• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Υπερεκτιμημένες πόλεις

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Θα σου γράψω αυτό που μου είπε ένας καλός φίλος... πως συγκρίνεις την ζωή στην καταθλιπτική Σιένα με το μαγευτικό Αγρίνιο...
ε τώρα κτύπησες στο αδύνατο σημείο μου..το ανθος της ιταλικής εξοχής κόντρα στο διαμάντι της ελληνικής επαρχίας..δύσκολη η επιλογή και υποκειμενική..
κατά τη γνώμη μου η πιο υπερτιμημένη πόλη της Ευρώπης είναι η Βαρκελώνη με διαφορά. Η Πράγα τουλάχιστον έχει την εξοχή γύρω (και τη Δρέσδη κοντα..). το ν.2 της ανήκει πάντως μετ' επαίνων..

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
υπερεκτιμημένη θεωρώ και τη Θεσσαλονίκη. Μοναδική ομορφιά της είναι οι άνθρωποί της.

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Επιτελους βρεθηκε ενας να αναφερει και τη Θεσσαλονικη... Συμφωνω απολυτα μαζι σου Νικο5050 ... Αυτος ο μυθος της "ερωτικης πολης" και της "συμπρωτευουσας" ανηκει στους πολιτικαντηδες εξ Αθηνων που τη θυμουνται μονο στη ΔΕΘ (καλη ωρα πλησιαζει) για να της ριξουν λιγα ψιχουλα μεχρι παλι τον επομενο Σεπτεμβρη. Θα συμφωνησω επισης για τους ανθρωπους της, οι δυο καλυτερες μου φιλες ειναι Θεσσαλονικιες και ποτε μου δε γνωρισα τετοιους ανθρωπους. Η Θεσσαλονικη παρα το 1 εκ. που εχει πιστευω "βραζει στο ιδιο καζανι" με την υπολοιπη ελληνικη περιφερεια , μπορει οχι σε τοσο εντονο βαθμο αλλα λυπαμαι αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Στην Ελλαδα ειμαστε η Αθηνα... και ολοι οι υπολοιποι....

ANEL

Member
ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι???12 σελίδες για να αποδείξουμε τι???υπρεκτιμημένη με βάση τι??για ποιόν????
και να κάνω και μια παρατήρηση?θα την κάνω .η λέξη "υπερεκτιμημένη",περιέχει την λέξη εκτίμηση.και η λέξη εκτίμηση εννοεί την υποκειμενική άποψη του εκτιμητή.άρα εξ αντικειμένου δεν θα βγει ποτέ συμπέρασμα από αυτή την κουβέντα,γιατί απλά δεν υπάρχει(εξαρτάται απο΄τον καθένα μας).Ο Δ.Σαββόπουλος στους "αχαρνείς"(αν δεν με απατά η μνήμη μου)έχει την κατάλληλη απάντηση για αυτή την συζήτηση!!!

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Τοτε συμφωνα με τα λεγομενα σου ΑΝΕΛ το θεμα θα πρεπει να κλεισει εδω και να κλειδωθει. Τα οσα ειπωθηκαν περι Αθηνας και λοιπης Ελλαδος εγω τα βρηκα πολυ ενδιαφεροντα και ειπωθηκαν , χαρη σε αυτο το θεμα. Το ειπαμε οτι ειναι καθαρο υποκειμενικο το τι θεωρει ο καθενας μας υπερεκτιμημενο, αλλα αυτο δε συμβαινει και με τις περισσοτερες εννοιες? Το σιγουρο ειναι οτι υστερα απο 138 ποστ καταληξαμε πιστευω σε αυτο που ειπε αρχικα ο fitziano οτι Βαρκελωνη και Πραγα κρατουν τα σκηπτρα στην Ευρωπη για τις πολεις ακουγονται υπερβολικα πολυ, ειτε μας αρεσει ειτε οχι....

ANEL

Member
δεν βρίσκω κανένα λόγο να κλειδωθεί και ούτε βλέπω πως προκύπτει αυτό το συμπέρασμα από τα λεγόμενά μου.όσο για την κατάληξη,που την βλέπεις??εγώ βλέπω ο ένας να επιμένει ότι κάποια πόλη είναι υπερεκτιμημένη και ο άλλος να επιμένει για το αντίθετο!όλα όσα γράφτηκαν είναι ενδιαφέροντα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.απλώς δεν υπάρχει περίπτωση να αποδείξει κανείς την αλήθεια των λεγόμενων του,γιατί απλούστατα δεν αποδεικνύεται!αυτό μόνο είπα!

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
νοιώθω σα να μου λείπει.
Υπερθεματίζοντας για τη Λισσαβώνα, ξαναγράφω αυτό, που είχα προσθέσει στην ιστορία του Δήμου, για την Πορτογαλία...

" Η Λισσαβώνα είναι γαλήνια, γοητευτική και ανθρώπνη, ζωντανή και γεμάτη ποικιλία πρωτεύουσα, που πραγματικά σου αφήνει, μια γλύκα στην ψυχή..."

σαιτας

Member
ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι???12 σελίδες για να αποδείξουμε τι???υπρεκτιμημένη με βάση τι??για ποιόν????
και να κάνω και μια παρατήρηση?θα την κάνω .η λέξη "υπερεκτιμημένη",περιέχει την λέξη εκτίμηση.και η λέξη εκτίμηση εννοεί την υποκειμενική άποψη του εκτιμητή.άρα εξ αντικειμένου δεν θα βγει ποτέ συμπέρασμα από αυτή την κουβέντα,γιατί απλά δεν υπάρχει(εξαρτάται απο΄τον καθένα μας).Ο Δ.Σαββόπουλος στους "αχαρνείς"(αν δεν με απατά η μνήμη μου)έχει την κατάλληλη απάντηση για αυτή την συζήτηση!!!
συμφωνω με την anel, υποκειμενικα ειναι ολα με πολλους παραμετρους. συζητηση που δεν οδηγει πουθενα. οπως ξαναεγραψα το θεμα πρεπει να ηταν, η πολη που δεν μου αρεσε και γιατι. αν ειναι να μας αποτρεψετε απο ενα ταξιδι να ξερουμε και τους λογους.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
το θεμα πρεπει να ηταν, η πολη που δεν μου αρεσε και γιατι. αν ειναι να μας αποτρεψετε απο ενα ταξιδι να ξερουμε και τους λογους.
Οχι, μην το επιχειρήσουμε πάλι αυτό ! (http://www.travelstories.gr/%E3%E5%ED%E9%EA%DC-%F0%E5%F1%DF-%F4%E1%EE%E9%E4%E9%FE%ED/1465-%F0%EF%F5-%E4%E5%ED-%E8%E1-%F0%E7%E3%E1%E9%ED%E1.html-το κάναμε μια και καλή συζήτηση...)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Λοιπόν μέτρησα περί τις 12 απαντήσεις που λένε ότι η υπερ/υπο-εκτίμηση είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Εφόσον επιτέλους συμφωνούμε, τι νόημα έχει να συνεχίζουμε τη συζήτηση, και να ξεφεύγουμε σε θέματα όπως "η καλύτερη/χειρότερη πόλη της Ελλάδας', "Τουρισμός και καρναβάλια", κ.α. ?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μα θα συγκρίνουμε τώρα μια "ανατολικοευρωπαική" πόλη με μια ελληνική; όχι. συμφωνώ. απλά θα ήθελα να ρωτήσω με πάσα αβρότητα, ηρεμία και διερευνητική διάθεση: τι οραματίζεστε για μια επαρχιακή μικρή ελληνική πόλη? τι παρατηρήσατε σε μια αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαική πόλη που αισθάνεσθε ότι λύπει από τις δικές μας? γιατί μια μικρή πόλη είναι νεκρή πόλη και όχι απλώς μικρή? (επαναλαμβάνω, ο τόνος μου επιφέρει και αποζητά συζήτηση και όχι αντιπαράθεση)
Ωραία και λογική ερώτηση. Λοιπόν, εγώ kalspiros θα ήθελα οι επαρχιακές ελληνικές πόλεις να είναι σαν τις αντίστοιχες πόλεις τις Ισπανίας. Έζησα ενάμησι χρόνο στο Σαντιάγο της Γαλικίας. Η πόλη έχει μόλις 80.000 κατοίκους κι έχει μέγαρο μουσικής (από συμφωνικές ορχήστρες μέχρι τους θρυλικούς μεξικανούς ρόκερ Mana είδαμε και το Manu Chao), νυκτερινή ζωή όλο το χρόνο, διεθνές αεροδρόμιο με budget εταιρείες να σε πηγαίνουν παντού, 14 αίθουσες κινηματογράφου (ψαγμένου, άψαχτου, ακόμη και ταινίες στα γαλιέγικα), θέατρο, απέχει μόλις 100 χλμ από δύο πόλεις στις οποίες βλέπαμε Champions League με το εισιτήριο στα 15 ευρώ (τη μια εβδομάδα έπαιζε η Λα Κορούνια εντός, την άλλη η Θέλτα), εστιατόρια πάσης φύσεως, κουλτούρας και ηπείρου (πάμφθηνα, το σετ μενού στα ψαρικά ξεκινούσε από τα 5,50 ευρώ τότε, σήμερα είναι στα 8), πανεπιστήμιο με απίθανη προσφορά courses, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μαθήματα για ό,τι τραβέι η ψυχή σου σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταπληκτικές συγκοινωνίες και πάμφθηνες πτήσεις για όλη τη χώρα, φανταστική οργάνωση τοπικού τουρισμού με την turgalicia να προσφέρει από αγροτουρισμό μέχρι εκδρομούλα σε τροπικά νησάκια της Γαλικίας σε τιμές που στην Ελλάδα δεν πας ούτε στο Σούνιο, μαγαζιά πρώτης τάξης, ΠΟΛΛΕΣ επαγγελματικές επιλογές, 3 τοπικές εφημερίδες συν εθνικό και διεθνή τύπο σε ημερήσια βάση, broadband όπου ήθελες εν έτει 2003 κι όλα αυτά διατηρώντας το πράσινο και την αυθεντικότητα της πόλης στο έπακρο. Α, κι όλα αυτά με ποιότητα ζωής ανώτερη από οπουδήποτε στην Ελλάδα και κόστος ΠΟΛΥ χαμηλότερο. Αυτό θα ήθελα και για τις επαρχιακές πόλεις στη χώρα μου.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ωραία και λογική ερώτηση. Λοιπόν, εγώ kalspiros θα ήθελα οι επαρχιακές ελληνικές πόλεις να είναι σαν τις αντίστοιχες πόλεις τις Ισπανίας. Έζησα ενάμησι χρόνο στο Σαντιάγο της Γαλικίας. Η πόλη έχει μόλις 80.000 κατοίκους κι έχει μέγαρο μουσικής (από συμφωνικές ορχήστρες μέχρι τους θρυλικούς μεξικανούς ρόκερ Mana είδαμε και το Manu Chao), νυκτερινή ζωή όλο το χρόνο, διεθνές αεροδρόμιο με budget εταιρείες να σε πηγαίνουν παντού, 14 αίθουσες κινηματογράφου (ψαγμένου, άψαχτου, ακόμη και ταινίες στα γαλιέγικα), θέατρο, απέχει μόλις 100 χλμ από δύο πόλεις στις οποίες βλέπαμε Champions League με το εισιτήριο στα 15 ευρώ (τη μια εβδομάδα έπαιζε η Λα Κορούνια εντός, την άλλη η Θέλτα), εστιατόρια πάσης φύσεως, κουλτούρας και ηπείρου (πάμφθηνα, το σετ μενού στα ψαρικά ξεκινούσε από τα 5,50 ευρώ τότε, σήμερα είναι στα 8), πανεπιστήμιο με απίθανη προσφορά courses, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μαθήματα για ό,τι τραβέι η ψυχή σου σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταπληκτικές συγκοινωνίες και πάμφθηνες πτήσεις για όλη τη χώρα, φανταστική οργάνωση τοπικού τουρισμού με την turgalicia να προσφέρει από αγροτουρισμό μέχρι εκδρομούλα σε τροπικά νησάκια της Γαλικίας σε τιμές που στην Ελλάδα δεν πας ούτε στο Σούνιο, μαγαζιά πρώτης τάξης, ΠΟΛΛΕΣ επαγγελματικές επιλογές, 3 τοπικές εφημερίδες συν εθνικό και διεθνή τύπο σε ημερήσια βάση, broadband όπου ήθελες εν έτει 2003 κι όλα αυτά διατηρώντας το πράσινο και την αυθεντικότητα της πόλης στο έπακρο. Α, κι όλα αυτά με ποιότητα ζωής ανώτερη από οπουδήποτε στην Ελλάδα και κόστος ΠΟΛΥ χαμηλότερο. Αυτό θα ήθελα και για τις επαρχιακές πόλεις στη χώρα μου.
Ε, δε νομίζω το Santiago, πρώτου μεγεθους τουριστικός προορισμός, και αρκετά "ιδιέταιρη" πόλη, να είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ζωής στην Ισπανική επαρχία... H muya εντελώς διαφορετικά περιγράφει τη μικρή πόλη στην οποία ζει, έξω από τη Zaragoza.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom