• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Υπερεκτιμημένες πόλεις

kathrin

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα μου ντε
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτικη
κι εγω σε σχεση με αυτα που διαβαζα εδω μεσα, μπορω να πω οτι η ταιλανδη δεν ανταποκριθηκε σ' αυτα που περιμενα... οχι οτι δεν ειδα ομορφες εικονες, δεν ειδα πραγματα μοναδικα, διαφορετικα... οχι οτι δεν ηταν πολλα απο αυτα εμπειριες ζωης, αλλα ειπαμε... οι προσδοκιες που ειχαν δημιουργηθει εδω μεσα για τη χωρα ηταν πολυ υψηλοτερες
ετσι για να τεσταρω ποσο μπορειτε να "πεσετε να φατε" καποιον για τη προσωπικη του παντα αποψη, εχω να δηλώσω οτι προσωπικα θεωρώ το πουκετ υπερεκτιμημενη πολη. αχ chrikky ποσο σε νιωθω

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
χμμμ. έζησα σε μια πόλη της Ρουμανίας για ένα χρόνο. Η πόλη είναι η 7η μεγαλύτερη με 300.000 κατοίκους όμως. η πόλη δεν είχε σινεμά, σε βιβλιοπολείο που πήγα δεν γνώριζαν τον Σαραμάγκου ούτε τον Ράιχ ενώ έπρεπε να τους γράψω "Η Μόμο" για να καταλάβουν τι εννοώ και να μου πουν ότι δεν την ξέρουν, δεν γίνεται καμία εκδήλωση, συναυλία. τίποτα. είναι μια καταραμένη υπνούπολη. Μα θα συγκρίνουμε τώρα μια "ανατολικοευρωπαική" πόλη με μια ελληνική; όχι. συμφωνώ. απλά θα ήθελα να ρωτήσω με πάσα αβρότητα, ηρεμία και διερευνητική διάθεση: τι οραματίζεστε για μια επαρχιακή μικρή ελληνική πόλη? τι παρατηρήσατε σε μια αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαική πόλη που αισθάνεσθε ότι λύπει από τις δικές μας? γιατί μια μικρή πόλη είναι νεκρή πόλη και όχι απλώς μικρή? (επαναλαμβάνω, ο τόνος μου επιφέρει και αποζητά συζήτηση και όχι αντιπαράθεση)

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Η Λισαβόνα δε νομίζω ότι έχει πλασαριστεί ποτέ ως σουπερ προορισμός, άρα δε μπορούμε και να τη χαρακτηρίσουμε υπερτιμημένη ή όχι. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια διάχυτη θλίψη, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι και η γοητεία της.

Εγώ θα την έβαζα στις μάλλον υποτιμημένες...Της αξίζει να έχει πολύ περισσότερους επισκέπτες, τουλάχιστον όσους έχουν τα ίδια γούστα με τύπους σαν κι εμένα ή την anny.

κ εμενα!! Αφηστε μας εμας να ζουμε τη γλυκια νοσταλγια (οχι θλίψη) μιας ονειρικης πραγματικοτητας
και ψαξτε εσεις το νόημα της ζωης στο Mεγαλο Χωριο. Γουστα ειναι αυτα αγαπητοι..Υγεια!
Yorgos απιστευτο.. αλλα αυτη η πολη μας κανει να συμφωνουμε !

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
κ εμενα!! Αφηστε μας εμας να ζουμε τη γλυκια νοσταλγια (οχι θλίψη) μιας ονειρικης πραγματικοτητας
και ψαξτε εσεις το νόημα της ζωης στο Mεγαλο Χωριο. Γουστα ειναι αυτα αγαπητοι..Υγεια!

Εγώ πάλι με αυτή την πόλη έπαθα το εξής:
Είχα διαβάσει διάφορα, την είχα φανταστεί, είχα ακούσει κάποιες ιστορίες, είδα φωτογραφίες, ξεκίνησα να τη δω με λαχτάρα, την είδα και μου άρεσε πολύ, αφού γύρισα και πέρναγε ο καιρός μου έρχονταν εικόνες στο μυαλό και ένοιωθα να μου αρέσει ακόμα περισσότερο, έτυχε να ξαναπάω και τώρα απλά ....νοιώθω σα να μου λείπει.

Traveller

Member
ετσι για να τεσταρω ποσο μπορειτε να "πεσετε να φατε" καποιον για τη προσωπικη του παντα αποψη, εχω να δηλώσω οτι προσωπικα θεωρώ το πουκετ υπερεκτιμημενη πολη. αχ chrikky ποσο σε νιωθω
Το Πουκέτ δεν είναι υπερεκτιμημένο είναι απλά ένα χάλι... αν εξαιρέσεις την περιοχή της Λαγκούνα μιλάμε για τον πάτο των πάτων...

τι παρατηρήσατε σε μια αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαική πόλη που αισθάνεσθε ότι λύπει από τις δικές μας? γιατί μια μικρή πόλη είναι νεκρή πόλη και όχι απλώς μικρή? (επαναλαμβάνω, ο τόνος μου επιφέρει και αποζητά συζήτηση και όχι αντιπαράθεση)
Υποθέτω ότι κάνεις trolling... πήγαινε σε επαρχιακές πόλεις της Ιταλίας της Γαλλίας της Γερμανίας και θα καταλάβεις τις διαφορές...

Αυτό κι αν είναι απίστευτο... κι εγώ συμφωνω με τον Γιώργο!! ... η Λισαβώνα είναι μια κουκλάρα...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
είναι πιο απλό από αυτό που νομίζεις. δεν θα δεις, δεν θα ακούσεις και δεν θα γευτείς τίποτα. η απόλυτη σιωπή, πως το λένε να δεις, νέκρα.
την απόλυτη σιωπή τη βιώνεις στις δυτικοευρωπαικές μικρές πόλεις, όχι στις ελληνικές που σφύζουν από καφετέριες και μπαρ..στις ιταλικές αντιστοιχου μεγέθους με ελληνικές που αναφέρθηκαν ή και μικρότερες μετά τις 21.00 δεν υπάρχουν ούτε τα αδέσποτα στους δρόμους. και φυσικά ούτε καλλιτεχνικές ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. η απόλυτη σιωπή. στις δικές μας τουλάχιστον υπάρχουν τα καφέ και τα μπαρ προς επιμόρφωση της νεολαίας..

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
την απόλυτη σιωπή τη βιώνεις στις δυτικοευρωπαικές μικρές πόλεις, όχι στις ελληνικές που σφύζουν από καφετέριες και μπαρ..στις ιταλικές αντιστοιχου μεγέθους με ελληνικές που αναφέρθηκαν ή και μικρότερες μετά τις 21.00 δεν υπάρχουν ούτε τα αδέσποτα στους δρόμους. και φυσικά ούτε καλλιτεχνικές ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. η απόλυτη σιωπή. στις δικές μας τουλάχιστον υπάρχουν τα καφέ και τα μπαρ προς επιμόρφωση της νεολαίας..
Όπως είπα παραπάνω, όχι μόνο σε μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες (300.000 κάτοικοι). συμφωνώ Samion.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Υποθέτω ότι κάνεις trolling... πήγαινε σε επαρχιακές πόλεις της Ιταλίας της Γαλλίας της Γερμανίας και θα καταλάβεις τις διαφορές...
εννοείς πριν τις 21.00 για να δεις κανένα άνθρωπο..
ότι είπα πριν..

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
και στο μιλάνο μετά τις 21:00 δεν κυκλοφορεί ψυχή. άρα οι σέρρες. λόγω των καφέ και των σουβλακερί:clap: (παρεπιπτόντως αν έρθετε σέρρες μην κάνετε το λάθος και δεν δοκιμάσετε) έχει περισσότερη ζωή. Το ανέκδοτο με τον πόντιο και το ενυδρείο το ξέρεις?:bleh::bleh::bleh::bleh:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
δεν εννοώ νυχτερινή ζωή ακατανόμαστε... ζωή ποιότητας εννοώ...
τι εννοείς ζωή ποιότητας σε μια ιταλική, γερμανική πόλη των 10-15 χιλιάδων κατοίκων? εγώ λέω πως σε αυτού του μεγέθους τις πόλεις είναι υπερεκτιμημένη η ποιότητα ζωής σε σύγκριση με τις ελληνικές..νεκρές μετά τις 21.00.

Traveller

Member
Θα σου γράψω αυτό που μου είπε ένας καλός φίλος... πως συγκρίνεις την ζωή στην καταθλιπτική Σιένα με το μαγευτικό Αγρίνιο...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom