• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια και οικονομική κρίση...

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τα θέματα δεν είναι για συζήτηση μεταξύ δύο ατόμων για αυτό υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα.

Μα ακόμα και τώρα πιστεύεις ότι είσαι τροχονόμος και ότι θα περιμένω να μου απευθύνεις το λόγο. Δε λειτουργεί έτσι το φόρουμ.
Από τη στιγμή όμως που το θέμα μεταξύ των δύο ατόμων που το ξεκίνησαν ξεκαθάρισε άμεσα όλα τα παρακάτω σχόλια περισσεύουν. Απλά για να γίνει τζέρτζελος να'χουμε κάτι να ασχοληθούμε. Και επειδή όπως λες σε προηγούμενο μήνυμα είμαστε σε ελεύθερο forum υποθέτω ότι έχω και'γω το δικαίωμα να εκφράσω τη γνώμη μου όπως κάνεις και'συ και πολλοί άλλοι χωρίς να θεωρηθώ τροχονόμος. Διάβασα κάτι που μου χτύπησε κάπως, το σχολίασα, μου απάντησε η κοπέλα το λύσαμε και τέλος. Ούτε απαίτησα κάτι ούτε μίλησα άσχημα σε κάποιον.

alma

Member
Έχεις πάει Τίρανα και θεωρείς ότι είναι από τις άσχημες ''εξωτικές'' πόλεις; Γιατί εγώ μόλις γύρισα και μου φάνηκε μια χαρά η πόλη - και ωραία και φροντισμένη και τίγκα στο πράσινο και καθαρή και surprisingly vivid όπως πολύ σωστά έμαθες και'συ. Οπότε το ειρωνικό υφάκι για την εξωτικότητά του είναι λίγο άκομψο θεωρώ.
Αν και δεν είχα σκοπό να παρέμβω στην αντιπαράθεση σας γιατί καθένας έχει τη γνώμη του...σε αυτό το μήνυμα λες οτι είναι ωραία πόλη και διάφορα άλλα...

alma

Member
Έχεις πάει Τίρανα και θεωρείς ότι είναι από τις άσχημες ''εξωτικές'' πόλεις; Γιατί εγώ μόλις γύρισα και μου φάνηκε μια χαρά η πόλη - και ωραία και φροντισμένη και τίγκα στο πράσινο και καθαρή και surprisingly vivid όπως πολύ σωστά έμαθες και'συ. Οπότε το ειρωνικό υφάκι για την εξωτικότητά του είναι λίγο άκομψο θεωρώ.
Στο μήνυμα της Κλεοπάτρας το εξωτικό πάει πακέτο με το άσχημο και είναι ειρωνικό. Από αυτό πιάστικα και σχολίασα (το ειρωνικό υφάκι και όχι το γεγονός ότι θεωρεί τα Τίρανα άσχημη πόλη). Δεν είναι και η μόνη. Απλά επειδή φαντάζομαι ότι τα Τίρανα δεν είναι η μοναδική άσχημη πόλη στον κόσμο αλλά υπάρχουν και άλλες στις οποίες δεν έχω δει να αναφέρονται ειρωνικά είπα να το σχολιάσω γιατί μου χτύπησε κάπως. Μου εξήγησε η κοπέλα ότι είναι δικό τους αστείο και όλα οκ δεν τρέχει κάτι.

Τελικά δεν κατάλαβα τα θεωρείς ωραία ή άσχημη πόλη?:shock:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τελικα αξιζει να παμε στα "εξωτικα" Τιρανα; Ενα ΣΚ ειναι αρκετο; Και τι παιζει απο τιμες σε εστιατορια και μπαρ (ή καφε ή καφενεια ή οτι τελος παντων εχουν και μπορεις να πιεις ενα ποτο);

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικα αξιζει να παμε στα "εξωτικα" Τιρανα; Ενα ΣΚ ειναι αρκετο; Και τι παιζει απο τιμες σε εστιατορια και μπαρ (ή καφε ή καφενεια ή οτι τελος παντων εχουν και μπορεις να πιεις ενα ποτο);
Τα αξιοθέατα τα καλύπτεις όλα σε ένα δίωρο. Άντε βάλε κι άλλο ένα δίωρο αν θες να εντρυφήσεις στα εκθέματα των 2 μουσείων. Αυτό ήταν, τέλος. Κατά τα άλλα, έχεις να κάνεις με μια καταπράσινη και πεντακάθαρη πόλη, με ποταμάκι, πεζοδρόμους (καλά φωτισμένους, μάλιστα), φαρδιές λεωφόρους, και πολλά πολλά και καλά - σε χώρο και service τουλάχιστον - εστιατόρια (για την κουζίνα τους δε μπορώ να πω το ίδιο). Επίσης, ένα σωρό μπαρ-nightclub με προσεγμένο διάκοσμο κλπ, σε όλη την κλίμα από σκυλέ ώς με live rock συγκροτήματα (αλλά με το ντύσιμο σκυλάδικου να είναι σταθερή αξία).
Στους δρόμους βλέπεις πολλά πάρα πολύ ακριβά αυτοκίνητα.
Η εικόνα βέβαια της χώρας μόλις βγείς από την πρωτεύουσα αλλάζει (αν και αυτή μου φάνηκε βελτιωμένη σε σχέση με αυτό που είχα συναντήσει το 2008 που πέρασα τελευταία φορά από τη χώρα...)

Η εντύπωση πως μου έδωσε η πόλη είναι πως ως λαό τους έχουμε παρεξηγήσει. Οι μετανάστες που γνωρίσαμε στην Ελλάδα, ήταν τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας τους (από πλευράς όχι τόσο πλούτου αλλά κυρίως εκπαίδευσης). Στα Τίρανα βλέπεις και τα υπόλοιπα στρώματα της κοινωνίας. Πολύ φοιτηταριό, γιάπηδες με κουστούμια και ipad στο χέρι, κλπ.

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είναι μια αρκετά συμπαθητική πόλη (φροντισμένη, τίγκα στο πράσινο, καθαρή και surprisingly vivid όπως γράφω και παραπάνω για όποιον μπερδεύτικε). Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον όμως δεν έχει όπως αναφέρθηκε και από άλλους. Εγώ έκατσα 5 μέρες και δεν βαρέθηκα αλλά και ένα ΣΚ να κάτσεις αρκετό είναι. Έχει ωραίο κόσμο, οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικότατοι, ωραίο το κέντρο της πόλης για να βολτάρεις. Οι τιμές σε καφετέριες και εστιατόρια είναι καλές (πολύ χαμηλότερες από Ελλάδα). Αν βρεις καμιά καλή προσφορά σε αεροπορικά αξίζει να αφιερώσεις 2-3 μερούλες. Κατά τη γνώμη μου πάντα έτσι;

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Να σας θυμίσω ότι το θέμα μας είναι "Ταξίδια και οικονομική κρίση...." και η συζήτηση ας συνεχιστεί επ'αυτού και μόνο.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
εγω πλεον αντί να σκέφτομαι να κάνω ένα ακριβό ταξίδι το χρόνο, προτιμώ με τα ίδια -ή και λιγότερα- λεφτά να κάνω τρια. Ευτυχώς και οι τιμές γενικά σε Ευρώπη έχουν πέσει.

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
τι γινεται;;; πατε ακομα ταξιδια?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα