• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Υπερεκτιμημένες πόλεις

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Μα η Αθήνα δεν είναι υπερεκτιμημένη. Τη βρίζουμε και την κατηγορούμε όλοι 24 ώρες το 24ωρο.
. άσε εμάς. για τον ξένο που την επισκέπτεται και δεν ξέρει, είναι (τελικά) υπερεκτιμημένη.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Να προσθέσω στις υπερεκτιμημένες πόλεις τη Λισαβόνα και την Αγία Πετρούπολη.
Η πρώτη βγάζει μια παρακμιακή θλίψη και μιζέρια, η δεύτερη είναι ένα γοητευτικό σκηνικό θεάτρου, χωρίς το δυναμισμό, τον παλμό και τη ζωντανή ατμόσφαιρα της Μόσχας.

Η Λισαβόνα δε νομίζω ότι έχει πλασαριστεί ποτέ ως σουπερ προορισμός, άρα δε μπορούμε και να τη χαρακτηρίσουμε υπερτιμημένη ή όχι. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια διάχυτη θλίψη, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι και η γοητεία της. Η διαφορετικότητά της. Την οποία ή θα λατρέψεις ή θα μισήσεις. Μπορώ να καταλάβω τους λόγους και για τις δύο περιπτώσεις.

Όσο για την Πράγα που συζητήθηκε από πολλούς (και αναφέρομαι στην παλιά πόλη), αν εξαιρέσουμε τα πλήθη που κάνουν πλέον τη ζωή του τουρίστα ανυπόφορα δύσκολη, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν αποτελεί ένα παραμυθένιο σκηνικό. Το δε σοκάκι των αλχημιστών είναι ένα εξαιρετικά γραφικό σοκάκι το οποίο δυστυχώς αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Το 1998 που πρωτοπήγα το πρόλαβα χωρίς εισιτήριο και με νορμάλ κόσμο. Τότε άξιζε. Στις επόμενες επισκέψεις μου δεν πέρασα καν απέξω. Ακόμα κι αν δεν το είχα δει, πάλι την ίδια επιλογή θα έκανα. Θα έφευγα μακριά.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Από πότε η ποιότητα ζωής των κατοίκων ενός τόπου εξαρτάται από το αν ο τόπος είναι Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός; Θερινός ή χειμερινός αδιάφορο. Άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Γνωρίζω ανθρώπους που εγκατέλειψαν Αθήνα και καλή δουλειά για την επαρχεία και δεν το μετάνοιωσαν αλλά και άλλους που το επιχείρησαν και επέστρεψαν.
Έχω ζήσει στην Πάτρα (δεν έχω καμιά σχέση καταγωγής με την ηπειρωτική Ελλάδα γενικά) 13 χρόνια, και σα φοιτητής αλλά και σα μόνιμος κάτοικος. Και στις δύο περιπτώσεις πέρασα πολύ καλά και συνεχίζω να πηγαίνω τουλάχιστον 4-5 φορές το χρόνο (όχι στο καρναβάλι ποτέ). Έχει σχεδόν όλα τα καλά (αλλά και τα κακά!!) της Αθήνας. Το ότι δεν είναι τουριστικός προορισμός φταίει το κεφάλι των ανθρώπων που είναι στα πράγματα της πόλης και αυτό βέβαια μπορεί κάποτε και να αλλάξει.
Στο θέμα μας όμως. Πρώτιστα το τι εικόνα σχηματίζεται στο κεφάλι μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Τον Αύγουστο πήγα στη Χαϊδελβέργη. Μου άρεσε αλλά όχι τόσο όσο πίστευα οτί θα μου αρέσει από όσα είχα διαβάσει και δει σε διάφορα τουριστικά ντοκιμαντέρ.
Ούτε στην Πράγα ούτε στη Βαρκελώνη έχω πάει αλλά το θέλω πολύ. Άλλωστε και σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν φανατικοί των δύο πόλεων (να θυμηθώ τους δύο Θάνους). Πήγα στο Βερολίνο και ενώ μου άρεσε δεν ξετρελάθηκα σε αντίθεση με την κόρη μου που φέτος πήγε για τρίτη συνεχή χρονιά. Σε όποιον λέω ότι έχω πάει στο Γκραν Κανάρια με θεωρεί τον πιο τυχερό του κόσμου. Πέρασα υπέροχα λόγω των ντόπιων φίλων αλλά ο τόπος για μένα είναι παντελώς αδιάφορος. Στη Λισαβώνα έμεινα μόνο μια μέρα αλλά έχω τόση νοσταλγία γι αυτή την "παρακμιακή" πόλη και θέλω πολύ να πάω ξανά.
Το ποιούς προορισμούς επιθυμούμε και ποιούς΄δεν βάζουμε καν στη λίστα μας έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Προσωπικά με αφήνουν εντελώς αδιάφορο τα εξωτικά νησια (μη βαράς Ζωή), ή η Ν.Υ.
Άρα το τι είναι τελικά υπερτιμημένο και τι όχι μάλλον έχει να κάνει με το πως το βλέπει ο καθένας μας. Περί όρέξεως καολοκυθόπιτα και εδώ.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
σοφα μιλησε ο Δημος....
Ειμαι απο αυτους που εγκατελειψα την Αθηνα και καλη προσοδοφορα δουλεια ,ζω επαρχια και δεν το εχω μετανοιωσει καθολου.
Τα υπερ και τα κατα υπαρχουν και στις δυο επιλογες.

Οσο για υπερεκτιμημενους προορισμους τη διαμαχη δεν την καταλαβαινω ...
Αν μου αρεσει μια πολη για δικους μου λογους ,φροντιζω να πηγαινω τακτικα ,χωρις αυτο να σημαινει οτι την υπερεκτιμω .
π.χ. Βαρκελωνη πηγαινω τακτικα γιατι εκει μενουν καλοι φιλοι και επιπλεον μου αρεσει ,αν εμεναν Μαδριτη θα πηγαινα επισης τακτικα.
και οπως λεει ο σοφός Δημος και ο σοφός λαός "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα "

σαιτας

Member
Από πότε η ποιότητα ζωής των κατοίκων ενός τόπου εξαρτάται από το αν ο τόπος είναι Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός; Θερινός ή χειμερινός αδιάφορο. Άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Γνωρίζω ανθρώπους που εγκατέλειψαν Αθήνα και καλή δουλειά για την επαρχεία και δεν το μετάνοιωσαν αλλά και άλλους που το επιχείρησαν και επέστρεψαν.
Έχω ζήσει στην Πάτρα (δεν έχω καμιά σχέση καταγωγής με την ηπειρωτική Ελλάδα γενικά) 13 χρόνια, και σα φοιτητής αλλά και σα μόνιμος κάτοικος. Και στις δύο περιπτώσεις πέρασα πολύ καλά και συνεχίζω να πηγαίνω τουλάχιστον 4-5 φορές το χρόνο (όχι στο καρναβάλι ποτέ). Έχει σχεδόν όλα τα καλά (αλλά και τα κακά!!) της Αθήνας. Το ότι δεν είναι τουριστικός προορισμός φταίει το κεφάλι των ανθρώπων που είναι στα πράγματα της πόλης και αυτό βέβαια μπορεί κάποτε και να αλλάξει.
Στο θέμα μας όμως. Πρώτιστα το τι εικόνα σχηματίζεται στο κεφάλι μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Τον Αύγουστο πήγα στη Χαϊδελβέργη. Μου άρεσε αλλά όχι τόσο όσο πίστευα οτί θα μου αρέσει από όσα είχα διαβάσει και δει σε διάφορα τουριστικά ντοκιμαντέρ.
Ούτε στην Πράγα ούτε στη Βαρκελώνη έχω πάει αλλά το θέλω πολύ. Άλλωστε και σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν φανατικοί των δύο πόλεων (να θυμηθώ τους δύο Θάνους). Πήγα στο Βερολίνο και ενώ μου άρεσε δεν ξετρελάθηκα σε αντίθεση με την κόρη μου που φέτος πήγε για τρίτη συνεχή χρονιά. Σε όποιον λέω ότι έχω πάει στο Γκραν Κανάρια με θεωρεί τον πιο τυχερό του κόσμου. Πέρασα υπέροχα λόγω των ντόπιων φίλων αλλά ο τόπος για μένα είναι παντελώς αδιάφορος. Στη Λισαβώνα έμεινα μόνο μια μέρα αλλά έχω τόση νοσταλγία γι αυτή την "παρακμιακή" πόλη και θέλω πολύ να πάω ξανά.
Το ποιούς προορισμούς επιθυμούμε και ποιούς΄δεν βάζουμε καν στη λίστα μας έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Προσωπικά με αφήνουν εντελώς αδιάφορο τα εξωτικά νησια (μη βαράς Ζωή), ή η Ν.Υ.
Άρα το τι είναι τελικά υπερτιμημένο και τι όχι μάλλον έχει να κάνει με το πως το βλέπει ο καθένας μας. Περί όρέξεως καολοκυθόπιτα και εδώ.
ποσο δικιο εχεις !!!!!!!!!!!
εγω διαφωνω με την αποψη-θεση καποιων, στο πως πρεπει να βλεπουμε μια πολη, λες και ο καθε ενας δεν εχει διαφορετικα κριτηρια.
αρα μαλλον θα επρεπε να ειναι η πολη που δεν με εντυπωσιασε οσο περιμενα και οχι οι υπερεκτιμημενες πολεις

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η Λισαβόνα δε νομίζω ότι έχει πλασαριστεί ποτέ ως σουπερ προορισμός, άρα δε μπορούμε και να τη χαρακτηρίσουμε υπερτιμημένη ή όχι. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια διάχυτη θλίψη, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι και η γοητεία της.

Εγώ θα την έβαζα στις μάλλον υποτιμημένες...Της αξίζει να έχει πολύ περισσότερους επισκέπτες, τουλάχιστον όσους έχουν τα ίδια γούστα με τύπους σαν κι εμένα ή την anny.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Μιλάμε πάντα για υπερτιμημένους προορισμούς για τους Έλληνες, έτσι?
Αν ναι, τότε σίγουρα η Λισαβόνα όπως και η Πράγα είναι υπερτιμημένη, ενώ για την Αθήνα δεν τρέφουμε και τα καλύτερα αισθήματα. ( Για μένα κακώς, αλλά πάντα μιλάμε για το γενικό όρο).

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
είναι πολύ αστείο να ακούω τους φίλους από την αθήνα να μιλάνε για τα προβλήματα της επαρχίας! ξεκαρδιστικό! όσο για την πάτρα, το ηράκλειο και τα χανιά, δεν είναι επαρχία. όσοι το καταλαβαίνουν καλώς , οι υπόλοιποι ας κάνουν ένα τουρνέ στην ελλάδα και δη χειμώνα, καθημερινή βράδυ, Νοέμβρη μήνα κατά προστίμηση και ύστερα να μου πουν την γνώμη τους για την ελληνική επαρχία (φλώρινα, γρεβενά, σέρρες). για γκελ μπουρντά.

Traveller

Member
Νοέμβρη μήνα κατά προστίμηση και ύστερα να μου πουν την γνώμη τους για την ελληνική επαρχία (φλώρινα, γρεβενά, σέρρες). για γκελ μπουρντά.
Είμαι όλο μάτια, αυτιά, χείλη για να διαβάσω , ακούσω , γευτώ τι μπορεί γίνεται στην Ελληνική επαρχία ένα βράδυ καθημερινής Νοέμβρη μήνα...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είμαι όλο μάτια, αυτιά, χείλη για να διαβάσω , ακούσω , γευτώ τι μπορεί γίνεται στην Ελληνική επαρχία ένα βράδυ καθημερινής Νοέμβρη μήνα...
... κατά προτίμηση όμως σε ένα topic που δε θα είναι για υπερεκτιμημένες πόλεις.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μιλάμε πάντα για υπερτιμημένους προορισμούς για τους Έλληνες, έτσι?
Αν ναι, τότε σίγουρα η Λισαβόνα όπως και η Πράγα είναι υπερτιμημένη, ενώ για την Αθήνα δεν τρέφουμε και τα καλύτερα αισθήματα. ( Για μένα κακώς, αλλά πάντα μιλάμε για το γενικό όρο).

Δεν έχω ακούσει ποτέ να αποτελεί η Λισαβόνα top τουριστικό προορισμό για τους Έλληνες, οπότε εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί τη θεωρείς υπερτιμημένη.
Είναι απλώς μια διαφορετική από το συνηθισμένο πόλη, που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.
Δεν μπορεί να μπει στην κατηγορία πόλεων όπως η Πράγα, η Ρώμη, το Παρίσι, η Βαρκελώνη ...κλπ, δηλαδή πόλεων οι οποίες είναι από τις πρώτες επιλογές προορισμών για τους Ελληνες τουρίστες (ανεξάρτητους και μη).

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
είναι πιο απλό από αυτό που νομίζεις. δεν θα δεις, δεν θα ακούσεις και δεν θα γευτείς τίποτα. η απόλυτη σιωπή, πως το λένε να δεις, νέκρα. πολλά από όσα στην αθήνα είναι αυτονόητα, στην επαρχία αποτελούν πολυτέλεια. κινηματογράφος? θέατρο? εκθέσεις? εκδηλώσεις? δεν συνεχίζω , με πιάνουν τα γέλια. όποιος θαρρεί ότι ξέρει τα προβλήματα της επαρχίας, επειδή τυχαίνει να πέρασε μία βόλτα για να δει το σπλήλαιο της αλιστράτης ή να κάνει ράφτιγκ στον βοϊδομάτη ή να μείνει σαβατοκύριακο στο καϊμακτσαλάν ή να δει την λίμνη της καστοριάς, είανι βαθιά νυχτωμένος. Και είπα πάτρα, ηράκλειο, χανιά κ.λ.π. δεν είναι επαρχία, μεγάλες αστικές πόλεις είναι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom