Defkalion
Administrator
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
Μη βιάζεστε!! Ακόμα δεν ξέρουν οι ίδιοι τι θα γίνει, θα ξέρουμε εμείς? Ψυχραιμία και υπομονή.
Όλες οι πτήσεις θα ακυρωθούν και ειδικά όσοι έκλεισαν για Ρώμη το Πάσχα θα πληρώσουν και πρόστιμο...
Από που προκύπτει αυτό? Η επίσημη ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη: Τα ποσοστά Βασιλάκη - Βγενόπουλου στο οριστικό σχήμα θα είναι τα ίδια. Τα περί 75% δεν βγαίνουν με κανένα υπολογισμό.Η συγχώνευση θα...
γίνει με απορρόφηση της ΟΑ από την Aegean, ώστε η νέα εταιρία να είναι εισηγμένη στο ΧΑ, άμεσα αποτιμήσιμη και να μπορεί να αντλήσει ευκολότερα κεφαλαια για περαιτέρω ανάπτυξη.
"Αφεντικό" του νέου επιχειρηματικού σχήματος θα είναι η MIG, η οποία εισφέροντας την ΟΑ θα αποκτήσει ποσοστό σχετικής πλειοψηφίας και θα ελέγχει πλήρως την εταιρία. Κατά τις εκτιμήσεις τραπεζικών παραγόντων, η σχέση αξίας βάσει της οποία θα γίνει η συγχώνευση θα είναι 3 προς 4. Δηλαδή η Olympic αποτιμάται στο 75% της αξίας της Aegean. Επισημαίνεται ότι η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης προσεγγίζει τώρα τα 290 εκ. ευρώ - άρα η σχέση ανταλλαγής δίνει στην Olympic τρέχουσα αξία 220 εκ. ευρώ.
Με βάση αυτή τη σχέση αξίας των δύο εταιριών, η Aegean θα εκδώσει περίπου 54 εκ. μετοχές υπέρ τηςMIG, η οποία μετά τη συγχώνευση θα κατέχει 43% ς. Ο νυν βασικός μέττοχος της Aegean Θ. Βασιλάκης θα περιοριστεί από 35,5% σε 20%, ενώ το ποσοστό των αδελφών Λασκαρίδη θα πέσει από 19% σε 10,8%
Από που κι ως πού?χασαμε τα μιλια μας......
Για ένα και μόνο ένα πράγμα φοβάμαι με τη συγχώνευση.
Τώρα με την κάρτα μέλους του ΠΑΟ έχω 50% έκπτωση στην Olympic.
Θα ισχύει αυτή η έκπτωση και μετά?
ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ...
Από που προκύπτει αυτό? Η επίσημη ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη: Τα ποσοστά Βασιλάκη - Βγενόπουλου στο οριστικό σχήμα θα είναι τα ίδια. Τα περί 75% δεν βγαίνουν με κανένα υπολογισμό.
Επίσης, για κάποιο περίεργο λόγο το δελτίο τύπου αποφεύγει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου κάνει εντύπωση.