσεs ειδικεs για βδελλεs , αλλα δεν εχω ιδεα πωs ειναι η που θα βρειτε. Προσωπικα σταματησα το ψαξιμο γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να το ζησει ο Mr αυτο :lol:.
Αλλη συμβουλη , αν εχειs γινει το κυριωs πιατο μιαs βδελλαs , μην πανικοβληθειs (ποια μιλαει τωρα!!) και την τραβηξειs να βγει , αλλα παρτε μαζι σαs ενα σακουλακι με αλατι στη ζουγκλα , και ριξτε τηs.Μονο ετσι φευγει (θελειs ακομα να παs?:lol:).

GTS

Member
Ειπα να περιμενω μηπωs αλλαξειs γνωμη αυριο , να μην μπω στον κοπο να σου γραψω για τα παπουτσια του Ταμαν Νεγκαρα :lol::lol: , αλλα οκ.

Εχω διαβασει οτι υπαρχουν αρκετεs βδελλεs , ειδικα αν εχει βρεξει.Και βρισκονται παντου!Τα σπορτεξ δε σε προστατευουν , καλυτερα να προμηθευτειs μποτεs - γαλοτσεs.Καλη η σκεψη σου να παρειs απο εκει για να μην τιs κουβαλαs. Το θεμα ειναι αν θα βρειs. Φυσικα μακρυ παντελονι μεσα απο τιs καλτσεs και μακρυμανικο μπλουζακι - παρολο που οι βδελλεs τρωνε και πανω απο τα ρουχα :shock::shock:.
Σε σημεια που θα σταματατε τη βολτα στη ζουγκλα , ελεγχετε ο εναs τον αλλο (απο πανω μεχρι κατω , πλατη , λαιμο) , βγαζετε μποτεs - καλτσεs και ελεγχετε τα ποδια σαs γιατι μπορει καποια να εχει περασει και να τρεφεται :D χωριs να το καταλαβετε.Εχω διαβασει οτι φορανε καλτσεs ειδικεs για βδελλεs , αλλα δεν εχω ιδεα πωs ειναι η που θα βρειτε. Προσωπικα σταματησα το ψαξιμο γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να το ζησει ο Mr αυτο :lol:.
Αλλη συμβουλη , αν εχειs γινει το κυριωs πιατο μιαs βδελλαs , μην πανικοβληθειs (ποια μιλαει τωρα!!) και την τραβηξειs να βγει , αλλα παρτε μαζι σαs ενα σακουλακι με αλατι στη ζουγκλα , και ριξτε τηs.Μονο ετσι φευγει (θελειs ακομα να παs?:lol:).
Άουτς!!!! :bleh:

Λοιπόν, σε πληροφορώ ότι είμαι πολύ διαβασμένος:D...ορίστε ειδικές κάλτσες για τις βδέλλες:

Και δεν πανικοβάλλομαι με τις βδέλλες, κι αν κολλήσουν 1-2 δε τρέχει τίποτα: όταν χορτάσουν με το αίμα σου, πέφτουν μόνες τους....αυτό με το αλάτι δε το ξέρω, θα έχει πλάκα πάντως να αλατίζω τη βδέλλα :bleh:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εεε , αφου την αλατισειs , δεν την τρωs κι ολαs μετα ετσι για εκδικηση?:haha:
Αν παντωs ανεβει την καλτσα χωριs να την παρειs χαμπαρι , τρωει και πανω απο το υφασμα του παντελονιου. Κατι σε ολοσωμο υπαρχει? Στολη αστροναυτη ειναι οτι πρεπει για τη βολτα στη ζουγκλα:haha:

GTS

Member
Ενημερώνω το φιλοθεάμον κοινό, ότι ρώτησα σήμερα για τα εισιτήρια που έχουμε κλείσει για Ταϋλάνδη-Μαλαισία (με Gulf Air) και από 704 ευρώ η τιμή έπεσε στα 680! Η μόνη λογική εξήγηση για τη πτώση της τιμής είναι η ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου, το οποίο έχει κατρακυλήσει στα 0,64 ευρώ.

Το γεγονός αυτό δεν έχει όμως μόνο αντίκτυπο στους ταξιδιώτες της Αμερικανικής ηπείρου αλλά και σε εμάς που ταξιδεύουμε προς ανατολάς, αφού και το ταϊλανδέζικο και το μαλαισιανό νόμισμα έχουν υποτιμηθεί και αυτά ως προς το ευρώ....αυτό φυσικά σημαίνει περισσότερα ευρώ στη τσέπη μας και ας ελπίσουμε να διατηρηθεί τουλάχιστον έως και το προσεχές καλοκαίρι.

Προς το παρόν ας κλείσουμε με σημερινές τιμές ό,τι μπορέσουμε (π.χ. εσωτερικές πτήσεις), μόνο χαμένοι δε θα βγούμε!

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Τελικα gts ποσες μερες θα μεινεις Μαλαισια.?
Ξερω πως ειναι πολυ πιο ακριβα απο Ταυλανδη.
Ξερεις αντιστιχια νομισματος με ευρω?
Μπηκα στο λινκ που ειχες δωσει.super φαινεται.

GTS

Member
Τελικα gts ποσες μερες θα μεινεις Μαλαισια.?
Ξερω πως ειναι πολυ πιο ακριβα απο Ταυλανδη.
Ξερεις αντιστιχια νομισματος με ευρω?
Μπηκα στο λινκ που ειχες δωσει.super φαινεται.
Μαλαισία θα είμαι περίπου 9 ημέρες. Λέω περίπου διότι ποτέ δε ξέρεις :D
Οι τιμές που έχω δει εγώ είναι αντίστοιχες της Ταϋλάνδης.....μιλάω φυσικά μόνο για τα Perhentian όπου και θα είμαι για 5 περίπου μέρες....η αντιστοιχία είναι 4.9RM για 1 ευρώ....πριν από 2 εβδομάδες ήταν 4.6RM, το δολλάριο βλέπεις τα επηρεάζει όλα αυτά!
Η τιμή του δωματίου εκεί που είδες είναι ~15 ευρώ.....νομίζω μια χαρά! Και η τιμή του scuba course παρόμοια με της Ταϋλάνδης....ίσως η Κουάλα Λουμπούρ να είναι πιο ακριβή, δε ξέρω

Σήμερα πλήρωσα και τα εισιτήρια!! Τα έσκασα κανονικά αλλά το ταξίδι πλησιάζει πλέον:lol:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Καλα 15 ευρω!!!ειναι τσαμπα τελειως.
Το δολαριο ειναι με το μερος σου.Και μεχρι να φυγεις μπορει να εχει και καλυτερο rate.
Θυμαμαι στην Μπανγκοκ μεσα στο αεροδρομιο ειχε το καλυτερο rate.Εκει κανε συναλλαγμα.
Εχει πολλα ανταλλακτηρια και υπαρχει ανταγωνισμος.
Να ρωτησω ποσα εσκασες ??

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα