• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια και οικονομική κρίση...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Οχι, το λεει ξεκαθαρα, οποιος δεν πληρωσει τελος κοβεται το ρευμα και το ακινητο δεν παιρνει ρευμα ξανα (ουτε σε αλλο ονομα) αν δεν πληρωθει πρωτα το τελος.
Είσαι σίγουρος γι'αυτό; Ξέρω ότι το λέει, αλλά νομικά πώς γίνεται να συνδέσεις την (πληρωμένη) παροχή ρεύματος με ένα τέλος που εισχώρησε στο λογαριασμό; Παλιά το έκανε κάποιος κόσμος για την ΕΡΤ αυτό, πλήρωνε μόνο το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και αφαιρούσε το ποσό της ΕΡΤ. Νομικά δε μπορούσαν να του κόψουν το ρεύμα.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Aγαπητοί μου συμφορουμίτες,
σας ευχαριστώ για όλες εκείνες τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί. Για τη συντροφιά που μου κρατήσατε τα κρύα βράδια του χειμώνα και τα βαρετά πρωινά στη δουλειά. Για όσες στιγμές γέλιου μου χαρίσατε, για όλες εκείνες τις πληροφορίες που μου δώσατε. Για τη διασκέδαση που μου παρείχατε με τα εκάστοτε κονταροχτυπήματα και με τις υπέροχες ιστορίες σας.
Στις 23 του μήνα περιμένω τη ΔΕΗ. Συν κάποια έξοδα που έχω : ευαθ, σέρβις το κάρο, κινητά σταθερά, ίντερνετ, συντήρηση αιρ κοντίσον, καυστήρα, μπαλέτο/ωδείο/αγγλικά παιδιού, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας αποχαιρετίσω.
Να ξέρετε : καπνίζω Golden Virginia κίτρινο, φιλτράκια Swan κόκκινα και χαρτάκια Rizla γαλάζια, χωρίς χλωρίνη.
Επίσης, τις γαλέτες μου τις προτιμώ ολικής αλέσεως.
Ευχαριστώ.Καλή αντάμωση.

GTS

Member
Με τον κεφαλικό φόρο μας έχουν κάνει και ξεχάσαμε ήδη την έκτατη εισφορά στο εισόδημα. Όπου αν πιάσατε το γελοίο της υπόθεσης, πληρώνουμε φόρο επί του φόρου! Εξηγούμαι:

Η εισφορά αλληλεγγύης (κοίτα τι όνομα βρήκανε οι π@@στηδες) υπολογίζεται επί του φορολογητέου ποσού. Π.χ. 2% στα 27.000 Ευρώ, σύνολο 540 ευρώ.

Όμως τα 27.000 του παραδείγματος, δεν είναι το ΚΑΘΑΡΟ εισόδημα, αλλά το φορολογητέο, δηλ. καθαρό (τσέπη) + φόρος. Άρα, πληρώνεις αγαπητέ μου μ@λ@κ@ και εισφορά 2% επί του φόρου που ήδη έχεις πληρώσει.

Πολύ διεστραμμένο, το ξέρω...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Άρα, πληρώνεις αγαπητέ μου μ@λ@κ@ και εισφορά 2% επί του φόρου που ήδη έχεις πληρώσει.

Πολύ διεστραμμένο, το ξέρω...
Πολύ, αλλά όχι πρωτόγνωρο. Έχεις εκτελωνίσει ποτέ κανένα μικροαντικείμενο, εισαγωγή από χώρα εκτός ΕΕ? Ε, λοιπόν, εκτός το 2.5% δασμού που σε χρεώνουν, στο τέλος σου βάζουν και ΦΠΑ 23% εφ' όλου του ποσού! (Δηλαδή: επί της αξίας του αντικειμένου, των ταχ/κών και λοιπών εξόδων που πλήρωσες και - φυσικά - και των δασμών). Κι όλα αυτά, κατά παράβαση της σχετικής εγκυκλίου που λέει άλλα και είναι ανηρτημένη στο επίσημο κυβερνητικό σάιτ.

Κι αν τολμήσεις να τους πεις ότι θα κάνεις ένσταση, θα το προσβάλεις, κλπ. σου απαντούν θρασύτατα: Κάνε ό,τι θες, φράγκο δεν πρόκειται να πάρεις πίσω, από εμάς θα περάσει η ένστασή σου και θα την απορρίψουμε.

Με λίγα λόγια: Είναι αδίστακτοι, είναι αποφασισμένοι και τον κ@λο μας κάτω να βαράμε, αυτό που θέλουν να πάρουν θα το πάρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν.

GTS

Member
Aγαπητοί μου συμφορουμίτες,
σας ευχαριστώ για όλες εκείνες τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί. Για τη συντροφιά που μου κρατήσατε τα κρύα βράδια του χειμώνα και τα βαρετά πρωινά στη δουλειά. Για όσες στιγμές γέλιου μου χαρίσατε, για όλες εκείνες τις πληροφορίες που μου δώσατε. Για τη διασκέδαση που μου παρείχατε με τα εκάστοτε κονταροχτυπήματα και με τις υπέροχες ιστορίες σας.
Στις 23 του μήνα περιμένω τη ΔΕΗ. Συν κάποια έξοδα που έχω : ευαθ, σέρβις το κάρο, κινητά σταθερά, ίντερνετ, συντήρηση αιρ κοντίσον, καυστήρα, μπαλέτο/ωδείο/αγγλικά παιδιού, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας αποχαιρετίσω.
Να ξέρετε : καπνίζω Golden Virginia κίτρινο, φιλτράκια Swan κόκκινα και χαρτάκια Rizla γαλάζια, χωρίς χλωρίνη.
Επίσης, τις γαλέτες μου τις προτιμώ ολικής αλέσεως.
Ευχαριστώ.Καλή αντάμωση.
Σε άλλες εποχές θα σου έλεγα να μην απελπίζεσαι. Υπάρχει και η Συγγρού (στη Θεσσαλονίκη δε ξέρω την αντίστοιχη) ώστε να βγει το κατιτίς παραπάνω, το μπαλέτο του παιδιού μωρέ (για το παιδί μου που λέμε..). Πλέον, ΟΥΤΕ η Συγγρού παίζει. Έχει χτυπήσει η κρίση και εκεί, ω ναι, αντιμετωπίζουν και οι ιερόδουλες, όλων των φύλων, σοβαρότατο πρόβλημα. Πουτάνα κρίση...

@babaduma: Φόρος επί του φόρου, επί του δασμού, που είναι φόρος. Είναι ελεεινοί...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αχ,σε παρακαλώ.Πρόσεχε τα λόγια σου.Εδώ είναι φόρουμ!

chrisbd

Member
Για να υπολογίσετε και αυτή την ''αλληλεγγύη'' προς το κράτος..

Αυτή η λέξη ακούγεται πολύ, τελευταία και μου θυμίζει ένα ανέκδοτο....αφου θα γ.....θούμε που θα γ.....θούμε να μη βάλουμε και λίγο αίσθημα (πολίτης-κράτος)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι, μεχρι να βγουν και τα επομενα νεα μετρα...

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σε άλλες εποχές θα σου έλεγα να μην απελπίζεσαι. Υπάρχει και η Συγγρού (στη Θεσσαλονίκη δε ξέρω την αντίστοιχη) ώστε να βγει το κατιτίς παραπάνω, το μπαλέτο του παιδιού μωρέ (για το παιδί μου που λέμε..). Πλέον, ΟΥΤΕ η Συγγρού παίζει. Έχει χτυπήσει η κρίση και εκεί, ω ναι, αντιμετωπίζουν και οι ιερόδουλες, όλων των φύλων, σοβαρότατο πρόβλημα. Πουτάνα κρίση...
To βρήκα, θα γίνω call girl :D:bleh:

YIANNIS2008

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Και ρωτάω εγώ ρε φίλοι μου, γιατί να μη διαπραγματευτώ οτιδήποτε χωρία απόδειξη; Για να μαζέψω αποδείξεις για του χρόνου; Αυτές ήδη τις έχω!!! Sorry κύριοι, αλλά εσείς με κάνατε να σκέφτομαι έτσι. Θα τα τρώω όσα βγάζω και κατά προτιμηση εκτός Ελλάδας, ώστε να έρθει το τέλος μια ώρα νωρίτερα και να ξαναρχίσουμε από το μηδέν. Με άλλο νόμισμα; με άλλη κυβέρνηση; με άλλο όνομα; ΑΔΙΑΦΟΡΟ!!! Αρκεί να μηδενίσει το κοντέρ!!!!

alma

Member
Φέτος βρισκόμουν σε ελληνικό νησί αρχές Σεπτεμβρίου και είδα κάτι που παλιά δεν θα το πίστευα.Μόλις είχε ξεκινήσει η εφαρμογή της αύξησης του ΦΠΑ στα τρόφιμα και παρέες ρώταγαν στο σουβλατζίδικο αν έχει ακριβύνει το σουβλάκι και πόσο για να δουν αν θα καθίσουν να φάνε.Έλεος που κατάντισαν τον κόσμο!Τουλάχιστον οι περισσότεροι που παλιά τους ψήφιζαν τώρα δεν θέλουν κανέναν από τους δύο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα